عضو ارشد جماعت اخوان المسلمون مصر از تشديد فشارهاي عربستان و آمريكا براي جلوگيري از گسترش روابط تهران و قاهره خبر داد و بر گسترش ديدارها و برگزاري سمينارها بين دو كشور براي مقابله با اين تحركات تأكيد كرد.
"كمال هلباوي " در گفتوگو با فارس با بيان اينكه پس از سرنگوني رژيم مبارك مناسبات قاهره - تهران رو به گسترش گذاشت، درباره تغيير محسوس اين رويه از سوي مصر گفت: برخي كشورهاي عربي و غربي در مسير عاديسازي مناسبات مصر و ايران مانعتراشي كردند و كوشيدند تا روابط قاهره - تهران را قطع كنند. در حقيقت عربستان، آمريكا و رژيم صهيونيستي در اين مانعتراشيها نقش محوري را داشتند. اين كشورها مصر را تحت فشار قرار دادند تا قاهره روابط خوبي با تهران نداشته باشد. اين فشارها خيلي زياد بود و در روزهاي آينده بيشتر نيز خواهد شد.
اين رهبر اخوان المسلمون مصر تاكيد كرد: بهرغم اين فشارها و مانعتراشيها، مصر و ايران نبايد دست از توسعه روابط بردارند و مناسبات قاهره - تهران را بر اساس محبت و برادري استوار سازند و از اختلافات مذهبي اجتناب ورزند. البته من در كنفرانس تقريب مذاهب كه هفته آينده در لندن برگزار مي شود، بر اين نكته پافشاري خواهم كرد.
وي در پاسخ به اين سؤال كه: "با توجه به فشارهاي آمريكا و عربستان و رژيم صهيونيستي عليه مصر روابط آينده تهران و قاهره را چگونه ارزيابي ميكنيد؟ "، گفت: ما نبايد از فشارهاي آمريكا و اسرائيل واهمه داشته باشيم بايد بين ايران و مصر مناسبات برادرانه وجود داشته باشد . البته چندي قبل يك هيات از جوانان انقلابي مصر از تهران ديدار كرد و اين موضوع خوبي در توسعه روابط دو كشور به شمار مي رود. لذا اين ديدارها بايد افزايش پيدا كند. همچنين كنفرانس و سمينارهايي كه باعث تقويت وحدت و گسترش بين ايران و مصر ميشود بايد بيشتر برگزار شود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به تحولات داخلي مصر اشاره كرد و گفت: روند سياسي مصر رو به جلو است و افق روشني در برابر اين روند قرار دارد. چرا كه پس از سرنگوني رژيم حسني مبارك بحث "آزادي " به يك موضوع بسيار مهم تبديل شد كه اينك براي بنيانگذاري ساختار سياسي آينده يك ضرورت به شمار ميرود. زيرا بدون آزادي عدالت و مشاركت در امور سياسي جامعه معنا ندارد.
اين رهبر جنبش اخوان المسلمون مصر تصريح كرد: اكنون تمام جريانها و گروههاي اسلامي مصر در مسير مشاركت در ساختار سياسي آينده اين كشور قرار دارند. اما مشكلي كه در زمينه فعاليت گروههاي اسلامگرا وجود دارد اين است كه برخي گروههاي مزبور در آرا و ديدگاههاي فقهي و مذهبي خود افراطي عمل ميكنند. در حقيقت اين طيف به دنبال ايجاد فتنه ميان مسلمانان است.
هلباوي در پايان در خصوص مشاركت اخوان المسلمون در روند ساختار سياسي مصر جديد گفت: اين جنبش حزب جديدي به نام "عدالت و آزادي " تاسيس كرده است و در انتخابات پارلماني شركت خواهد كرد همچنين ممكن است اين جنبش در ساختار دولت آينده مصر نيز حضور داشته باشد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.