اعمال تحریمهای جدید علیه شرکتهای مرتبط با ایران، ارسال کمک های ارتش چین به ایران، برگزاری مانور نظامی مشترک آمریکا و امارات و ادعای ویکی لیکس از دشمنی نخست وزیر مکلف عراق با ایران از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به موافقت آمریکا با تعلیق بخشی از تحریم های ایران نیز اشاره کرد.
به گزارش تابناک، «تدروس آدهانوم گبریسوس» مدیر سازمان بهداشت جهانی در گفتگو با المیادین اعلام کرد که آمریکا با تعلیق برخی تحریم ها علیه ایران به ویژه تحریم های مربوط به تسهیل اقدامات بانکی در موارد فوق العاده موافقت کرده است و این اقدام پس از گفتگو با «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا درباره حمایت از ایران و تسهیل اقدامات بانکی در زمان اضطراری صورت گرفته است.
وی با بیان این مطلب افزود: تماسی با وزیر خارجه آمریکا داشتهام و در این تماس بر ضرورت حمایت از ایران در مقابله با بیماری کرونا تمرکز داشتیم.
به گفته مدیر سازمان بهداشت جهانی، تعداد مبتلایان به کرونا در جهان به بیش از ۲۰۰ هزار نفر رسیده و تعداد فوتیها از ۸ هزار نفر گذشته است که ۸۰ درصد مبتلایان مربوط به چین و اروپا هستند.
«مایک رایان» مدیر اجرایی سازمان بهداشت جهانی نیز به المیادین گفت: این سازمان با ایران دائما در تماس است.
وی افزود: همه باید از سیاسی کردن موضوع در بحرانی که جهان فعلا با آن درگیر است، (ویروس کرونا) خودداری کنند. ما برای آزادسازی نیازهای فوقالعاده و لازم و تأمین تضمینها به شرکتها با هدف اینکه بدون ترس از عواقب کار کنند، به کار در سطح جزئیات در ایران ادامه میدهیم.
اعمال تحریمهای جدید علیه شرکتهای مرتبط با ایران
وزارت خزانهداری ایالات متحده آمریکا اعلام کرد: تحریمهای جدیدی را علیه شرکتهایی که با ایران همکاری داشتهاند، وضع کردهایم.
به گزارش خبرگزاری رویترز وزارت خزانهداری آمریکا در وبسایت خود اعلام کرد که ایالات متحده آمریکا تحریمهای جدیدی را علیه شرکتهایی که با ایران همکاری داشتهاند وضع کرده است و این تحریمها پنج شرکت اصلی را مورد هدف قرار میدهند.
طبق اعلام رسمی وبسایت وزارت خزانهداری آمریکا، این شرکتها شامل «Petro Grand FZE»، «Alphabet International DMCC»، «Swissol Trade DMCC»، «Alam Althrwa General Trading LLC» و «Alwaneo LLC Co» هستند.
ارسال کمک های ارتش چین به ایران
ارتش چین به منظور کمک به ایران محموله کمکی شامل کیت تشخیص، لباس محافظ و ماسک بهداشتی را در اختیار نیروهای مسلح ایران گذاشته و روز پنجشنبه به ایران ارسال کرد.
سخنگوی وزارت دفاع چین اعلام کرد: ویروس مرز ندارد و همه جهانیان باید در کنار هم باشند. ارتش چین همراه با ارتش های کشورهای مختلف جهان، برای مقابله با چالش امنیتی مشترک جهان و پیشبرد ایجاد جامعه بشری با سرنوشت مشترک خدمات شایسته خود را انجام میدهد.
برگزاری مانور نظامی مشترک آمریکا و امارات
تمرینات نظامی مشترک امارات و آمریکا با هدف تقویت همکاری و روابط نظامی دو کشور با تمرکز بر هماهنگی و تبادل تجربیات نظامی، در امارات در حال برگزاری است.
روزنامه اماراتی «الامارات الیوم» به نقل از سرتیپ «طارق الزعابی» مدیر برگزاری این مانور گزارش کرد که این تمرینات با نام « Nativ Fury 20» شامل مجموعهای از تمرینات نظامی مشترک در چارچوب استراتژی یکپارچه است که با هدف تقویت همکاری نظامی بین نیروهای مسلح آمریکا و امارات در راستای ایجاد اتحاد و یکپارچگی عملیاتهای مشترک و شیوههای آموزش بهتر جهت ارتقای توان رزمی و تقویت قدرت بازدارندگی دو طرف در مقابله با خطرات مختلف و تهدیدات صورت میگیرد.
الزعابی همچنین ادعا کرد که نیروهای مسلح امارات از شایستگی، تجربه و مهارت برخوردارند و شایستگی زیاد آنها در انجام مأموریتهای محوله خواه در داخل و یا در خارج ثابت شده است.
هدف از اجرای این تمرینات همچنین تقویت روابط نظامی، تکمیل مفاهیم برنامهریزی، مدیریت و اجرای عملیاتهای نظامی و نیز تبادل تجربیات با هدف ارتقای سطح همکاری و شراکت دو کشور عنوان شده است.
روزنامه الامارات الیوم همچنین نوشت که برگزاری این مانور با توجه به شرایط بیسابقه زیست محیطی در منطقه و کل جهان در کنار تنشهای بینالمللی و منطقهای، از اهمیت ویژهای برخوردار است و نشان میدهد که امارات و آمریکا از درک مشترکی درباره اهمیت همبستگی برای مقابله با چالشها و بحرانهای منطقهای برخوردار هستند.
ادعای ویکی لیکس از دشمنی نخست وزیر مکلف عراق با ایران
بر اساس اسناد ویکیلیس که از وزارت خارجه آمریکا به بیرون درز کرده است، عدنان الزرفی مامور تشکیل کابینه عراق «یک آمریکاییِ مخالف ایران و سوریه» است.
روز سه شنبه با پایان مهلت گروههای سیاسی عراق برای معرفی نامزد نخست وزیری، طبق یک بند قانون اساسی عراق، این ماموریت به «برهم صالح» رئیس جمهور عراق محول شد و او «عدنان الزرفی» استاندار اسبق نجف را برای این پست معرفی کرد.
الزرفی در حال حاضر نماینده پارلمان عراق و دبیرکل حزب «حرکه الوفاء العراقیه» است که دارای ۸ کرسی در شورای استانداری نجف و دو کرسی در پارلمان عراق است.
او در سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۵، ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ و ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ استاندار نجف بود. از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۹ نیز معاون اداره اطلاعات در وزارت کشور عراق بود.
نخستوزیر مامور تشکیل کابینه عراق، در سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۴ عضو تیم بازسازی و عمران عراق بود.در سال ۲۰۰۶ عضو شورای استانداری و رئیس فراکسیون «الوفاء للنجف» بود.
گفته میشود الزرفی در سال ۲۰۰۴ از سوی سوی «پل برمر» حاکم آمریکایی عراق برای استانداری نجف انتخاب شد و در همان زمان به مبارزه با کلیه گروههای مسلح در این استان و خلع سلاح آنها متعهد شد.
الزرفی طی دو روز گذشته نتوانسته حمایت گروههای سیاسی بانفوذ در عراق و مهم ترین آنها ائتلاف شیعی البناء، ائتلاف شامل هادی العامری، نوری المالکی، فالح الفیاض، خمیس الخنجر و دیگران را جلب کند و مخالفتها با وی از ساعات اولیه انتصاب وی آغاز شد.
گروههای شیعی عراق به دلایل متعددی مخالف نخست وزیری الزرفی هستند که از مهم ترین این دلایل جانبداری سیاسی او از واشنگتن از سال 2004 و مظنون بودن او به دست داشتن در به آتش کشیده شدن کنسولگری ایران و مرقد «محمد باقر الحکیم» بنیانگذار مجلس اعلای اسلامی عراق به ترتیب در هفتم و نهم آذر ماه 98 در شهر نجف اشرف است.
به گزارش روزنامه لبنانی الاخبار، اما آقای الزرفی کیست که مامور شدن او برای تشکیل کابینه جدید عراق در میان احزاب و جریانهای سیاسی بغداد بحث و جنجال درست کرده است.
در یکی از اسناد «ویکی لیکس» که از تلگرافهای وزارت خارجه ایالات متحده با شماره (09BAGHDAD1506_a) به بیرون درز کرده است ، الزرفی خود را در دیدار با افسران تیمهای بازسازی آمریکا در 2 ژوئن 2009 ، به عنوان کاندیدایی برای انتقال نجف به دوران پسا جنگ سیاسی معرفی میکند.
الزرفی که تابعیت آمریکایی دارد و به زبان انگلیسی مسلط صحبت میکند (همانطور که در تلگراف توضیح داده شده است)، هدف اصلی خود را در زمان تصدی مسئولیتش مبارزه و برچیدن آنچه شبکههای اطلاعاتی ایران و سوریه در نجف خواند، اعلام کرد.
در این جلسه الزرفی جزئیات جلسات خود با آیت الله سیستانی مرجعیت دینی در نجف را به اطلاع آمریکاییها رساند و سپس به شکلی علنی و آشکارا برای آمریکاییها از تجربه تلخ خود با «اسعد ابو جلال» استاندار قبلی نجف و معاونش «عبدالحسین العبطان» شکایت کرد( مربوط به سال 2006 که الزرفی عضو شورای استانداری نجف بود).
الزرفی مدعی شد که این استاندار وقت نجف و معاونش فقط به اخراج نزدیکان او اکتفا نکردند بلکه مهمترین متحدان سیاسی او را نیز ترور کردند.
الزرفی درباره روابطش با معاون استاندار نجف همچنین گفت که عبطان در یکی از تشییع جنازهها به او تاخته و او را مزدور آمریکاییها خوانده است و گفته که کاری میکند که او به آمریکا بازگردد.
بر اساس آنچه در این تلگراف آمده الزرفی پوزخندی میزند و میگوید شاید من او را به ایران بازگردانم.
الزرفی در پاسخ به سوالی درباره دو عضو جریان صدر در پارلمان عراق یکی «محسن شریف رزاق» و «حسن حمزه الزبیدی» آنها را دو آدم زرنگ و خستگی ناپذیر معرفی میکند و درباره شریف میگوید که او بیشتر از اینکه یک جریان صدری باشد یک مرد میانه روست، اما از دیدار با آمریکاییها میترسد.
درباره وضعیت امنیتی عراق هم الزرفی به افسران آمریکایی میگوید که به دنبال ایجاد تغییرهای امنیتی متعددی است و بر اساس این تلگراف الزرفی بارها تکرار میکند که این اتفاق به آرامی و ظرف یک سال آتی رخ خواهد داد. الزرفی دغدغه اصلی خود را آنچه عملیات و هستههای اطلاعاتی سوریه و ایران در نجف میخواند اعلام میکند و میگوید که میخواهد یک هسته اطلاعاتی جداگانه برای همکاری با نیروهای آمریکایی در نجف تشکیل دهد و در عین حال اعتراف میکند که ممکن است استفاده از اموال استانی برای تاسیس این دستگاه غیرقانونی باشد.
در این تلگراف الزرفی در پاسخ به سوالی درباره تغییر سرلشکر «عبدالکریم المیاحی» رئیس پلیس نجف که فرمانده سابق سازمان بدر و از نزدیکان به عبطان بود با قاطعیت و در یک کلمه جواب میدهد:«صبر» و میافزاید:« او نخستین کسی نخواهد بود که تغییر میکند این کار قدری زمان میبرد».
بر اساس تلگراف وزارت خارجه آمریکا الزرفی جیش المهدی و سازمان بدر را دو جنبش غیرقانونی میداند که به نیابت از ایران کار میکنند و تهدیدی برای استان نجف و نیروهای آمریکایی هستند.
الزرفی عبطان را متهم کرد که لباسها و خودروهای دولتی را در اختیار افرادی برای انجام عملیاتهای ضد آمریکایی قرار داد و مدعی شد که دلایل متعددی درباره دخالت ایران در این حملات دارد اما فعلا از پیگرد گروههای مسئول این عملیات امتناع میکند.