قیمت طلا در معاملات روز جمعه تحت تاثیر آمار ناخوشایند شمار متقاضیان بیمه بیکاری در آمریکا که به افت ارزش دلار و بازده اوراق خزانه منتهی شد، افزایش پیدا کرد.
به گزارش تابناک اقتصادی، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور ۰.۳ درصد افزایش یافت و به ۱۹۴۷ دلار و ۸۳ سنت رسید. بهای معاملات این بازار از ابتدای هفته جاری تاکنون ۰.۲ درصد رشد داشته است در حالی که در هفته منتهی به ۱۴ اوت ۴.۵ درصد ریزش داشت که بدترین عملکرد هفتگی در پنج ماه اخیر بود.
در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۰.۵ درصد افزایش، به ۱۹۵۶ دلار و ۱۰ سنت رسید. بهای معاملات این بازار روز گذشته با ۲۳ دلار و ۸۰ سنت معادل ۱.۲ درصد کاهش، در ۱۹۴۶ دلار و ۵۰ سنت بسته شد و روز چهارشنبه هم ۲.۱ درصد کاهش داشت.
به گفته جان شارما، اقتصاددان بانک ملی استرالیا، وخامت آمار بازار کار آمریکا، کاهش بازده اوراق قرضه و ادامه تنشهای ژئوپلیتیکی همچنان از قیمت طلا پشتیبانی می کنند. ما در کوتاه مدت شاهد معامله طلا در محدوده ۱۹۲۰ تا ۱۹۸۰ دلار هستیم و عواملی مانند ریسک پذیری بهتر و پیشرفت در تولید واکسن ویروس کرونا ممکن است تقاضا برای طلا را کمتر کند.
صعود وال استریت که تحت تاثیر درخشش سهام فناوری روی داد، بازارهای سهام آسیایی را در معاملات روز جمعه سبزپوش کرد و باعث شد رشد قیمت طلا محدود شود.
آماری که روز پنج شنبه منتشر شد، نشان داد شمار آمریکاییهایی که متقاضی دریافت بیمه بیکاری شده اند، هفته گذشته به طور غیرمنتظره به بالای مرز یک میلیون نفر رشد کرده است که ضربه بدی به بازار کار فلج شده از شیوع ویروس کرونا محسوب می شود.
این دورنما که روند احیای اقتصادی آمریکا کندتر از تصورات قبلی خواهد بود باعث شد شاخص دلار و بازده اوراق خزانه ۱۰ ساله نزول کنند و طلا به سرمایه گذاری جذابتری برای سرمایه گذاران غیرآمریکایی تبدیل شد.
عامل دیگری که به تردیدها نسبت به احیای اقتصادی سریع آمریکا افزود، اظهارات مقامات بانک مرکزی آمریکا بود که روز چهارشنبه هشدار دادند روند احیای اقتصادی مسیر بسیار مبهمی دارد و این اظهارات به بهبود قیمت طلا از ریزش سه درصدی در اوایل هفته کمک کرد.
بر اساس گزارش رویترز، در این بین دولت ترامپ حاضر نشد درباره طرحهای دیدار با چین در خصوص فاز اول توافق تجاری صحبت کند.
به نقل از ایسنا؛ در بازار سایر فلزات ارزشمند نیز، بهای هر اونس نقره برای تحویل فوری ۰.۶ درصد رشد کرد و به ۲۷ دلار و ۴۰ سنت رسید و در مسیر رشد هفتگی ۳.۸ درصد قرار گرفت.
هر اونس پلاتین برای تحویل فوری ۰.۶ درصد صعود کرد و در ۹۲۲ دلار و ۷۷ سنت ایستاد. هر اونس پالادیم برای تحویل فوری ۰.۵ درصد کاهش یافت و به ۲۱۷۰ دلار و ۵۳ سنت رسید.
به گزارش فارس به نقل از راشاتودی، یک کارشناس مالی معتقد است که حجم چاپ پول در ایالات متحده آمریکا به رقم بیسابقهای رسیده و پیش بینی میشود کسری بودجه فراتر از پیش بینیها باشد و دولت آمریکا هزینههای زیادی را بسیار بیشتر از گذشته متحمل می شود.
پتر شف، رئیس سرمایه گذاری پاسیفیک، اعلام کرد: بیش از 60 سنت از هر دلار را دولت آمریکا چاپ میکند. بنابراین فدرال رزرو آمریکا پول بیشتری را برای دولت این کشور چاپ میکند که رقم آن بسیار فراتر از حجم مالیاتی است که این کشور جمعآوری میکند.
اقتصاد این کشور تضعیف شده و ضعیفتر از همیشه است و حباب در اقتصاد این کشور بیش از هر زمانی وجود دارد و به این دلیل است که اقتصاد این کشور خیلی سریع در نتیجه شیوع بیماری کووید 19 و انجام قرنطینه خانگی تضعیف شد. آغاز کاهش رشد اقتصادی این کشور از 4 ماهه سوم 2018 آغاز شد و اثر دلار در اقتصاد این کشور تقریبا خنثی شد.
پتر تاکید میکند که هر آن چیزی که دولت آمریکا پس از بحران مالی 2008 انجام داد کاملا اشتباه بوده است؛ همه سیاستهای مالی این کشور در حقیقت اشتباه بود و حتی سیاستهای مالی هم مسیر غلطی را پیموده است و پیامد این اشتباهات این بوده که اکنون نمیتوانیم این بحرانها را پوشش بدهیم. در حقیقت ریشه این اشتباهات از سوی فدرال رزرو و دولت آمریکاست.
این گزارش مینویسد؛ آمریکا در آستانه تجربه تورم بی سابقه است. هزینه زندگی در این کشور سرسام آور خواهد شد و این اتفاق خیلی سریع خواهد بود و همین مسئله مردم را تحت فشار قرار میدهد.
پتر شف هشدار داد؛ مردم بسیاری از بحران دلار آسیب میبینند که این آسیب به مراتب بیشتر از بحران مالی 2008 خواهد بود و در حقیقت بحران دلاری آثار بسیار بدتری خواهد داشت.
وی در ادامه میگوید: وقتی با بحران مالی روبرو بودیم آن زمان فدرال رزرو برای نجات این بحرانامکان چاپ دلار داشت، اما زمانی که شما بحران دلار دارید، بنابراین این بحران را با چاپ دلار نمیتوان پوشش داد؛ چراکه در این شرایط دیگر کسی به دنبال دلار نخواهد بود.
وی توضیح میدهد که این شرایط باعث بحران بدهی بسیار زیادی در آمریکا خواهد شد که مفهوم آن این است؛ ذخایر به بدترین شرایط خود خواهد رسید و همچنین همه بدهیها به دلار مربوط خواهد شد.
این کارشناس مالی اضافه میکند که افت دلار آمریکا به بیشترین میزان خود خواهد رسید و تورم اقتصاد آمریکا را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
پتر مینویسد: آنچه در آستانه تحقق آن هستیم این است که دنیا در حال کنار گذاشتن دلار است و میخواهد استاندارهای مالی خود را بر اساس طلا تعریف کند و آن جایی است که ما از آن ضربه خواهیم خورد.
وی میگوید: سیستم فعلی موثر نیست و شما نمیتوانید پشتوانه ارز خود را یک ارز بیارزش انتخاب کنید. کل اقتصاد آمریکا بر پایه دلار که به عنوان ذخیره ارزی دنیا محسوب میشود استوار است و این یک منبع پنهان و سرّی برای آمریکاست که به اقتصاد این کشور تاکنون کمک کرده است. زمانی که دنیا ارز دیگری را انتخاب کند همه چیز تمام خواهد شد و این پایان بازی با دلار آمریکا است.
بر اساس اعلام اقتصاددانان دلار آمریکا به پایان راه میرسد و این دقیقا شبیه یک بمب است و راهکار این است که خود آمریکا بهرهبرداری از دلار را کنار بگذارد؛ چراکه فروپاشی خودِ دلار نزدیک است.
وی معتقد است که برای کاهش فشارهای مالی راهکار منطقی این است که طلا خریداری کنند. بازار طلا و نقره جای چانه زنی بیشتری دارد.