احتمال ائتلاف اصلاح‌طلبان و اصولگرایان منتقد

علي مطهري درباره احتمال شكل‌گيري تشكل جديدي از اصولگرايان منتقد و اصلاح‌طلبان گفت: «عملا چنين اتفاقي افتاده و عقلاي اصولگرا و اصلاح‌طلب، اتحاد نانوشته‌اي با هم پيدا كرده اند»
کد خبر: ۱۵۷۷۰۸
|
۲۲ فروردين ۱۳۹۰ - ۱۰:۴۰ 11 April 2011
|
9745 بازدید

تنها 10 روز از آذرماه سال 89 گذشته بود كه محمدرضا، تابش دبيركل فراكسيون خط امام و علي مطهري، نماينده اصلولگرا و منتقد دولت در اظهارنظري مشابه از ‌«ائتلاف نانوشته» و «اتحاد نانوشته» عقلاي اصولگرا و اصلاح‌طلب سخن گفتند.

به نوشته «ملت ما»، علي مطهري درباره احتمال شكل‌گيري تشكل جديدي از اصولگرايان منتقد و اصلاح‌طلبان گفت: «عملا چنين اتفاقي افتاده و عقلاي اصولگرا و اصلاح‌طلب، اتحاد نانوشته‌اي با هم پيدا كرده اند» كه تابش هم در اين خصوص اظهار داشت:

«خيلي اوقات در مجلس پيش مي‌آيد كه به صورت ناگفته و نانوشته و بدون هماهنگي، افكار ما با طيفي از اصولگرايان به هم نزديك است و همين نزديكي افكار و عقايد و آرا باعث مي‌شود ائتلاف ناگفته و نانوشته‌اي به شكل ناخواسته به وجود بيايد كه اتفاقاً تعيين‌كننده است و خيلي جاها خودش را نشان مي‌دهد. » اين اظهارات تابش و مطهري اما و اكنش حاميان دولت در مجلس را به دنبال داشت به نحوي كه تعدادي از نمايندگان اين طيف خواستار اخراج مطهري از اردوگاه اصولگرايان مجلس شدند و عده‌اي ديگر گفتند كه هيچ ائتلاف و اتحادي بين اصولگرايان منتقد دولت و فراكسيون اصلاح‌طلبان مجلس شكل نخواهد گرفت.

اين ماجرا گذشت تا اينكه محمد رضا خباز روز گذشته از نشست اصلاح‌طلبان مجلس در روز سه شنبه خبر داد و درباره يكي از مهم‌ترين موضوعات اين جلسه را بررسي همكاري با اصولگراياني كه درباره حقوق مردم با اصلاح‌طلبان قرابت فكري دارند معرفي كرد و به خبر آنلاين گفت: «ما با اين گروه از نمايندگان مشكلي نداريم و مي‌توانيم كار كنيم. معناي اين سخن اين است كه ما مي‌توانيم با اصولگراياني كه در اين مدت در مجلس بودند و ازحقوق مردم دفاع كردهاند و برايشان مهم نبوده است كه ديگران درباره آنها چگونه فكر مي‌كنند، همكاري كنيم. »

اين عضو فراكسيون اقليت مجلس همچنين اظهار داشت: درباره برنامه‌هاي اصلاح‌طلبان براي انتخابات مجلس نهم، گفت: از اصلاح‌طلبان خارج از مجلس خبر ندارم، اما نمايندگان اصلاح‌طلب درون مجلس قصد دارند يكي دو نشست مهم در اين زمينه داشته باشند. يكي از اين نشستها، سه شنبه همين هفته خواهد بود كه در آن قرار است نمايندگان اصلاح‌طلب مجلس با ارزيابي از وضع موجود، اقبال مردم به اصلاح‌طلبان و آرايش‌هاي سياسي، نگاه هيات نظارت و... بررسي كنند تا بعد از آن، اصلاح‌طلبان اگر در مجامع عمومي حضور پيدا مي‌كنند يك حرف منسجم، حساب شده و هماهنگ داشته باشند.

وي همچنين در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني ملت ما و در پاسخ به اين سئوال كه آيا امكان ارايه ليست واحدي از اصولگرايان منتقد دولت و اصلاح‌طلبان براي انتخابات مجلس نهم وجود خواهد داشت يا خيرو اينكه آيا اين موضوع در نشست روز سه شنبه اصلاح‌طلبان مجلس بررسي خواهد شد، گفت: «بايد تا روز سه شنبه صبر كرد. من تنها يك ايده دادم و حرفهايم در حد يك اظهارنظر بود.» آن روزي كه مطهري پيش بيني كرد كه با توجه به اقدامات دولت و ناديده گرفتن خواسته‌هاي نمايندگان و دلخوري‌هايي كه در ميان طيفي از اصولگرايان شكل گرفته است، احتمال شكل‌گيري تشكل جديدي ميان اصلاح‌طلبان و اصولگرايان منتقد وجود خواهد داشت، شايد كمتر كسي مي‌توانست پيش بيني كند كه اصلاح‌طلبان به اين سرعت درصدد كسب مشروعيت با تاكتيك نزديك شدن به اصولگرايان برآيند و درصدد برگزاري نشست براي عملياتي كردن اين ايده شوند.

خباز اگرچه به خبرنگار ملت ما و در پاسخ به اين پرسش كه آيا نمايندگاني از جنس علي مطهري مد نظر اصلاح‌طلبان مجلس براي ائتلاف در انتخابات آتي مجلس هستند، تنها به اين پاسخ بسنده كرد كه: «اسمي نمي‌گويم چرا كه شايد اين افراد راضي نباشند كه اسمي از آنها برده شود.» اما اين پاسخ مويد اين مدعي است كه اصلاح‌طلبان توانسته‌اند با اصولگرايان منتقد تعامل خوبي برقرار كنند و اين مساله يقينا هرگز باب ميل حاميان دولت در مجلس نيست.

اگر محمدرضا تابش سال گذشته با صراحت اعلام كرد كه: «تاكنون نه از طرف اصولگرايان پيشنهادي مبني بر تشكيل تشكل جديدي مطرح شده و نه ما چنين خواسته‌اي داشته‌ايم و اقدامي در اين رابطه انجام داده‌ايم.» اما به نظر مي‌رسد ائتلاف نانوشته اصلاح‌طلبان و اصولگرايان منتقد در حال نوشته شدن است. شايد جريان سومي در مجلس در حال شكل‌گيري است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟