به گزارش تابناک اقتصادی؛ روز گذشته در رسانه های اجتماعی ویدیویی از معدوم سازی جوجه های یک روزه منتشر شد و متعاقباً احمدامیرآبادی فراهانی عضو هیات رییسه مجلس در پیام توییتری خود نوشته است: «از مسئولین وزارتخانه صمت و جهادکشاورزی پیگیری کردم هردوی آنها مقصر این حادثه را بانک مرکزی می دانند که ارز برای نهاده های کشاورزی تخصیص نداده.»
با پیگیری خبرنگار ما نامه ای از انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یک روزه به تاریخ 27 فروردین ماه به دست آمده که در آن به صراحت اشاره شده که به دلیل تنظیم بازار و پیش بینی اضافه تولید به میزان 15 میلیون جوجه یک روزه در فروردین ماه دبیر این انجمن از تولیدکنندگان جوجه خواسته است اقدامات لازم برای کاهش تولید در دستور کار قرار گیرد.
آنچه مسلم است در شرایط کنونی، با توجه به شیوع ویروس کرونا و تبعات منفی این بیماری بر روند عرضه و تقاضا، شاهد کاهش معنادار خرید مرغ از سوی مصرف کننده و در نهایت ارزان شدن قیمت مرغ هستیم. در این خصوص غلامعلی فارغی، عضو اتاق بازرگانی و از فعالان صنعت مرغداری طی مصاحبهای در بیستم فروردین ماه سال جاری با بیان اینکه در دو ماه گذشته تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا، میزان مصرف مرغ در کشور حدودا ۳۰ درصد کاهش یافته است، افزود: با تعطیلی مراسم عزا و عروسی، مهمانیها و جشنها، عملا تقاضا کاهش یافته است و از این روی ما مازاد تولید مرغ در کشور داریم.
بر اساس این گزارش، این در حالی است که به طور معمول در ایام نوروز اوج تقاضای مصرف مرغ در ایران محسوب میشود و مرغداران در فصل زمستان برای تامین تقاضای این ایام، اقدام به جوجهریزی گسترده میکنند.
در نتیجه بحث عدم تخصیص ارز برای نهاده های دامی مطرح نیست و دلیل معدوم سازی جوجه های یک روزه ریشه در کاهش تقاضا در شرایط به وجود آمده دارد و ضرورت خرید تضمینی گوشت مرغ از سوی نهادهای مسئول بیش از پیش احساس می شود.
موضوعی که نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی هم به آن اشاره کرده و گفته است: ورود جدی پشتیبانی امور دام در بحث خرید مازاد مرغ و بدون محدودیت از مرغداران و توزیع مرغ در سبد کالای خانوار و قشرهای آسیبپذیر راهکاری مناسب در جهت رفع بحران صنعت است.