یک قرارداد اختیار معامله از نظر بازدهی میتواند در یکی از سه حالت زیر باشد: ۱- اختیار معامله در سود: یک اختیار معامله را درسود مینامیم اگر چنانچه فرد خریدار با اعمال آن به سود برسد.
یک قرارداد اختیار معامله از نظر بازدهی میتواند در یکی از سه حالت زیر باشد:
اختیار معامله در سود:
یک اختیار معامله را در سود مینامیم اگر چنانچه فرد خریدار با اعمال آن به سود برسد. بهعنوانمثال اگر در قرارداد اختیار خرید، قیمت نقدی کالا بیشتر از قیمت اعمال قرارداد اختیار باشد، بدین معنی است که خریدار با اعمال اختیار، کالای مورد نظر را با قیمتی کمتر از قیمت نقدی، از فروشنده اختیار خواهد خرید و درنتیجه سود خواهد برد. در این حالت گفته میشود که اختیار معامله در سود است.
یک اختیار معامله را بیتفاوت مینامیم، اگر چنانچه فرد خریدار با اعمال آن نه به سودی برسد و نه زیان کند
اختیار معامله بیتفاوت:
یک اختیار معامله را بیتفاوت مینامیم اگر چنانچه فرد خریدار با اعمال آن نه به سودی برسد و نه زیان کند. برای مثال اگر در قرارداد اختیار خرید، قیمت اعمال قرارداد اختیار برابر با قیمت نقدی کالا باشد، برای خریدار اختیار فرقی ندارد که کالا را از بازار نقدی تهیه کند یا قرارداد را اعمال کند. در نتیجه در این حالت گفته میشود که اختیار معامله بیتفاوت نسبت به سود یا زیان است.
اختیار معامله در زیان:
یک اختیار معامله را در زیان مینامیم چنانچه خریدار آن با اعمال اختیار معامله زیان کند. طبیعی است که اختیار معاملههای در زیان هیچگاه اعمال نمیشوند. بهعنوانمثال اگر در قرارداد اختیار خرید، قیمت نقدی کمتر از قیمت اعمال قرارداد باشد، خریدار با اعمال آن زیان میکند. در نتیجه منطقی نیست که از اختیار خود استفاده کند، چراکه میتواند کالای مورد نظر را با قیمتی کمتر، از بازار نقدی تهیه کند.
در این حالت گفته میشود اختیار معامله در زیان است. وضعیت بازدهی یک اختیار در هر زمانی قبل از سررسید تا سررسید قرارداد قابلبررسی است. اگرچه در قراردادهای اختیار معامله اروپایی قبل از سررسید امکان اعمال وجود ندارد، ولی با در نظر گرفتن فرض اعمال میتوان وضعیت بازدهی آن را تعیین کرد.
منبع: پول نیوز
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.