طرح کلید به کلید با واردات کامیون‌های دست دوم کلید خورد / چرا اجازه واردات خودرو‌ی دست دوم صادر نمی‌شود؟

سال گذشته دبیر اتحادیه کامیون داران به تابناک اقتصادی گفته بود، هنوز دستورالعمل نحوه اجرای طرح جایگزینی ناوگان فرسوده از طریق واردات کامیون‌های تا سه سال کارکرده اروپایی یا صفر مدل گذشته، تهیه و تنظیم نشده است. عده‌ای دلال رفته اند و متاسفانه از کشور‌های دیگر یک تعداد خودرو وارد کرده و تا گمرک غرب تهران هم آورده اند!
کد خبر: ۹۷۶۷۰۷
|
۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۱ 06 May 2020
|
79779 بازدید
|

طرح کلید به کلید با واردات کامیون‌های دست دوم کلید خورد/ چرا اجازه واردات خودرو‌ دست دوم صادر نمی‌شود؟

تابناک اقتصادیبخش حمل و نقل از جمله اجزای بسیار مهم نظام اقتصادی هر کشوری می‌باشد و نظام اقتصادی ایران نیز از این امر مستثنی نیست. در اهمیت این بخش، همین بس که پس از اعتصابات کامیونداران در سال ۱۳۹۷ به نوعی اقتصاد کشور فلج شد و قیمت برخی اقلام به دلیل کمبود، به شدت افزایش یافت و برخی صنایع به دلیل نرسیدن نهاده‌ها و مواد اولیه تا مرز تعطیلی پیش رفتند.

به گزارش تابناک اقتصادی؛ بنابراین توجه به خواسته های این صنف بسیار مهم است. یکی از خواسته های آن ها نوسازی ناوگان بوده که سال ها تنها وعده اجرای آن داده شده است. در همین رابطه، احمد کریمی دبیر اتحادیه کامیون‌داران طی مصاحبه ای با خبرنگار تابناک اقتصادی در سوم اردیبهشت ماه سال جاری گفت: اولین انتظار ما از مسئولین این است که تن بر کیلومتر به روز رسانی شود و سپس این انتظار را داریم که در زمینه نوسازی ناوگان ـ که چندین سال است شعار داده می شود ـ اتفاقی عملیاتی بیفتد.

چند درصد از کامیون ها فرسوده هستند؟

صدرالله بمانا، مشاور رئیس سازمان راهداری طی مصاحبه‌ای در هفدهم اردیبهشت ماه سال جاری در مورد میزان ناوگان فرسوده گفت: ۴۰ درصد ناوگان کامیونی ما فرسوده است. وی در مورد مزایای نوسازی ناوگان افزود: صرفه‌جویی در مصرف سوخت، کاهش تولید آلاینده‌های زیست محیطی، کاهش تولید آلاینده‌های صوتی، ارتقای ایمنی سیر، راحتی و آسایش راننده و ... از مزایای نوسازی ناوگان کامیونی است.

شایان ذکر است که مشاور رئیس سازمان راهداری طی مصاحبه دیگری در چهاردهم اسفندماه سال گذشته اعلام کرده بود: میانگین سن کامیون‌ها در کشور ۱۷.۸ سال است.

منع قانونی فعالیت برای ناوگان باری و مسافری فرسوده

بر اساس ماده ۸ قانون هوای پاک، اگر ناوگان باری و مسافری درون و برون شهری، فرسوده باشد از فعالیت‌هایی همچون جابه جایی بار و مسافر، صدور بیمه شخص ثالث، خرید و فروش و ثبت نقل و انتقال، انجام معاینه فنی و صدور برگه معاینه فنی و تردد در جاده‌ها و شهرهای کشور منع می‌شوند.

ضوابط و شرایط نوسازی و واردات خودروهای سنگین تا سه سال ساخت اعلام شد

به هر صورت، مشکلات ناوگان فرسوده موجب شد تا دولت طرح هایی برای نوسازی ناوگان به خصوص نوسازی خودروهای سنگین ارائه دهد که از آن جمله می توان به آزادسازی واردات خودروهای سنگین تا سه سال ساخت اشاره کرد؛ طرحی که در سال گذشته توسط رضا رحمانی وزیر صمت جهت اجرا ابلاغ شد.

روز گذشته شانزدهم اردیبهشت ماه سال جاری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در راستای نوسازی ناوگان برون شهری طی اطلاعیه ای ضوابط و شرایط نوسازی و واردات خودروهای سنگین تا سه سال ساخت را اعلام کرد.

در این اطلاعیه آمده بود: سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در راستای نوسازی ناوگان باری کشور و استفاده از کلیه ظرفیت‌های قانونی مندرج در قوانین احکام دایمی توسعه در نظر دارد به منظور تسریع در انجام روند نوسازی و بر اساس ماده (۳۰) قانون احکام دائمی برنامه کشور از تاریخ سوم خرداد سال جاری از متقاضیان ورود خودروهای سنگین تا سه سال ساخت در آدرس اینترنتی خود ( www.rmto.ir) بخش نوسازی و توسعه ناوگان ثبت‌نام به عمل می‌آورد.

افزایش قیمت کامیون

صدرالله بمانا مشاور رئیس سازمان راهداری در نوسازی ناوگان گفته است: در حال حاضر قیمت کامیون، اتوبوس، مینی بوس به شدت افزایش یافته، چون به علت تحریم تولید کند شده است و واردات هم نداریم، ضمن آنکه قیمت ناوگان بیش از تورم افزایش داشته است. وی در گفت‌وگو با فارس افزود: این خودروها باید تولیدات اروپا، ژاپن یا کره جنوبی باشد، به هر حال این کامیون‌ها معمولا استاندارد روز اروپا و داخل را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ دارند.

شائبه یک رانت اطلاعاتی برای برخی واردکنندگان خودروهای سنگین

در حالی این اطلاعیه روز گذشته (۱۶ اردیبهشت ماه ۹۹) منتشر و در آن از متقاضیان ورود خودرو‌های سنگین تا سه سال ساخت خواسته شد که از سوم خرداد ماه سال جاری کار‌های ثبت نام را انجام دهند که در سال گذشته کلیپ‌هایی در فضای مجازی دست به دست می‌شد که نشان می‌داد، برخی از واردکنندگان در حال وارد کردن خودرو‌های سنگین تا سه سال ساخت به گمرکات هستند.

در همین رابطه در پنجم بهمن ماه سال گذشته نیز احمد کریمی دبیر اتحادیه کامیون داران طی مصاحبه‌ای با خبرنگار تابناک اقتصادی گفت: هنوز دستورالعمل نحوه اجرای طرح جایگزینی ناوگان فرسوده از طریق واردات کامیون‌های تا سه سال کارکرده اروپایی یا صفر مدل گذشته، تهیه و تنظیم نشده است عده‌ای دلال رفته اند و متاسفانه از کشور‌های دیگر یک تعداد خودرو را وارد کرده و تا گمرک غرب تهران هم آورده اند!

کریمی در ادامه سخنان خود گفت: من مطمئنم افراد واردکننده این کامیون‌ها، فقط با یک رانت اطلاعاتی که از بخش دولتی به دست آورده اند، این کامیون‌های کارکرده را وارد کرده اند و با همین رانتی که کامیون‌ها را وارد کشور کرده اند با همین رانت این کامیون‌ها را پلاک می‌کنند، با همین رانت توزیع خواهند کرد و باز نظام حمل و نقل ما را بهم خواهند ریخت.

گفتنی است، صدراله بمانا مدیر نوسازی، توسعه و برنامه‌ریزی ناوگان عمومی حمل و نقل جاده‌ای در واکنش به ماجرا‌های پیش آمده در مورد واردات خودرو‌های سنگین دست دوم نامه‌ای به تاریخ ۲۹ دی ماه ۱۳۹۸ به مدیر کل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت و معدن و تجارت نوشت.

در بخشی از آن نامه تاکید شده بود: «... مجوز صادره از سوی آن دفتر برای شرکت مورد نظر جهت تخلیه کشنده‌های وارد شده در گمرکات داخل کشور با توجه به عدم صدور مجوز مورد نیاز، مورد تایید این سازمان نیست و طبعاً با عنایت به وضعیت موجود و شرایط اقتصادی حاضر پیش‌بینی می‌شود این امر موجب بروز تبعات احتمالی نامناسب گردد. بدیهی است در صورت بروز هرگونه رخداد احتمالی آن دفتر محترم (دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت و معدن و تجارت) می‌بایست آماده پاسخگویی باشد...»

این نامه تایید می‌کرد که در سال گذشته اجازه واردات برخی خودرو‌های سنگین دست دوم به گمرکات کشور داده شده بود.

همچنین در هجدهم فروردین ماه سال جاری صدرالله بمانا طی صحبت‌هایی با اشاره به آگهی‌های مندرج در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی مبنی بر ثبت نام برای خرید کامیون‌های دست دوم زیر سه سال ساخت اظهار داشت: تاکنون هیچ گونه مجوزی برای واردات کامیون‌های کارکرده زیر سه سال ساخت ذیل بند «ث» ماده ۳۰ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه‌ای کشور صادر نشده است. وی با بیان این که «ثبت نام برای فروش این نوع کامیون‌ها اقدامی بدون مجوز و فریبکارانه تلقی می‌شود»، تاکید کرد: از تمام متقاضیان ثبت نام برای این نوع کامیون‌ها تقاضا می‌شود در برابر چنین اقدام فریبکارانه‌ای با هشیاری کامل و آگاهانه برخورد کنند.

راهکار جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده واردکنندگان در این زمینه چیست؟

شاید راهکار‌های زیادی در این زمینه وجود داشته باشد، اما یکی از راهکار‌ها این است که برای جلوگیری از هر گونه سوءاستفاده احتمالی و یا شائبه وجود رانت اطلاعاتی، مسئولین مربوطه اجازه ترخیص به خودرو‌هایی که تاریخ قبض انبار آن‌ها قبل از زمان ثبت نام (سوم خرداد ماه سال جاری) بوده است را ندهند.

طرح کلید به کلید با واردات کامیون‌های دست دوم کلید خورد/ چرا اجازه واردات خودرو‌ دست دوم صادر نمی‌شود؟

طرح کلید به کلید به کجا رسید؟ حمایت از تولیدکننده داخلی یا خارجی؟!

در شرایطی که در سال‌های اخیر بر اهمیت حمایت از تولید ملی و داخلی تاکید و حتی سال جاری به نام جهش تولید نام گذاری شده است، جای سوال است که چرا دولت به دنبال واردات کامیون آن هم نه صفر کیلومتر، بلکه دست دوم است؟

در این میان، جایگزینی خودرو‌های فرسوده با خودرو‌های نو تحت عنوان پروژه‌ای با عنوان «کلید به کلید» جای امیدواری داشت تا شاهد حمایت از تولید ملی باشیم، اما رفته رفته اجرای این طرح از توان دولت خارج شده و واردت جایگزین این طرح شده است؛ هرچند صدر الله بمانا مشاور ارشد رئیس سازمان راهداری و حمل ونقل جاده‌ای در امر نوسازی ناوگان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اجرای دو طرح در نوسازی ناوگان‌های فرسوده در حوزه حمل ونقل گفت: یکی از این طرح‌ها کلید به کلید است که در آن طرح قرار است اتوبوس، مینی بوس، کامیون، کشنده نوسازی شود و منابع اولیه آن تامین شده و با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی سعی خواهیم کرد این طرح را ظرف یک ماه آینده با شدت بیشتری شروع کنیم.

بمانا اظهار کرد: کارخانجات تولید کننده سعی خواهند کرد در یک ماه آینده با شدت بیشتری تولیدات خود در حوزه مینی بوس، کامیون، کامیونت، اتوبوس را افزایش دهند و این اقدام از طریق اطلاع رسانی به عموم مردم و مالکان انجام می‌شود

این صحبت‌ها در جهت حمایت از تولید داخل در حالی است که همزمان شاهد موافقت با واردات کامیون آن هم از نوع دست دوم هستیم.

برخی کارشناسان نگاه «تولیدمحور» به موضوع واردات کامیون‌های دست دوم دارند و معتقدند که ردپای دلالی و واسطه‌گری در این موضوع دیده می‌شود.

به نقل از روزنامه اعتماد: دولت برای طرحی مانند «کلید به کلید» پیش‌بینی منابع اعتباری بالغ بر ۱۱ میلیارد دلاری داشت. این درست است که بازگشت تحریم‌ها به نوعی این طرح را به تعویق انداخت و با مشکل مواجه کرد، به نظر می‌رسد با سازوکار‌های جایگزین به جای فرآیند واردات، می‌توان منابع جدیدی برای این طرح تعریف کرد. به نظر می‌رسد اروپایی‌ها از این نظر، یک منفعت همه جانبه می‌برند. اگر شرکت‌های اروپایی با خودروسازان داخلی وارد تعامل شده و هر تخفیف و هر امتیازی که می‌خواهند در خودروی نوی خود به تولیدکننده بدهند، تولیدکننده هم همین تخفیف و منفعت را به مصرف‌کننده منتقل می‌کند و یک فرمول موفق از آب درخواهد آمد. اما خودروسازان می‌گویند، اروپایی‌ها راه را بر تولیدکنندگان بسته و به روی واردکنندگان باز کرده‌اند. ظاهرش این است که اقتصاد کشور را تحریم کرده‌اند، اما از منفعتشان نمی‌گذرند، پس همچنان اجناس مستعمل خود را به ما می‌فروشند. در این وضعیت، خودروسازان در شرایط یکسان رقابت با این تولیدکنندگان قرار ندارند و در همین شرایط است که تولید خودروی سنگین ایران از ۱۲ هزار به حدود ۳ هزار دستگاه در سال سقوط می‌کند و نوسازی ناوگان نیز به تعویق می‌افتد.»

دو نکته دیگر در مورد آزاد شدن واردات خودرو‌های سنگین سه سال ساخت

در بندی از اطلاعیۀ ضوابط و شرایط نوسازی و واردات خودرو‌های سنگین تا سه سال ساخت آمده است: واردات هر یک دستگاه کامیون منوط به اسقاط حداقل یک دستگاه کامیون که از زمان ساخت آن بیش از بیست و پنج سال گذشته باشد و ظرفیت آن نیز می‌تواند حداکثر سه تن کمتر از ظرفیت کامیون وارداتی باشد. اولین نکته این است که دقت شود، هر واردکننده با هر گواهی اسقاط تنها یک دستگاه کامیون وارد کند و یا گواهی اسقاط را جعل نکند. در گذشته تجربیاتی وجود داشته است که برخی با یک گواهی اسقاط چندین کامیون وارد یا با جعل آن اقدام به واردات کامیون کرده اند.

در این شرایط که سیاست گذار به دنبال واردات کامیون‌های دست دوم است، باید شاهد اقدام عملی برای از رده خارج کردن و اسقاط کامیون‌های فرسوده باشیم، وگرنه این طرح، کانالی برای سود‌های کلان دلالان خواهد بود و نه حمایت از کامیون داران.

نکته دوم اینکه برای واردات کامیون‌ها با سه سال ساخت قطعا ارز از کشور خارج می‌شود و هم اکنون این پرسش برای بسیاری مطرح شده که چرا دولت اجازه واردات خودرو‌های سبک دست دوم را در شرایطی که این روز‌ها بازار خودرو‌های سبک به دلیل کمبود عرضه با چالش جدی مواجه شده است، نمی‌دهد؟ دلیل اجازه واردات به کامیون‌ها با سه سال ساخت و عدم اجازه واردات خودرو‌های سبک دست دوم باید به روشنی برای مردم توضیح داده شود.

در پایان اشاره به این نکته نیز ضروری است که اجرای موفق این طرح علاوه بر نوسازی ناوگان فرسوده و مزایای آن می‌تواند بر روی بازار خودور‌های سنگین و قیمت این خودرو‌ها که در دو سال گذشته روند صعودی داشته است، تاثیرگذار باشد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۶۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۷
یعنی کارمون به جایی رسیده که حاضریم کالای وارداتی دست دوم وارد کنیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۷
وقتی تولید داخل کفاف نمیکنه یا پول نداریم کالای نو بخریم بایدم کالای دست دوم وارد کنیم. البته همین کالاهای دست دوم شرف دارن به تولیدات داخلی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۷
سایت علی بابا رو چک کنین.
هیوندا آکورد ۲۰۱۴ کارکرده با ۲۰۰۰۰ کیلومتر میدن ۸۰۰ دلار
چهار میلیارد و هشتصد میلیون دلار گم شده، سرانگشتی میشه با این پول شش میلیون ماشین دست دوم وارد کرد که در ایران سر و دست براش می شکنند
صد در صد مالیات نه دویست درصد مالیات هم بگیرن بازم از قیمت یه پراید در پیت ارزون تر در میاد.
ناشناس
| United States of America |
۲۱:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۷
این ظاهر ماجرا است، حالا داستان چیه خدا می داند؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۷
عزیزم ، قبلا هم جای خاصی نبودیم
عبدالهی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۸
مردم هنوز خاطرات تلخ واردات اتوبوس های دست دومی را که شرکت واحد اتوبوسرانی وارد کرده بود را فراموش نکرده اند. یک بلبرینگ پلوس میخواست نبود در کنار خیابان زمینگیر شد و آخرش هم به عنوان آهن قراضه فروخته شد.
جواد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۶
سه سال کار اروپایی بمراتب از صفر مونتاژ ایران بهتر است و ثانیا کامیون سی سال کار از اروپایی وارد کنید تاکید مینمایم ۳۰ سال و صفر چینی رو هم کنارش بذارید ببینید راننده کدام یکی رو انتخاب خواهد کرد
اقایانی که با واردات اینا مخالف هستند سود کلانی از چینیها نصیبشان میشود ۲×۲=۴ به همین راحتی
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۷
باممنوعیت واردات نميشه
مشکلات مملکت را حل کرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۷
اقای تابناک من خودم رانندم اولا من خودرو دست دوم رو ترجیح میدم به صفر چینی دوما تولید داخل کجا بود جز اینه قطعات رو وارد میکنن و مونتاژ میکنن چهار برابر قیمت میفروشن مردم تولید ملی کیلو چند دلت خوشه تورو خدا کمتر سبب بدبختی قشر ضعیف شو یکبار خودرو صفر دادن به مردم همه رو بدبخت کردن
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۹:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۷
من پدر و پدر بزرگم ماشین دار بودن اما پدر نزاشت پامون
به رکاب بخوره. الان می فهمم چرا. مشکل اصلی شما نبود فکره. دعا کن همون ماشن چینی صفر و بگیری رو قیمتش نه اون ماشنی که تو پلاک گرجستانش هست 800 ملیون پلاک ایرانی 3 ملیارد و خورده ای بعد از تو ایرانی پول خاک می گیره 1200 دلار از اون 400 دلار بعد دلت خوشه ماشین سواری ماشین قسطی بگیر 7 سال شب و روز بدو براشون کار کن قسط به دوباره بعد از 7 سال مستهلکه بفروش دوباره ماشین
صفر قسطی بخر رو روز از نو روزی از نو. دیدم که میگم. با طرف صحبتم می کنی عمری خودشو بچه هاشو کس وکارشو می شناسی میگه خب اسکانیا سوارم انگشت به دهن آسمونو نگاه می کنی نمی دونی چی بگی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۷
چرا نباید شخص مصرف کننده خودش بتونه ماشین دست دوم بخره و بیاره تو این کشور و استفاده کنه؟! حتما باید واسطه هایی وجود داشته باشن که منفعت ببرن؟!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۷
رانت برای نورچشمی هاست که برن وارد کنن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۷
... مطمئن باشید
که منافعی واسه مردم و مالکان بیچاره آن نخواهد داشت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۷
خودروهای دست دوم
دست مریزاد
چی می خواستیم چی شد. معنی عزت رو هم خوب بلد شدیم
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۰۲:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۸
یعنی الان همه ی اما یرانیها خودروی نو سوار میشیم...!؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۷
متاسفانه دو کارخانه سایپا و ایران خودرو در حال سواستفاده از شرایط موجود هستن.به بهانه کرونا تزریق خودرو به بازار رو تعمدا کاهش دادن.الان پژو ۲۰۶ دنده ای به قیمت النترا تو سال ۹۶ رسیده!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۷
حداقل به همین دوتا مجوز واردات بدن تا خودشون خودرو وارد کنن
خويي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۷
انوقت ماشينهاي عصر حجري را با قيمت دلبخواهي به چه كساني بفروشند
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۷
یعنی فرق ماشین کاری که تولید داخل نداره و مصرفش چند صدتا در ساله با خودروی خیابان چرخی که مصرفش یک و نیم میلیون در سال است را نمی فهمید؟ ارزش را از کجا بیارند؟
پاسخ ها
ناشناس
| France |
۱۸:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۷
از همونجا که میفرستن برا بقیه کشورها
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۷
الان خودرو سواری نو را مفت میشه از خودرو سازهای مطرح دنیا بدلیل رکود در کرونا خرید و یک مقدار واردات اب روی اتشه همین موضوع باعث ارامش روانی جامعه از نگرانی تورم میشه دولت بجنب تا دیر نشده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۷
به همین خیال باش
با این توصیف، باید قطعات اولیه و اصلی مثل موتور و قطعات الکترونیک خودرو رو هم بشه مفت وارد کرد.
نه عزیز من، اونها چیزی به ما نمی‌دن که به نفع ما باشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۸
تعداد کارگرانی که در شالیکاری چه مستقیم و چه غیر مستقم کار می کنند صدها برابر از نیروی کار خودروسازان است آیا واردات برنج تایلندی - هندی - پاکستانی تاثیری بر بیکاری این کارگران و یا تولید ندارند ؟
فقط بخاطر منافع عده ای نمی گذارند واردات خودرو دست دوم انجام گیرد ...این منافع بدتر از ویروس است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۷
اونهایی که با واردات خودرو بخصوص خودروهای روز دنیا و کم کارکرد و دست دوم مخالفن علت مخالتشون چیه؟ اصلا تو این شرایط تحریم و مافیابودن این صنعت و بی کیفیتی محصولات داخلی راهکار بدن نه اینکه هی غر بزنن! والا عزت داشتن به سوار شدن خودرو با کیفیته حتی دست دوم نه سوار شدن به چارچرخی که اسمشو گذاشتن خودرو!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۷
اگه اجازه واردات خودرو تا ۳ سال ساخت رو‌بدن اونوقت خودروساز داخلی چطوری پراید رو به ۹۰ میلیون برسونه و دیگه به کی بفروشه؟!کی به فکره مردمه فقط به فکر ایجاد رانت هستند نه حله مشکلات مردم
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟