تصمیم آمریکا برای عملیات علیه چند پایگاه نظامی در عراق، ارسال کمکهای آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران، شروط ائتلاف «سائرون» عراق برای نخست وزیر شدن «الزرفی» و گفتوگوی تلفنی پوتین و اردوغان درباره سوریه و کروناویروس، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به ادامه افزایش شمار مبتلایان به کرونا در کشورهای عربی نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ وزارت بهداشت اردن از ثبت ۲۱ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا خبر داد.
بر اساس این گزارش، تاکنون ۲۹۹ تَن در اردن به ویروس کرونا مبتلا شدهاند که ۵ تَن از آنها فوت کردهاند.
از سوی دیگر، وزارت بهداشت مغرب از ثبت ۴۹ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد و به این ترتیب شمار مبتلایان در مغرب به ۶۹۱ تَن رسید که ۴۴ تَن از آنها فوت کردهاند.
وزارت بهداشت قطر از ثبت ۱۱۴ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا و ثبت سومین مورد فوتی بر اثر ابتلا به این ویروس خبر داد.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت قطر، تاکنون ۸۳۵ تَن در قطر به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
از سوی دیگر، وزارت بهداشت امارات اعلام کرد با ثبت ۲۱۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور، مجموع مبتلایان به ۱۰۲۴ تَن رسیده است.
آمارهای تجمیعی دولتها در نقاط مختلف جهان حاکی از این است که پنجشنبه شب به وقت تهران، آمار ابتلا به ویروس کرونا در جهان به بیش از یک میلیون مورد رسیده است.
آمریکا با بیش از ۲۲۰ هزار فرد مبتلا به ویروس کرونا، بیشترین شمار مبتلایان به کرونا در بین کشورهای جهان به خود اختصاص داده است.
بر اساس آخرین آمارهایی که پایگاه اطلاعاتی worldometers با استناد به گزارشهای رسمی نهادهای دولتی در اقصی نقاط جهان منتشر کرده، تاکنون ۵۱۳۵۶ تَن در جهان بر اثر ابتلا به کرونا جان باختهاند.
تصمیم آمریکا برای عملیات علیه چند پایگاه نظامی در عراق
«گابریل صوما»، مشاور «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در غرب آسیا، امروز مدعی شد که آمریکا قصد دارد، عملیات هوایی علیه چند پایگاه نظامی در عراق انجام دهد، اما نه در مقطع کنونی.
وی در گفتوگو با المعلومه تاکید کرد که سامانههای پاتریوت وارد پایگاههای آمریکا در عراق شده و هدف از استقرار این سامانهها، حفاظت از نیروهای آمریکایی در برابر حملات موشکی است و این سامانهها طی روزهای آینده مورد بهره برداری قرار خواهند گرفت.
صوما درباره اطلاع دولت عراق از ورود این سامانهها به این کشور گفت: ارسال سامانه پاتریوت، بخشی از حفاظت از نیروهای آمریکایی در عراق است.
مشاور ترامپ در ادامه گفت، کاخ سفید با فرماندهان نظامی، حمله هوایی علیه چند پایگاههای نظامی در عراق را که تهدیدی برای نیروهای آمریکایی است، بررسی کرده است.
وی تاکید کرد: هم اکنون این عملیات انجام نخواهد شد، زیرا آمریکا مشغول مقابله با شیوع ویروس کروناست و وضعیت عراق در عرصه بهداشتی و سیاسی در حال حاضر بحرانی است.
محمد کریم، نماینده ائتلاف الفتح پیش از این از اقدام آمریکا برای یافتن بهانهای به منظور ادامه حضور نیروهایش در عراق خبر داد.
ارسال کمکهای آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران
«کاظم غریب آبادی» سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمانهای بین المللی در وین، اعلام کرد: با رایزنیهای انجام شده، آژانس بین المللی انرژی اتمی به زودی دو دستگاه تشخیص سریع کرونا (RT-PCR) به ایران ارسال میکند.
غریب آبادی افزود: به همراه این دو دستگاه، تجهیزات حفاظت شخصی کاربران دستگاه، تجهیزات مربوط به راه اندازی و ارتقا و کالیبره کردن و کیتهای مخصوص تشخیص که از سه تکنیک استفاده میکنند نیز ارسال میشود.
شروط ائتلاف «سائرون» عراق برای نخست وزیر شدن «الزرفی»
«ریاض المسعودی» عضو ائتلاف سائرون در عراق، روز پنجشنبه، همزمان با انتقاد از اقدام «عدنان الزرفی» مأمور تشکیل کابینه در جلب رضایت کشورهای اروپایی گفت، این ائتلاف در صورتی از نخستوزیری وی حمایت خواهد کرد که به شروط این ائتلاف پایبند باشد.
به گزارش خبرگزاری «المعلومه»، عضو ائتلاف سائرون در عراق در این خصوص گفت که مأمور کردن عدنان الزرفی در نتیجه پذیرش ائتلاف سائرون نبوده، بلکه برهم صالح، رئیسجمهور عراق وی را مأمور تشکیل کابینه و تاکید کرده که حمایت ائتلاف سائرون از الزرفی، نیازمند رعایت برخی شروط است.
عضو ائتلاف سائرون ادامه داد: «از جمله شروط ما امکان اقناع قدرتهای سیاسی شیعه مخالف او (الزرفی) است و همچنین انتخاب شخصیتهایی کاملا مستقل و بدون طرفداری از فراکسیونهای غیرشیعه مثل فراکسیونهای کُرد و سُنی است».
ریاض المسعودی در ادامه گفت، ائتلاف سائرون به شدت متعجب است که چرا الزرفی برای اطمیناندهی با سفرای اتحادیه اروپا دیدار کرده است.
وی ادامه داد: «برای او بهتر بود که ابتدا به قدرتهای داخلی معترض اطمینان دهد».
المسعودی افزود که الزرفی با اتخاذ اصل دیدار با قدرتهای خارجی به رأی خارجیها امید بسته و اقناع رؤسای فراکسیونها و رهبران داخلی عراق را رها کرده است که این برآورد اشتباه الزرفی و تیم مذاکرهکننده او را نشان میدهد.
گفتوگوی تلفنی پوتین و اردوغان درباره سوریه و کروناویروس
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه در گفتوگوی تلفنی به بررسی حل و فصل بحران سوریه از جمله اجرای توافقهای میان دو طرف درباره ادلب پرداختند.
دو طرف همچنین بحران لیبی را مورد بحث قرار دادند.
اردوغان و پوتین درباره شیوع کرونا و اقدامات اتخاذ شده برای مقابله با این ویروس بحث و تبادل نظر و تأکید کردند که برای بازگشت شهروندان روسی در ترکیه به کشورشان همکاری میکنند.