گرد و غبارها هجوم می‌آورند و ما تنها «وعده» می‌شنویم!

در سال‌های اخیر، موج گرد و غبارهای ناخوانده از کشورهای عربی، مشکلات فراوانی برای هموطنان ما، به ویژه در مناطق جنوب و غرب کشور پدید آورده که با گسترش آن به استان‌های دیگر، مسئولان به سمت حل آن سوق پیدا کرده‌اند. ورود این مهمان‌های خودسر عربی که در دو سال گذشته، همزمان بیشتر استان‌های کشور را در بر گرفت، موجی از نگرانی به دنبال داشت و ...
کد خبر: ۲۰۹۹۹۲
|
۲۱ آذر ۱۳۹۰ - ۱۹:۰۵ 12 December 2011
|
12405 بازدید
|

سرویس دفاع مقدس ـ در سال‌های اخیر، موج گرد و غبارهای ناخوانده از کشورهای عربی، مشکلات فراوانی برای هموطنان ما به ویژه در مناطق جنوب و غرب کشور پدید آورده که با گسترش آن به استان‌های دیگر مسئولین به سمت حل آن سوق پیدا کرده اند.

به گزارش «تابناک»، ورود این مهمان‌های خودسر عربی که در دو سال گذشته، همزمان بیشتر استان‌های کشور را در بر گرفت، موجی از نگرانی به دنبال داشت و مسئولین در سخنان متعدد و وعده‌های فراوان، مدعی شدند که با همکاری کشورهای همجوار، در پی رفع این مشکل هستند.

ناگفته نماند که آسیب‌های شدید تنفسی و قلبی و ریوی برای همه هم‌وطنانمان نگران کننده است که در این میان، حکایت آسیب‌های وارده شدید بر مصدومان شیمیایی، حکایت تلخ دیگری است که جدی‌تر و خطرناکتر رخ می‌نماید.


از آنجا که شمار بسیاری از این گروه، از ایثارگران در استان‌های کانون این گرد و غبارها، یعنی مناطق جنوب و غرب کشور، اسکان دارند و مهاجرت از استان زادگاهشان برای آنان مشکل و غیر ممکن است، این نگرانی دو چندان می‌شود.

بنا بر آمار اعلام شده از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران، شمار جانبازان شیمیایی ایران هشتاد هزار نفر است که البته برخی از سازمان‌های غیر دولتی فعال در کشور، این میزان را به دویست تا سیصد هزار نفر برآورد کرده‌اند که اهمیت اندیشه‌ای جدی برای حل این مشکل را ضروری‌تر می‌نماید.

در کنار این موضوع، لازم است که بدانیم بر پایه اظهارات مصطفی قانعی، معاون تحقیقات وزارت بهداشت و آموزش پزشکی کلینیک سردشت، چند سال پیش راه‌اندازی شد، ولی هم‌اکنون متخصص ندارد و بنیاد شهید، این کلینیک را به دانشگاه علوم پزشکی استان واگذار کرده است و بیشترین مشکل این کلینیک در سردشت، به این دلیل است که متخصص مقیم ندارد، چون متخصصان حاضر نیستند به آنجا بیایند!

حال اگر تهاجم و شبیخون گرد و غبارهای سنگین عربی را به حال و روز این عزیزان جانباز بیفزاییم، چیزی نمی‌ماند، جز آنکه خود را برای شنیدن خبر شهادت آنان آماده کنیم .
 
 

آیا به راستی پاداش آن همه ایثار و فداکاری این است که این عزیزان در اوج غربت و گمنامی به آرامی سر به گریبان شهادت بگذارند و فریاد استغاثه‌شان در میان هیاهوهای سیاسی و جناحی گم شود؟

آیا می‌شود حالت همسر بردبار جانبازی را که باید ساعت‌ها سرفه‌های شدید و ممتد بشنود  و گاه بی‌هوشی‌های او را شاهد باشد، درک کرد؟

آیا قلبهای غمگین فرزندان این گروه از جانبازان را به چه توجیهی می‌توان از نگرانی درآورد؟

آیا فراموش کرده‌ایم که اینها چه عظمت‌ها و حماسه‌هایی آفریده‌اند و چگونه تاریخ این مملکت را به زیبایی رقم زده‌اند؟

آیا پاسخ تشویش و اضطراب مادران و پدران پیر و فداکار این ایثارگران، سپردن این موضوع به سیستم بروکراسی و نسشت‌های متنوع و طولانی بدون نتیجه عملی است؟

آیا آن همه وعده و وعیدهای داده شده که به هیچ اقدام عملی نینجامید، کافی نیست؟

آیا اینکه هرکدام از مسئولان، دیگری را مسئول حل این مشکل معرفی کند، چیزی از انبوه  مشکلات مصدومان شیمیایی می‌کاهد؟ مهم این است که ما هر روز باید در هجوم وحشتناک و نفس‌گیر گرد و غبارهایی که با خود، تنگی نفس و هزار و یک درد و درد سر دیگر می‌آورند، منتظر خبر شهادت مصدومی شیمیایی باشیم؟

به راستی، در برابر این همه مشکلات تنفسی و حیاتی که برای این عزیزان پدید می‌آید، تنها اظهار تأسف بسنده می‌کند؟

گویا، ایجاد کلینیک‌های مجهز ویژه این عزیزان در مناطقی مانند شهرهای جنوبی و غربی کشور، لازم و ضروری است تا از شمار جانباختگان این مناطق کاسته شود.

شایسته است به مشکلات همه اقشار و افراد جامعه اندیشید و اقدام عملی کرد؛ اما مصدومان شیمیایی که در حالت عادی نیز دچار مشکلات متعدد تنفسی و قلبی و ریوی هستند، با هجوم این ذرات معلق و گرد و غبارهای آلوده در معرض شدیدترین بیمار‌ی‌ها و مشکلات قرار می‌گیرند؛ مشکلاتی که گاه به شهادت آنان ختم می‌شود. 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵۵
ناشناس
|
Germany
|
۱۹:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
آقا یکی به داد خوزستان برسه،خفه شدیم به خدا
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
هنوز که به تهران نرسیده که کسی صداش در بیاد!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
مگر موردى را سراغ داريد غير از وعده يك عمل نصفه نيمه اى هـم كرده باشند!!!???? اينجا مملكت شعار  و وعده بدون عمل است
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۲۰:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
با تمام اشکالاتی که وجود داره، انصاف هم داشته باشیم بد نیست.
ساناز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
خدایا بازم این گرد و غبار رو به تهران برسون تا شاید مدیران کشور قلقلک بشن.
بخدا ما به ماسک ساده هم راضی میشیم تو خوزستان.
دریغ
دریغ
دریغ
ما هم خدایی داریم.
برادر دو شهید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
تا ابد شرمنده شهدا و جانبازان هستیم.
مسولان به مناطق و استانهای مرزی برسید انهایی که در تمام دوران جنگ مقاومت کردند و شهید دادند .
تا کی وعده و شعار یه کم بابت رفاه و آشایش مردم این مناطق تلاش کنید جای دوری نمی رود .
چرا باید خوزستان استان زرخیز باشد و حال و روز مردمش اینچنین باشد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
mosafer
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
// // شما باشین چی کار میکنین؟ وزش باد گرد و خاک چندین هزار کیلومتر بیایون و صحرا توی عراق و چند تا کشور دیگه رو میاره تو ایران خب دولت چی کار کنه؟ از گرد و خاکها ویزا و پاسپورت بخواد؟
حسن رسولی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
استان ایلام و خوزستان که سالهاست مشقت مرزنشینی را تحمل می کنند از جامعه ایران طرد شده اند. گویا مردمان این سرزمین اینان را نمی شناسند اما اگر جنگی باشد و مسله ناموس پیش بیاید همین ایلام و خوزستان است که ایران را زنده نگه می دارد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
مردم بزرگ ایران دولت خدمت گزار به خدا در حال مرگ ونابودی از این گرد وغبار هستیم لااقل غیرت داشته باشید بفکر ما شوید
amir
|
Netherlands
|
۲۱:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
یک جوان 34 ساله که زن و بچه داشت به خواطر آلودگی هوا ایست قلبی کرد و فوت کرد
میدونید روزی چند تا اینطوری از دنیا میرن؟؟
مسئولین چی کار میکنن پس؟؟؟؟؟
تعطیل کنید همه ی مردم رو
همه سرطانی میشن اینطوری
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
در دولت مهرورز

مشکل اشتغال که حل شد

مشکل مسکن که حل شد

مشکل ازدواج که حل شد

فساد و رشوه و اختلاس ریشه کن شد

فامیل بازی باند بازی و ...معدوم شد

اقتدار ابرقدرتها به خاک و خون کشیده شد

اوضاع اقتصادی مردم بهتر از تمام دوران ها شد

مشکل مدیریت جهان با الگوی مدیریت ایرانی حل شد

ایرانی روز به روز خوشحال تر و سرافراز تر در صحنه های جهانی حاضر شد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
البته کانون گرد و غبار در ایران هم هست
ضمنا با این وضعیت بد روابط بین الملل ایران با سایر کشورها حتی عراق هم تو این قضیه درست همکاری نمیکنه ! یکی از منشاء های اصلی گرد و غبار در ترکیه است آن هم به خاطر سد سازی های بی حساب و کتاب در منطقه !
حالا ببینید که چطور آثار زیست محیطی مرزهای سیاسی را در می نوردد و به دور دست ها منتقل می شود .... این روزهای خوش است وقتی جنگ بر سر آب هم شرو ع شد آن وقت می فهمیم که علاوه بر گرد و غبار در منطقه گرو و خشک آسیای غربی ، مزه ماشین شستن با آب تصفیه شده چیه ! !! این یک بحران در منطقه است که متاسفانه هموطن های عزیز ما را در غرب و جنوب بیشتر از بقیه گرفتار کرده است ...
مسائل محیط زیست جدی تر از این حرفهاست با بار اقتصادی و بحران های اجتماعی نگوئید کار های مهمتری داریم به آنها بپردازیم... وقتی دولت قادر به برخورد با چند وارد کننده سود جوی آزبست نیست چطور میخواهد کشورهای همسایه را وادار به تثبیت زمینهای خشک و بایرشان که باعث افزایش گرد وغبار می شوند بکند ؟؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟