درخواست گزارشگر ویژه سازمان ملل برای لغو تحریمهای ایران، ارسال محموله جدید کمکهای چین به ایران، بیانیه شدیداللحن گروههای مقاومت عراق علیه آمریکا و بسته پیشنهادی آمریکا به ترکیه درباره ادلب سوریه، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به آمار جدید مبتلایان به کرونا در کشورهای عربی نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ آمار مبتلایان به کرونا در کشورهای عربی منطقه نیز هر روز در حال افزایش است.
امارات
وزارت بهداشت امارات از ثبت ۲۴۱ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد و گفت شمار کل مبتلایان تا به امروز به ۱۵۰۵ تن رسیده و شمار فوتیها ۹ تن گزارش شده است.
مصر
وزارت خارجه مصر روز جمعه اعلام کرد شمار کل مبتلایان را ۹۸۵ مورد خوانده و گفته از این میان ۲۱۶ تن بهبود یافته و ۶۶ تن فوت کردند. ریاست جمهوری مصر اعلام کرد که افتتاح پروژههای ملی بزرگ این کشور از جمله پروژه پایتخت اداری مصر را به دلیل کرونا تا سال ۲۰۲۱ به تعویق انداخته است. رئیس مرکز سرطان در مصر هم اعلام کرده است که ۱۷ پزشک و پرستار این مرکز به کرونا مبتلا شدند.
کویت
خبرگزاری کویت به نقل از سخنگوی وزارت بهداشت این کشور اعلام کرد که کویت امروز نخستین فوتی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا را ثبت کرده و شمار مبتلایان ظرف ۲۴ ساعت گذشته ۶۲ تن افزایش یافته و به ۴۷۹ مورد رسیده است.
عربستان
وزارت بهداشت عربستان از ثبت ۱۴۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشورخبر داد و گفت شمار کل مبتلایان تا به امروز در این کشور به ۲۱۷۹ مورد رسیده است.
لبنان
وزارت بهداشت لبنان از ثبت ۱۲ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داده و گفته است شمار کل مبتلایان تا به امروز به ۵۲۰ تن در این کشور افزایش یافته است.
فلسطین
وزارت بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطین نیز از ثبت ۱۱ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در میان کارگران فلسطینی بازگشته از داخل فلسطین اشغالی خبر داد و گفت با احتساب آنها شمار مبتلایان به ۲۰۵ تن رسیده است.
مغرب
وزارت بهداشت مغرب از ثبت ۵۳ مورد جدید ابتلا به کرونا در این کشور خبر داد و گفت شمار کل مبتلایان در این کشور تاکنون به ۸۴۴ تن افزایش پیدا کرده است.
عمان
وزارت بهداشت عمان هم از ثبت ۲۵ مورد جدید ابتلا به کرونا در این کشور خبر داد و شمار کل مبتلایان تا به امروز را ۲۷۷ نفر اعلام کرد.
بحرین
وزارت بهداشت بحرین شمار مبتلایان به کرونا در این کشور را تاکنون ۲۸۵ مورد و فوتیها را چهار تن اعلام کرده است.
قطر
وزارت بهداشت قطر از ثبت ۲۵۰ مورد جدید ابتلا به کرونا در این کشور خبر داد و گفت شمار مبتلایان به کرونا در این کشور به ۱۳۲۵ نفر رسیده است از این میان سه نفر تاکنون فوت کردند.
سوریه
وزارت بهداشت سوریه از افزایش شمار مبتلایان به ۱۶ تن خبر داد و گفته از این میان فقط تاکنون دو نفر فوت کردند.
عراق
وزارت بهداشت عراق شمار کل مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور را تاکنون ۸۷۸ نفر خوانده و گفته که از این میان ۴۵ نفر فوت کردند.
یمن
وزارت بهداشت یمن تاکید کرده است که در این کشور هنوز هیچ مورد ابتلای به ویروس کرونا شناسایی نشده است.
الجزائر
وزارت بهداشت الجزائر شامگاه شنبه از درگذشت ۲۵ نفر دیگر بر اثر ابتلا به کرونا در این کشور خبر داد و شمار کل جان باختگان بر اثر این ویروس در الجزائر را ۱۳۰ تن خواند. شمار کل مبتلایان به کرونا در الجزائر ۱۲۵۱ تن اعلام شده است.
تونس
وزارت بهداشت تونس از ثبت ۵۸ مورد جدید ابتلا به ویروس تا امروز خبر داد و گفت، شمار کل مبتلایان تاکنون به ۵۵۳ تن رسیده است.
درخواست گزارشگر ویژه سازمان ملل برای لغو تحریمهای ایران
یک کارشناس حقوق بشر سازمان ملل متحد، خواستار رفع همه تحریمهای یکجانبهای شد که در مقابله کشورها با ویروس کرونای جدید اخلال ایجاد میکنند.
«آلینا دوهان» که به تازگی از سوی سازمان ملل متحد به عنوان گزارشگر ویژه این سازمان در امور مربوط به «تأثیرات منفی اقدامات قهری یکجانبه بر روی بهرهمندی از حقوق بشر» انتخاب شده، از تمامی دولتهای تحریمگر خواسته همه تحریمهای یکجانبه خود علیه کشورها را رفع یا دستکم تعلیق کنند.
او با اشاره به همهگیری بیماری «کووید-۱۹» که بر اثر ورود ویروس مسری «کرونای جدید» به بدن ایجاد میشود، گفت: «از جامعه جهانی میخواهیم تا هنگام رفع این تهدید مشترک تدابیری فوری برای رفع یا دستکم تعلیق همه تحریمها اتخاذ کنند.»
وی اضافه کرد: «شکست این دشمن تنها با توسل به روحیه چندجانبهگرایی، همکاری و همبستگی و تلاشهای مشترک همه دولتها و سازمانهای بینالمللی میسر خواهد بود.»
او همچنین خاطرنشان کرد، کشورهای تحریم شده از آن جهت که نمیتوانند از داراییهای خود برای خرید تجهیزات، دارو و محصولات ضد ویروس استفاده کنند، بیشترین لطمات را از بیماری کووید-۱۹ متحمل شدهاند.
ارسال محموله جدید کمکهای چین به ایران
«محمد کشاورز زاده» سفیر جمهوری اسلامی ایران در پکن روز شنبه در پیامی توئیتری اعلام کرد که محموله دیگری از کمکهای دولتی و مردمی چین به کشورمان برای مبازه با ویروس کرونا (بیماری کووید-۱۹) تا ساعاتی دیگر ارسال خواهد شد.
سفیر کشورمان در پکن، در پیام توئیتری خود اعلام کرد: «امشب طی دو پرواز از شهر پکن کمکهای چین برای مقابله با ویروس کرونا به ایران ارسال خواهد شد. تاکنون کمکهای دولتی و مردمی چین با ۲۸ پرواز طبق جدول پیوست از شهرهای پکن، شانگهای و گوانجو به کشورمان ارسال شده است.»
وی در توئیت دیگری افزود: «بیش از ده میلیون ماسک، ۵۰۰ هزار کیت تشخیص کرونا، ۳۰۰ هزار گان جراحی و لباس ایزوله، دو میلیون و دویست هزار دستکش، ۳۵۰ ونتیلاتور، ۵۰۰ اتاق پیش ساخته بیمارستانی و انواع دارو و تجهیزات بیمارستانی از جمله این کمکهاست. همچنین چند پرواز چینی نیز سایر کمکها از جمله یک میلیون ماسک اهدایی "جک ما" را به تهران حمل کرده است.»
بیانیه شدیداللحن گروههای مقاومت عراق علیه آمریکا
هشت گروه وابسته به سازمان الحشد الشعبی (بسیج مردمی) عراق پیامهایی به نظامیان تروریست آمریکایی و طیفهای سیاسی عراق دادند.
شبکه خبری السومریه ضمن نقل این بیانیه، گزارش داد، پس از مصوبه پارلمان عراق برای خروج فوری نیروهای خارجی و پس از آن پذیرش این مصوبه توسط دولت عراق و تظاهرات میلیونی مردم این کشور، نشان داده شد که این مصوبه مورد تأیید ملت عراق است.
در این بیانیه آمده است، ملت عراق، نشان داد که قاطعانه مخالف حضور نیروهای اشغالگر آمریکایی، نقض حاکمیت عراق، کشتار ملت و ترور فرماندهان این کشور و بمباران اردوگاههای نیروهای امنیتی است.
این گروه ها تأکید کردند، پس از اینکه «گروهی از برادران، خواستند به راهکارهای سیاسی زمان داده شود و به این نیروها برای خروج از خاک پاک عراق، فشار آورند، مشاهده کردیم که سرکشی دولت آمریکا بیشتر شد و تجاوزات بیشتری انجام داد که به نیروهای ارتش، پلیس و فرودگاه های غیر نظامی رسید».
بر اساس این بیانیه، در پی همین تجاوزات بود که گروه های مقاومت عراق نشستی برگزار کردند تا موضع تاریخی خود را در این زمان مهم، با ابلاغ پیام های زیر اعلام کنند؛
پیام نخست خطاب به نیروهای اشغالگر آمریکا؛ پس از عدم پذیرش تصمیم ملت، دولت و مجلس عراق، و عدم خروج نیروهای آمریکایی و تداوم تجاوز به حاکمیت عراق، نیروهای آمریکا نشان دادند که اشغالگر هستند و جز زبان زور، هیچ چیزی نمیفهمند.
این گروه ها ادامه دادند: «بنا بر این، با شما رفتار خواهد شد. باید بدانید که تمامی عملیاتی که علیه شما صورت گرفت، فقط پاسخ کوچکی به تجاوزات شما بود، زیرا تصمیم عملیات، در آن زمان گرفته نشده بود. با وجود این، شما نتوانستید این پاسخ ساده را تاب بیاورید... و در بیشتر پایگاههای خود بمانید... و مجبور شدید که نیروهای خود را خارج و آن را در پایگاه های مشخصی متمرکز کنید و سامانه پدافند هوایی برای حمایت از آن بیاورید. لذا اگر همه گروه های مقاومت تصمیم بگیرند که در آن واحد، با شما مقابله کنید، چه واکنشی خواهد داشت؟».
گروه های مقاومت تصریح کردند: «ما میدانیم همه تهدیدهای اخیر شما درباره حمله به گروه ها و فرماندهان مقاومت، صرفا تلاشی برای سرپوش گذاشتن بر شکستتان است و اینکه شما ضعیف تر از آن هستید که با گروه های مقاومت عراق وارد جنگ شوید؛ گروه هایی که فرماندهان نظامی شما از قدرت آنان اطلاع دارند، زیرا در زمان اشغالگری پیشین شما، آنان را آزموده بودیم».
پیام دوم گروه های مقاومت خطاب به فراکسیون های سیاسی است که در آن، تأکید کردند: «موضع ثابت و اصولی خود را در رد عدنان الزرفی نامزد سرویس جاسوسی آمریکا اعلام می کنیم و به رئیس جمهور هشدار میدهیم با نامزد کردن این فرد، با اراده تظاهرات کنندگان و رهنمودهای مرجعیت مخالفت کرد».
این گروه ها، الزرفی را نامزد جنجالی متهم به فساد عنوان و تأکید کردند: «وی از این طریق، عمدا، صلح داخلی عراق را تهدید میکند، ولی ما اجازه چنین کاری را نخواهیم داد و تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست تا ثبات و امنیت در کشور، برقرار شود».
در این بیانیه ضمن محکومیت حمایت برخی نمایندگان پارلمان عراق از نامزدی الزرفی، وی «مزدوری» نامیده شد که حمایت این نمایندگان «لکه ننگی بر پیشانی آنان است. به همین دلیل از آنها میخواهیم عذرخواهی کنند و از اشتباه خود بازگردند. امید ما به سایر اعضای پارلمان است که بیشترین تعداد را دارند تا این توطئه را خنثی کنند».
این گروه ها هدف از این توطئه را چپاول منابع عراق توسط دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا عنوان کردند؛ شخصی که قصد دارد نفت و منابع عراق را سرقت کند.
پیام سوم خطاب به ملت عراق است که در آن تأکید شد: «با شما عهد میبندیم برای دفاع از شما، سربازان وفاداری باشیم... ما اجازه نخواهیم داد آمریکا به اشغال خاک پاک ما ادامه دهد، منابع ما را سرقت و کشور ما را به خاطر رژیم صهیونیستی تجزیه کند... شما ما را در تمامی بحران ها حاضر خواهید دید... این مساله شامل دشمن جدید جان ملت عراق یعنی ویروس کرونا نیز میشود».
بسته پیشنهادی آمریکا به ترکیه درباره ادلب سوریه
«کی بیلی هاچیسون»، سفیر آمریکا در ناتو اعلام کرده که کشورش آماده است تا بسته کمکی را به ترکیه در ارتباط با تحولات شمال غرب سوریه در ادلب ارائه دهد، مشروط بر اینکه آنکارا سامانه موشکی اس ۴۰۰ روسیه را رد کند.
سفیر آمریکا در ناتو نسبت به عدم استقرار و راه اندازی اس ۴۰۰ از سوی ترکیه اظهار امیدواری کرده، چون به گفته این مقام آمریکایی سامانه موشکی اس ۴۰۰ مانع کمک به ترکیه در سوریه خواهد شد.
با این حال، این مقام آمریکایی جزئیات بیشتری در ارتباط با این بسته پیشنهادی را ارائه نداده، اما مدعی شده که هدف آمریکا حفاظت از جان غیرنظامیان در ادلب سوریه است.
ترکیه نخستین محموله سامانه دفاعی اس ۴۰۰ روسیه را بیست و یکم تیرماه سال گذشته دریافت کرد و دومین محموله نیز اواخر سال میلادی گذشته به دولت آنکارا تحویل داده شد.
دولت آمریکا در پاسخ به این خرید، ترکیه را از برنامههای اف ۳۵ خارج کرده است.
سامانه موشکی اس ۴۰۰ روسیه، سامانه موشکی پیشرفته و مدرنی است که توانایی حمل و شلیک سه نوع موشک مختلف را دارد که میتواند اهداف متنوعی از قبیل موشکهای بالستیک، کروز و جنگندههای رادار گریز را هدف قرار دهد.