۴ انحصارگر لبنی چه کسانی هستند؟

تشدید تحریم‌ها و جهش نرخ دلار به‌رغم اینکه سطح معیشت و رفاه شهروندان ایرانی را طی دو سال گذشته به پایین‌ترین حد خود رسانده، اما به ابزاری مناسب در دست سودجویان و انحصارگرایان تبدیل شده تا به بهانه آنها جیب پرپولی برای خود بدوزند.
کد خبر: ۹۸۶۳۰۴
|
۰۴ تير ۱۳۹۹ - ۰۳:۴۱ 24 June 2020
|
16880 بازدید
|
۴

تشدید تحریم‌ها و جهش نرخ دلار به‌رغم اینکه سطح معیشت و رفاه شهروندان ایرانی را طی دو سال گذشته به پایین‌ترین حد خود رسانده، اما به ابزاری مناسب در دست سودجویان و انحصارگرایان تبدیل شده تا به بهانه آنها جیب پرپولی برای خود بدوزند.

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از آرمان ملی؛ طی چهار ماه اخیر کرونا هم به بهانه‌ای دیگر تبدیل شده تا به یکباره شاهد بروز گرانی‌های بی‌دلیل و منطق در بازارهای مختلف باشیم. فعالان حوزه لبنیات نیز از میانه خرداد تحرکات خود را برای بالابردن قیمت‌ها آغاز کرده‌اند. مسئولان سازمان تعزیرات و وزارت صمت نیز بدون اینکه نظارت دقیقی بر بازار داشته باشند، تنها به چند مصاحبه و غیرقانونی‌خواندن گرانی‌ها بسنده کرده‌اند.

در حالی افزایش قیمت محصولات لبنی به بهانه‌هایی نظیر کرونا، افزایش نرخ ارز و تشدید تحریم‌ها آغاز شده که بعضی از اقلام نظیر شیرخشک با مازاد شدید تولید مواجه هستند و با صادرات آن می‌توان ارزآوری مناسبی برای کشور داشت.

با این حال به نظر می‌رسد صادرات محصولات لبنی و تعدیل قیمت آنها به زیان بعضی از رانت‌جویان و انحصارطلبان تمام می‌شود. انحصارطلبانی که مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های تولید کنندگان فرآورده‌های لبنی در یک نشست خبری تعداد آنها را چهار برند دانست و گفت: این چهار برند تمام امور را در درست گرفته‌اند؛ در گرفتن ارز ۴۲۰۰، در صادرات، واردات نفر اول هستند. حتی مصوبات هم به قلم آنها نوشته و تصویب می‌شود.

با این حال «آرمان ملی» برای اینکه نام چهار نفری که علی احسان‌ظفری به آن اشاره داشت به‌طور مشخص شفاف شود گفت‌وگویی اختصاصی با او انجام داد که مشخص شد منظور وی چهار شرکت میهن، کاله، دامداران و شَکِلّی است.

بعد از گراني‌ عجيب خودرو در اوايل سال جاري بود که سعيد ليلاز، تحليلگر مسائل اقتصادي، در توجيه افزايش مستمر قيمت خودرو اين‌چنين اظهار نظر کرد که «چطور قيمت لبنيات افزايش پيدا کند، اما قيمت خودرو ثابت بماند؟»! سخني که نشان مي‌دهد گويا نرخ لبنيات به يک شاخص اقتصادي براي قيمت‌گذاري ساير بازارها تبديل شده است.

اين در حالي است که بررسي بازار لبنيات نشان مي‌دهد تحريم، دلار و کرونا نه‌تنها باعث کاهش توليد نشده‌اند، بلکه امروز مازاد توليد هم وجود دارد که متاسفانه به دلايل مرزهاي صادراتي را روي آنها بسته‌اند.

در همين زمينه مديرعامل اتحاديه فرآورده‌هاي لبني در يک نشست خبري با اشاره به دپوي شيرخشک در انبارها گفت: انحصارگران با نفوذ و کارشکني خود اجازه صادرات اين کالا را نمي‌دهند. به گفته علي احسان‌ظفري تعداد اين انحصارگرايان به انگشتان يک دست هم نمي‌رسد که بعضي از مصوبات به قلم آنها نوشته شده است.

او دليل کارشکني انحصارگرايان را چشم اميد آنها به دلار 4200 توماني خواند. به گفته احسان‌ظفري اين انحصارگرايان از طريق دامپينگ و فروش ارزان لبنيات ايراني در عراق انحصار منطقه را به دست گرفته‌اند و چرخ‌دنده صنايع لبني را خرد کرده‌اند. احمد اکبريان، رئيس هيات مديره اتحاديه دامداران البرز، نيز اين موضوع را تاييد کرد که انحصارگرايان درصدد با قطع صادرات شيرخشک به ارز 4200 توماني براي واردات کره دست پيدا کنند.

1200 کارخانه قرباني 4 برند

«آرمان ملي» براي پاسخ به اين پرسش که اين چهار انحصارگر لبني چه کساني هستند و چطور به اين انحصار دست يافته‌اند، به سراغ مديرعامل اتحاديه فرآورده‌هاي لبني رفته است. علي احسان‌ظفري در گفت‌وگوي اختصاصي با «آرمان ملي» مي‌گويد: ميهن، کاله، دامداران و شَکِلّي چهار برند مورد اشاره هستند که انحصار واردات کره را به دست گرفته‌اند و دولت هم با آنها همکاري مي‌کند. اخيرا مجوز واردات 45 هزار تن کره را هم به آنها داده است که رانت ريالي آن به بيش از 2000 ميليارد تومان مي‌رسد.

او ادامه مي‌دهد: در اين صنعت هر تصميمي که گرفته مي‌شود به نفع اين چهار برند است. اکنون با اينکه با مازاد توليد شيرخشک مواجه شده‌ايم، اما از آنجايي که اين چهار شرکت تمايلي به صادرات ندارند، وزارت صمت هم فعلا مانع صادرات شيرخشک شده است. اگر نگاهي به قيمت‌ها هم داشته باشيم، همواره افزايش قيمت‌ها از اين چهار شرکت شروع مي‌شود. احسان‌ظفري مي‌افزايد: 1200 کارخانه لبني قرباني اين انحصار شده‌اند. در ايران ديگر نه صنعت لبنيات وجود دارد و نه انجمن لبني؛ هر گاه صحبت از اقتصاد لبنيات مي‌شود؛ يعني فقط نمايندگي اين چهار شرکت. اسما 1200 کارخانه لبنيات در کشور وجود دارد، اما ديگر بيشتر از 440 کارخانه فعال نيستند و مابقي تعطيل شده‌اند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۴
با افکار مردم بازی نکنید تمام مشکلات از صادرات شیر خشک به وجود آمده گرانی و نا به سامانی لبنیات برای عده ای سود جو که از صادرات دنبال سودهای کلان و گرانی و دلار هستنند
منوچهر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۴
اصولاً انحصار ضد عدالت است و شایسته یک نظام اسلامی نیست که در آن انحصار وجود داشته باشد. اولاً باید انحصار از واردات و صادرات در کلیه اقلام حذف شود. ثانیاً این انحصار ها خود به ذات ظلم است مگر آنکه عملاً مسوولین در حذف آن تلاش واقعی کنند.
مردم هم باید لبنیات مصرفی خود را از تولیدی های خارج از این چهار شرکت انحصارگر تهیه کنند.
تابناک هم می تواند با اطلاع رسانی این انحصارگران را به مردم معرفی کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۴
عجب !!! اگر صادرات شیر خشک آزاد شود قیمت شیر سر به فلک میکشد تمامی مشکلات کارخانه های لبنی و گرانی شیر به خاطر سود جوی چند کارخانه مافیای است که نام نبردید و دنبال صادرات شیر خشک و سود نجومی با این دلار گران هستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۴
1200 کارخانه قربانی مافیای صادرات بی رویه شیر خشک شده اند که نامی از این مافیای صادر کننده شیر خشک برده اید .صادرات شیر خشک برابر است با تعطیلی کارخانه ها و گرانی وحشت ناک مواد لبنی در کشور و نابودی مردم و سود زیاد برای آن مافیای صادر کننده با این دلار گران
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟