بوش در افتتاحيه المپيک پکن شرکت مي‌کند

کد خبر: ۱۳۳۰۴
|
۱۴ تير ۱۳۸۷ - ۱۸:۲۶ 04 July 2008
|
4056 بازدید

جورج بوش، رئيس جمهور آمريکا، درخواست خودداري از شرکت در مراسم افتتاحيه بازي‌هاي المپيک پکن را ناديده گرفته است.
روز جمعه، چهارم ژوئيه (چهاردهم تير)، دفتر رياست‌جمهوري آمريکا، با صدور بيانيه اي اعلام داشت که رئيس‌جمهور تصميم گرفته است در جريان سفر خود به شرق آسيا در مراسم گشايش بازي‌هاي المپيک سال 2008 که روز هشتم ماه اوت در پکن برگزار خواهد شد، شرکت کند.

در اين بيانيه آمده است: بوش در سفر به منطقه، علاوه بر چين، از کشورهاي کره جنوبي و تايلند نيز ديدن و با سران اين کشورها ديدار خواهد کرد.
تا کنون شماري از رهبران کشورهاي جهان، از جمله صدر اعظم آلمان، به نشانه اعتراض به وضعيت حقوق بشر در چين، از حضور در مراسم گشايش المپيک پکن صرف‌نظر کرده‌اند.
 
نخست‌وزير انگليس نيز در مراسم افتتاحيه بازي‌هاي پکن شرکت نخواهد داشت، هرچند سخنگوي وي گفته است که از آغاز نيز قرار نبود براون در اين مراسم حضور يابد.
بيانيه کاخ سفيد به حدس و گمان منابع خبري درباره واکنش بوش به آنچه نقض حقوق بشر در جمهوري خلق چين خوانده شده، پايان مي‌دهد.

بي‌ترديد بيانيه کاخ سفيد با انتقاد شديد سازمان‌هاي مدافع حقوق بشر و به ويژه طرفداران آزادي‌هاي فرهنگي براي مردم تبت روبه‌رو خواهد شد که بر اين باورند دولت چين در نظر دارد از بازي‌هاي المپيک به عنوان يک وسيله تبليغاتي و ارايه تصويري مطلوب از خود در سطح جهاني بهره‌برداري کند.

مخالفت نامزدهاي انتخاباتي
در ماه‌هاي اخير، شماري از رهبران سياسي آمريکا، از جمله باراک اوباما، نامزد حزب دمکرات براي انتخابات رياست‌جمهوري، هيلاري کلينتون، رقيب شکست خورده او، از جورج بوش خواسته بودند مراسم افتتاحيه المپيک را تحريم کند.

جان مک کين، نامزد حزب جمهوريخواه براي انتخابات رياست‌جمهوري نيز از بوش خواسته بود که اگر پرونده حقوق بشر چين بهبود نيابد، خودداري از شرکت در مراسم پکن را مورد بررسي قرار دهد.

مخالفان حضور بوش گفته بودند خودداري رئيس‌جمهور آمريکا از شرکت در افتتاحيه بازي‌هاي پکن واکنش مناسبي به پرونده حقوق بشر دولت چين و به ويژه نحوه برخورد با تظاهرات اعتراضي مردم تبت در ماه مارس سال جاري خواهد بود.

در مقابل، رئيس جمهور آمريکا تأکيد داشته است براي تشويق ورزشکاران آمريکايي در مراسم گشايش بازي‌هاي پکن شرکت خواهد کرد.
وي استفاده از مناسبات ورزشي به عنوان ابزاري در سياست خارجي را مردود دانسته و گفته است که براي ترغيب دولت چين به تغيير روش خود، راه‌هاي ديگري هست.

رئيس‌جمهوري آمريکا افزوده است که براي آزادي‌هاي مذهبي اهميت بسياري قايل است و در جريان سفر به چين، علاوه بر اين موضوع، شرايط حقوق بشر در دارفور، برمه و تبت را با مقامات چيني مطرح خواهد کرد.

چين با سودان و برمه روابط نزديکي دارد، در حالي که ايالات متحده اين دولت‌هاي اين دو کشور را به نقض فاحش حقوق بشر متهم ساخته و از تشديد فشارهاي بين‌المللي بر آنها حمايت کرده است.

سفر خداحافظي
انتخابات رياست‌جمهوري آمريکا در ماه نوامبر سال جاري برگزار مي‌شود و دوره رياست جمهوري جورج بوش که دو دوره در اين سمت بوده است، در آخر ماه دسامبر به پايان مي‌رسد.
تاريخ سفر بوش به کشورهاي شرق آسيا، هنوز اعلام نشده، اما ناظران از اين ديدار به عنوان «سفر خداحافظي بوش با آسيا» نام برده‌اند.

روابط چين و ايالات متحده، به ويژه در زمينه‌هاي اقتصادي و تجاري، در سال‌هاي اخير رشد چشمگيري داشته و برخي مقامات آمريکايي بر اين باورند که اين روابط، و بهبود شرايط اقتصادي چين، به نوبه خود زمينه را براي پيشبرد دمکراسي در اين کشور فراهم خواهد کرد.

کره و تايلند نيز از جمله متحدان نزديک آمريکا در منطقه به شمار مي‌روند و قرار است بوش در سفر به تايلند، در مراسم بزرگداشت يکصد و هفتاد و پنج سالگي آغاز روابط دو کشور شرکت کند. به ويژه از زمان پايان جنگ دوم جهاني و در سال‌هاي جنگ سرد، آمريکا و تايلند روابط اقتصادي، سياسي و نظامي خود را گسترش داده‌اند و پس از حملات انتحاري يازدهم سپتامبر، تايلند از جمله متحدان ايالات متحده در مقابله با تهديدات تروريستي در شرق آسيا بوده است.

رئيس جمهور آمريکا روز شنبه اين هفته براي شرکت در اجلاس دوره اي سران گروه 8 قدرت اقتصادي و سياسي جهان - آمريکا، ژاپن، آلمان، بريتانيا، فرانسه، ايتاليا، کانادا و روسيه - رهسپار ژاپن مي‌شود.
در جريان اين اجلاس، بوش با ديگر رهبران شرکت کننده، از جمله نخست‌وزير ژاپن، متحد مهم آمريکا در آسيا، به طور جداگانه ديدار خواهد داشت.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟