«پنجمعه» با «تابناک»

به تماشای «گذشته» بنشینید و نوای سازِ شهناز را بشنوید+فیلم

در این مستند چهره‌هایی چون آیدین آغداشلو، داکبر عالمی، داریوش مهرجویی، مسعود کیمیایی، حمید سمندریان، مرتضی احمدی، ژاله علو، احمدرضا درویش، بیژن بیرنگ، مسعود رسام، کیومرث پوراحمد، مهدی صباغ‌زاده، علیرضا خمسه، محمود پاک‌نیت، حسین خانی‌بیک، صدرالدین حجازی به تحلیل شخصیت خسرو شکیبایی می‌پردازند.
کد خبر: ۳۲۷۲۵۲
|
۳۰ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۶:۵۲ 20 June 2013
|
31462 بازدید
|
آخرین آخر هفته بهار مصادف با آخرین روز خردادماه را در حالی سپری می‌کنید که فضای هنر نیز آهسته آهسته از فضای سیاسی کشور فاصله گرفته و مسیر معمولش را پیش می‌گیرد و اتفاقات تلخ و شیرینی را با خود به همراه می‌آورد. اتفاقاتی تلخ چون درگذشت استاد جلیل شهناز و واقعه‌ای شیرین همچون اکران «گذشته» در ایران همزمان با اکران جهانی‌اش که اتفاقی تازه برای سینمای ایران محسوب می‌شود.

به گزارش «تابناک»، این عصر پنجشنبه و جمعه پیش رو مصادف با 30 و 31 خردادماه آخرین روزهای بهاری است که می‌توانید سراغی از برنامه‌های فرهنگی در آخر هفته پیش رویتان بگیرید. روزهایی که تب انتخابات و حواشی‌اش در حال فروکش کردن است و فعالیت‌های هنری همزمان با افزایش قدرت آفتاب سوزان تهران، شدت می‌گیرد و بسیاری از هنرمندان که ترجیح می‌دادند در فصل انتخاب، آثارشان به نمایش درنیاید، با گذشت این مقطع و قرار گرفتن بیشتر هنر در متن اخبار، آثارشان به نمایش درآمده یا در صف نمایش قرار گرفته است.

مسئله مهم این ایام برای اهالی فرهنگ، گزینه‌های مدنظر رئیس جمهور منتخب برای اداره نهادهای فرهنگی همچون شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت فرهنگ و ارشاد، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و نهادهای هم عرض تحت نظر دولت است و ظاهراً هنرمندان در پی گزینه‌ای میان رو هستند که با کوچک‌ترین اختلافی، ریشه‌شان را نشانه نرود و البته دست اهالی فرهنگ را برای خلق آثار تازه باز بگذارد.

اما در کنار تمرکز بر این مسئله حیاتی برای فرهنگیان، اتفاقات دیگری نیز در طول این هفته رخ داد که مهم‌ترین آنها درگذشت استاد جلیل شهناز بود؛ واقعه‌ای که همین چند هفته پیش ابراز امیدواری کرده بودیم، به وقوع نپیوندد و این استاد برجسته همچنان به عنوان یکی از نمادهای درخشان موسیقی ایران مورد اشاره قرار گیرد.

این هفته اتفاقاتی دیگر نیز رخ داد که به نظر نمی‌رسید در هفته های پایانی دولت دهم به وقوع بپیوندد. از آن جمله می‌توان به اکران فیلم «گذشته» آخرین ساخته اصغر فرهادی در ایران همزمان با اکران جهانی اشاره کرد که می‌تواند اتفاق مهمی در حوزه فرهنگ محسوب می‌شود و دریچه‌ تازه‌ای برای اکران همزمان آثار مهم سینمای جهان همزمان با اکران جهانی این آثار را پیش رو اهالی فرهنگ و سینمادوستان گشوده است.


تماشای خسرو شکیبایی از نظرگاه ستاره‌های سینمای ایران

پردیس سینمایی ملت در حرکتی قابل توجه و کم سابقه، فیلم مستند «ساکن صحرای سکوت» را آن هم با بلیتی نیم بها برای یک سانس در هر روز اکران کرده است؛ فیلمی متفاوت درباره زنده‌یاد خسرو شکیبایی بازیگر دوست‌داشتنی و توانمند سینمای ایران که با شیوه متفاوت به شکیابیی پرداخته است.

تولید این فیلم که بر اساس شناختنامه شخصیتی و فرهنگی و هنری خسرو شکیبایی است، از سال 1387 و در زمان حیات شکیبایی آغاز شد و در دی ماه 1390 به پایان رسید و حالا به مرحله اکران عمومی در یکی از بهترین سینماهای کشور رسیده است؛ فرصتی که نصیب کمتر مستندسازی می‌شود و الهام قره‌خانی و مهرتاش مهدوی توانستند از آن بهره ببرند و فیلم‌شان را در اکرانی طولی به نمایش عمومی بگذارند.

به تماشای «گذشته» بنشینید و نوای سازِ شهناز را بشنوید+فیلم

در این مستند که تهیه‌کنندگی آن را جمشیدمشایخی و هادی منبتی بر عهده دارند چهره‌هایی چون آیدین آغداشلو، داکبر عالمی، داریوش مهرجویی، مسعود کیمیایی، حمید سمندریان، مرتضی احمدی، ژاله علو، احمدرضا درویش، بیژن بیرنگ، مسعود رسام، کیومرث پوراحمد، مهدی صباغ‌زاده، مجید جوانمرد، مجید جعفری، علیرضا خمسه، محمود پاک‌نیت، حسین خانی‌بیک، صدرالدین حجازی و مهرداد صدیقیان به تحلیل شخصیت هنری و اجتماعی خسرو شکیبایی می‌پردازند.

در این مستند که با سرمایه تصویرشهر و به تهیه کنندگی جمشید مشایخی و هادی منبتی ساخته شده، مهران مدیری، رامبد جوان، نیکی کریمی، شهاب حسینی، رضا رشیدپور، ژاله علو به عنوان گویندگان متن واشعار حضور دارند و علیرضا عصار نیز به یاد خسرو شکیبایی از اشعار شفیعی کدکنی را اجرا می‌کند و در واقع در این مستند می‌توانید، خسرو شکیبایی را از نظرگاه ستاره‌های سینمای ایران تماشا کنید.

به تماشای «گذشته» بنشینید و نوای سازِ شهناز را بشنوید+فیلم

اما در کنار «ساکن صحرای سکوت» این هفته «گذشته» نیز اکران شده تا بالاخره شاهد اکران یک فیلم غیرایرانی همزمان با اکران جهانی در ایران باشیم؛ اتفاقی که اگر با موفقیت همراه شود و فیلم منجر به بازگشت سرمایه باشد، طبیعتاً انگیزه را برای شرکت‌های پخش کننده داخلی فراهم می‌آورد تا دیگر فیلم‌های مهم را همزمان با اکران جهانی در ایران به نمایش بگذارند.

این فیلم داستان زوجی است که پس از سالها زندگی که حاصلش دو فرزند است اما زندگی آرامی ندارند، مرد (علی مصفا) پس از سال ها اختلاف، همسرش را رها کرده و به ایران برمی گردد و همسرش نیز با مردی فرانسوی (طاهر رحیم) آشنا شده و آن مرد وارد زندگی اش می شود و به دنبال آن، به شوهرش در ایران نامه می نویسد و از او تقاضای طلاق می کند. مرد پس از این ماجرا به فرانسه برمی گردد و یک تازه وارد را در خانه اش با دو بچه اش می بیند.


ماراتن کم سابقه اجراهای شهرام ناظری

اگر راهی شمال کشور هستید در جریان باشید که کنسرت گروه موسیقی «همنوازان فاخته» به سرپرستی خشایار پارسا و خوانندگی علی زند وکیلی  30 و31 خردادماه سال جاری در آمفی تاتر هتل بزرگ شهر رامسر برگزار می‌شود. 

این اجرا در دو بخش نوا و همایون به روی صحنه خواهد رفت که بخش نخست (نوا) کاملا به موسیقی کلاسیک ایران وفادار خواهد بود اما بخش دوم (همایون)، کمی‌ نوین‌تر است و از فواصل همایون تعدیل شده در آن استفاده می‌شود و دارای ریتم‌های نامتعارف در موسیقی ایرانی‌ است. تور کنسرت‌های گروه فاخته از اردیبهشت‌ماه با اجرا در شهر تنکابن آغاز شده و این گروه پس از اجرای رامسر در نیشابور، شیراز، تهران و رشت به روی صحنه خواهد رفت، همچنین انتشار فیلمی از کنسرت‌های منتخب این گروه در دست اقدام است.

به تماشای «گذشته» بنشینید و نوای سازِ شهناز را بشنوید+فیلم

در هفته پیش رو گروه موسيقي «آواي مهرباني» نیز با همكاري هنرمنداني از كشور تاجيكستان اجراي مشتركي را با عنوان موسيقي ملل روزهاي اول و دوم تيرماه در تالار وحدت اجرا خواهند كرد. اين كنسرت در دو بخش هر كدام شامل دو قسمت است كه در بخش نخست و قسمت اول به رسم ميهمان نوازي ايراني،گروه تاجيكي به اجراي برنامه فلك خواني (موسيقي سنتي تاجيكستان) مي پردازند و در قسمت دوم اين بخش گروه «آواي مهرباني» در دستگاه شور اجراي برنامه خواهند داشت.

در بخش دوم ابتدا گروه ايراني به اجراي قطعاتي از موسيقي محلي ايراني از مناطق كردستان، لرستان و خراسان مي پردازد و بعد از آن گروه آواي مهرباني با همكاري نوازندگان تاجيك زبان برنامه مشتركي را اجرا خواهند كرد. در اين اجراي مشترك دولتمند خلف(رباب)، محمد ذوالنوري(تار)، مينو قاسمپور(قانون)، سوگل ضامني(تار)، روزيماد خلف(هارموني) و سنگي ماد (سه تار و تمپو) به عنوان نوازنده حضور خواهند داشت.  در همین رابطه دولتمند خلف آواز خوان پیشکسوت تاجیکستان از شهرام ناظری، محمدرضا شجریان‌ و سید محمد خاتمی‌ دعوت کرد تا در کنسرت این هنرمند در تالار وحدت حضور پیدا کنند و حال باید دید در اجرای گروه آوای مهربانی کدام یک از این مدعوین حضور خواهند داشت.

اما همانگونه که هفته پیش اشاره شد، نزدیک ترین کنسرت مهم پیش رو، اجرای محمد اصفهانی است که 13 تیرماه در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود و پیش از این کنسرت، تقریباً کنسرت جدی دیگری در حال برگزاری نیست.

به تماشای «گذشته» بنشینید و نوای سازِ شهناز را بشنوید+فیلم

همچنین فروش بلیت‌های کنسرت همایون شجریان و سهراب پورناظری آغاز شده و صاحبین بخش عمده‌ای از صندلی‌های تالار وحدت پیش از آغاز تیرماه مشخص شده است. این کنسرت که پنجشنبه، جمعه و شنبه 20، 21 و 22 تیرماه در تالار وحدت برگزار می‌شود،  در دو بخش موسيقي تريو  تنبور و عود و كنترباس و سازهاي كوبه اي و در بخش دوم،  موسيقي سنتي ايراني در آواز اصفهان و دستگاه نوا خواهد بود.

در این کنسرت که قطعاتش بر روی اشعاری از خيام، مولوي، حافظ، سعدي و هومن ذكايي تنظیم شده و گفته میشود آثار تازه ای از همایون شجریان نیز ممکن است اجرا شود، سهراب پور ناظري به عنوان نوازنده تنبور و كمانچه، همايون نصيري نوازنده سازهاي كوبه اي، حسين رضايي نيا نوازنده دف، آيين مشكاتيان نوازنده تمبك و كوزه، حميد خوانساري نوازنده عود، اصغر عربشاهي در مقام نوازنده تار، مهيار طريحي به عنوان نوازنده سنتور و داريوش آذر به عنوان نوازنده كنترباس نقش آفرین خواهند بود.

در سویی دیگر شاهد ماراتن کم سابقه اجراهای شهرام ناظری هستیم و استاد طی چهار شب پیاپی روی صحنه خواهد رفت. در این کنسرت که 14، 15، 16، 17 تیر 1392 در سالن میلادنمایشگاه بین المللی تهران برگزار می‌شود، شاهد اجراي آثار بياد ماندني از آلبومهای گل صدبرگ، لوليان و سفر به ديگر سو خواهیم بود. هنوز اعلام نشده که همان گروه همراه ناظری در اجرای شاهنامه خوانیِ چندی پیش، او را همراهی خواهند کرد یا نوازندگان دیگری با او در این اجرا همراه خواهند بود.

به تماشای «گذشته» بنشینید و نوای سازِ شهناز را بشنوید+فیلم

در شبکه خانگی نیز آلبومی از موسیقی رمانتیک تا موسیقی مدرن برای «ویلن» به نوازندگی روبن کاسمیان و پانیذ فریوسفی با همراهی ارکس‌تر سمفونیک ناسیونال اکراین توسط شرکت فرهنگی‌ هنری آهنگ پارسیان راهی بازار موسیقی کلاسیک کشور شد. آلبوم «ویلن» با همکاری پانیذ فریوسفی و استاد ویلن چیره دست و ویرتز وی روبن کاسمیان توسط شرکت «آهنگ پارسیان» تولید شده که شامل قطعات «اینتروداکشن و رندو کاپریچییوزو» اثر سن سانس، «کنسرتو ویلن» اثر چایکوفسکی با اجرای روبن کاسمیان و «کنسرتو ویلن» اثر آهنگساز معاصر علیرضا مشایخی است که به سفارش ایشان در اکراین با همراهی ارکستر سمفونیک ناسیونال این کشور، توسط پانیذ فریوسفی ضبط شد‌ه و تهیه گردیده است.

این هفته اما قطعه‌ای از اجرای استاد علی رستمیان با تارنوازی استاد زنده یاد «جلیل شهناز» را تقدیم‌تان می‌کنیم؛ استادی در طول عمر طولانی و شریفش، خدمات فراوانی به موسیقی سنتی کرد و یادآوری مکرر نامش، تنها امکانی است که برای تقدبر از وی در این مقطع ممکن است.


زن‌ها بوی سرب می‌دهند؟!

این هفته در کافه تریای تالار چهارسوی تئاتر شهر نمایش محیطی «زن‌ها بوی سرب می‌دهند» نوشته و کار محمدامین چیتگران و بازی ندا مقصودی اجرای خود را آغاز کرد. این نمایش ساعت 17 به مدت زمان 50 دقیقه و قیمت بلیت 7 هزار تومان پذیرای دوستداران تئاتر است.

همچجنین نمایش «ولگردی‌های آدمیزاد، چندین سال پس از پیدایش» به نویسندگی و کارگردانی پاشا بهزاد از اول تیر ماه سال جاری در تماشاخانه پارین آغاز می‌شود. در این نمایش بازیگرانی چون نادر فلاح، مانی کسرائیان، شبنم درویش، عاطفه تهرانی، ماریه ماشاالهی، صادق ملکی و ضیاء همایون نقش آفرینی می‌کنند.

«ولگرد‌های آدمیزاد ... » روایتگر فیلسوفی هست که تصمیم می‌گیرد اندیشه‌های خود را به دنیا تزریق کند. انسان‌ها تحت تاثیر اندیشه‌های او عاشق می‌شوند، می‌خندند، راهی را انتخاب می‌کنند و ... نازی قصد دارد با نامزدش به پاریس برود. برخورد او با همسر سابقش هومن چالشی است غیر قابل پیش بینی. فیلسوف اما مشغول تحلیل آنهاست.

عواملی این اثر نمایشی عبارتند از:نویسنده و کارگردان: پاشا بهزاد، دستیار اول کارگردان و برنامه‌ریز: زهرا کاشفی، طراح صحنه و لباس: جواد مرآتی، موسیقی: فرشاد رضایی،  مدیر صحنه: نیلوفر رضایی، دستیار صحنه و لباس: حامد بهلولی، دستیار دوم کارگردان: حسین زین‌العابدینی، گرافیست: ویدا هنرمندی، عکاس: امیر غلامی مدیر روابط عمومی و تبلیغات: خسرو بابا پور



نمایشگاه تندیس‌های مشاهیر ایران در خانه‌ هنرمندان

سومین نشست از سلسله نشست‌های آزاد مدرسه ویژه در سال 1392، روز جمعه 31 خردادماه 1392 با حضور عباس کیارستمی فیلمساز، طراح و عکاس ساعت 17 برگزار می‌شود. در این نشست امیر اثباتی و محمودرضا بهمن پور با عباس کیارستمی به گفت و گو و نقد و نظر می‌پردازند و همچنین آثاری از این هنرمند نیز به نمایش در خواهد آمد. «از نزدیک» عنوان سلسله نشست‌های آزاد گالری و مدرسه ویژه در سال 92 است که در هر ماه با دعوت از یک طراح گرافیک برگزار خواهد شد. قباد شیوا - مصطفی اسدالهی - عباس کیارستمی، مجید عباسی - فرشید مثقالی - علیرضا مصطفی زاده - ابراهیم حقیقی - آیدین آغداشلو - مجید بلوچ - ساعد مشکی و مهران زمانی 12 طراح گرافیکی هستند که در این جلسات در طول سال 92 حضور خواهند یافت.

همچنین «محمدرضا ریاضی» در نشست بررسی «تاریخ هنر جهان» سیر تحول هنر و رسیدن به مکاتب هنری مختلف را برای علاقه‌مندان مرور می‌کند. در این نشست که ساعت 16 روز جمعه 31 خردادماه در آموزشگاه «ایده» برگزار خواهد شد، نویسنده کتاب‌های «فرهنگ مصور اصطلاحات هنر ایران» و «تاریخ هنر جهان» در این نشست بر اساس ضرورت های تاریخی بر سر راه هنر به بررسی ظهور جریانات و مکاتب هنری می پردازد.

ریاضی که در کارنامه کاری و فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی خود، ریاست کتابخانه موزه ملی ایران، عضویت در شورای  پژوهشی موزه ملی ایران، نماینده سازمان میراث فرهنگی در کمیته حافظه جهانی یونسکو و مدرس تاریخ هنر ایران و جهان در دانشکده‌های هنر دانشگاه تهران، الزهرا، شهید بهشتی( بنیاد ایرانشناسی)، دانشگاه هنر، مرکز آموزش عالی میرات فرهنگی، دانشگاه هنر اصفهان و ... را دارد؛ دارای بیش از 70 کتاب و مقاله در مورد هنر و تمدن ایران و جهان است.

همچنین کتاب‌های فهرست نسخ خطی موزه ملی ایران، کتاب اصفهان، راهنمای موزه ملی ایران، فهرست نسخ خطی پزشکی کتابخانه های سازمان میراث فرهنگی، سیر پژوهش های فرانسویان در ایران، فرهنگ مصور اصطلاحات هنر ایران، ترجمه کتاب طرح‌های اسلامی، کتاب طرح‌ها و نقوش پارچه‌ها و لباس‌های ساسانی، آثارخانه در ایران، فرهنگ مصور نگاره‌های ورزشی، تاریخ هنر جهان و... از جمله آثار این نویسنده و پژوهشگر هنری است.

به تماشای «گذشته» بنشینید و نوای سازِ شهناز را بشنوید+فیلم

اما در بخش نمایشگاه‌ها، گالری افرند از روز جمعه 31 خرداد، میزبان نمایشگاه «زادیگ و آفرینش» است. نمایشگاهی که از تصویرسازی‌های بهدخت بهروزی و مریم شاهورانی تشکیل شده و از ساعت 16 الی 20 تا روز هفتم تیرماه در دسترس عموم است.

گالری شکوه روز جمعه ۳۱ خردادماه، میزبان نمایشگاه آبرنگ ۹بانوی نقاش خواهد بود. آزالیا آذری، نگین جزایری، زهره دواچی، غزال شاهرودی، مرضیه شجاعی، لیلی صائب، مینا عرب نجفی و نسرین مختاری هشت هنرجوی مرجان مدرسی هستند که در این نمایشگاه نقاشی‌های آبرنگشان را در کنار استاد خود به نمایش خواهند گذاشت و همه روزه از ساعت 17 تا 21 می توانید از این نمایشگاه بازدید کنید.

در این نمایشگاه 41 نقاشی آبرنگ بر روی مقوای مخصوص آبرنگ که کوچک ترین آن 35×25 سانتی متر و بزرگ ترینش 70×50 سانتی متر است، در معرض دید عموم قرار می گیرد. این آثار  شامل آبرنگ هایی انتزاعی و ملهم از طبیعت است.  در سه سال گذشته آثار این هنرمندان در کتاب آبرنگ سال با عنوان «شهر هشتم» چاپ شده است و هر سال برای رونمایی از این کتاب، نمایشگاه گروهی از آثار منتخب این هنرمندان برپا شده است. گالری شکوه در بلوار اندرزگو، خیابان شهید سلیمی، کوچه امیر نوری ، پلاک 19 واقع است.

به تماشای «گذشته» بنشینید و نوای سازِ شهناز را بشنوید+فیلم

همچنین گالری شیرین میزبان از 31 خرداد ماه میزبان نمایشگاه انفرادی نقاشی های عادل حسینی نیک است. این نمایشگاه که تا 5 تیر دایر است در روز افتتاح از ساعت 16 تا 20 قابل بازدید بوده و در سایر روزها ساعت 11 تا 20 در دسترس عموم است. گالری شیرین را در خیابان ولنجک. کوچه هجدهم شماره 9 می‌توانید بیابید.

اما در اتفاقی مهم، نمایشگاه منتخب سه نسل از هنرمندان هنرهای تجسمی با نمایش آثار هنرمندانی چون فرامرز پیلارام، محمد احصایی، تاهابهبهانی، فریده لاشایی، ژازه طباطبایی، اردشیرمحصص، بهمن محصص از جمعه 31 خرداد تا 31 تیر ماه در خانه هنر تهران برگزار خواهد شد. این نمایشگاه که برای دومین بار برگزار می‌شود به گفته مسئولان برگزاری‌اش نگاهی گذرا اما عمیق به آثار هنرمندانی است که سالها سعی بر این داشته اند تا با خلاقیت و تفکری جدید هنر خود را روی بوم با ترکیب رنگها در هم بیامیزند.

این نمایشگاه که برای دومین بار بعد از افتتاحیه خانه هنرتهران برگزار می‌شود، شامل آثار هر سه نسل می‌شود تا منجر به کشف استعدادهای جوان و حمایت از آنان نیز گردد. در این نمایشگاه 70 اثر از 70 هنرمند سه نسل مختلف در این نمایشگاه به نمایش در آمده که در این چهار هفته نمایشگاه، هر هفته می‌توان آثار جدیدی را از هنرمندان در این نمایشگاه مرور کرد که زیبایی و جذابیت نمایشگاه را دو چندان می‌کند. جهت بازدید از این نمایشگاه می‌توانید به خیابان شریعتی-شمال غربی پل صدر-ساختمان خانه هنر تهران(آرت سنتر) مراجعه کنید.
به تماشای «گذشته» بنشینید و نوای سازِ شهناز را بشنوید+فیلم

همچنین گالری محسن شما را به دیدن نمایشگاه نقاشی‌های مهرنوش رمضان‌نیا با عنوان "گُسَست" دعوت می‌کند. این نمایشگاه که روز جمعه، ۳۱ خرداد ۱۳۹۲ از ساعت 16 تا 21 گشایش می‌یابد، تا پنجم تیرماه میزبان بازدیدکان خواهد بود. گالری محسن را در بزرگراه مدرس (شمال)، خیابان ظفر، کوچه ناجی، خیابان فرزان، خیابان نوربخش، بلوار مینا شرقی، شماره ۴۲ می‌توانید بیابید.

نمايشگاه انفرادي نقاشي‌هاي «عليرضا غيور» درتاريخ اول تا سوم تيرماه در موسسه خيريه برزگار مي‌شود. اين نمايشگاه همه روزه از ساعت 16 تا 20 به نشاني، بلوار اوشان- سه راه ازگل- بلوار محک- موسسه خيريه حمايت از کودکان مبتلا به سرطان محک پذيراي بازديدكنندگان است. بخشي از عوايد فروش آثار به موسسه محک اهدا ميگردد.

نمايشگاه «بزرگِ خاورميانه» از روز جمعه ۳۱ خرداد ماه در «نگارخانه آتبين» ميزبان مجموعه‌اي از كارتون‌هاي مطبوعاتي آروين است. اين نمايشگاه مجموعه اي از کاريکاتورها و تصويرسازي هاي مطبوعاتي "آروين" را به نمايش گذاشته و شامل ۴۰ كارتون منتشر شده‌ي اخير اين هنرمند است. نمايشگاه "بزرگ خاورميانه" از ۳۱ خرداد تا ۱۱ تير همه روزه از ساعت16 تا 21 درنگارخانه آتبين واقع در خيابان وليعصر، پايين‌تر از چهارراه پارك‌وي، كوچه تورج، كوچه خاکزاد، پلاک ۴۹ براي بازديد عموم برقرار است.

به تماشای «گذشته» بنشینید و نوای سازِ شهناز را بشنوید+فیلم

راه ابریشم تنها گالری تخصصی در زمینه نمایش عکس است که برای آغاز فصل تابستان خود نمایشگاهی از آثار بهنام صدیقی را با عنوان «تعطیلات» در نظر گرفته است.  این نمایشگاه روز 31 خردادماه جاری گشایش خواهد یافت و تا 14 تیرماه ادامه دارد. در این نمایشگاه 20 عکس رنگی در اندازه‌های 100×80 و 50×40 سانتیمتر به نمایش درمی‌آید. بهنام صدیقی عکس‌های این مجموعه را به روش عکاسی آنالوگ و با بهره‌گیری از دوربین قطع متوسط و اسلاید گرفته است.

این گالری که شنبه‌ها روز تعطیلش بوده و یکشنبه تا چهارشنبه ساعت 15 تا 19 و پنجشنبه و جمعه ساعت 16 تا 20 دایر است، در خیابان شهید لواسانی غربی (فرمانیه)، جنب فروشگاه شهروند، پلاک 103، واحد 2 واقع شده است.

گالری لاله نیز در نمایشگاهی گروهی با عنوان «من 3»  آثار فتوآرت با موضوع «مصرف» را به نمایش می‌گذارد.  در این نمایشگاه که به کوشش جاوید رمضانی گردآوری شده است، 10 هنرمند شامل مریم روشنفکر، زینب ثقفی، بابک منصوری گیلانی، سحر سعیدی‌زاده، مریم اسدی، امیر کوشامنش، نیلوفر تقی‌پور، بهراد شریفی، مصطفی حمیدی و پاشا میراشرافی شرکت دارند که آثارشان را با موضوع مصرف و با رویکرد نقادانه ارائه کرده‌اند. 

در این نمایشگاه علاوه بر عکس از ویدئوآرت،‌ چیدمان و دیگر قالب‌های هنری بهره برده‌اند.  نمایشگاه «من 3» ساعت 16 روز جمعه 31 خرداد گشایش خواهد یافت و تا 11 تیرماه به جز روزهای تعطیل از ساعت 10 تا 19 برپاست. گالری لاله در خیابان دکتر فاطمی، ضلع شمالی پارک لاله واقع شده است.

نمايش نقاشي‌هاي نيلوفر فريدوني و رضا جابري از روز جمعه 31خردادماه از ساعت 16 تا 20 در نگارخانه سين برگزارمي‌شود. اين نمايشگاه تا تاريخ 10 تيرماه به غير روزهاي تعطيل از ساعت 15 تا 19 به نشاني: نگارخانه سين، شهرك غرب، خيابان هرمزان، خيابان پيروزان جنوبي، خيابان دوازدهم، پلاك 16 پذيراي علاقمندان است.

به تماشای «گذشته» بنشینید و نوای سازِ شهناز را بشنوید+فیلم

گالری دی نیز جمعه این هفته در آخرین روز از فصل بهار پذیرای جمعی از هنرمندان خواهد بود تا آغاز به کار پنجمین دوره نمایشگاه سالانه «از گذشته تا...فردا» را جشن بگیرد.  در پنجمین دوره این نمایشگاه آثاری از هنرمندان پیشکسوت و جوان در عرصه هنرهای تجسمی ایران روی دیوار خواهد رفت. ابولقاسم سعیدی، حسین زنده رودی، بهجت صدر، حسین کاظمی، محسن وزیری مقدم، جلال شباهنگی، میر عبدالرضا دریا بیگی، هوشنگ سیحون، معصومه سیحون، فریده لاشایی، ژازه طباطبایی، مهدی سحابی، کامران دیبا، نصرت الله مسلمیان، نیکزاد نجومی، علی رضا، ناهید آرین، داوود امدادیان، علی گلستانه، علیرضا آدم‌بکان، شهلا احمدی مقدم، محمدرضا فرزانه، رستم جلایر، یاسمین سینایی، حسین چراغچی،داریوش قره زاد، محمد مساوات، ژاله طالب پور، حسن سلاجقه، هاوار امینی، فرشته ستایش، راضیه پورسالاری، شیلا کلامیان، میترا کاویان، علیرضا سعاتمند، شیرین پیله وری، سحر صالحی، لیلا بانکی، مهتاب فیروزآبادی، اردشیر ساسانی، ربابه حسین پور، امیر موسوی زاده، زهره اخوان، فاطمه ژاله، شیرین بابازاده، داریوش مهاجر، راشین قربی، سعید احمدزاده، محسن جمالی نیک، لیلا عبدی و امیر قره حسنلو، 51 هنرمندی هستند که آثارشان در این نمایشگاه عرضه خواهد شد.

همچنین نمایشگاه نقاشی‌های «شهناز پریسوز» عصر جمعه 31 خرداد در گالری شماره 2 فرهنگسرای نیاوران افتتاح می‎شود. پریسوز در این نمایشگاه 25 اثر رئال با موضوع طبیعت و پرتره را به نمایش می‌گذارد. این آثار تا تاریخ هشتم تیر به روی دیوار گالری شماره 2 فرهنگسرای نیاوران خواهد بود و علاقه‌مندان می‌توانند همه روزه از ساعت 10 تا 19 و روزهای تعطیل 14 تا 19 از این آثار دیدن کنند.

گالری گلستان که هفته‌ای یک بار نمایشگاه‌هایش را تازه می‌کند،‌ در آخرین روز از فصل بهار به استقبال نمایشگاهی از آثار نقاشی «مریم عاشوری» می‌رود.  این نمایشگاه جمعه 31 خردادماه گشایش خواهد یافت و علاقه‌مندان تا 5 تیرماه می‌توانند از آثار این نمایشگاه در گالری گلستان به نشانی خیابان دروس، خیابان کماسایی، پلاک 34 دیدن کنند.

گالری الهه روز شنبه یکم تیرماه پذیرای نمایشگاهی از آثار نقاشی هنرجویان آموزشگاه ماها به سرپرستی واهیک هارتونیان است.  این نمایشگاه «خواب» نام دارد که شامل 10 اثر از این هنرجویان شامل سهیلا آقا جعفری، پریسا پوررنج‎بر، نصیرا، یوسفی، زاهره دنیا دیده، فرزانه افشاری بخش، شیوا عراقیانی فر، مرضیه آشیان، معصومه خدابخشی، سارا سعادت فر و ندا صمدی است. نمایشگاه نقاشی «خواب» از یکم تا ششم تیرماه در گالری الهه برپاست و علاقه‎مندان برای بازدید از آن می‏‌توانند به خیابان آفریقا، خیابان تور، بن بست امنیت، پلاک 3 مراجعه کنند.

به تماشای «گذشته» بنشینید و نوای سازِ شهناز را بشنوید+فیلم

همچنین در طول هفته پیش رو، یک اتفاق قابل پیگیری وجود دارد و آن، آئین افتتاح نمایشگاه تندیس‌های سیلیکونی با عنوان «مشاهیر ایران» اثر «علیرضا خاقانی» است که سه‌شنبه 4 تیر از ساعت 17 در خانه‌ هنرمندان ایران برگزار می‌شود. خاقانی که پس از بازدید از موزه «مادام توسو» در آمستردام اقدام به ساخت این مجسمه‌ها کرده، از کیفیت آثارش سخن به میان آورده است. علاقه‌مندان برای تماشای این نمایشگاه می‌توانند از 5 تا 12 تیر همه روزه از ساعت 14 تا 21 به نگارخانه بهار خانه‌ی هنرمندان ایران مراجعه کنند.


ملتd که تاريخ نخواند به ناچار همه‌ي آن را بايد تجربه کند

جان موريس رابرتس از مشاهير مورخان عصر حاضر است. او در شيوه نگارش تاريخ طرحي نو در انداخته است. از ويژگي‌هاي تاريخ‌نگاري او واقع‌بيني، ژرف‌نگري و تجزيه و تحليل بي‌طرفانه وقايع مي‌باشد. وي آنچنان به مسائل تاريخي مي‌پردازد كه گويي با تمام رموز آن از نزديك آشنا بوده و به مستندات آن دسترسي داشته است.

به تماشای «گذشته» بنشینید و نوای سازِ شهناز را بشنوید+فیلم

«كتاب تاريخ تحليلي جهان» كه در عين جامعيت و به تاريخ روز بودن لُب مطالب را در احتواي خود دارد، خوانندگان را در سفري حيرت‌آور كه از نخستين ظهور انسان در گونه «هوموسپينها» آغاز و به خونريزي در يوگوسلاوي سابق و سفر فضايي اخير خاتمه مي‌يابد، همراهي مي‌كند.  رابرتس حوادث، پيشرفت‌ها و شخصيت‌هاي عمده را كه به تمدن جهاني شكل داده‌اند، مورد بررسي قرار مي‌دهد. او هنرها،‌سياست‌ها، مذاهب و نيز تحولات علمي و فني را تجزيه و تحليل مي‌كند و از اثرات آن‌ها در پيشرفت‌هاي اجتماعي پرده بر مي‌دارد.

در خلال اين تاريخ او از قدرت رو به افزايش انسان در دوباره‌سازي جهان و كنترل سرنوشت خود سخن مي‌گويد. وي در ضمن اينكه رگه‌هاي تمدن را با جزئيات زندگي روزانه مردم درهم مي‌آميزد، موفق مي‌شود خواننده را با داستان مهيج، نمايش‌گونه و اغلب حزن‌آوري كه عناصر متشكله تاريخ هستند، رو در رو كند.

و اینک نوای سازِ استاد شهناز را با صدای استاد رستمیان بشنوید.


دانلود

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۲۲
محمد فولادوند
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۰
هزاران آفرین بر استاد جلیل شهناز صدای تار او برای هنر دوستان بیاد ماندنی است قدر او را هنر مندان وهنر دوستان میدانند با تشکر از تابناک که توجه به هنرمندان دارد .
پاسخ ها
محمد
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۰
چرا می گی قدرشو می دانند. مثل اینکه خبر نداری از ایشون از دنیا رفتند.
behnam
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۰
با تشکر از تابناک که توجه به هنرمندان دارد =
نوش دارو پس مرگ سهراب...
معلم
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
در مورد فیلم گذشته اون دو بچه حاصل ازدواج این زوج نیستند . بلکه از ازدواج اول اون خانوم میباشند.
دقت کن عزیزم.
عیسی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۰
چراما ایرانی ها این طوری از هنرمندان قدردانی میکنیم. این قدر دانی ظلم به هنر است. چرا هنرمندانمان را درحیاتشان تجلیل نمی کنیم.
پاسخ ها
میم میم
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
از استاد شهناز که در زمان حیاتشان تجلیل کردند. عکسهایش را تابناک هم گذاشته بود
ناشناس
| Germany |
۰۹:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
دوست عزیز حرف شما کاملا درست هست
ولی استاد شهناز جز معدود اساتید فرهنگی بودند که در زمان حیاتشون مراسم قدردانی از ایشون شده بود.
سجادآقامحمدی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
حرف حق جواب نداره
وحید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۰
خداوند استاد بزرگوار را بیامرزد. از تابناک هم ممنون هستم من بارها موسیقی هایی از بزرگان موسیقی ایران را از این وب سایت گوش کرده ام.
حمید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۳:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
احسنت به تابناک عزیز
باز هم شما توجهی به هنرمندان میکنید هرچند بعد از فوتشان ، دیگران چه !
غلامرضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
سلام کار فوق العاده زیبایی است سپاسگزارم فقط متاسفانه صدا و تصویر با هم هماهنگ نیستند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
در یک سال گذشته بسیاری از بزرگان هنر از بین ما رفته اند و با درگذشتشان تمام مردم هنردوست را عزادار کرده اند و این نشاندهده اهمیت بسیار زیاد هنر و هنرمند برای ماست
محسنی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
باسلام از زحمات شما بهترین سایت که به فرهنگ کمی اهمیت میدهد سایت شماست ولی خواهش مندیم درمایه های ایرانی اصیل های شجریان قوامی بنان وغیره واوازهای سنتی ایرانی زیاد درسایت بگذارید برای دانلود کارهای فرهنگی را گسترش دهید فیلم هم بگذارید باروز جلو بروید ممنون
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
اين تار كه بر آن زخمه ميزدي به ناز- بعد از رفتنت گشته غمين،اي شهناز
سام
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
اینکه تعداد کمی ا فراد از استاد بر جسته موسیقی تجلیل میکنند نشانه بی توجهی به موسیقی وهنرمندان است هنر در ایران مورد کم لطفی است .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
یادش گرامی
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟