جانشين رييس پليس راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي با اشاره به اينكه طي سه ماهه نخست سال جاري حدود 26 هزار دستگاه موتورسيكلت متخلف تنها در تهران توقيف شده است، گفت: بر اساس آمارهاي موجود از 6 ميليون دارنده موتورسيكلت در كشور كمتر از 50 درصد گواهينامه دارند.
به گزارش ايسنا، سردار سيد كمال هاديانفر روز دوشنبه با اشاره به اينكه طرح ساماندهي موتورسيكلتها از حدود يك و نيم ماه آينده در سراسر كشور آغاز ميشود افزود: بر اين اساس پلاك موتورسيكلتها تعويض شده و مالكان اين دسته از وسايط نقليه با پرداخت 70 هزار ريال پلاك ملي ميگيرند.
وي يكي از مشكلات موتورسيكلتسواران را گران بودن بيمه نامه شخص ثالث عنوان كرد و گفت: بيمه ارزان قيمت براي موتورسيكلتها هم اكنون مراحل نهايي تصويب خود را سپري ميكند از سوي ديگر با اجراي طرح تعويض پلاك موتورسيكلتها و طرح بيمه ارزان قيمت شخص ثالث آنها تمهيداتي انديشيده شده است تا جرايم بيمه نامه شخص ثالث موتورها مورد بخشودگي قرار گيرد.
جانشين رييس پليس راهور ناجا با اشاره به اينكه تعداد زيادي از موتورسيكلت سواران به دليل نداشتن بيمه نامه شخص ثالث هم اكنون در زندان به سر برده و موتورسيكلت آنها در پاركينگها توقيف شده است افزود: بر اساس طرح جديد بيمه ارزان قيمت موتورسيكلتها شركت بيمه گذار تا سقف 55 ميليون تومان ديه و 500 هزار تومان خسارت تصادفات را پرداخت ميكند.
وي با اشاره به اينكه بر اساس آيين نامه جديد راهنمايي و رانندگي، آموزش و آزمون موتورسواري بايد توسط آموزشگاههاي رانندگي انجام شود افزود: مقدمات اجرايي اين طرح فراهم شده و از سوي ديگر كتاب ويژه آيين نامه موتورسيكلت تدوين شده و هم اكنون در حال چاپ است كه متقاضيان دريافت گواهينامه موتورسيكلت ميتوانند با پرداخت كمتر از 2 هزار تومان اين كتاب را خريداري و مطالعه كنند.
جانشين رييس پليس راهور ناجا با اشاره به توقيف 26 هزار دستگاه موتورسيكلت در سه ماهه نخست سال جاري در تهران گفت: 6 هزار دستگاه از اين تعداد تا كنون ترخيص شده و 20 هزار دستگاه هم اكنون در پاركينگهاي تهران است.
وي در عين حال تاكيد كرد: آمارها نشان ميدهد از شش ميليون دارنده موتورسيكلت در كشور تنها كمتر از 50 درصد گواهينامه دارند و مابقي بدون گواهينامه موتورسواري ميكنند.
وي در خصوص طرح تعويض پلاك در كشور گفت: آخرين مهلت طرح تعويض پلاك خودروها پايان شهريور ماه است و به هيچ عنوان ديگر اين مهلت تمديد نميشود.
جانشين رييس پليس راهور ناجا با اشاره به اينكه مالكان خودروهاي پلاك قديمي بايد حداكثر تا پايان مهلت تعيين شده براي تعويض پلاك به مراكز مراجعه كنند گفت: بر اساس تسهيلات در نظر گرفته شده امكان انتقال جرايم تخلفات رانندگي تا مبلغ 5 ميليون ريال به پلاكهاي ملي وجود دارد.
وي با اشاره به اينكه از دو ميليون پلاك قديمي موجود در كشور 960 هزار كارت سوخت به دليل عدم مراجعه مالكان براي دريافت كارت ابطال شده است افزود: در عين حال 370 هزار خودرو نيز از رده خارج شده است.
سردار هاديانفر افزود: آمارها نشان ميدهد حدود يك ميليون و 40 هزار خودروي پلاك قديمي هنوز هم در كشور وجود دارد كه تمهيدات ويژهاي براي تعويض پلاك آنها درنظر گرفته شده است.
وي افزود: خودروهاي زير مدل 1357 كه فرسوده تلقي ميشوند در صورتي كه موفق به دريافت معاينه فني شوند ميتوانند پلاك ملي بگيرند و در غير اين صورت بايد در طرح تسجيل شركت كنند.
جانشين رييس پليس راهور ناجا به جزئيات طرح تسجيل اشاره كرد و گفت: اجراي اين طرح از 10 روز آينده در كشور آغاز ميشود و بر اساس آن مالكان خودروهاي زير مدل 57 كه نتوانستهاند برگه معاينه فني دريافت كنند بايد مالك خودرو به همراه مدارك با خودروي روشن به مراكز تعويض پلاك مراجعه كند كه پس از بازديد فني توسط كارشناسان از خودرو و مدارك بدون هيچگونه هزينهاي يك عدد برچسب خودروي فرسوده به آنها داده ميشود و مالكان اين خودروها ميتوانند تا زمان ارائه تسهيلات براي تعويض خودروي فرسوده خود ترددكنند.
وي در عين حال تاكيد كرد: با پايان يافتن مهلت تعويض پلاك خودروها، از اول مهرماه سال جاري ماموران راهنمايي و رانندگي تنها به خودروهاي پلاك ملي يا خودروهايي كه داراي برچسب خودروي فرسوده باشند اجازه تردد ميدهند و كارت سوخت ساير خودروهاي پلاك قديمي بر اساس مصوبه هيات نمايندگان ويژه رييس جمهور در ستاد مديريت حمل و نقل و مصرف سوخت ابطال ميشود.
سردار هاديانفر در خصوص گواهينامههاي هوشمند گفت: اين گواهينامه هم اكنون تنها در سه كشور هند، امريكا و ژاپن آن هم در ايالتهاي خاص صادر ميشود و هيچ كشوري به طور صد درصد اجراي اين طرح را عملياتي نكرده است.
وي با اشاره به اينكه تمام تخلفات فرد به همراه عكس، مشخصات، تخلفات حادثه آفرين و ... در چيپ هوشمند گواهينامههاي جديد نگهداري خواهد شد گفت: اجراي طرح صدور گواهينامههاي هوشمند از كرج و در هفته ناجا آغاز ميشود.
جانشين رييس پليس راهور ناجا خاطر نشان كرد: بر اساس پيش بينيهاي انجام شده با اجراي اين طرح موقعيت مكاني محل تخلف نيز با استفاده از GPS دستگاههاي PDA ماموران در برگه جريمه الكترونيكي فرد ثبت خواهد شد.
سردار هاديانفر از وجود 60 هزار خودروي سرقتي در كشور خبر داد و گفت: بخشي از تخلفات ثبت شده كه مورد اشكال شهروندان است خودروهاي سرقتي است كه دوقلو شدهاند كه بر اين اساس تمهيدات لازم انديشيده شده و امكان تعويض پلاك مالكان خودروهايي كه به نظر ميرسد خودروي آنها دوقلو است وجود دارد و بدين ترتيب پلاك قبلي در ليست سياه قرار خواهد گرفت.
وي عمده مراجعه براي جرايم رانندگي را درخواست بخشودگي عنوان كرد و گفت: بر اساس آمارهاي موجود هم اكنون يازده ميليون پلاك در كشور وجود دارد كه در سه ماهه نخست سال جاري يك ميليون و 190 هزار پلاك اعم از نوشماره، تعويض و نقل و انتقال در كشور توزيع شده است .
جانشين رييس پليس راهور ناجا با اشاره به اينكه روزانه يك هزار و 500 تا 7 هزار پلاك نو به خودروها در كشور داده ميشود افزود: بر اساس تمهيدات انديشيده شده خدمات تعويض پلاك و نقل و انتقال خودروها در كمتر از 40 دقيقه هم اكنون در كشور انجام ميشود.