واقعيت‌هاي مغفول در صادرات انرژي کشور؛

چه دست‌هايي مانع صادرات گاز ايران هستند؟

هند با توجه به فشارهاي آمريکا که درصدد محدود کردن صادرات انرژي از ايران است، با بهانه‌تراشي‌هاي صوري و بدون پايه و اساس، در حضور رسانه‌اي خود افکار عمومي را به سمتي سوق مي‌دهد که مشکل از جانب ايران قلمداد شود.
کد خبر: ۱۹۵۵۰
|
۰۷ مهر ۱۳۸۷ - ۱۱:۰۶ 28 September 2008
|
8209 بازدید
در حالي که طرف‌هاي پاکستاني و هندي از توافق نيافتن بر سر قيمت به عنوان مانع اصلي در سر راه خط لوله صلح ياد مي‌‌کنند، اطلاعات تازه و کشف نشده‌اي در اين رابطه به دست آمده که حکايتي بر خلاف آن را به گوش مي‌رساند.

به گزارش خبرنگار «تابناک»، خط لوله انتقال گاز ايران به هند و پاکستان که به دليل درگيري‌هاي چند ساله اين دو کشور به خط لوله «صلح» معروف شده است، پيش از آن که موانع اقتصادي بر سر راه نهايي شدن آن سنگ اندازي کنند، مشکلات و پنهانکاري‌هاي سياسي، مانع به ثمر رسيدن آن هستند.

بنا بر اين گزارش، کشور هند که در زمره کشورهاي نزديک به ايالات متحده آمريكا به شمار مي‌رود و در قريب به اتفاق موضع گيري‌ها و حضور خود در صحنه جهاني بر اين موضوع مهر تأييد زده، در امضاي نهايي اين قرارداد نيز از اين معادله تخطي نکرده است.
 
بنا بر اظهارات منابع آگاه، هند با توجه به فشارهاي آمريکا که درصدد محدود کردن صادرات انرژي از ايران است، با بهانه‌تراشي‌هاي صوري و بدون پايه و اساس، در حضور رسانه‌اي خود افکار عمومي را به سمتي سوق مي‌دهد که مشکل از جانب ايران قلمداد شود، در حالي که مخالفت آمريکا با صادرات گاز ايران به هند و پاکستان، دليل واقعي اين بهانه‌جويي‌ها بوده و مقامات هندي نيز از حسن نيت ايران در اين باره سوءاستفاده کرده و انعقاد قرارداد را از مدت‌ها پيش به اين سو در پيچ و خم نافرجام سياسي‌کاري سرگردان کرده‌اند. اين در حالي است که پاکستان در اغلب موارد، با احداث اين خط لوله، موافق و به ايجاد آن متمايل و به شدت نيازمند است.

همچنين بايد خاطرنشان کرد، کشور هند در ابعاد ديپلماسي و همکاري‌هاي سياسي، در بسياري موارد در جبهه مقابل ايران قرار داشته و به نظر مي‌رسد مشکلات امنيتي احداث اين خط لوله که ناشي از حضور گروه‌هاي افراطي تروريست در اين دو کشور است، در کنار صرفه اقتصادي که به عقيده صاحب‌نظران براي ايران بسيار کم است، موضوعي است که بايد با توجه به موضع سياسي ضدايراني هند در نظر گرفته شده و درباره پافشاري ايران بر اين قرارداد و پس زدن ناجوانمردانه هندي‌ها، چاره‌اي انديشيده شود.

گفتني است، پافشاري دولتمردان بر امضاي اين قرارداد معلق، در حالي است که تلاشي به مراتب کمتر از اين قرارداد در موضوع صادرات گاز ايران به اروپا ديده مي‌شود که مي‌تواند در صورت نهايي شدن، ايران را به مهره کليدي سياسي و اقتصادي در صحنه جهاني مبدل سازد.
 
از سوي ديگر، با توجه به اين جمع‌بندي‌ها، برخي نمايندگان مجلس پس از انجام کار تخصصي و کارشناسي، پايان خوشي براي اين قرارداد نمي‌بينند و بر تعويض براي معادلات انرژي ايران از آسيا به سمت اروپا، تأکيد و پافشاري ويژه‌اي دارند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۱۱:۱۵ - ۱۳۸۷/۰۷/۰۷
ان شائ الله كه هيچ وقت تا موقعي كه مردم نياز به گاز دارن صادر نشوند مگر زمستان را از ياد برديد چه بدبختب كشيديم مردم خودمان ارجحيت دارن
ناشناس
|
-
|
۱۳:۲۶ - ۱۳۸۷/۰۷/۰۷
اينطور كه ما ازگاز استفاده ميكنيم در حقيقت كفران نعمت است.ما كه خود ذخاير عظيم گاز داريم بايد در روشهاي استفاده از آن نيز بايد صاحب فن آوري هاي پيشرفتهHI-TECH باشيم و بيشترين بهره را از هرجهت خودمان از آن ببريم نه آنكه به قيمت مفت بفروشيم و به همه التماس كنيم بياييد از ما گاز بخريد.با استفاده بهينه ازگاز آيا نميتوان مشكل آلودگي كلان شهرها،هزينه سنگين واردات بنزين و مشكلات سلامتي و ... كه بدنبال آلودگي مي آيد را حل كرد؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۲۷ - ۱۳۸۷/۰۷/۰۷
با توجه به مطالعات صورت گرفته در حال حاضر ما با کمبود گاز در فصل سرما مواجه هستیم و در آینده ای نزدیک این کمبود به فصول گرم هم سرایت خواهدکرد. این امر با در نظر گرفتن به مدار آمدن همه فازهای پارس جنوبی می باشد.در ضمن گاز کافی برای تزریق به چاه های نفتی برای برداشت صیانتی این چاه ها هم وجود ندارد. حالا چرا ما علی رغم وجود امکان مصرف گاز در داخل کشور و ایجاد ارزش افزوده ؛ اصرار به صادرات گاز داریم خدا عالم است!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۲۷ - ۱۳۸۷/۰۷/۰۸
بابا بسیاری از خونه های ایران لوله کشی گاز ندارن مثل خود ما
من نمی فهمم چرا وقتی مردم ایران گاز ندارن می خوان صادر کنن مگه این چیزی غیر از بی عدالتیه؟
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۰۹:۵۵ - ۱۳۸۷/۰۷/۰۸
چرا عزيزم همه اين كار ها را مي شود كرد . مي شود بجاي سوزاندن گاز در منازل براي گرمايش يا پخت و پز و ... كه نشان از عدم آشنايي با ارزش واقعي اين لطف الهي به مملكتمان است آنرا در نيروگاه هاي گازي براي تإمين و توليد انرژي پاك كه همان برق است استفاده نمود . برادر يا خواهر عزيز كشور ژاپن و هنگ كنگ بدليل نداشتن خاك آب دريا را خشك كرده و آن را يا به زمين زراعي تبديل مي كنند يا محلي براي سرمايه گذاري ديگر كشورها در حوزه اختيارات و قدرت خود اما متاسفانه ما بقول شما اين نعمت الهي را به ثمن بخس به حراج گذاشته و فكر مي كنيم در حال خدمت به مملكت و مردم هستيم . كشور ژاپن بر روي خاكستر باقيمانده از بمب اتم امريكا بنا شده است . فقط با كمي همت و بكار گيري عقل سليم و مديريت صحيح . از هيچ به همه چيز رسيدن كار كسي است كه خود شرايط خود داشته ها نداشته ها فرصت ها و تهديدهايش را بشناسد . متاسفانه ما آموخته ايم كه فرصت هايي مثل نفت و گاز و معادن و طبيعت و آفتاب و همه و همه را به تهديداتي عليه خود تبديل كنيم .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۸ - ۱۳۸۷/۰۷/۰۸
کوزه گر از کوزه شکسته اب می خورد بعضی از شهر های خوزستان که خود دارای منابع سرشار گازی هستند مانند مسجدسلیمان وابادان از نعمت گاز محرومند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۴۰ - ۱۳۸۷/۰۷/۰۸
ای کاش به جای این همه نعمت نفت وگاز ومعدن وغیره اهل کار وتلاش بودیم مثل کشور هایی که تنها نعمت وسرمایه انها کار وتلاش است
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟