مدیر گروه آموزش و ارتقا سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با تاکید بر این که هیچ تضمینی برای عدم ماندگاری ویروس کرونا در طبیعت وجود ندارد، گفت: این ادعا که مکانهای خلوت، عاری از ویروس است اشتباه بوده و افراد هرگز در دوران قرنطینه نباید از منزل خارج شوند.
به گزارش ایسنا، دکتر شهلاقنبری با تاکید بر رعایت قرنطیه و درخانه ماندن برای قطع زنجیره ویروس کرونا، مواردی را برای در امان ماندن کودکان از شرایط استراس زا توصیه کرد.
وی با بیان این که فضاهای محدود زندگی آپارتمان نشینی به مدت طولانی و در معرض اخبار مربوط به همهگیری بیماری قرار داشتن، می تواند منجر به کسالت، اضطراب، نگرانی و وحشت خصوصا در کودکان شود، گفت: برای خانوادههای دارای فرزند، گذراندن زمان بیشتر با هم فرصت خوبی برای ارتباط بیشتر والدین و فرزندان خواهد بود.
اعضای خانواده؛ منبع اصلی حمایت و احساس امنیت در روزهای کرونایی
قنبری در ادامه خاطرنشان کرد: برای سالمماندن در هنگام شیوع ویروس کرونا، اعضای خانواده باید با کمک به یکدیگر و ایجاد احساس امنیت، مثبتاندیشی و حفظ ذهنیت سالم، منبع اصلی حمایت برای هم باشند.
وی به والدین توصیه کرد: پر کردن اوقات فراغت کودکان در روزهای قرنطیه موضوع مهمی است که والدین باید به عنوان یک فرصت نگاه کنند، فرصتی که شاید تا قبل از همه گیری کرونا هیچ وقت به وجو نیامده بود. پدر و مادرها میتوانند این روزها وقت بیشتری به کودکان خود اختصاص دهند، برای آنها کتاب بخوانند و با آنها بازی کنند و یا میتوانند با نوجوانان خود بیشتر گفتوگو کنند.
مدیر گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تقویت روحیه اعضای خانواده را در روزهای پر استرس کرونایی مورد توجه قرار داد و افزود: در این روزها والدین باید از گفتوگو درباره اخبار منفی در حضور کودکان پرهیز کنند و در عین حال اصول اولیه بهداشتی را با روشهای خلاقانه در حین بازی به کودکان خود آموزش دهند.
به کودکان آموزش دهید، در خانه ماندن راهی قدرتمند برای شکست کرونا
وی اظهار کرد: والدین میتوانند با بازی کردن یا داستان خواندن، مثلاً معلمبازی یا روشهای خلاقانه دیگر برای بچههای کوچکتر به آنها کمک کنند تا معنای همهگیری را متوجه شوند. به عنوان مثال میتوانند همراه کودکشان یک ویروس را نقاشی کنند، یا برایشان یک داستان مصور در مورد کسی که با ویروس میجنگد بخوانند. والدین میتوانند در حین بازی به کودکان کمک کنند که بفهمند چطور ماندن در منزل میتواند راهی قدرتمند برای شکست ویروس باشد.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، قنبری ادامه داد: بازیهای کودکان و والدین میتواند روشی موثر برای تقویت پیوند عاطفی بین آنها، تسکین استرس و ایجاد مقاومت و انعطافپذیری در کودکان باشد. والدین نباید بگذارند کودکان به تنهایی بازی کنند، بلکه باید در فعالیتهای آنها شرکت کنند. به عنوان مثال، والدین میتوانند در فعالیتهای ورزشی، قصهسرائی و طرح سوال جواب به کودکان خود بپیوندند تا استرس و اضطراب آنها را کاهش دهند.
وی تاکید کرد: خانوادهها میتوانند همهگیری ویروس کرونا را تبدیل به فرصتی برای نزدیکتر شدن به هم و ایجاد رابطه عاطفی عمیقتر کنند.
قرنطینه خانگی چیست؟
مدیر گروه آموزش و ارتقا سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در بخش دیگری از این گفت و گو با اشاره به تعریف قرنطینه خانگی اظهار کرد: قرنطینه خانگی به این معناست که تمامی اعضای خانواده باید در منزل بمانند و چنانچه یکی از اعضای خانواده به ضرورت مجبور باشد از منزل خارج شود باید توصیهها و هشدارهای بهداشتی لازم را با جدیت رعایت کند.
وی با اشاره به این که جز با رعایت قرنطینه خانگی کرونا از بین نمیرود، تاکید کرد: خانه در شرایط فعلی امنترین مکان برای دور بودن از بیماری است و حضور افراد در طبیعت و یا پارک ها اصلا کار درستی نیست.
وی باور بی خطر بودن پارک، فضاهای خلوت و حضور در طبیعت را باوری غلط و اشتباه دانست و افزود: ویروس کرونا ماندگاری زیادی در سطوح و فضاهای مختلف دارد و هیچ تضمینی برای عدم ماندگاری آن در طبیعت نیست. بنابراین این ادعا که مکان های خلوت، عاری از ویروس است اشتباه بوده و افراد در دوران قرنطینه نباید از منزل خارج شوند.
قنبری درباره وقت گذراندن درفضای حیاط منازل نیز اظهار کرد: اگر چنانچه حیاط منزل اختصاصی باشد، خانواده و کودکان می توانند از فضای حیاط استفاده کنند ولی در حیاط های مشترک و یا در خانه های آپارتمانی اصلا توصیه نمی شود خانواده ها از حیاط هم استفاده کنند؛ چون افراد مختلفی از این فضای مشترک استفاده و تردد میکنند. بنابراین حیاط آپارتمان هم یک فضای عمومی تلقی می شود.
کودکان می توانند کرونا را در فرمهای شدید به بزرگسالان انتقال دهند
مدیر گروه آموزش و ارتقا سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه با بیان این که اگر چنانچه فرضیه عدم ابتلای کودکان به فرم های شدید بیماری کووید ۱۹ نیز قطعی باشد، باز هم باید نکات بهداشتی و توصیه ها با کمک والدین توسط کودکان رعایت شود، گفت: کودکان می توانند به شدت ناقل کرونا باشند و این بیماری را در فرم های شدید به بزرگسالان انتقال دهند.
وی درباره افرادی که دچار کمبود ویتامین دی در بدن هستند نیز توضیح داد: این روزها با توجه به موضوع قرنطینه و در خانه ماندن تمامی گروههای سنی از تابش مستقیم خورشید محرومند؛ بنابراین باید برای رفع این مشکل از داروهای مکمل یا مواد غذایی حاوی این ویتامین استفاده شود. استفاده کودکان زیر دو سال نیز از قطره ویتامین آ+د ضرورت دارد.