اندیشه جهادی نقشه راه نجات اقتصاد ملی

علی رضایی میرقائد
کد خبر: ۹۶۵۸۹۲
|
۲۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۷ 14 March 2020
|
12897 بازدید
|
شاید روزگاری که تندروهای آلمانی شکست خورده در جنگ جهانی اول که نتوانستند دنیا را فتح کنند، می دانستند که راه حل فتح جهان جنگ و خونریزی نیست، هیچگاه به تفکر نازیسم میدان نمی دانند تا با راه اندازی جنگ جهانی دوم خسارات جبران ناپذیری به بشریت و بویژه اروپا وارد کنند. بعدها معلوم شد می توان با اراده ملی و تفکر خستگی ناپذیر عمومی ( که ما از آن با عنوان موضوعی شبیه به اندیشه جهادی یاد می کنیم) دنیا را فتح کرد.

امروزه آلمان در رقابت با ایالات متحده آمریکا، چین، ژاپن، انگلستان و فرانسه و نبردی سنگین در حوزه اقتصاد و تجارت مشغول فتح سنگر به سنگر اقتصادهای عالم است. هر چند امروزه اقتدار و موفقیت های چین چشمگیرتر به نظر می رسد اما بر اساس ظرفیتها و استعدادهای ملی، منابع ملی، وسعت، جمعیت و سایر مولفه ها در مقایسه با رقبا امروز آلمان بطور نسبی موفق ترین ارتش اقتصادی جهان باشد.

اما ما کجاییم؟ همگان می دانند از نظر منابع طبیعی، کشورمان نخستین کشور دارای مجموع ذخایر انرژی در جهان است.

همچنین ایران سومین ذخایر بزرگ شناخته شده نفت و دومین ذخایر بزرگ گاز طبیعی جهان را در اختیار دارد و نخستین رتبه جهانی در منابع روی، دومین رتبه جهانی در زمینه منابع مس، نهمین رتبه جهانی در معادن آهن، دهمین رتبه جهانی در معادن اورانیم و یازدهمین رتبه جهانی در زمینه معادن سرب را داراست.

به عبارت دیگر ایران با داشتن یک درصد جمعیت جهان بیش از 7 درصد منابع معدنی دنیا را در اختیار دارد. در واقع در منابع ملی که از نظر تئوری رئالیستی روابط بین الملل اساس قدرت ملی تلقی می شود، ایران می تواند یک کنشگر فعال باشد و در تعیین دستورکارهای اقتصادی و سیاسی جهان نقش غیرقابل انکاری ایفا کند

شاید اگر بخواهیم عامیانه تر بیان کنیم باید بگوییم بر پایه درصد جمعیت و درصد منابع یک ایرانی هفت برابر میانگین مردم جهان ثروت خدادادی دارد!!!

اما باید پرسید آیا مردم ایران هفت برابر میانگین مردم سایر ملل در رفاه نیز هستند؟ پاسخ بسیار شفاف است: خیر!

براساس گزارش دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد، ایران (در سال ۲۰۱۸ که وضعیت اقتصادی نسبتا بهتری نسبت به امروز را تجربه می کرد) با متوسط درآمد سرانه ۱۹ هزار و ۱۳۰ دلار در رده شصت و سوم جهان ایستاده بود. آن درآمد سرانه از کشورهایی چون آرژانتین، بلغارستان، مکزیک، آذربایجان، تایلند، چین، برزیل، صربستان، آفریقای جنوبی، اندونزی و اکوادور نیز بالاتر بود. در آن سال بیشترین درآمد سرانه در منطقه و در جهان در اختیار قطر با ۱۱۶ هزار و ۸۱۸ دلار است و پس از این کشور، لیختن اشتاین با ۹۷ هزار و ۳۳۶ دلار، سنگاپور با ۸۲ هزار و ۵۰۳ دلار، برونئی با ۷۶ هزار و ۴۲۷ دلار و کویت با ۷۰ هزار و ۵۲۴ دلار در رده های دوم تا پنجم قرار دارند.

در بین سایر کشورهایی که رتبه بالاتری از ایران داشته‌اند، درآمد سرانه نروژی‌ها ۶۸ هزار و ۱۲ دلار، اماراتی‌ها ۶۷ هزار و ۸۰۵ دلار، آمریکایی‌ها ۵۴ هزار و ۹۴۱ دلار، عربستانی ها ۴۹ هزار و ۶۸۰ دلار، آلمانی‌ها ۴۶ هزار و ۱۳۶ دلار، فرانسوی‌ها ۳۹ هزار و ۲۵۴ دلار، انگلیسی‌ها ۳۹ هزار و ۱۱۶ دلار، ترک‌ها ۲۴ هزار و ۸۰۴ دلار و روس‌ها ۲۴ هزار و ۲۳۳ دلار بوده است ( منبع: خبرگزاری ایسنا)

لازم به ذکر است متوسط درآمد سرانه ناخالص از تقسیم تولید ناخالص داخلی سالانه بر جمعیت کشورها به دست می‌آید و طبیعی است که کشورهای با جمعیت کمتر در این رتبه بندی می‌توانند در رده‌های بالاتر قرار گیرند.

امروزه بلاشک متوسط درآمد سرانه ما بسیار کمتر و اوضاع اقتصادی کشور هم بدتر از قبل و در سیر نزولی قرار دارد. بیماری فراگیر کرونا هم که سرآغاز دور جدید جدال قدرتهای نظام بین الملل البته از مسیر شرق به غرب است مزید بر علت شده و این اعداد و ارقام را برای سال جاری میلادی فاجعه بارتر هم خواهد کرد.

حال سوال اینجاست تا کجا و تا کی قرار است در سراشیبی سقوط اقتصادی باشیم؟ با مرور بیش از دو دهه گذشته و بررسی عملکرد دولت ها و مجلس ها، بنظر می رسد فقط یک مدیریت جهادی با برنامه های دقیق و کارآمد و البته اندیشه های ناب و جدید مبتنی بر شرایط خاص تحریم و ظرفیتهای موجود آنهم بدست جوانان ایرانی و انقلابی می تواند نجات بخش کشور از این سقوط آزاد تاریخی باشد.

با این حال، باید خود را بیابیم و بپرسیم که کجاییم و به کجا خواهیم رفت؟ به چه اقدامات و ابزارهایی نیاز داریم و سوالات و پاسخ هایی که بتواند ما را از بن بست تاریخی اقتصاد و معیشت ملت خارج کند.

طراحی یک برنامهِ دقیق بر پایه شناسایی نقش هر استان به تفکیک هر شهرستان در شکل دهی یک انقلاب عظیم اقتصادی مبتنی بر منابع، داراییها، ظرفیتها، استعدادها، امکانات و سابقه تاریخی-اقتصادی آن استان و شهرستانهای تابعه اش گام نخست برای یافتن راه درست نجات مملکت است.

این مسیر نجات ملی با ده گام می تواند در کمتر از یک دهه ایرانی پیشرو و در رفاه علیرغم تحریمهای موجود بسازد. بشرط آنکه بدانیم چه می خواهیم و بخواهیم که نجات یابیم.


اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۲
داود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۴
با عرض سلام ، با تأييد تمامي مطالب فوق ، لازم است در بهره برداري از اين منابع مديريت قوي اعمال شود و به تحقيق و توسعه أهميت قائل شد نيروي تحصيل كرده در كشور زياد است كه متأسفانه از انها استفاده نمي شود .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۲۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۵
به نظر میرسد برادر آقا محسن خیلی بیشتر تز اخویش تو کاره
اخ
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۵
چیکار کرده اید با مردم کشوری که زمانی اختراغات و اکتشافات و فراستشان همه ی دنیا را مسحور کرده بود...........
احمد
|
United States of America
|
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۵
تا هنگامى كه ايران به كشورهاى بسيار قوى در حال جنگ باشد راهى براى نجات اقتصاد وجود ندارد. چين چهل سال است كه بجاى تمركز بر مقابله با امپرياليسم جهانى بر رشد اقتصادى تمركز كرده است و در نتيجه هزينه نظامى آن كشور كم است. دشمنان ايران بجاى استفاده از نيروى نظامى با فشار اقتصادى ميجنگند و متا سفانه ممكن است به حمله نظامى هم متوسل شوند.
مصطفی امینی زهان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۶
معلومنبود باایتن تیتر و این آمار چی میخواستی بگی؟
بیشتر برای من به عنوان مخاطب شعار زده بود
لیکن مسیر نجات ملی با ده گام رو اگر توضیح بدهید میشه به فهم محتوای مورد نظرتون نزدیک شد
وگرنه با این متنی کهمرقوم کرده اید برای بنده به عنوان عوام اصلا ارزش خوندن نداشت، چه برسه به نقد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۶
اینکه آخر نتیجه گرفتی به آن مدیریت جهادی نمی گویند یک نوع فدرالیسم آبکی است .

که تو این ممللکت حاکمان در قدرت تره هم برایش خورد نمی کنند .پدر عزیزتان نیز چند

نوبت به آن اشاره کرده بودند . اگر این نیست توضیح مفصل بدهید. بفهمیم چه می گویید.
من
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۶
منم از این حرفا بلدم بزنم. اقای همه چیز دان جهادی راه حل عملیت کجاست؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۷
یک کشور را نام ببرید با سیاستهای شبیه ایران پیشرفت کرده باشد اینقدر 80 میلیون ایرانی را زجرکش نکنید با این تزهاتون .
ناشناس
|
Germany
|
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۷
قاب کردن یک ضرورت انرا از دسترسی دور می کند واصولا راهکار اندیشمندانه جهت حصول به پیشرفت اقتصادی را باید با ببنش از نوع جنگ وجهاد جدا کرد که هر کدام راهکار خود رادارد.اقتصاد سامان نمی یابد مگر ادمها در بک جامعه بر مبنای دانش وتوانایی اشان بکار گرفته شوند ونه وابستگی شان به مراکز قدرت یا گزینش بر مبنای سلیقه .
م. فرزانه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۷
خدا رو شکر. بالاخره همه چی درست شد!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟