ماجرای مهر محرمانه‌ای که نماینده ایران برای سفیر آمریکا فرستاد

نماینده دایمی ایرانی در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در کنفرانس خبری خود در حاشیه شانزدهمین اجلاس وزرای خارجه کشورهای عضو جنبش عدم تعهد، از ماجرای «لپ تاپ آمریکایی» و مهر محرمانه‌ای که برای سفیر آمریکا فرستاد، پرده برداشت.
کد خبر: ۲۶۸۴۱۵
|
۰۷ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۳:۵۱ 28 August 2012
|
90142 بازدید
نماینده دایم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: گام‌های ایران در مذاکرات با آژانس بسته به گام‌هایی است که ۱+۵ در مذاکرات با ایران برخواهد داشت.

به گزارش «تابناک»، علی‌اصغر سلطانیه، نماینده دایم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که برای شرکت در شانزدهمین اجلاس کشورهای عضو جنبش غیرمتعهد‌ها حضور یافته است، در حاشیه نشست وزیران و در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش ایسنا مبنی بر اینکه برخی تحلیل‌ها بر این مبناست که ایران مذاکراتش را با آژانس وابسته به نتایج مذاکرات با ۱+۵ کرده است، با تأکید بر اینکه مذاکرات ما با آژانس دربارهٔ مدالیته همکاری ادامه دارد، گفت: ولی در مذاکرات با ۱+۵ گفته‌ایم که اجرای چنین گام‌هایی ـ مورد درخواست آژانس از ایران‌ ـ بسته به این است که ۱+۵ چه گام‌هایی برمی‌دارد.

سلطانیه در پاسخ به پرسش دیگر ایسنا، مبنی بر اینکه رئیس سازمان انرژی اتمی در کنفرانس سالانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شرکت خواهد کرد، با تأیید این مطلب گفت: آقای عباسی در رأس هیأتی در کنفرانس سالانهٔ آژانس در وین ـ که اواخر سپتامبر برگزار می‌شود ـ‌ شرکت و سخنرانی خواهد کرد.

وی در پاسخ به پرسسی دیگر دربارهٔ تصمیم مجلس شورای اسلامی به تجهیز زیردریایی‌های ایران به قابلیت سوخت اتمی گفت: هر تصمیمی که مسئولان ایران بگیرند، بنا به ضوابط به آژانس اطلاع داده خواهد شد.

وی در پاسخ به پرسش دیگر دربارهٔ بازدید رئیس جمهور مصر از تأسیسات هسته‌ای بوشهر و نطنز گفت: بر پایه اطلاعی که دارم، مسئولان ایران آمادهٔ میزبانی از میهمانان اجلاس در تأسیسات هسته‌‌ای هستند. ما به لحاظ اصولی مشکلی در این رابطه نداریم و شنیده‌ام دربارهٔ زمان این بازدید هماهنگی‌هایی در حال انجام است.

نماینده دائم ایران در آژانس در پاسخ به پرسشی دیگر دربارهٔ سایت پارچین گفت: بازرسان تاکنون دو بار از این سایت بازدید کرده‌اند و ثابت شده است، هیچ مواد هسته‌‌ی در آن نیست و این مسأله از اتهامات بی‌پایه است.

در سال ۲۰۰۴ به همراه بازرسان از معدن گچین در بندر عباس بازدید شد و هنگامی که بازرسی‌ها پایان یافت، بازرسان اطلاعاتی را به همراه عکس ماهواره‌ای که از سوی یکی از سرویس‌های اطلاعاتی دریافت کرده بودند، نشان دادند، مبنی بر اینکه ایران یک معدن اورانیوم دیگر نیز دارد که گزارش نکرده است.

وی افزود: بنده گفتم که معدن دیگری وجود ندارد؛ با این حال بر پایه اطلاعات بازرسان، به محل مورد نظر رفتیم و دیدیم که آنجا تابلوی یک شرکت خصوصی برای تولید سنگ معمولی و انتقال آن به بندر است. بازرسان با دستگاه‌هایشان آنجا را بازرسی کردند، اما خبری از اشعه رادیو اکتیو نبود. آنان همچنین ساختمان‌های پیرامون را بازدید کردند که مشخص شد این ساختمان‌ها، مربوط به دوش و توالت کارکنان آن کارخانه بوده است.

سلطانیه گفت: بازرسان آژانس از اینکه سرویس‌های اطلاعاتی و جاسوسی چنین مدارک و اطلاعاتی را به آژانس می‌دهند، بسیار ناراحت شدند و آن را شرم‌آور خواندند.

نمایندهٔ ایران در آژانس تأکید کرد: ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نخواهد بود. مقام معظم رهبری با فتوایی که دادند، ممنوعیت دستیابی به سلاح هسته‌‌ای را اعلام کردند.
همچنین امام خمینی (ره) ۲۷ سال پیش اعلام کردند سلاح‌هایی که در اختیار دو ابرقدرت دنیاست، خطری برای بشریت است. ایران همواره موضعش بر مبنای محکومیت سلاح‌های هسته‌‌ای و استفاده از آنها بوده است.

این دیپلمات ایرانی در پاسخ به پرسش دیگر مبنی بر اینکه به تازگی تهدیدات اسراییل نسبت به ایران افزایش یافته است، جنبش غیرمتعهد‌ها تصمیمی برای محکومیت فعالیت‌ها و اقدامات این رژیم ندارد، گفت: موضوع محکومیت حمله رژیم اسراییل به عراق در ۱۹۸۲به رغم مخالفت آمریکا در وین، مورد تأکید و تأیید اعضا قرار گرفت و این مسأله هر ساله مورد توجه و تأکید اعضا قرار می‌گیرد.

همچنین یکی از بندهای دستور کار نشست فصلی شورای حکام که دو هفته آینده برگزار می‌شود، مربوط به نگرانی‌ها نسبت به توانمندی هسته‌‌ای اسراییل است. آمریکا همواره تلاش کرده تا افکار عمومی دنیا را نسبت به فعالیت‌ها و سلاح‌های هسته‌‌ای اسراییل منحرف سازد، اما ما به همراه کشورهای غیر متعهد، فعالیت فشرده و گسترده‌ای را برای محکومیت اسراییل نسبت به کارهایی که انجام می‌دهد داشته‌ایم.

وی در پاسخ به پرسش دیگر مبنی بر اینکه ایران بر چه اساسی خود را ملزم به پاسخگویی آژانس می‌کند، در حالی که بر این باور است، ادعاهای آژانس بی‌پایه است، گفت: ما هیچ شکی نسبت به صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای‌ خود نداریم و ضرب المثلی داریم که می‌گوید «طلا که پاک است چه منتش به خاک است». همچنین باید بگویم ما همکاری با آژانس را در راستای بی‌اعتبار نشان دادن سرویس‌های اطلاعاتی و نیز مقام‌های آمریکایی که ما را متهم می‌کند، انجام می‌دهیم.

سلطانیه همچنین از انتشار کتابی با نام «فصل طلایی» که به بیانیه‌های جنبش غیرمتعهد‌ها در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ایران می‌پردازد، خبر داد.

نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: افکار عمومی جهان حق دارند از واقعیت‌ها آگاه شوند و ما موظفیم از اطلاعاتی که بعضا غیرواقعی هستند و یا مخدوش و باعث سوءتفاهم می‌شوند، جلوگیری کنیم. مسئولیت رسانه‌ها بسیار حساس است و از جایگاه ویژه‌ای برخوردارند. من امروز  خبر خوبی برای شما دارم.

سلطانیه از انتشار کتابی با نام «فصل طلایی» که به بیانیه‌های جنبش غیرمتعهد‌ها در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ایران می‌پردازد، خبر داد.

وی گفت: این کتاب همه بیانیه‌های جنبش غیرمتعهد‌ها در حمایت از پرونده هسته‌‌ای ایران از ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۲ را شامل می‌شود.

وی افزود: در چند سال گذشته، مقامات ایران از هیچ تلاشی برای اینکه واقعیت را به مردم جهان نشان دهند، با ‌‌‌نهایت شفافیت دریغ نکرده‌اند.

وی گفت: بیش از پنج هزار نفر روز از ایران بازدید شده است و اعلام می‌کنم با وجود بازرسی‌ها در ده ساله گذشته، هیچ شواهدی مبنی بر انحراف فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌‌ا‌ی ایران وجود نداشته است. بازرسان همواره بدون مشکل از ایران بازرسی کرده‌اند.

سطانیه ادامه داد: ایران موفقیت‌هایی در عرصه هسته‌‌ای داشته و متخصصان آژانس بر این پیشرفت‌ها صحه گذاشته‌اند. ایران لحظه‌ای از انجام تعهداتش غفلت نکرده و همکاری لازم را با آژانس داشته است.

وی گفت: در عرصه سیاسی، جنبش غیرمتعهد‌ها فعالیت‌های هسته‌ای ایران را همواره حمایت و نمایندگی ایران در وین کتابی را تهیه کرده است که بیش از ۴۲ بیانیه این جنبش در آژانس را شامل می‌شود. این کتاب، کتابی تاریخی و فصل طلایی در تاریخ جنبش غیرمتعهدهاست.

نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی افزود: در این کتاب، عکس‌هایی از بازدید سفرای غیرمتعهد‌ها از مراکز هسته‌ای ایران منتشر شده است.

سفرای غیرمتعهد‌ها در ۲۰۰۷ و ۲۰۱۱ دو بار از ایران بازدید کردند. این عکس‌ها سفرا را در کنار سانتریفیوژ‌ها نشان می‌دهد که نشان دهنده شفافیت عملکرد ایران در همکاری با آژانس است.

سلطانیه ادامه داد: جنبش غیرمتعهد‌ها همواره بر پایه اصول از ایران حمایت کرده و از طرف دولت ایران قدردانی خود را از اعضای این جنبش اعلام و بار دیگر تکرار می‌کنم ما به همه تعهدات بین‌المللی از جمله «ان.‌پی‌.تی» و اساسنامه آژانس پایبندیم و هرگز از حق انکار‌ناشدنی خود کوتاه نمی‌آییم.

به گزارش ایسنا، سلطانیه از پاسخ به این که مذاکرات ۱+۵ با ایران، مذاکره برای مذاکره است، خودداری کرد و گفت: این موضوع مربوط به مسئولان مذاکره‌کننده است و ترجیح می‌دهم در این نشست خبری درباره حیطه کاری خود سخن بگویم.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره مذاکرات اخیر با آژانس و درخواست آژانس برای بازدید از سایت پارچین با تشریح همکاری‌های ایران با آژانس در چهارچوب مدالیته ۲۰۰۷ برای حل موضوعات باقی‌مانده میان ایران و آژانس گفت: با وجود بیش از پنج هزار نفر روز بازرسی و صد ساعت بازرسی سرزده، تاکنون هیچ شواهدی مبنی بر انحراف از فعالیت‌ها و مواد هسته‌ای ایران دیده نشده و این در حالی است که ادعاهایی از سوی برخی کشور‌ها به ویژه آمریکا مطرح شده است.

در سال‌های گذشته ما با همکاری با آژانس فرا‌تر از تعهدات خود ثابت کرده‌ایم که این اتهامات و ادعا‌ها بی‌پایه است. در مدالیته ۲۰۰۸ چهارچوبی را با آژانس تنظیم کردیم و در این قالب به شش موضوع پاسخ دادیم و آقای البرادعی در گزارشی، بی‌اساس بودن ادعاهای مطرح درباره ایران و نیز حل و فصل شش موضوع را اعلام کردند.

سلطانیه با اشاره به موضوع لپ‌تاپ آمریکایی که یکی از موضوعات مورد اشاره مطالعات ادعایی است، گفت: خوشبختانه با همکاری آژانس با وجود آنکه مدارک این ادعا‌ها به ایران تحویل داده نشد و این مطالب با یک پاورپوینت به ایران نشان داده شد، ما در بیش از صد ساعت جلسه ثابت کردیم، همه مطالب ارائه شده ساختگی و جعلی است.

آنچه در پاورپوینت به ایران نشان داده شد، عنوان می‌کرد که ایران یک پروژه منهتنی برای تولید سلاح هسته‌ای به طور سری انجام داده است. وقتی این مطلب را به ما نشان دادند، نخستین پرسش این بود که چه دلیلی هست که این موضوع متعلق به ایران باشد و آن‌ها گفتند چون به زبان فارسی است.

سپس دیدیم که این اسناد هیچ مهر محرمانه و طبقه‌بندی شده ندارد، این در حالی است که این‌ها اسنادی سری خوانده می‌شدند که چون ممکن است وزارت دفاع کشوری که می‌خواهد نیروهای نظامی‌اش را درگیر یک پروژه سری کند، بر اسناد و مکاتباتش مهر محرمانه نمی‌زند. در یکی از اسناد دیگر دیدیم رونوشتی از آن سند به یک کتابخانه ارجاع شده است. چگونه ممکن است یک مکاتبه سری به یک کتابخانه ارجاع شود. من در یکی از نشست‌های آژانس، یکی از مهرهای محرمانه ایران را به جلسه بردم و به آقای البردعی دادم و گفتم این مهر را به سفیر آمریکا بدهید تا وقتی می‌خواهند سندسازی کنند، درست آن کار را انجام دهند.

وی افزود: ما به همه پرسش‌های آژانس در چهارچوب مدالتیه ۲۰۰۸ پاسخ دادیم و قرار شد روابط ایران با آژانس عادی شود اما آنها باز اسناد دیگری را به عنوان اتهامات و یا ابعاد محتمل نظامی مطرح کردند. ما اعلام کردیم یک بار موضوعات را حل و فصل کردیم اما پس از چهار سال دوباره اعلام کرده‌ایم آماده‌ایم که با آژانس صحبت کنیم اما این گفت‌وگو‌ها باید چهارچوب داشته باشد، چون بازرسی‌ها طبق ان‌.پی‌.تی باید انجام شود و باید ضوابطی داشته باشد. در عین حال همکاری ایران با آژانس در چهارچوب مذاکرات جدید در جهت شفافیت و فرا‌تر از تعهدات ایران است.

نماینده دائم ایران در آژانس تأکید کرد: با توجه به اهمیت موضوع هسته‌ای و ارتباط آن با امنیت کشور، هر نوع گفت‌وگو و تعاملی باید ضابطه‌مند باشد.

سلطانیه با اشاره به مذاکرات اخیر ایران با آژانس گفت: این مذاکرات در مسیر درست رو به جلوست و پیشرفت دارد. برخی اختلاف نظر‌ها رفع شده و برخی هنوز هست که باید درباره آن‌ها هم مذاکره شود.

وی تأکید کرد: باید آژانس مدارک مطالعات ادعایی و اتهاماتی را که علیه ایران مطرح می‌شود به ما ارائه کند.

سلطانیه در پاسخ به این پرسش که گفته شده است در گزارش فصلی آژانس که قرار است به زودی منتشر شود، نسبت به تشدید فعالیت‌های غنی‌سازی ایران ابراز نگرانی شده و در مورد پارچین نیز موضوعاتی مطرح شده است، گفت: موضوع پارچین را زیاد بزرگنمایی کرده‌اند. وقتی ایران این تصمیم بسیار مهم تاریخی را گرفت که در مورد رفع اتهامات با آژانس همکاری کند، همه موضوعات مطرح را انجام داد؛ این موضوع‌‌‌ همانی است که در گزارش ماه نوامبر آمانو آمده است. این موضوع با انگیزه‌های سیاسی است. آن‌ها می‌خواهند جو را خراب کنند، توصیه می‌کنیم کشور‌ها از مخدوش کردن جو خودداری کنند و اجازه دهند همکاری تخصصی و فنی خود را با آژانس ادامه دهیم.

وی همچنین در مورد انتشار محتوای گزارش فصلی آژانس در رسانه‌ها قبل از انتشار رسمی آن نیز گفت: یکی از مشکلات ما هم این است که گزارش‌ها از آژانس نشت می‌کنند و این مورد انتقاد شدید عدم تعهد نیز است. گزارش فصلی آژانس هنوز بیرون نیامده است. هر زمان که این گزارش منتشر شد درباره آن قضاوت می‌کنیم.

سلطانیه در پاسخ به این پرسش که آژانس گفته است ایران باید غنی‌سازی خود را متوقف کند، گفت: دبیرخانه آژانس حق قضاوت ندارد و تنها می‌تواند اعلام کند چه مقدار و درجه غنی‌سازی صورت گرفته است، دبیرخانه زیر نظر اعضا کار می‌کند و به هیچ وجه حق قضاوت ندارد.

وی در عین حال تأکید کرد: به هیچ وجه غنی‌سازی را حتی برای یک ثانیه تعلیق نمی‌کنیم. فعالیت‌های ایران زیر نظر کامل آژانس ادامه می‌یابد. گزارش آژانس مانند گزارش‌های پیشین خواهد بود و هیچ نکته خاصی ندارد.

خبرنگاری پرسید، آیا درباره درصد غنی‌سازی هم برای ایران خط قرمزی وجود دارد که سلطانیه پاسخ داد: در معاهده ان‌.پی‌.تی هیچ ممنوعیت و محدودیتی برای غنی‌سازی وجود ندارد. در اساسنامه آژانس هم به هیچ وجه محدودیتی برای این موضوع تعیین نشده و هیچ یک از اسناد بین‌المللی به این موضوع اشاره ندارد. آنچه ما به آن تعهد داریم، این است که ‌هر فعالیت غنی‌سازی زیر نظر آژانس باشد. کشور‌ها تنها موظفند گزارش دهند و اگر کشور‌ها دعوت کنند بازرسان می‌توانند از تأسیسات بازرسی کنند و اگر مشاهدات عینی خلاف گزارش‌ها داشتند، اعلام کنند که در این صورت روند‌ها پشت سر گذاشته خواهد شد.

نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: گام‌های ایران در مذاکرات با آژانس منوط به گام‌هایی است که ۱+۵ در مذاکرات با ایران برخواهد داشت.

به گزارش خبرنگار ایسنا، علی اصغر سلطانیه در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه برخی تحلیل‌ها بر این مبناست که ایران مذاکراتش را با آژانس منوط به نتایج مذاکرات با ۱+۵ کرده است با تأکید بر اینکه مذاکرات ما با آژانس دربارهٔ مدالیته همکاری ادامه دارد گفت: ولی در مذاکرات با ۱+۵ گفته‌ایم که اجرای چنین گام‌هایی (مورد درخواست آژانس از ایران) بسته به این است که ۱+۵ چه گام‌هایی برمی‌دارد.

سلطانیه در پاسخ به پرسش ایسنا مبنی بر اینکه رئیس سازمان انرژی اتمی در کنفرانس سالانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شرکت خواهد کرد، با تایید این مطلب گفت: آقای عباسی در رأس هیأتی در کنفرانس سالانهٔ آژانس در وین که اواخر سپتامبر برگزار می‌شود شرکت و سخنرانی خواهد کرد.

وی در پاسخ به سوالی دیگر دربارهٔ تصمیم مجلس شورای اسلامی به تجهیز زیردریایی‌های ایران به قابلیت سوخت اتمی گفت: هر تصمیمی که مسئولان ایران بگیرند، بنا به ضوابط به آژانس اطلاع داده خواهد شد.

وی در پاسخ به سوال دیگر دربارهٔ بازدید رئیس جمهور مصر از تاسیسات هسته‌ای بوشهر و نطنز گفت: بر اساس اطلاعی که دارم مسئولان ایران آمادهٔ میزبانی از میهمانان اجلاس در تاسیسات هسته‌ای هستند. ما به لحاظ اصولی مشکلی در این رابطه نداریم و شنیده‌ام دربارهٔ زمان این بازدید هماهنگی‌هایی در حال انجام است.

نماینده دائم ایران در آژانس در پاسخ به سوالی دیگر دربارهٔ سایت پارچین گفت: بازرسان تاکنون دو بار از این سایت بازدید کرده‌اند و ثابت شده است هیچ مواد هسته‌ای در آن وجود ندارد و این مساله از اتهامات بی‌پایه و اساس است.

در سال ۲۰۰۴ به همراه بازرسان از معدن گچین در بندر عباس بازدید شد وقتی ‌ که بازرسی‌ها تمام شد بازرسان اطلاعاتی را به همراه عکس ماهواره‌ای که از سوی یکی از سرویس‌های اطلاعاتی دریافت کرده بودند نشان دادند مبنی بر اینکه ایران یک معدن اورانیوم دیگر نیز دارد که گزارش نکرده است.

وی افزود: بنده گفتم که معدن دیگری وجود ندارد؛ با این حال بر اساس اطلاعات بازرسان به محل مورد نظر رفتیم و دیدیم که آنجا تابلو یک شرکت خصوصی برای تولید سنگ معمولی و انتقال آن به بندر می‌باشد. بازرسان با دستگاه‌هایشان آنجا را بازرسی کردند، اما خبری از اشعه رادیو اکتیو نبود و نیز ساختمان‌های اطراف را بازدید کردند که مشخص شد این ساختمان‌ها مربوط به دوش و توالت کارکنان آن کارخانه بوده است.

سلطانیه گفت: ‌ بازرسان آژانس از اینکه سرویس‌های اطلاعاتی و جاسوسی چنین مدارک و اطلاعاتی را به آژانس می‌دهند بسیار ناراحت شدند و آن را شرم آور خواندند.

نمایندهٔ ایران در آژانس تأکید کرد: ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نخواهد بود. مقام معظم رهبری با فتوایی که ارائه کردند ممنوعیت دستیابی به سلاح هسته‌ای را اعلام کردند. همچنین امام خمینی (ره) ۲۷ سال قبل اعلام کردند که سلاح‌هایی که در اختیار دو ابرقدرت دنیاست خطری برای بشریت است. ایران همواره موضعش بر مبنای محکومیت سلاح‌های هسته‌ای و استفاده از آن‌ها بوده است.

این دیپلمات ایرانی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه تهدیدات اسراییل نسبت به ایران اخیرا افزایش یافته است، جنبش غیرمتعهد‌ها تصمیمی برای محکومیت فعالیت‌ها و اقدامات این رژیم ندارد، گفت: موضوع محکومیت حمله رژیم اسراییل به عراق در ۱۹۸۲به رغم مخالفت آمریکا در وین مورد تأکید و تأیید اعضا قرار گرفت و این مسأله هر ساله مورد توجه و تأکید اعضا قرار می‌گیرد. همچنین یکی از بندهای دستور کار نشست فصلی شورای حکام که دو هفته آینده برگزار می‌شود، مربوط به نگرانی‌ها نسبت به توانمندی هسته‌ای اسراییل است. آمریکا همواره تلاش کرده تا افکار عمومی دنیا را نسبت به فعالیت‌ها و سلاح‌های هسته‌ای اسراییل منحرف سازد، اما ما به همراه کشورهای غیر متعهد فعالیت فشرده و گسترده‌ای برای محکومیت اسراییل نسبت به اقداماتی که انجام می‌دهد داشته‌ایم.

وی در پاسخ به پرسش دیگر مبنی بر اینکه ایران بر چه اساسی خود را ملزم به پاسخگویی آژانس می‌کند، در حالی که معتقد است ادعاهای آژانس بی‌پایه است گفت: ما هیچ شکی نسبت به صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای‌مان نداریم و ضرب المثلی داریم که می‌گوید طلایی که پاک است چه منتش به خاک است. همچنین باید بگویم ما همکاری با آژانس را در جهت بی‌اعتبار نشان دادن سرویس‌های اطلاعاتی و نیز مقام‌های آمریکایی که ما را متهم می‌کند انجام می‌دهیم.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟