با پخش غيرمجاز

حباب «سنتوري» تركيد

اين فيلم كه با كمك 150 ميليون توماني دولت و ستاد مبارزه با مواد مخدر ساخته شده، در زمان وزارت ارشاد دولت هشتم با نام «تولدي ديگر» به دليل وجود برخي صحنه‌ها، نتوانست مجوز ساخت را بگيرد، اما در سال 84 توانست با تغييرات اندك، اما با همان محتوا و همان مضامين، مجوز را با عنوان «سنتوري» از وزارت ارشاد دولت نهم بگيرد.
کد خبر: ۶۹۶۸
|
۰۵ اسفند ۱۳۸۶ - ۱۳:۵۸ 24 February 2008
|
53547 بازدید

با عرضه غيرمجاز و قاچاقي فيلم «سنتوري»، دليل واقعي اكران نشدن اين فيلم و حباب مظلوم‌نمايي عوامل آن براي عدم مجوز، تركيد.

به گزارش خبرنگار «تابناك»، «سنتوري»، آخرين ساخته داريوش مهرجويي، در حالي دست به دست در ميان مردم پخش شده كه با نقدهای جدی از سوی طیف های مواجه شده است.

داريوش مهرجويي كه از كارگردانان روشنفكر سينماي ايران به شمار مي‌رود و مجموعه‌هاي باارزشي چون «گاو»، «سارا»، «اجاره‌نشين‌ها» و «مهمان مامان» را در كارنامه خود دارد، اين بار در حركتي شگفت‌آور اقدام به ساخت فيلمي هرچند با درونمايه بلاي خانمانسوز اعتياد مي‌كند.

«سنتوري»، داستان يك نوازنده موسيقي است كه به بلاي خانمان‌برانداز اعتياد دچار شده و به دنبال آن، همه چيزش را از دست مي‌دهد و در پايان به كمك همان موسيقي به زندگي بازمي‌گردد.

اين فيلم كه با كمك 150 ميليون توماني دولت و ستاد مبارزه با مواد مخدر ساخته شده، در زمان وزارت ارشاد دولت هشتم با نام «تولدي ديگر» به دليل وجود برخي صحنه‌ها، نتوانست مجوز ساخت را بگيرد، اما در سال 84 توانست با تغييرات اندك، اما با همان محتوا و همان مضامين، مجوز را با عنوان «سنتوري» از وزارت ارشاد دولت نهم بگيرد.

به گفته سايت منسوب به مشاور وزير ارشاد، اين فيلم با وام هشتاد ميليوني ارشاد و كمك بلاعوض هفتاد ميليون توماني ستاد مبارزه با مواد مخدر دولت نهم ساخته شده، اما بي‌توجهي مسئولان ارشاد و به ويژه ستاد مبارزه با مواد مخدر در كمك به چنين فيلم‌هايي بدون بررسي محتوا، مضمون اصلي و فيلمنامه، خود پرسش‌هاي جدي را به وجود آورده است.

به هر روي، اين فيلم كه به ادعای وزير ارشاد مي‌توان نقش عوامل تهيه آن را در قاچاقش بررسي كرد، دست به دست در ميان مردم پخش شد و هرچند سياست و هدفي كه ارشاد از ندادن مجوز اكران اين فيلم دنبال مي‌كرد، تقريبا با شكست روبه‌رو شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۶ - ۱۳۸۶/۱۲/۰۵
واقعا متاسفم که فیلم به این زیبایی را به این شکل غیر سینمایی مورد انتقاد قرار می دهید. بنده با افتخار به ازای هر کسی از خانواده ام که این فیلم را دیده است مبلغ 5000 تومان به حساب آقای مهرجویی واریز کرده ام. واقعا برای نویسنده این متن متاسفم. هر چند می دانم این نظر را نمی گذارید، اما نوشتم که حداقل خودتان که می خوانید بدانید.
ناشناس
|
-
|
۱۴:۲۴ - ۱۳۸۶/۱۲/۰۵
اگر به این دلایل مجوز داده شده را پس گرفتند پس چرا وزارت ارشاد این دلایل را اعلام نکرده؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۷ - ۱۳۸۶/۱۲/۰۵
به نظر بنده نقد فوق برای فیلم سنتوری بسیار ناجوانمردانه و ظاهربینانه است. سئوال من این است اگر در جامعه ما ناهنجاریهایی نظیر شرب خمر، روابط ناسالم اجتمائی، اعتیاد، فقر و ... وجود دارد، نبایستی انان را نشان داد؟ آیا سرپوش گذاشتن بر آنها و جلوگیری از نمایش فیلمهائی که صحنه هایی از چنین ناهنجاریهایی را نشان میدهند دردی را دوا میکند؟
مهم آن است که نمایش ناهنجاریها برای تبلیغ این رفتارها نباشد. در فیلم سنتوری ما با موسیقیدانی مواجه هستیم که دقیقا بدلیل عدم رعایت هنجارهای اجتمائی بدام خانمانسوز اعتیاد گرفتار میشود و چقدر زیبا شاهد صحنه های نابودی قهرمان فیلم در زمان اعتیاد هستیم.
قدری منصف باشیم و ظاهربینانه با مسائل برخورد نکنیم. به شخصه از دیدن این فیلم لذت وافر بردم و حتی برای عبرت فرزندانم تماشای آن را به ایشان توصیه کردم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۲ - ۱۳۸۶/۱۲/۰۵
متاسفم برای شما..بجای توجه به موضوع فيلم به دنبال صحنه های ناجور فيلم هستید! درد اصلی اجتماع را نشان دادن برای خیلی ها دردناک است و برای همین دل خوشی برای نشان دادن آن از طرف انسانهای روشنفکر را ندارند...
ناشناس
|
-
|
۱۵:۰۳ - ۱۳۸۶/۱۲/۰۵
با سلام
واقعا از دیدن این فیلم متحیر شدم.
از جهات عدیده. من جمله:
شوخیهای بسیار آزاد و باز که تا کنون کم سابقه بوده.
استفاده از فحش و ناسزا و الفاظ رکیک و برخوردهای فیزیکی بین بازیگر زن و مرد فیلم
استفاده از یک شخص که نمیدانم بگویم روحانی و ساده، یا بازیگر روحانی نما، که دین و روحانیت و ازدواج با این اهمیت را به مسخره گرفته و با طنازی خاصی دستی بر سنتور می‌کشد و با الفاظی بسیار وقیحانه و بی محتوا، صیغه ازدواج را جاری می‌کند.
اشاعه برخوردهای عاشقانه بین دو زوج.
و ...
واقعا از ساخت و هزینه کردن برای ساخت چنین فیلمهایی در حکومت اسلامی و مخصوصا، متاسفم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۰۷ - ۱۳۸۶/۱۲/۰۵
اگه من در ميان مردم هستم كه همه از اين فيلم تعريف ميكنن و اميد اين هست كه وزارت ارشاد مجوز انتشار اين قبيل فيلمها را بدهد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۱۰ - ۱۳۸۶/۱۲/۰۵
اتفاقا بنده دیشب این فیلم را دیدم متاسفانه علاوه برصحنه های ناهنجار بکارگیری الفاظ بسیار زشت و توهین به کشور و مذهب در این فیلم بسیار دردآور بود . بنده منکر وجود ناهنجاریهای اجتماعی درکشور نیستم اما به تصویر کشیدن چنین ناهنجاریهایی آن هم با بزرگ نمایی اینچنینی زشتی این اعمال را میان نسل جوان از بین برده و باعث تمایل بیشتر به آن می گردد . از آقای مهرجویی انتظار بیش از می رود
ناشناس
|
-
|
۱۵:۲۱ - ۱۳۸۶/۱۲/۰۵
واقعا جای خجالت دارد که نویسنده به خود اجازه می دهد درباره فیلم استاد مهرجویی بدون توجه به محتوای بسیار با ارزش آن، گستاخانه چنین تحلیل سطحی یا کینه ورزانه انجام دهد.
ناشناس
|
Argentina
|
۱۵:۳۱ - ۱۳۸۶/۱۲/۰۵
متاسفانه شما اصلا صداقت و نیت خیر در تحلیل مسائل ندارید . فیلم سنتوری یک شاهکار سینمائی است که متاسفانه دیدگاههای تنگ نظرانه شما جلوی رشد و بالندگی هنر این مملکت را سد نموده است .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۳۶ - ۱۳۸۶/۱۲/۰۵
تا کی می خواهید فیلم های آبکی بسازید. اصلا مگر مردم ایران خود فهم ندارند که بدانند چه نوع فیلمی را باید نگاه کنند اگر فیلم هنجار شکن است(که نیست) مردم خود تشخیص می دهند و به دیدن این فیلم روی نمی آورند. این یک واقعیتی است که در جامعه است برخی خانواده های خیلی مذهبی که با کوچکترین تحولات این قرن مخالفند با این سخت گیری ها مانع رشد استعداد های فرزندان حود می شوند که این خود باعث بروز برخی عقده ها در این افراد می شود و این فیلم فقط همین را خواست نشان دهد که این جا جای تحلیل نیست...
با تشکر-لطفا درج شود
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟