چرایی انتخاب ۵۰ درصد «شعار‌های سال» از بین موضوعات اقتصادی

رهبری هم بر رسیدن به «استاندارد‌های اقتصادی» تاکید دارند/ انتخاب ۲۲ شعار سال با ۱۱ عنوان اقتصادی

رهبر انقلاب در ۲۲ سالی که نقشه راه کشور در یک سال پیش رو را با انتخاب شعار سال مشخص کرده اند، یازده عنوان اقتصادی را به ویژه در سال‌های اخیر برگزیده اند که نشان می‌دهد ایشان هم دغدغه‌های جدی برای اقتصاد کشور به ویژه در حوزه تولید، کار و اشتغال دارند. انتخاب ۵۰ درصد شعار‌های سال از حوزه اقتصادی نشان می‌دهد، یکی از جدی‌ترین و ضروری‌ترین نیاز‌های کشورمان، رسیدن به شاخص‌های استاندارد در حوزه اقتصادی است...
کد خبر: ۹۷۰۰۷۸
|
۱۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۴ 04 April 2020
|
12155 بازدید

نخستین بار که حضرت آیت الله خامنه‌ای، رسما نامی را برای یک سال برگزیدند، به پیام نوروزی ایشان در سال ۱۳۷۸ بازمی‌گردد. از آن پس این مساله به صورت یک سنت، همه ساله تکرار و نامگذاری سال‌های مختلف که از اول فروردین ۷۸ آغاز شد؛ رویکردی که تاکنون ادامه یافته و هر ساله نام مشخصی به عنوان شعار سال از سوی ایشان مطرح و دنبال می‌شود.

به گزارش «تابناک»؛ علیرغم شیوع کرونا و برهم خوردن بسیاری از برنامه‌های نوروزی، رهبر انقلاب اسلامی همچون سنوات گذشته شعار سال ۹۹ را در گفت و گوی آغاز سالشان با مردم برگزیده و سال جدید را سال «جهش تولید» نامگذاری کردند تا یک بار دیگر در ۲۲ سالی که سال‌ها از سوی ایشان نامگذاری شده است، شاهد انتخاب یک شعار اقتصادی دیگر باشیم؛ موضوعی که به زعم بسیاری از کارشناسان، اصلی‌ترین و مهم‌ترین نیاز کشور ماست و جدی‌ترین ضعف کشور در مقابله با مشکلات نیز هست.

رهبر انقلاب در گفت و گوی آغاز سال ۹۹ با مردم، با تأکید بر اینکه باید با کار ده برابری، تولید به جایی برسد که در زندگی مردم اثر بگذارد، افزودند: مسائل اقتصادی کشور متعدد است؛ از جمله «اصلاحات بانکی، گمرکی و مالیاتی» و «بهبود فضای کسب‌وکار»، اما نقش تولید بی‌همتاست و با راه افتادن تولید و استفاده از بازار فروش ۸۰ میلیونی در داخل و ضمناً ارتباط با فروش و بازار‌های خارجی، مشکلات اقتصادی قطعاً پایان می‌یابد و تحریم‌ها به نفع کشور تمام خواهد شد.

ایشان افزودند: تحریم تاکنون در کنار ضررهایش، سود‌هایی نیز داشته و ما را وادار کرده است که به فکر تهیه لوازم زندگی و نیاز‌های کشور از طریق امکانات داخلی باشیم که این حرکت بسیار مغتنم ان‌شاءالله ادامه خواهد یافت.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با جمع‌بندی سخنانشان در خصوص نیاز قطعی کشور به تولید، سال ۹۹ را سال «جهش تولید» نامگذاری و خطاب به دست‌اندرکاران تأکید کردند: جوری عمل کنید که با جهش تولید، تغییری محسوس در زندگی مردم به‌وجود آید.

ایشان افزودند: البته لازمه تحقق این هدف برنامه‌ریزی است و بخش‌های مختلف مانند سازمان برنامه، مجلس و مرکز تحقیقات آن، قوه‌قضائیه، مجموعه‌های دانش‌بنیان و گروه‌های پر شمار جوان، مبتکر و فعال باید در این برنامه‌ریزی‌ها شرکت کنند.

رهبر انقلاب در ۲۲ سالی که نقشه راه کشور در یک سال پیش رو را با انتخاب شعار سال مشخص کرده اند، ۱۱ عنوان اقتصادی را به ویژه در سال‌های اخیر برگزیده اند که نشان می‌دهد ایشان هم دغدغه‌های جدی برای اقتصادی کشور به ویژه در حوزه تولید، کار و اشتغال دارند. انتخاب ۵۰ درصد شعار‌های سال از حوزه اقتصادی نشان می‌دهد که یکی از جدی‌ترین و ضروری‌ترین نیاز‌های کشورمان، رسیدن به شاخص‌های استاندارد در حوزه اقتصادی است؛ بنابراین، حضرت آیت الله خامنه‌ای تاکید ویژه بر این بخش در نامگذاری سال‌ها داشته اند.

۱۳۷۸ ـ عنوان این سال «امام خمینی (ره)» نامگذاری شد، به دلیل مصادف بودن صدمین سال تولد امام خمینی (ره) عنوان سال به نام ایشان برگزیده شد.

۱۳۷۹ ـ عنوان سال «امام علی (ع)» نامیده شد، چون دو عید غدیر طی سال شمسی وجود داشت، نام امام علی (ع) برای سال انتخاب شد.

۱۳۸۰ ـ «اقتدارملی و اشتغال‌آفرینی» عنوان این سال بود، با همزمانی تحولات منطقه‌ای و گسترش نا امنی پیرامون کشور عنوان اقتدار ملی و اشتغال آفرینی برگزیده شد. در این سال در حوزه سیاست خارجی کشور عنوان «گفت گوی تمدن ها» از سوی رئیس جمهور وقت مطرح شده بود.

۱۳۸۱ ـ سال «عزت و افتخار حسینی» شد، چون همانند سال ۷۹ ایام عزاداری محرم دو بار در سال شمسی قرار گرفته بود و فروردین آن سال رنگ و بوی حسینی در کشور موج می‌زد.

۱۳۸۲ ـ سال «خدمت‌گزاری» نام گذاری شد. در عین حال باید اشاره کرد که حمله نظامی آمریکا به عراق در ابتدای این سال از جمله مهمترین تحوالات منطقه بود.

۱۳۸۳ ـ به عنوان سال «پاسخگویی» انتخاب شد. این سال آخرین سال دولت اصلاحات بود و بسیاری از دستگاه‌ها و نهاد‌ها، اطلاعات و گزارش فعالیت‌های خود را به مردم ارائه کردند.

۱۳۸۴ ـ سال «همبستگی ملی و مشارکت عمومی» نام نهاده شد. این سال مصادف بود با تهدیدات ایالات متحده و کشمکش اروپا و جمهوری اسلامی بر سر فعالیت‌های هسته‌ای. این امر موجب شد تا رهبر انقلاب مطبوعات، احزاب و سیاست‌مداران داخلی را به نوعی همبستگی و دوری از مناقشات داخلی دعوت کند و با توجه به انتخابات ریاست جمهوری این سال را سال همبستگی ملی و مشارکت عمومی نام نهادند.

۱۳۸۵ ـ این سال به نام «پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله)» معرفی شد، چون در سال گذشته موجی از تحرکات و توهین‌ها به مقدسات اسلامی شکل گرفت که در راس آن‌ها توهین نشریات دانمارکی به پیامبر اسلام (ص) بود و همچنین دو بار در سال شمسی رحلت حضرت محمد (ص) قرار گرفت.

۱۳۸۶ ـ سال «اتحاد ملی، انسجام اسلامی» بود. حضرت آیت الله خامنه‌ای در پیام نوروزی‌شان فرمودند: «با نگاه به حوادث و مسائل جهانی به روشنی درمی‌یابیم که دشمنان ملت ایران درصدد آنند که دشمنی خود را از دو راه با ملت ایران به تحقق برسانند: یکی، ایجاد تفرقه در میان صفوف ملت؛ از بین بردن یکپارچگی ملت ایران و دومی، ایجاد مشکلات اقتصادی و تلاش برای توقف ملت ایران در زمینه‌های گوناگون سازندگی کشور و رفاه عمومی خود». با توجه به این دو اولویت برای این سال نام اتحاد ملی، انسجام اسلامی برگزیده شد.

۱۳۸۷ ـ «نوآوری و شکوفایی» نامی بود که برای این سال انتخاب شد، چون لزوم حرکت به سمت نوآوری و تبدیل علم به حرکت و اقدام در حوزه‌های اقتصادی و صنعتی با توجه به سرانه بالای تولید علم در کشور به این نام نامگذاری شد.

۱۳۸۸ ـ سال «حرکت به سمت اصلاح الگوی مصرف» بود. هرچند این سال همزمان بود با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری؛ اما رهبر انقلاب شعار سال را حرکت به سمت اصلاح الگوی مصرف انتخاب کردند. حوادث بعد از انتخابات سال ۸۸ از تحولات مهم و تاثیر گذار این سال بود که شاید شعار سال و تحقق آن را به حاشیه برد.

۱۳۸۹ ـ با عنوان «همت مضاعف، کار مضاعف» نامگذاری شد. رهبر انقلاب در پیام نوروزی اشاره‌ای به حوادث سال گذشته ۸۸ داشتند و فرمودند: «برای اینکه بتوانیم بر طبق اقتضائات و ظرفیت‌های کشور حرکت کنیم، احتیاج داریم به اینکه همت خودمان را چند برابر کرده و کار را متراکم‌تر و پرتلاش‌تر کنیم» و بر همین اساس نام سال را همت مضاعف و کار مضاعف گذاشتند.

۱۳۹۰ ـ از سوی رهبر انقلاب به عنوان سال «جهاد اقتصادی» نام گرفت. با شروع طرح هدفمندی یارانه‌ها و افزایش تحریم‌های بین المللی رهبر انقلاب ضرورت پرداختن به اقتصاد و مسائل پیرامون آن را از حد توصیه و تاکید بالاتر بردند و این سال را سال جهاد اقتصادی نامیدند و خواستار مجاهدت کلیه قشرها و نهاد‌ها در این زمینه شدند.

۱۳۹۱ را «تولید ملى و حمایت از کار و سرمایه ایرانى» نام نهادند، چون همراه با اوج گرفتن مشکلات اقتصادی و تحریم‌ها بود. به دلیل رکود اقتصادی و افزایش قیمت ارز تولیدات داخلی با مشکل جدی مواجه شدند. مجموعه‌ای از این مسائل باعث نامگذاری سال جدید با عنوان تولید ملى و حمایت از کار و سرمایه ایرانى بود.

۱۳۹۲ ـ این سال «حماسه‌ی سیاسی و حماسه‌ی اقتصادی» نام گرفت. طی این سال انتخابات ریاست جمهوری یازدهم برگزار شد و از طرفی مسائل اقتصادی عمده توجه مسئولان و مردم را به خود جلب کرده بود. شاید به همین دلایل هم عنوان حماسه‌ی سیاسی و حماسه‌ی اقتصادی با رویکرد به انتخابات و اقتصادی و روحیه حماسی برای آن انتخاب شد.

۱۳۹۳ ـ با عنوان «اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی» نام نهاده شد. حضرت آیت الله خامنه‌ای در پیام نوروزی این سال فرمودند: «مسئولین هم برای اینکه بتوانند کار را به‌ درستی پیش ببرند، احتیاج به پشتیبانی مردم دارند. آن‌ها هم بایستی با توکّل به خدای متعال و با استمداد از توفیقات و تأییدات الهی و کمک مردمی، مجاهدانه وارد میدان عمل بشوند؛ هم در زمینه‌ی اقتصاد و هم در زمینه‌ی فرهنگ؛ لذا من شعار امسال را و نام امسال را این قرار دادم: اقتصاد و فرهنگ با عزم ملّی و مدیریّت جهادی».

۱۳۹۴ ـ سال «دولت و ملت، همدلی و همزبانی» بود. این سال همراه شد با پیگیری پرونده هسته و البته به نتیجه رسیدن آن. پس از دوازده سال توافق هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ موسوم به «برجام» (برنامه جامع اقدام مشترک) به نتیجه رسید. همچنین انتخابات مجلس نیز در پایان سال باید برگزار می‌شد. با توجه به حضور دولت در عرصه‌های بین المللی و اقتصادی و لزوم حمایت و پشتیبانی مردم نام دولت و ملت، همدلی و همزبانی برای آن برگزیده شد.

۱۳۹۵ ـ به نام «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» معرفی شد. رویکرد نزدیک به هشت سال گذشته رهبر انقلاب در نامگذاری سال‌ها «اقتصادی» بود تا اینکه به مساله جهاد و مقاومت اقتصادی که برآیند آن «اقتصاد مقاومتی» شد، ختم گشت. لزوم اقدام و عمل در ارتباط با مساله اقتصاد مقاومتی دلیل آن شد تا نام سال ۹۵ بر این محور نامگذاری شود.

۱۳۹۶ ـ «اقتصاد مقاومتی، تولید ـ اشتغال» نام گرفت. سال ۹۶ هم مشابه سال ۹۵ اقتصاد مقاومتی نام نهاده شد؛ هرچند محور دوم شعار بر مساله تولید و اشتغال تاکید دارد، چون مهمترین مشکلات اقتصادی کشور طی سال‌های اخیر موضوع اشتغال و تولید بوده است، به همین دلیل بر مساله تولید و اشتغال با محوریت اقتصاد مقاومتی تاکید شد.

سال ۱۳۹۷ ـ سال «حمایت از کالای ایرانی» یک شعار اقتصادی دیگر برای سال ۹۷ از سوی رهبر انقلاب انتخاب شد تا اهمیت مسائل اقتصادی بر همگان مشخص شود. ایشان در این باره فرمودند: بسیاری از مشکلات اقتصادی، مشکلات معیشتیِ مردم ـ هم مسئله‌ی اشتغال، هم مسئله‌ی سرمایه‌گذاری و بقیّه‌ی چیزها ـ حل خواهد شد. آسیب‌های اجتماعی به میزان زیادی کاهش پیدا خواهد کرد؛ یعنی محور، تولید ملّی است؛ بنابراین اگر تولید ملّی شتاب بگیرد، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. من این را محور قرار دادم برای شعار امسال؛ شعار امسال «حمایت از کالای ایرانی» است.

سال ۱۳۹۸ ـ «رونق تولید» و انتخاب شعار اقتصادی دیگر به عنوان محور فعالیت‌های کشور در یک سال. رهبر انقلاب در آغاز سال ۹۸ در خصوص دلایل این انتخابشان گفتند: اگر چنانچه تولید به راه بیفتد، هم می تواند مشکلات معیشتی را حل کند، هم استغناء کشور از بیگانگان و دشمنان را تأمین و هم می تواند مشکل اشتغال را برطرف و نیز حتی می تواند مشکل ارزش پول ملّی را تا حدود زیادی برطرف کند.

سال ۱۳۹۹ ـ «جهش تولید» به عنوان شعار این سال انتخاب شد. نامگذاری سال ۱۳۹۹ هم با عنوان "جهش تولید" دقیقا در راستای همان سیاست توجه به اقتصاد مقاومتی و درون زا، حمایت از کالای ایرانی و به دنبال آن بالا رفتن تولید و ایجاد اشتغال است که امسال هم مورد تاکید رهبر انقلاب اسلامی قرار گرفته است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟