بيماري مشمشه در کمين شهروندان؛

عامل مرگ ببر سیبری در کمین تهرانی ها

رئيس سازمان دامپزشکي از اقدامات قرنطينه اي در باغ وحش ارم خبر داد و گفت: گوشتخواران در فضايي مجزا تحت مراقبت هستند و هم اکنون اين باغ وحش از سوي سازمان تحت کنترل است، ضمن آنکه با شعله پاشي و ضد عفوني از گسترش بيماري جلوگيري مي شود.
کد خبر: ۱۴۴۳۸۳
|
۰۵ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۹:۱۱ 25 January 2011
|
23495 بازدید
|
پس از هشدارهایی که کارشناسان در خصوص شیوع عامل مرگ ببر سیبری دادند و مسئولین نیز اقدام به قرنطینه کردن باغ وحش ارم کردند، امروز رئيس سازمان دامپزشکي از احتمال شیوع این بیماری مشترک میان انسان و حیوان خبر داده و به شهروندان درباره این بیماری هشدار داد.

به گزارش خبرنگار «تابناک» اجتماعی، رئيس سازمان دامپزشکي با تاکيد بر اينکه تا زماني که مجوزي ورود حيواني از سوي دامپزشکي صادر نشده است، نمي‌توان علت يک مشکل را اين سازمان دانست، گفت: در حال حاضر هدف سازمان دامپزشکي جلوگيري از انتقال بيماري «مشمشه» به انسانها است.

سيد محسن دستور در گفت‌وگو با مهر با بيان اينکه باغ وحش ارم زيرنظر سازمان دامپزشکي نبوده است، گفت: هنگامي که ببر سيبري وارد ايران شد، قرار بود که به ميان‌کاله منتقل شود اما به باغ وحش ارم فرستاده شد.

وي افزود: از زماين که به سازمان دامپزشکي اعلام کردند که ببر تلف شده است، نمونه‌ها به آزمايشگاه‌هاي داخلي و خارجي ارسال شد و پس از تاييد بيماري مشمشه، براي جلوگيري از انتقال به انسانها اقداماتي انجام شد.

باغ وحش ارم در محاصره بازرسان

رئيس سازمان دامپزشکي از اقدامات قرنطينه اي در باغ وحش ارم خبر داد و گفت: گوشتخواران در فضايي مجزا تحت مراقبت هستند و هم اکنون اين باغ وحش از سوي سازمان تحت کنترل است، ضمن آنکه با شعله پاشي و ضد عفوني از گسترش بيماري جلوگيري مي شود.

دستور خاطرنشان کرد: هيچ يک از دامپزشکاني که در باغ وحش ارم مشغول به فعاليت هستند، زيرنظر سازمان دامپزشکي نيستند و شاغل باغ وحش محسوب مي‌شوند.

وي بابيان اينکه ببرها تحت نظر سازمان محيط زيست و باغ وحش ارم قرار داشتند، افزود: از تاريخ 10 دي ماه که ببر سيبري تلف شد، سازمان دامپزشکي در جريان امور قرار گرفت و اگر جابه جايي دام يا فرآورده هاي دامي با مجوز سازمان دامپزشکي صورت گيرد مي توان ادعا کرد که سازمان دامپزشکي مقصر است.

رئيس سازمان دامپزشکي در پاسخ به اين پرسش که آيا گزارشي براي انتقال اين بيماري به انسان بوده است؟ گفت: تاکنون مشکلي براي انسانها گزارش نشده است و هدف سازمان دامپزشکي هم درشرايط کنوني جلوگيري از انتقال اين بيماري به انسانها است.

دستور افزود: گزارشي از شيوع اين بيماري به ديگر حيوانات شهري مانند گربه و سگ گزارش نشده است.

گفتنی است، ببر سیبری که به نام ببر مازندران وارد کشور شده و قرار بود این جفت ببر به منطقه حفاظت شده ای در استان مازندران منتقل شوند به دلیل نگهداری نامناسب و عدم رسیدگی به وضعیت بیماری ببر ها، ببر نر به دلیل بیماری مشمشه تلف شد؛ گرچه اکنون پس از گذشت حدود یک ماه از مرگ این ببر بخت برگشته، هنوز که هنوز تمام نهادها و سازمان‌های مرتبط با این موضوع، مرگ ببر سیبری را به گردن یکدیگر می‌اندازند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۵۰ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۵
از روسها خیری به این مملکت تا به حال نرسیده است
ع
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۵۹ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۵
یکمی هم در مورد مشمشه می نوشتی که چجور بیماریه و چه عوارضی داره
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۰۱ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۵
حالا این بیماری چه علایمی داره و راه های پیش گیری از اون چیه؟همین یکی رو کم داشتیم :(
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۱۳ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۵
متاسفانه ما همیشه ازجزییات غافل هستیم.وبه جای اینکه دنبال اصلاح باشیم .درجستجوی مقصریامقصرین هستیم که نوش دارواست.!!!!!!!!!!!!!!!!
بیتا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۲۷ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۵
بهتر است در مورد علائم این بیماری اطلاع رسانی شود .
ناز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۰۳ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۵
واقعا که جای تاسف داره این همه بی مسئولیتی اما جای تعجب نداره...
لطفا درباره ی علائم بیماری بیشتر برامون توضیح بدین.
ناشناس
|
United States
|
۲۳:۳۴ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۵
عامل بيماري :
عا مل بيماري باكتري گرم منفي غير متحرك فاقد كپسول و غير هاگزا بنام پزودومناس مالئي ( Pseudomonas mallei ) است كه بعضاً در مراجع جديد به نام بورخولدريا مالئي ( Burkholderia mallei ) نيز ناميده شده است .
...
اپيدميولوژي :
پزودومناس مالئي يك انگل اجباري بوده كه بسهولت توسط نور ؛ حرارت و ضد عفوني كننده هاي معمولي از بين ميرود و بنظر نميرسد در يك محيط آلوده بيش از شش هفته باقي بماند . اسبها ؛ قاطرها و الاغها از گونه هاي معمول در گير ميباشند . بيماري در اسب بيشتر بسمت شكل مزمن پيشرفت مينمايد در صورتيكه قاطرها و الاغها بيشتر بشكل حاد بيماري مبتلا ميشوند . حيواناتي كه از تغذيه بدي برخوردارند ويا در محيط نامطلوب نگهداري مي شوند از حساسيت بيشتري برخوردارند . انسان نيز در زمره جانداران حساس به اين عامل عفوني است كه ممکن است بيماري منجر به مرگ شود . حيوانات آلوده و يا حامليني كه در ظاهر سالم بوده واز بيماري جان سالم بدر برده اند عمده ترين منابع عفونت بشمار مي آيند . نحوه انتشار آلودگي بدان صورت است كه آسيبها وضايعات ريوي (آبسه مانند ) پاره شده و عامل بيماري بدرون برونشيولها راه يافته وباعث عفوني شدن مجاري تنفسي فوقاني ميگردد كه در نتيجه سبب دفع ارگانيسم از بيني ودهان خواهد شد . انتشار بيماري اغلب از طريق بلع مواد غذائي آلوده با منشا ذكر شده اتفاق مي افتد كه در اين زمينه آبشخورهاي مشترك ( آلوده ) نقش بسزائي خواهند داشت . تماس مستقيم پوست با پوست آلوده و وسايل تيمار ( مانند غشو ) اگر چه مي تواند خطر آفرين باشد ليكن بندرت ايجاد بيماري پيشرونده مينما
يد . همچنين انتشار بيماري از طريق استنشاقي نيز ميتواند اتفاق بيافتد اما اين شكل آلودگي احتمالاً تحت شرايط طبيعي نادر مي باشد
http://www.parsbiology.com/view/271.aspx
ايران
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۲۸ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۶
در ايران براي هر كاري ده متولي وجود دارد. تا وقتي اوضاع خوب است همه از خودشان تعريف مي‌كنند، وقتي اوضاع خراب شد هيچ كس مسئول نيست. سيستم بسيار خوبي براي عدم پاسخگويي درست شده
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۸ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۶
عدم وجود یک مدیر مسئول تنها دلیل مرگ این حیوان بوده
محمد امانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۲۶ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۶
با عرض تاسف حالا که ببر سیبری مرد و ... لااقل به فکر مردم باشید که این بیماری واگیردار بسیار خطرناک گریبان مردم را نگیرد
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟