معاون کل وزیر بهداشت

وضعیت تهران به شدت نگران کننده است / دقت کنید که تنها یک استان چین با ویروس درگیر شد، نه کل کشور/ وابستگی آمار‌ها به دو مولفه در نقاط مختلف جهان/ باید به زندگی با این ویروس عادت کنیم/ کرونا ویروسی دموکرات است، اما نه در اقتصاد

در فاصله گذاری هوشمند، دستورکار‌هایی مانند شناسایی اطرافیان افراد مبتلا و تشدید فاصله گذاری برای گروه‌های در معرض خطر مثل ضرورت در خانه ماندن بیماران دیابتی را در دستور کار خواهیم گذاشت. البته باید مولفه‌های زیادی مثل تاب آوری را مدنظر قرارداد و ما تنها در بخش سلامت تصمیم‌گیر هستیم.
کد خبر: ۹۷۰۰۱۲
|
۱۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۷ 04 April 2020
|
61765 بازدید
|
تابناک اجتماعیمعاون کل وزیر بهداشت با تاکید بر روند نزولی شیوع ویروس در کشورمان گفت: ترافیک صبح امروز در تهران به شدت نگرانمان کرده، به ویژه بابت نقش کلیدی تهران.

به گزارش «تابناک»، دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری با اصحاب رسانه -که به صورت آنلاین برگزار شد-، در خصوص روند شیوع ویروس و ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در کشور گفت: بر اساس ارزیابی، به طور کلی همان گونه که رئیس جمهور محترم گفت، روند ابتلا در کشورمان نزولی است. به صورت جزیی هم در استان هایی که زودتر شروع شده، روند نزولی را شاهدیم که اغلب استان ها هستند اما در یکسری استان ها روند صعودی در ابتلا و مرگ و میر را شاهدیم.
 
معاون کل وزیر بهداشت در خصوص وضعیت تهران گفت: در تهران از نظر روند ابتلا به شدت نگرانی داریم به ویژه به دلیل نقش کلیدی این شهر و ارتباط تنگاتنگی که با شهرهای دیگر و به ویژه شهرهای پیرامون دارد و این مسائل می‌تواند حتی ابتلای کم را هم به خطر بزرگ تبدیل کند. این نگرانی در ترافیک امروز صبح در معابر تهران خودنمایی می‌کند، زیرا هر یک از این افراد می‌توانند ویروس را به خانه یا محل کار ببرند.
 
وضعیت تهران به شدت نگران کننده است
 
حریرچی در ادامه با تاکید بر احتمال اتخاذ تدابیری جدید، گفت: در فاصله گذاری هوشمند که امیدواریم تصویب و اجرایی شود، دستورکارهایی مانند شناسایی اطرافیان افراد مبتلا و تشدید فاصله گذاری برای گروه‌های در معرض خطر مثل ضرورت در خانه ماندن بیماران دیابتی را در دستور کار خواهیم گذاشت و حتی ممکن است آنها را از حضور در محل کار به کل منع کنیم. یکی دیگر از دستورکارهایمان، دورکاری کارمندان و شاغلین بالای 60 سال یا بهره مندی آنها از مرخصی است چراکه از گروه های در معرض خطر هستند.
 
حریرچی: دو هدف اصلی و استراتژیک ما در مبارزه با کرونا، یکی کاهش مرگ و میر و بیماری‌زایی بوده و دومی کاهش اثرات اجتماعی و اقتصادی ناشی از آن است. در حال حاضر کشور ما در دو جبهه کرونا و تحریم‌های ناجوانمردانه اقتصادی در حال جنگ است و به همین دلیل استراتژی فاصله‌گذاری هوشمند را انتخاب کردیم تا در میان این دو هدف تعادل ایجاد کنیم.
وی افزود: استراتژی‌های فاصله‌گذاری هوشمند مبتنی بر چند اصل است؛ لحاظ مسائل اقتصادی در مدیریت کرونا، از استراتژی‌های اصلی فاصله‌گذاری اجتماعی هوشمند است. دوم بازگشایی هوشمند و تدریجی و گام به گام است. هیچکس موافق نیست که یک‌ضرب بازگشایی انجام شود، بلکه باید بازگشایی‌های تدریجی داشته باشیم و ارزیابی‌های مستمر هم از این بازگشایی‌ها باید انجام دهیم تا برای گام بعد تصمیم بگیریم. مساله مهم دیگر این است که در بازگشایی‌ها حذف گروه‌های پرخطر از ابتلا و مرگ ناشی از کرونا را در نظر بگیریم که این را مهم انجام می‌دهیم.
 
ناظر طرح بسیج مقابله با کرونا گفت: باید تاکید کنیم همکاری مردم در فاصله گذاری کم نظیر (اگر نگوییم بی نظیر) بوده و نمونه بارز آن را در سیزده بدر شاهد بودیم. با آگاهی‌ای که مردم پیدا کرده‌اند، بهترین یار و یاور ما هستند، البته برخی تخلف می‌کنند که ممکن است همه را با مشکل مواجه کنند. این همکاری وقتی بدانیم ممکن است این ویروس مانند ویروس سارس در کشورهای مختلف و همراه ما بماند، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. باید به زندگی با این ویروس عادت کنیم، هرچند می‌دانیم ایراداتی متوجه زندگی مان کرده، اما باید با آن کنار بیاییم و مثلا با رعایت موارد پیگیرانه و بدون دست دادن و روبوسی به دیدن بزرگترها برویم.
 
وی افزود: سوای این نکات خواهش می‌کنم این نکته را مدنظر قرار دهید که ویروس کرونا به رغم آنکه ویروسی دموکرات است و همگان را در معرض خطر قرار می دهد و غنی و فقیر را تفاوت نمی‌دهد، اما آثار اقتصادی آن برای گروه ها و اقشار مختلف یکسان نیست و برخی از مردم را بیشتر تحت فشار قرار می دهد و آسیب هایی متوجه ایشان می‌کند که باید همه برای رفع آنها اقدام کنیم. پیش بینی این است که کل اقتصاد‌های دنیا 4 تا 4 هزار و پانصد میلیارد دلار زیان ببینند یعنی حدود ۵ درصد تولید ناخالص ملی دنیا. کشور ما هم مستثنی نیست و کاهش رشد اقتصادی دو درصدی و بالاتر پیش بینی شده است.
 
نماینده ویژه وزیر در طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا در پاسخ به سوالی در خصوص توجه به تاب آوری مردم در طرح های فاصله گذاری گفت: گزارش های رسیده از یکی از کشورهای اروپایی حکایت از نگرانی شدید مسئولان این کشور از افزایش آمارهای خودکشی و عبور آن از مرگ و میر کرونا در پی تشدید محدودیت ها و فاصله گذاری دارد. این نکته ای است که باید مورد توجه همه و حتی به نوعی خود ما قرار گیرد، به ویژه اگر بدانیم تماس با اورژانس اجتماعی سه برابر شده و عمده مشاجره ها در خصوص موارد پیشگیرانه از شیوع کرونا بوده است.
 
وی افزود: بایستی همه این نکات در تصمیم گیری ها مد نظر قرار گیرد و حواسمان به معیشت آنهایی که اقتصاد زندگی شان آسیب دیده هم باشد. آنهایی که درآمدشان آسیب دیده، مثل رانندگان تاکسی های اینترنتی، دست فروش ها، آنهایی که در بخش توریسم و گردشگری شاغل هستند یا در رستوران ها کار می‌کنند و... . مجبوریم سبک و سنگین کنیم و آنچه به نفع کل است را اتخاذ و اجرایی کنیم؛ البته بخش سلامت مربوط به ما است نه بیشتر. باید بدانیم ۵۷ درصد اقتصاد کشور غیر نفتی است و باید به مسائل اقتصادی خانواده‌هایی که حقوق ثابت ندارند توجه شود.
 
وضعیت تهران به شدت نگران کننده است/ دقت کنید که تنها یک استان چین با ویروس درگیر شد نه کل کشور/ وابستگی آمار‌های به ۲ مولفه در نقاط مختلف جهان/ باید به زندگی با این ویروس عادت کنیم/ کرونا ویروسی دموکرات است، اما نه در اقتصاد
 
حریرچی در ادامه گفت: اگر اوضاع به روال سابق بازگردد، مطمئنا شاهد یک موج بازگشت ویروس خواهیم بود که هیچکس در کشور، در دولت و ملت خواهان این موضوع نیست. همانطور که کشور‌های مختلف مطرح کردند و رییس جمهور ما هم اشاره کردند تا زمانی که واکسن و داروی این ویروس ساخته نشود -که طبق پیش‌بینی‌ها حداقل ۱۸ ماه برای این اقدام وقت نیاز است- و در عین حال اگر خود ویروس مانند سارس دچار تغییر معنی‌داری نشود، در کشور‌های مختلف موجود خواهد بود و بسته به تغییرات آب‌وهوایی و رفتار مردم ممکن است انتشار ویروس و بالا و پایین شود.
 
معاون وزیر بهداشت در پاسخ به سوال «تابناک» در خصوص برابری قریب الوقوع آمار ایران و چین در مرگ و میر، گفت: سوای کشورهایی که در آمارها کتمان دارند و به توصیه سازمان بهداشت جهانی به شفافیت و تاثیر مثبت آن برای خود این کشورها عمل نمی‌کنند، دقت کنید که نه کل کشور چین با یک میلیارد و چندصد میلیون جمعیت، بلکه تنها یک استان آن به مرکزیت ووهان با ویروس درگیر شدند و ابتلای دیگر استان های دیگر این کشور به ویروس مثل ابتلای کشورهای دیگر بوده و پشتیبانی این استان را به انجام رسانده‌اند. مثلا تنها بالغ بر 40 هزار کادر درمانی به این نقطه اعزام کردند.
 
وی در ادامه آمار ابتلا در کشورهای مختلف را تابع دو مولفه خواند و گفت: آمارها در هر کشور به دسترسی آن کشور به تعداد تست و استراتژی انجام تست بستگی دارد؛ اینکه آیا انجام تست روی بیماران بستری متمرکز است، آیا به بیماران بستری و سرپایی با شدت بالا متمرکز است، یا به این صورت است که بیماران با شدت کمتر را هم شامل می‌شود یا افراد در ارتباط و تماس با متبلایان را هم شامل می‌شود. مثلا در کشور آلمان پیش از شیوع ویروس روزانه 120 هزار تست انجام می‌شد و به همین دلیل در مراحل اولیه موفق به شناسایی شد و به نسبت کشورهای همسایه وضعیت بهتری دارد.
 
حریرچی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت نمودار ابتلا در ایران در مقایسه با نمودار سایر کشور‌ها و برخی اظهارات مبنی بر عدم شناسایی درست بیماری در ایران، گفت: مهم‌ترین موضوعی که در بررسی نمودار‌های ابتلا باید به آن توجه شود درست است که تعداد مهم است، اما مهم‌ترین نکته این است که میزان ابتلا با چه سرعتی رشد می‌کند و شیب منحنی، صاف شدن آن و پایین آمدن آن، شاید اهمیتش از تعداد خالص بیشتر باشد. یک نقص ما این بود که تست‌مان را برای افراد بستری انجام می‌دادیم و در افراد سرپایی کمتر تست انجام داده بودیم، زیرا اپیدمی در کشور ما زودتر شروع شد و در آن زمان اصلا تست نداشتیم، اما اکنون با اقداماتی که انجام دادیم، تست‌های سرپایی بسیار بیشتری را انجام می‌دهیم.

وی افزود: نکته مهم این است که اگر به موارد مرگ‌ومیر توجه کنید، می‌بینید کسانی که در بیمارستان‌ها فوت می‌کنند، حتما تست بر رویشان انجام شده است. به ویژه از روز یکم و دوم اسفند که ویروس شناسایی شده است و ملاحظه می‌کنید که با توجه به اقداماتی که دولت و ملت با هم انجام دادند، موضوع مهم این است که روند صعودی‌مان در میزان مرگ‌ومیر را کنترل کردیم و به خط صاف رسیده که به عنوان مهم‌ترین دستاورد مطرح است که کشور‌های کمی توانستند به این دستاورد برسند. البته به این معنی نیست که کار ما نقص ندارد. حتما در کارمان نقص‌هایی داشتیم که سر فرصت می‌توانیم درباره آن بحث کنیم.
 
وضعیت تهران به شدت نگران کننده است/ دقت کنید که تنها یک استان چین با ویروس درگیر شد نه کل کشور/ وابستگی آمار‌های به ۲ مولفه در نقاط مختلف جهان/ باید به زندگی با این ویروس عادت کنیم/ کرونا ویروسی دموکرات است، اما نه در اقتصاد
 
معاون وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی در خصوص آغاز به کار دانشگاه ها و مدارس گفت: مدارس و دانشگاه‌ها "مهم‌ترین عامل یگانه" برای ابتلا هستند و در دانشگاه‌ها حساسیت‌های خاصی وجود دارد. زیرا مدارس از افراد یک منطقه‌اند، اما دانشگاه‌های شهر‌های بزرگی مثل تهران، مشهد، تبریز و... افراد از شهر‌های مختلف می‌آیند و ضمن اینکه خوابگاه هم جای پرتراکمی است که کافی است یک نفر مبتلا شود و تمام خوابگاه مبتلا شود؛ بنابراین در این زمینه وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم و وزارت بهداشت بسیار حساس هستند.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص پیش‌بینی وزارت بهداشت از زمان مهار کرونا در کشور، گفت: پیش‌بینی‌ها ما بسته به سطح فاصله‌گذاری اجتماعی است. یکی از پیش‌بینی‌هایمان این بوده که اگر هیچ فاصله‌گذاری اجتماعی رخ ندهد، تا انتهای خرداد با این بیماری درگیر خواهیم بود و در تابستان هم خودش را حفظ می‌کند و در پاییز هم مشکل‌زا خواهد بود.
 
حریرچی در پاسخ به سوالی در خصوص حاشیه ها درباره داروی فاوی‌پلاویر یا آویگان گفت: اینکه دارویی هنوز مجوز ندارد، نه فقط در کشورمان، که در هیچ جای دیگری مجوز ندارد اما برخی تاکید دارند باید مورد استفاده قرار گیرد و موثر بوده، عجیب است و بهتر است همان گونه که تا کنون به وزارت بهداشت اعتماد کرده‌اید، در این مورد هم اعتماد کنید. تنها نشانه اثرگذاری این دارو روی بیماران کووید 19 یک مقاله بوده که چینی ها منتشر کرده اند و حالا هم آن را پس گرفته اند اما در کشورمان هنوز برخی به آن استناد می‌کنند.
 
وی ادامه داد: البته ما ادعا نداریم همه کار‌ها درست بوده است؛ ویروس جدید است و ممکن است برخی اقدامات ما نتیجه بد داده باشد. اما کار با نیت خوب و فداکاری زیاد انجام شده و شائبه‌ها مانند اینکه دارو برای مسئولین یا غیرمسئولین مورد استفاده قرار گرفته، عملکرد وزارت بهداشت نشان داده است که vip ما مردم و فقرا هستند. البته ما ادعا نداریم تخلف صفر بوده، اما نیت کلی این است که براساس اصول علمی عمل کنیم.
 
معاون وزیر بهداشت در پاسخ به این سوال که آیا ویروس کرونا ویروسی دست‌کاری شده است، گفت: این موضوع را ابتدا کشور چین رسما اعلام کرد و کشور آمریکا هم این ادعا‌ها را مطرح می‌کرد و جای تعجب است که رییس جمهور آمریکا چند بار اسم ویروس چینی را به کار برد. از نظر ما این قابل رد کردن نبوده و محتمل است، اما بررسی‌های لازم از نظر پدافند غیرعامل دارد انجام می‌شود. نکته مهم این است که این ویروس در کشور ما و سایر کشور‌ها موجود است و با حداکثر شدت با آن مقابله می‌کنیم.
 
وی درباره وضعیت تعطیلی ادارات، گفت: فعلا تا ۲۰ فروردین مطابق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا حضور کارمندان به صورت یک‌سوم است برای مراحل بعدی باید ببینیم تصمیم ستاد چه خواهد بود. یکی از استراتژی‌های فاصله‌گذاری هوشمند ما این است که تا اطلاع ثانوی افراد بالای ۶۰ سال یا مبتلایان به بیماری‌های قلبی-عروقی، دیابت، سرطان و... تا حد امکان به صورت دورکاری فعالیت کرده و یا به آن‌ها مرخصی داده شود تا از قله فعلی بیماری بگذریم.
 
 
اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۹۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
خوب شرکت ها رو تعطیل میکردید تا ما مجبور نشیم بریم سرکار. انگار ما بدبختا چیکاره ایم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
نفت در دنیا ارزان شده ،شرکتها تعطیل شن دولت از کی مالیات بستونه و شرکت از کجا بیاره حقوق بده؟
ناشناس
| United States of America |
۱۲:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
بهترین راه همان استفاده از منطق و عقل خودمان است. شما تصور می کنید چرا تمام کادر پزشکی در بیمارستانها و مطب ها در سرتاسر دنیا که برخی اوقات دوازده ساعت در روز با بیماران وخیم و به شدت الوده در بخشهای جراحی و عفونی سپری می کنند همگی باید صد در صد از ماسک و سایر لوازم محافظتی استفاده کنند؟ خیلی ساده . چون اگر استفاده نکندد الوده و بیمار می شوند. اگر هم می بینید که هم در چین و هم در اروپا و متاسفانه در ایران در هفته های اولی شیوع این ویروس تعداد زیادی از کادر درمانی الوده شدند به دلیل این بود که این ویروس و مسری بودن ان را بخوبی شناخته نشده بود و با ان مانند یک سرماخوردگی فصلی برخورد می کردند. ولی بعد از چند هفته و رعایت دقیق همین استفاده از ماسک و سایر موارد ایمنی و بهداشتی خوشبختانه درصد موارد الودگی جدید کادر پزشگی به تقریبا صفر رسیده. اگر همه ماسک استفاده کنیم هم این نتیجه می تواند حاصل شود. در مورد دارو هم همین است. این ویروس جدید است و هیچ واکسن و داروی قطعی فعلا برای ان وجود ندارد. تمام کاری که در دنیا دارند می کنند استفاده از انواع مختلف داروهای موجود و تست ان روی بیماران بوده که به خصوص چین که مرکز اولیه این بیماری بوده تا 60 داور یا ترکیبی از داروها را بر روی هزاران بیمار استفاده کرده و حالا متوجه شدند که چند دارو دارای درجاتی از تاثیر قوی و مثبت بر روند بیماران کرونا را دارد. اگر بتوانیم با این داروها سرعت بهبودی بیماران را دو برابر کنیم و در نهایت میزان فوت بیماران را تا 70 درصد کاهش دهیم پیروزی بسیار بزرگی است. در نهایت یک مورد دیگر هم که باید به ان با توجه به رسیدن فصل گرما اشاره کرد این است که هر چند این ویروس از طریق جریان هوا انتقال نمی یابد ولی در شرایطی مانند قرار گرفتن در مجتمع های بزرگ بیمارستانی و اداری و تجاری با تهویه مطبوع می تواند وارد جریان هوای این سیستمها تهویه مطبوع مرکزی شده و افراد بیشتری را در فاصله دورتر الوده کند. استناد ان هم الودگی سریع چند صد نفر در کشتی های بزرگ تفریحی بر روی اب است که مانند یک هتل شناور هستند و از سیستم تهویه مطبوع مرکزی استفاده می کنند. در زمان مشابه میزان سرعت انتشار این ویروس بین مسافران این کشتی ها چندده برابر سرعت انتشار ان بر روی خشکی و شهرها بوده است. نمونه دیگر هم انتشار سریع این ویروس در خانه های سالمندان در امریکا و اروپا که بیشتر از سیستم تهویه مرکزی استفاده می کنند.
ناشناس
| United States of America |
۱۳:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
فقط برای نمونه و اینکه بدانیم تا چه اندازه بحث خلاقیت برای یک کارشناس مدیر و متخصص مهم است به یک نمونه اشاره می کنیم. تمام دلیلی که دانشمندان و متخصصان دنیا متوجه شدند داروی 85 ساله ضد مالاریا در مورد بیماری کرونا می تواند موثر باشد از یک پزشک جوان چینی شورع شد که متوجه شد که خیلی از بیماران کرونا در یکی از بیمارستانها ووهان از درد مفاصل شبیه به رماتیسم مفصلی شکایت دارند. او با کمی خلاقیت و حاذقیت متوجه شد که تمام بیماران بستری شده کرونا در بیمارستان که از درد مفاصل هم شکایت داشتند در واقع هیچ سابقه قبلی از رماتیسم مفصلی ندارند( داروی ضد مالاریا علاوه بر مالاریا برای بیمارانی که دچار رماتیسم مفصلی هم هستند تجویز می شوند) و با مطالعه بیشتر در سوابق همه بیماران مبتلا به کرونا متوجه شد که هیچکدام انها دارای سابقه بیماری رماتیسم مفصلی نبودند و اصولا هیچ بیماری که دارای رماتیسم مفصلی بوده باشد دچار کرونا وخیم نشده است. همانجا این دکتر جوان متوجه شد که می تواند ارتباطی بین عدم وجود کرونا در بیماران رماتیسمی با داروهایی که مصرف می کنند وجود داشته باشد و با همین هوشیاری این پزشک جوان حالا دنیا به این نتیجه رسیده که داروی ضد مالاریا که برای رماتیسم مفصلی هم تجویز میشود می تواند در غیر فعال کردن ویروس بسیار موثر باشد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
این شخص همونیه که میگفت قرنطینه مال جنگ جهانیه. نمیدونم پزشک ها به عنوان مدیر چی میکنن. جای پزشک ها توی بیمارستانه نه در راس وزارت بهداشت و تعیین استراتژی های بهداشتی.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
بورس تهران امروز 4 درصد سود داد. تو این هفته اندازه یک سال سود سپرده بلند مدت بانکی با نرخ بیست درصد سود داده حتی بورس بیشتر هم سود داده اونم فقط برای یک هفته.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
با این اشتباه عدم تمدید قرنطینه و ول کردن کارمندان و کارگران شاهد طولانی تر شدن و تلفات بیشتر در کشور خواهیم بود!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
به ناشناس ۱۲:۵۲
اطلاعاتت را به روز کن!!این ویروس ثابت شد یک ویروس ائروسله(در هوا میتواند موجود و زنده باشد)پس باید اول محیط های کار را ضدعفونی کرد یا با لامپ های فار یو وی سی و یا با مواد ضدعفونی کننده بعد بدون استفاده از سیستم های تهویه مطبوع.استفاده از سیستم های تهویه مطبوع زمانی که یک بیمار در محیط بسته باشد میتواند باعث پخش ویروس شود!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
خطاب به ۱۳:۱۲
فعلابه لطف حمایت هاوتبلیغات گسترده بورس نورچشمی داره بی دلیل میتازه ولی بدان که اوضاع تاابداینطوری نمیمونه اقتصادعلم دستوروسفارش نیست وخیلی زودشاهدنابودی سرمایه تووامثال توکه ازروی عدم اطلاع وطمع سود دربورس سرمایه گذاری کردند خواهیم بود (:
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
یک سوال شما از کجا ماسک تهیه کردید مگر ماسک گیر میاد که استفاده کنیم
شفق
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
؟؟؟؟؟؟؟؟ایشون خودشون چکار کردند که سریع خوب شدند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
کسانی که مجبور هستند سرکار حاضر شوند:
۱-بدون استثنا ماسک بزنید
۲-سیستم های تهویه مرکزی را خاموش کننید
۳-پنجره ها را باز کنید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
آقای دکتر حریرچی کرونا گرفته! به یاد دارید که اوائل اسفندماه 98 همان روزی که کنار آقای ربیعی سرفه میکردی وتب داشتی و عرقاتو پاک میکردی در مورد ادعای نماینده قم مبنی بر جان باختن 50 نفر در اثر ابتلا به ویروس کرونا گفتید که اگر یک چهام این آمار صحیح باشه من از شغلم استعفا میدم ، اگر ازهمان روز اول لاپوشانی نمیکردید و با مردم روراست بودید آیا امکان نداشت آمار مهندسی شده تلفات اینقدر بالا نمیرفت؟؟؟مردم چه کنند با شما مسئولین بی تذبیر؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
خودتان در دولت با هم هماهنگ نیستید !؟
الان وزارت صمت دستور فعالیت کارخانه ها را داده
و از طرفی داروی ژاپنی که مفید بوده
را فقط برای مسولان کنار گذاشته اید !؟
هیچ کمکی به کارگران روز مزد نکردید
و هیچ وقت نتوانستید مدیریت قرنطینه را انجام دهید
چرا به مردم فقط زور می گویید ؟
مردم ۵۰ روز است در خانه نشسته اند
دیگر چکار کنند ؟
ناشناس
| Australia |
۱۶:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
ببین الان کشوری مثل استرالیا نفت هم نداره! ولی هم شرکت ها رو برای کارگرهاشون ساپورت کرده به خاطر کرونا و هم به بیکارها داره پول می ده!! بسته معیشتی هم داده ۷۵۰ دلار!!
حالا شماها نفت هم دارید.....
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۸:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
یک روز میگن تا شنبه اوضاع به وضعیت عادی برمیگرده، حالا چند هفته بعدش میگن تهران وضعیتش خطرناکه!!! اصلا میدونن چی میگن؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
بابا چکار کنیم؟! از طرفی دولت کار را تعطیل نمی کند از طرف دیگه برخی از مدیران نالایق به بهانه های مختلف اجازه دورکاری و مرخصی را نمیدن! کاری هم نیست که انجام بدیم فقط حضور فیزیکی در اداره داریم!!
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
اگر در بیرون محل کار ماسک بزنیم و هرگز تا زمانی که دستمان را نشستیم به صورت خود درست نزنیم تا 99 درصد در برابر ویروس کرونا از خود مخافظت کردیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
ماسک کجا بود؟
ناشناس
| United States of America |
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
به 1306. لازمه استفاده گسترده از ماسک اجبار ی شدن ان توسط دولت هست. البته دولت ما هم مانند همه دولتهای دنیا نگران کمبود ماسکهای پزشکی برای کادر درمانی و بیمارستانهاست. راه حل ساده است. دولت می تواند خرید و فروش و استفاده ماسکهای پزشکی را در خارج از بیمارستانها و کادرهای درمانی ممنوع کند. ولی در عوض با تعیین فرجه ده یا 15 روزه ای پوشیدن ماسک پارچه ای را که حتی خانواده ها می توانند در خانه از پیراهن یا ملحفه یا چادری که استفاده نمی کنند درست کنند برای همه شهروندان و نیروی کار و کسبه اجباری کند. خواهید دید با حداقل هزینه چه تاثیر بزرگی بر کنترل شیوع بیماری خواهد داشت.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
ناشناس ۱۳:۱۲
تو اصلا ماسک میشناسی که راجع به ماسک نظر میدی؟!!ماسک پارچه ای اندازه ویروس را میدونی که توصیه ماسک پارچه ای میکنی!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
همسرمن پزشک وشاغل دریکی ازبیمارستانهای خصوصی غرب تهران هست بهشون گفتن باید دستکش وماسک راخودتان تهیه کنید!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
وای بر آقایان که بهترین فرصت شکستن زنجیره انتقال و پیک بیماری رو از دست دادن. تعطیلات عید که با قبل و بعدش میشد حدود 3هفته، باید کل شهر رو تعطیل میکردن و رفت و آمد رو کنترل شدید میکردن. مردم هم به بهانه تعطیلات تو خونه بودن. حالا این فرصت طلایی رو سوزوندن و شده شنبه 16فروردین، ادارات باز شده، مردم دنبال یه لقمه نون هستن و اومدن بیرون، ولی بازهم بجای چاره اندیشی، شلوغی رو چوبش کردن میزنن تو سر مردم بدبخت. خدایا ویروس یه طرف، مسئولین طلبکار از مردم و ندونم بکار یه طرف
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
قرار بود به مردم خرجی بدن بمونن خونه ولی دولت تصمیم گرفته هزینه مردم نکنه سعی کنه همه ویروسی بشن که مردم خرج کنن بره جیبه دولت خدا بداد اونی برسه که مریض داره باید خرج اینارم بده بچه هاشون تو امریکا پول کم دارن
ناشناس
| United States of America |
۱۶:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
برای دولت متاسفم به رای که به روحانی دادم .....اقای روحانی در دیگر مسایل سیاسی و اقتصادی همیشه حرف شما این هست که قدرت فرای دولت اجازه نمیدهد دولت کار کند . الان که کل مسولیت کرونا و وزارت خانه ها دست شما بود چرا جدی برخورد نکردی ؟ چرا در مورد قرنطینه شهرهای الوده و تعطیلی شهرها به جدیت و شهامت برخورد نکردی ؟
ناش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
دولت باید بیشتر همکاری کنه، والله خیلی ها مایلند تو خونه بمونند، ولی چاره چیه وقتی شرکت ها ملزم می کنند که کارمند ها سرکار باشند در صورت مرخصی و دورکاری هم دست تو جیب کارمند می کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
ریاست محترم جمهور که کلا رها کرده اند!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
از انسانهای بی دست و پا و غیر متخصص همانند برخی مسئولین انتظاری بیش از این نمیتوان داشت.
حسن ثانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
ایشان چرا استعفا نمیده،مرده و حرفش!!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
اینروزا کامنتای غیر منصفانه لایک خور خوبی دارن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
ایشان هفته ای یک بار می اید با 12 متر فاصله از بقیه می نشینه بعد میگه همه چی ارومه .
ضرری که ما از ایشان به مملکت از نظر اقتصادی ، اجتماعی ، اعتماد زدند هیچ کس نزد به نظر من همین الان هم دیر است که ایشان در یک دادگاه محاکمه شود
ناشناس
| Australia |
۱۶:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
فکر کنم هنوز بهش نگفته اند!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
ناشناس 1441 منصفانه چیست؟ اینقدر حرف بزنند و ویدئو کنفرانس بدهند که نصف مردم جان بدهند ما هم همچنان ایشان را تشویق کنیم و فریاد درود سر دهیم؟ انصاف مد نظر شما همین است؟
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
بهش گفتن یه کاری بکن گفته کاری از دستم برنمیاد ولی میتونم یکم احساس نگرانی کنم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
روحانی هم برود کس دیگری هم از این مسولان که ۴۱ سال امتحان داده اند
و اکثرا تمام مواد و یا چندین تجدید داشته اند
و یا کلا رفوزه شده اند
قادر به اداره کشور نیستند
ما مردم ایران ، محکوم به شکست و مردم هستیم
میرزا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
اون داروی لعنتی که فقط بچه های بالا مصرف می کنن رو به همه بدید تا بیماران خوب بشن.
لعنت به این تبعیض
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
خدا شفا بده
کل جهان دنبال اون دارو هستن
پیدا نکردن
شما دیدی دست بچه های بالا
به این مگن چشم بصیرت
چیزی که هنوز کشف نشده رو دیدی
دمت گرم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
واسه خودی های ژن خوب
و آقازاده های نازنین است
مهرداد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
از امروز صبح ادارات غلغله شده. مخصوصا ادارات کار، تامین اجتماعی و بهزیستی.
اخه میگن طرح بیمه بیکاری، طرح خرید اقساط کالا طرح معیشتی و ... و ادارات را هم باز میکنن به کارمنداش هم میگن بیایید سرکار. مردم هم میگن بریم ببینیم چکار باید بکنیم. در صورتیکه ادارات در اینخصوص هیچکاره هستند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
ما از دو ماه قبل عید درگیر بیمه کردن پرسنل هستیم
دو بار پرونده ی ما گم شد!
و کار کشید به امسال
بدون بیمه که نمی شه چون بیمه ی خویش فرمای پرسنل را کنسل کرده بودیم و در صورت طول کشیدن همه باید مطابق قانون مجدد می رفتند برای آزمایش خون و غیره و ...
ما دوست داشتیم توی این بحران مجبور نشیم بریم تامین اجتماعی
ولی بروکراسی پیچیده و طولانی ادارات ایران واقعا طاقت فرساست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
اینجا خیابان سنائی خردمند شهید حسینی قائم مقام ............دقیقا چی قرنطینه شده!!!!!!!!!!!!!!!!!
وقتی محله های مسکونی مردم را به شرکت تبدیل می کنید نتیجه ای به غیر از هرج و مرج بوجود نمی اید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
وقتی بانکها و بورس تعطیل نباشه اوضاع همینه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
بورس که داره آنلاین کار می کنه !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
والا اول هم فقط قم بود که شما خواستید همه ملت بگیرن و اونجا رو قرنطینه نکردید،مثل کار الان
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
به قول همین آقای حریرچی قرنطینه مال جنگ جهانیه بوده
همون چین با قرنطینه اون استان تونست کنترل بکنه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
الان کل جهان ویروس رو گرفتن
شما هنوز در گیر قرنطینه قم هستی
المان و امریکا و بقیه اینی که شما میگی به فکرشون نمیرسید
عزیز من این ویروس با قبلب ها فرق میکنه
این راه حل ها قدیمیه مال قبلیاس
وگرنه که تا الان 1 میلیون نفر در جهان نمیگرفتن
حالا شما برو قم رو قرنطینه کن
برچسب منتخب
# حمله موشکی به اسرائیل # سید حسن نصرالله # نمازجمعه تهران
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با توجه به تسلیح رژیم صهیونیستی به سلاح اتمی و حمایت تسلیحاتی و اطلاعاتی آمریکا و ناتو از این رژیم؛ با دستیابی کشورمان به سلاح هسته ای موافقید؟