در حالي كه هنوز مشاجرات درباره شيوه بركناري متكي در محافل خبري و حتي در ميان مردم ادامه دارد و افکار عمومی به نحوه بركناري و خارج از عرف منوچهر متكي واكنش نشان مي دهند و آن را نوعي خلع سلاح كردن مأمور اعزامي كشور و بي اعتبار كردن فرستاده رسمي جمهوري اسلامي در مقابل طرف خارجي قلمداد مي كنند، اخبار رسيده حاكي از آن است كه مقامات سنگال نيز به اين کار رئيس جمهور ايران واكنش نشان داده و خواهان عذرخواهي رسمي ايران از اين كشور شده اند.
به گزارش خبرنگار «تابناك»، ظاهرا سفارت سنگال در تهران، پیغام تهديدآميزي به وزارت خارجه فرستاده و در آن، خواهان عذرخواهي رسمي مقامات ايران از اين حادثه شده اند.
بنا بر اين گزارش، مقامات سنگال همچنين به اين خواسته بسنده نكرده و تهديد كرده اند كه اگر به صورت رسمي از اين كشور عذرخواهي نشود، سفارت خود را در تهران تعطيل خواهند كرد.
اين در حالي است كه در چند روز گذشته، برخي از سايت هاي خبري نيز گزارش هايي را منتشر كرده بودند، مبني بر اينكه نزدیک بیست كشور آفريقايي در واكنش به تحقق نیافتن وعده هاي احمدي نژاد كه در سفر به اين كشورها قول انجام آنها را داده بود، تهديد كرده اند كه سفارتخانه هاي خود را در تهران تعطيل خواهند كرد.
به نظر مي رسد، فارغ از موفق بودن یا نبودن متکی در زمان مسئولیتش ـ که محل بحث است ـ نوع رفتار رئيس جمهور در بركناري وی، نه تنها واكنش هايي را در درون برانگيخته است و افکار عمومی داخلی اين شيوه بركناري مامور در حال انجام ماموريت را نوعي بي اخلاقي و بي اعتبار جلوه دادن فرستادگان كشور تلقي مي كنند، بلكه واكنش كشوري چون سنگال را نيز برانگيخته است تا جايي كه اين كشور ايران را تهديد به تعطيلي سفارتخانه خود در تهران و يا احيانا قطع رابطه با كشورمان مي كند.
بنابراین، لازم است مقامات در بهره گیری از حقوق قانوني خود، مصالح كشور را در نظر بگيرند و امورات كشور را در حوزه روابط و خوشايند و بدآيند شخصي تعريف نكنند و با ملاحظه جميع جهات درباره همكاران خود و ادامه همكاري يا عدم ادامه همكاري با آنان تصميم بگيرند.
اينكه تصميم يكي از مقامات در استفاده از نيرويي يا استفاده نکردن از آن، به گونه اي صورت بگيرد كه از يك سو باعث بي اعتباري فرستادگان و ديپلمات هاي ايراني در خارج از كشور شود و از سوي ديگر، كشور هاي مقابل را به گونه اي گستاخ كند كه دخالت در امور داخلي ايران را به اذهان متبادر كند، از مواردي است كه نه تنها بي سابقه بوده، بلكه ممكن است تنها در شرايط فوق العاده در يك كشور رخ دهد.