هفت شهردار در چهار سال؛ آقاي استاندار كافي نيست؟ + جوابیه

هرچند در تداوم پيگيري هاي سياسي استاندار خوزستان شوراي شهر اهواز طبق اعلام شفاهي شوراي حل اختلاف مركزي منحل شده و شهردار اخير يعني آقاي كتانباف با حكم مستقيم وزير كشور و انتخاب همين وزارتخانه منصوب شده است، گويا مشكلات استاندار با شهرداري اهواز، قصد پايان يافتن ندارد...
کد خبر: ۱۷۶۶۳۳
|
۲۱ تير ۱۳۹۰ - ۱۶:۴۳ 12 July 2011
|
16403 بازدید
|

سرویس اجتماعی- در بررسي علل ناكارآمدي چهار سال گذشته شهرداری اهواز همين بس كه در اين مدت، سکان مديريت آن بيش از هفت بار دست به دست شده است.

به گزارش «تابناك»، همچنين مسأله ابعاد وخيم تري نيز دارد و آن اينكه شهر اهواز در اين دوره چهار ساله، چهل روز نیز کاملا بلاتكليف و از شهردار و سرپرست بي بهره بوده است و جالبتر آنکه اینک اهواز شورای شهر ندارد!

در پاسخ بايد گفت، هنگامي كه شوراي شهر اهواز با تکیه بر اختیارات خود و به دلایلی ـ که در صورت لزوم طرح خواهد شد ـ تصميم به عزل شهردار گرفت، اين کار، يعني عزل سعيد ممبيني از شهرداري اهواز پس از دو ماه فعاليت، بهانه اي براي مخالفت هاي استاندار با شهرداري و كارشكني هاي بعدي شد، به گونه اي كه شهرداري اهواز، نزدیک چهل روز در بلاتكليفي كامل و حتی از سرپرست شهرداری هم محروم بود، در حالي كه بنا بر قانون شورا ها، تعيين سرپرست شهرداري، بلافاصله پس از عزل يك شهردار وظيفه شوراي شهر است؛ اما در اين دوره، هر يك از شش گزينه اي كه شوراي شهر اهواز براي سرپرستي شهرداري معرفي نمود، از سوی استاندار رد شد و استاندار اجازه صدور حكم سرپرست را به شورا نمي داد.

در حالي كه در زمان شوراي شهر اول اهواز هم حميد زنگنه به عنوان سرپرست شهرداري با حكم شوراي شهر مسئوليت گرفته بود و اين مسأله در عرف سياسي نيز مسبوق به سابقه بود.

در هر صورت، پس از شكايت شوراي شهر اهواز به ديوان عدالت اداري، حكم به سود شورا صادر شده و از اين پس، در اين مدت سرپرست هاي شهرداري اهواز همه با حكم رييس شورا منصوب  شده اند؛ اما همچنان رفتارهاي خاص استانداري با هدف سيطره بر مديريت هاي مياني شهرداري اهواز به بی ثباتی در رده های مدیریتی در این سازمان منجر مي شد. تا جايي كه اهواز (اين تنها كلان شهر ايران كه در رسته مناطق محروم طبقه بندي مي شود) در مدت كمتر از چهار سال، هفت تن را در جايگاه شهرداري خود دید.

كه نام ها و مدت مسئوليتشان به شرح زير است:


1

سعيد ممبيني

 دو ماه

شهردار

2

----------

40روز

بلاتکلیفی

3

عبد النبي شيربيگي

دو ماه

سرپرست

4

حيدرنجفي

هشت ماه

شهردار

5

محمد حسين يوسفي

سه ماه

سرپرست

6

محمد رضا شمسايي

16 ماه

شهردار

7

محمد صفري

12 ماه

سرپرست

8

منصور كتانباف

یک ماه (از خرداد سال جاری)

شهردار


آنچه مسلم است، از ميان دو شهردار بعدي يعني حيدر نجفي و محمد رضا شمسايي، هيچ يك گزينه مطلوب شورا نبود، ولی از آنجا که شوراي شهر براي جذب اعتبارات نيازمند همكاري استاندار بود، بناچار به انتخاب گزينه اي در «ميانه تشخيص شورا و خواست استاندار» به افراد فوق مي رسيد كه پس از گرفتن موافقت شهرداري از شورا، دوباره با گرايش به اولويت هاي استانداري و دخالت هاي استاندار در امور شهرداري، دچار مشكل مديريتي و هر دو توسط شورا عزل شدند.

در پايان بايد گفت، هرچند در تداوم پيگيري هاي سياسي استاندار خوزستان شوراي شهر اهواز بنا بر اعلام شفاهي شوراي حل اختلاف مركزي منحل شده و شهردار اخير يعني آقاي كتانباف با حكم مستقيم وزير كشور و انتخاب همين وزارتخانه منصوب شده است، گويا هدف اقدامات اخير آقاي حجازي نه حذف شورا، بلكه دستيابي به شهرداري است و برای همین، همچنان مشكلات عديده شهرداري اهواز با استداندار پا برجاست و اگر آقاي حجازي قصد تداوم روند گذشته را تا حذف شهردار منتخب وزارت كشور و انتصاب گزينه مد نظر خود ندارند، اكنون كه ديگر شورا منحل اعلام شده و دخالتي ندارد، دلايل این کارها چيست؟

كتانباف شهردار جديد اهواز حتي اختياراتي در حد سرپرست سابق نيز ندارد و در گرفتن بیشتر تصميم هاي كلان، مجبور به هماهنگي با كميته اي است كه  استاندار تعیین کرده است.

كميته تعيين شده از سوي استاندار، اختيار كامل را در عزل و نصب مديران شهرداري داراست و شهردار مستقلا امكان تعيين مديران زيرمجموعه خود را ندارد.

به رغم كميته منصوب استاندار، ايشان پا از این فراتر نهاده و با دخالت مستقيم و به صراحت در نامه رسمي به شهرداري، خواستار بازگشت دوباره كل نيروهاي مأمور (از شهرداري اهواز به ساير ارگان ها) به شهرداري اهواز شده و همچنين خواسته تا كليه افراد مأمور در شهرداري اهواز نيز به مبدأ خدمتي خود بازگردند. با اين اقدام عملا جا براي 36 تن از كارمندان استانداري كه در گذشته از شهرداري به آنجا مأمور بوده اند، باز مي شود تا برگردند و عملا تيم آقاي حجازي مديريت شهرداري اهواز را به دست گيرند.



جوابیه:

مدیریت محترم خبرگزاری تابناک

سلام علیکم

با احترام،در پاسخ به انتشار مطلبی با عنوان((هفت شهردار در چهارسال؛آقای استاندار کافی نیست؟)) مورخ 21 تیر90 از سوی آن خبرگزاری،مقتضی است تیتر و جوابیه استانداری خوزستان نیز به طور کامل و در همان ستون منتشر گردد.
 
روابط عمومی استانداری خوزستان

4 سال منافع مردم اهواز فدای جوسازی ها؛آیا کافی نیست؟

انحلال شورای شهر اهواز اگرچه واقعه ایی ناخوشایند برای کلان شهر اهواز محسوب شد اما گویای واقعیات تلخی بود که در صورت نادیده گرفتن آنها،منافع عمومی شهروندان اهوازی در مسلخ باندبازی ها،جوسازی ها،منافع شخصی،مفسدین اقتصادی و ناکارآمدی برخی افراد،قربانی می شد.

شورای شهرِ سومِ اهواز به علت عدم تفاهم و همکاری اعضای خود و اولویت دادن به خواست های فردی بجای خواست جمعی،در قریب به 4 سال با تغییر پی در پی 7 شهردار و سرپرست و روسای سازمان های تابعه ،اهواز را با بحران و عقب ماندگی در ارائه خدمات مطلوب به شهروندان روبرو کرده و فرصت های طلایی بسیاری که می توانست رشد و توسعه کلان شهر اهواز را به ارمغان بیاورد از دست داد.

در حقیقت تحولات تاسف برانگیز شورا و شهرداری اهواز موجب شد که سرمایه گذاری بخش خصوصی که می توانست با حضور فعال در عمران شهر اهواز تجربه موفق خود در سایر کلان شهر ها را تکرار کند،از فعالیت در این شهر چشم پوشی کند.

ناکارآمدی و سوءمدیریت ، ورود به مسائل حاشیه ایی و جوسازی ،فضای امنی برای سودجویان و فرصت طلبان فراهم کرد تا در پناه این اتفاقات به منافع مردم شریف اهواز و بیت المال دست اندازی کرده و مانع از آن شوند تا کلان شهر اهواز به شهری پُر امید تبدیل گردد.

البته به مدد اراده و قاطعیت قانون 5 نفر از اعضای شورا سلب عضویت شدند و انشاالله دست آنانی که طی این سالها با دریافت حقوق های آنچنانی در قالب عناوین صوری به چپاول اموال عمومی می پرداختند،از بیت المال کوتاه خواهد شد.

متاسفانه رویکرد آزمون و خطا برای مدیرت کلان شهر اهواز در شورای شهر سوم به رویه عادی تبدیل شده و آنچه که هرگز لحاظ نمی شد خواست مردم شریف اهواز بود،رویکردی که با افتخار اعلام می شد تا به زعم خود به قهرمانی در رسانه ها تبدیل شوند.

اثبات این ادعا ،جمله تاریخی رییس وقت شورای شهر در جلسه دی ماه 89  است وهرگز از اذهان عمومی شهروندان خوزستانی پاک نمی شود که گفته بود:اگر لازم شود 20 شهردار دیگر را هم عوض خواهیم کرد.

وی همچنین در گفتگو با خبرگزاری مهر خوزستان(12/4/89)تصریح کرده بود:بهترین عملکرد دوره های مختلف شهرداری زمانی بوده که این سازمان توسط سرپرست اداره می شده است.

حال چگونه است عده ایی معلوم الحال که در گذشته مقابل آنهایی که رای مردم را بازیچه خود قرار داده بودند سکوت کرده و اکنون که منافع و مناصب خود را از دست رفته دیده،استانداری خوزستان را متهم به دخالت در امور شهرداری اهواز میکنند تا بلکه شاید در پناه این هوچی گری ها،اراده ها را سست و مردم را از داشتن یک شهر مطلوب،آباد و زیبا مایوس کنند؟!

در حقیقت استانداری خوزستان بارها اعلام نمود که در انتخاب شهردار توسط شورا دخالت نمی کند وجناب آقای کتانباف-شهردار فعلی اهواز- یکی از گزینه هایی بود که در جلسه ایی که با حضور رییس محترم شورای عالی استان ها و معاون محترم وزیر کشور برگزار گردید،مطرح و مقرر شد که طی مهلت دو روز،اعضای شورای شهر برای انتخاب یکی از گزینه ها به جمع بندی نهایی برسند.

به گونه که مهندس چمران- رییس محترم شورای عالی استانها- از عملکرد شورای شهر اهواز انتقاد کرد و با گله مندی از اینکه چرا شورای یک کلان شهر به دلیل اقدامات برخی اعضا به سمت انحلال رفته است؛گفت:باعث شرمندگی است که شهر اهواز را در کشور اینگونه بشناسند.(ایسنا خوزستان27/1/90)
 
اما این بار نیز اعضای شورا نتوانستند در انتخاب شهردار اتفاق نظر داشته باشند و علارغم توصیه مقامات و از جمله استاندار برای انتخاب شهردار در شورای فعلی و جلوگیری از انحلال آن،متاسفانه عدم تفاهم اعضا،نتیجه ایی برای کلان شهر اهواز به همراه نداشت.
در این راستا نتایج نظر سنجی ها نیز گویای آن بود که قریب به 90 درصد شهروندان از عملکرد شورای شهر اهواز ناراضی و خواستار انحلال آن هستند.

پایگاه اینترنتی همشهری آنلاین در مطلبی با عنوان((شورای شهر اهواز در سراشیبی انحلال)) که در 5 اردیبهشت سال جاری منتشر کرد؛آورد:مهدی چمران-رییس شورای عالی استان ها-هم چند روز پیش اعلام کرد که شورای یکی از شهرهای بزرگ کشور به دلیل تفاهم نداشتن اعضایش در استانه انحلال قرار گرفته است.اکنون وضع به گونه ایست که بسیاری در خوزستان شورای شهر اهواز را نهادی منحل شده ،حتی قبل از اعلام رسمی آن می دانند.

حال که قصه بی سروسامانی این سال ها به پایان رسیده عده ایی که دیگر نقشی در بازی میان شهرداری و شورای شهر اهواز ندارند  با انتساب اتهامات بی پایه و اساس خود به استانداری خوزستان،آخرین تلاش های خود را می کنند تا بار دیگر با فرصت سوزی،روند توسعه و پیشرفت این کلان شهر را متوقف و شهردار جدید را به چالش بکشانند.
 
بی تردید مردم شریف اهواز که تلخی عزل و نصب 7 شهردار و سرپرست شهرداری را در کام خود فراموش نمی کنندخواهند پرسید که چگونه طرفداران چپاول اموال مردم که اینک خود را ورشکسته ایی دیده  که نمی توانند به بهانه مامور شدن در شهرداری و...،حقوق نیروهای تلاشگر این مجموعه را تضییع کنند،همچنان از سوی برخی رسانه ها مجالی یافته اند تا با جوسازی به انحراف افکار عمومی بپردازند؟

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱۰۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
با سلام به عنوان یک خوزستانی متاسفم-واقعا مرکز استان در حد روستایی است که فقط گسترش فیزیکی داشته واز لحاظ امکانات و زیر ساختهای شهری ضعیف است. جا دارد مسولین استان به کارهای اساسی و زیربنایی بپردازند. لازم به ذکر است وضع بقیه شهرهای خوزستان از نظر توسعه یافتگی ضعیفتر است.
جاسم
|
Lebanon
|
۱۷:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
اگر شهردار خواستند من هستم. تعارف نکنید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
اگه همین جوری پیش بره نوبت شما هم می رسه. عجله نکن داداش!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
جاسم جان اگرشردار میخای بشی بروجلو
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
تابناک جون دستت درد نکنه که مشکل مردم اهواز رو گفتی.
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۷:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
از مقاله بسیار زیبا و پر از حقیقت شما متشکرم. آقای حجازی شهر اهواز را به یک مخروبه تبدیل کرده است نماد این عمل ایشان هم تبدیل بزرگترین رودخانه کشور به بزرگترین فاضلاب کشور است ....
باتشکر یک شهروند دلسوخته اهوازی
محمود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
سلام من کارمند شهرداری اهوازم خدا وکیلی به عنوان یک کارمند از این وضعیت متاسفم الان یک ساله هیچ عملیاتی در شهر انجام نشده حقوق کارگرا داده نمیشه..شهرداری مشکلات مالی بسیاری داره..شهر اهواز تبدیل به کلانشهری بزرگ شده ولی امکاناتش در حد یک روستا هم نیست...الان اقای کتانباف شهردار شده و باعث بهبود شرایط شده ولی متاسفانه مشاهده میشه عملا ایشون اختیاراتی از خودش نداره..ایشون حق داره معاونینش رو یا مدیران سازمانها و شهرداران مناطق رو خودش انتخاب کنه.....یکی اهواز رو دریابد....خسته ایم خسته از این کلاف سر در گمی به نام شهرداری اهواز 5 ساله اهواز تکون نخورده یه آجر رو آجر نذاشتند...متاسفم شرمنده مردم شریف اهواز....آقای حجازی استاندار محترم دست از سر کچل شهرداری بردار لطفا...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
به نظر اینجانب قسمت زیادی از مشکلاتی که در تحلیل فوق به آن اشاره شده برمی گردد به خود ما مردم خوزستان یعنی اینکه در انتخابات های بعدی فارغ از مسایل قومی اصل شایسته سالاری را مد نظر قرار دهیم تا فردی متخصص وارد شورا شود از ماست که برماست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
واقعا واقعا واقعا متاسفم. اهواز مرکز استانی است که حدود 60 درصد منابع تولید برق، گاز، نفت، آب های جاری و... این مملکت را در خود جای داده است اما: بسیاری از مناطق آن از گاز لوله کشی محروم هستند (در داخل خود شهر نه حاشیه آن)، آب شرب ندارد (اگر آب نمک مخلوط به رس را آب شرب بنامیم، آب شرب دارد )، خطوط تلفن در خیلی جا ها ندارد و همیشه باکس ها پر است (بر خلاف ادعای مخابرات که می گوید واگذاری به روز است)، با وجود ده ها منبع تولید برق برای کل کشور خودش مکررا فطعی برق دارد، از سیستم فاضلاب خبری نیست و حتی جاده ی ساحلی آن در هنگام بارندگی پر از آب می شود (یک سوراخ کوچک که مستقیما آب را از جاده به رودخانه که چند متر آن طرف تر است، سرازیر کند برای حل این مشکل کافیست...)، دارای چندین دهانه پل بر روی رودخانه است که راه های دسترسی به آن ها به طرز عجیبی محدود هستند و برخی اوقات باید مسیر های طولانی را طی کرد تا بتوانید بر روی پل بروید، از نظر سیستم نظام مهندسی شهری در حد فاجعه است به طوری که با راه رفتن در خیابان های این شهر آدم بیشتر به یاد مناطق جنگی می افتد (به جز منطقه کوچک کیانپارس که مرکز پولدار ها و مسئولین است)، وقتی دمای هوا طبق اعلام هواشناسی خوزستان به 52 درجه می رسد، اخبار سراسری آن را 49 درجه اعلام می کند تا مبادا ادارات و مدارس تعطیل شوند،..... افسوس و افسوس ... ضمنا با نظر اول مخالفم. آین شهر در حد روستا هم نیست داداش!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
این نشان میده که کار تیمی جواب میده و نیازی به شهردار نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
بهتر نبود به جای طرح اینگونه مسایل یک گزارش تحلیلی تهیه می کردید؟تمام این مواردی که اشاره شده اگر به فرض درست هم باشد ناشی از قانون پر از اشتباه و ناقص شوراها و عدم فرهنگ سازی مناسب برای انتخاب اعضای صالح و سالم شوراها در شهرهای جند قومیتی مثل اهواز است.اکثر شهرهای کوچک استان خوزستان و سایر استانها نیز با انحلال شورا مواجه هستند.ای کاش به جای مقصر نمودن استاندار(که البته بی تقصیر هم نیست) به تقصیر های اعضای شورای منحل شده می پرداختید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
دعوا سر لحاف ملاست!
اگه خوزستان این مدل مدیریتی توش نبود که الان ما باید خوزستان بهشت ایران می بود.
حرف ها در این زمینه خیلی بیشتر از این چیزای که شما نوشتید ولی بیشتر از این نمی خوام آیروی خوزستان را ببرم
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟