چرا مردم ایران مثل ژاپنی‌ها برای کتاب صف نمی‌کشند؟!+فیلم

این شرایط برای ژاپن نه به واسطه نشستن و به نفت و گاز و ثروت ملی خیره شدن و دل بستن و سهم خواستن، که با مطالعه و مطالعه و مطالعه و سختکوشی و سختکوشی و سختکوشی تحقق یافته و اگر این تلاش عمومی نبود، مردمان کشوری که به واسطه محدودیت جغرافیایی، از محدودیت دسترسی به مواد اولیه رنج می برند و سالیانه بیش از 600 میلیارد دلار واردات دارد، دیگر توان برپایی دوباره تمدن شان را نداشتند...
کد خبر: ۳۴۶۱۱۶
|
۲۹ شهريور ۱۳۹۲ - ۲۲:۰۰ 20 September 2013
|
67389 بازدید
|
پس از انتشار گزارش «تابناک» پیرامون قیمت بالای کتب به عنوان انگیزه اصلی مردم برای کاهش گرایش به این محصول کلیدی، نقدی اساسی از سوی برخی منتقدان تیزبین به این موضوع وارد آمد و آن هم قیاس وضعیت ایران با دیگر کشورهای توسعه یافته و میزان مطالعه و خرید کتاب در این کشورها بود؛ موضوعی اساسی که نشان می‌دهد شاید بی انگیزگی مردم برای هزینه در حوزه کتاب، به مراتب پراهمیت تر از افزایش شدید قیمت کتب باشد.

به گزارش «تابناک»، تردید نداشته باشید که اگر نسبت متوسط سطح مطالعه عمومیِ «واقعی» در کشورهای مختلف با میزان توسعه یافتگی علمی و صنعتی این کشورها قیاس نمود، ارتباطی مستقیم را شاهد خواهیم بود، بدین معنا که هرچه میزان توسعه یافتگی علمی-پژوهشی و صنعتی یک کشور بالاتر باشد، سرانه مطالعه روزنامه ها و کتب در این کشورها بیشتر است و بارزترین مصداق در این زمینه ژاپن است؛ کشوری که کتب برای مردمانش یکی از «کالاهای ضروری» است و همان نوع رفتار مردمان ایران زمین برای تهیه کالاهای اساسی شان را ژاپنی‌ها در قبال کتاب انجام می‌دهند.

هنوز صف شیر شیشه‌ای را فراموش نکرده‌ایم که در بامداد و پیش از روشن شدن هوا یا در پاسی از شب، صف‌های طولانی برای خرید بطری‌های شیشه‌ای شیر مقابل مغازه ها برقرار می‌شد و شاید بتوان این رفتار را نه برای خوراک که برای یک محصول خواندنی در ژاپن تماشا کرد و اگر در آمریکا برای آیفن صف کشیده می‌شود، این اتفاق در ژاپن برای کتاب می‌افتد و در سرزمین آفتاب تابان امری غریب نیز محسوب نمی‌شود. یکی از مشهورترین این صف‌ها برای آخرین کتاب موراکامی رخ داده بود که به در نوع خود اتفاق منحصر به فردی محسوب می‌شد.

چرا مردم ایران مثل ژاپنی‌ها برای کتاب صف نمی‌کشند؟!+فیلم

صف‌های مستمر خریداران کتاب «سوکورو تازاکی بی‌رنگ و سال‌های زیارتی‌اش /Colorless Tsukuru Tazaki and His Years of Pilgrimage  色彩を持たない多崎つくると、彼の巡礼の年» که در سراسر ژاپن مقابل کتاب‌فروشی‌ها برقرار شده بود، باعث شد یک هفته کتاب فروشی‌ها تعطیل نکنند و به صورت شبانه روزی در حال فروش کتاب باشند تا بدین ترتیب «بونگیشونجو» یکی از بزرگترین ناشران ژاپنی اعلام کند که تیراژ این کتاب از یک میلیون نسخه عبور کرده و جالب اینکه چنین تیراژ با تک نسخه فروشی به دست آمده و حاصل اتفاقاتی نظیر خرید چند هزار نسخه‌ای کتاب توسط دستگاه های مختلف ژاپن نبوده است!

این اتفاق البته چندان تازگی نیز ندارد و «1Q84» دیگر اثر موراکامی که در آوریل 2010 منتشر شد نیز با اتفاق مشابهی همراه بود و کتاب فروشی ها برای فروشش به صورت شبانه روزی باز بودند و البته این موضوع درباره نویسنده ای که فروش کتاب «جنگل نروژی» اش تنها در ژاپن بیش از 10 میلیون نسخه بوده، اتفاق عجیبی نیست و ژاپنی ها ثابت کرده‌اند برای کتاب به اندازه خوراک، پوشاک و مسکن شان ارزش قائل هستند و از سر شکم سیری نیز در پی کتاب نیستند که اگر بودند، می‌توانستند به سادگی و به صورت آنلاین کتابها‌هایش را خریداری کنند.

آنها برای کتاب حرمت قائلند، کما اینکه برخی از فرزانگان و پیشینیان ما نیز برای کتاب حرکت قائل بودند و اینچنین است که وقتی یک ژاپنی نخستین نسخه از کتاب موراکامی را می‌خرد، با فلاش صدها دوربین مواجه می‌شود که رفتاری شبیه به قهرمان ها یا فاتحان یک قله مرتفع را با او داشته‌اند و کتاب خوانی چنین ارزش والایی در شرقی ترین سرزمین قاره دارد که وقتی نام ژاپنی این کتاب را جست و جو کنید، با سیل عظیمی از تصاویر مواجه می‌شوید که ژاپنی‌ها با این کتاب و دیگر کتب ثبت کرده‌اند و دقیقاً انگار با یار مهربانی عکس یادگاری گرفته ‌و به اشتراک گذاشته‌اند.

چرا مردم ایران مثل ژاپنی‌ها برای کتاب صف نمی‌کشند؟!+فیلم

همین ماجرا در کشور خودمان نیز رخ می‌دهد و برخی کتب چهره های مطرحی همچون احمدرضا احمدی به دو هزار نسخه و بسیار از نویسندگان مطرح دیگر به 500 نسخه نیز نمی‌رسد، چه رسد به آنکه برای خرید یک جلد کتاب صفی برپا شود و یا در جلسه نقد و بررسی کتابی مهم، سیل جمعیت، امکان نفس کشیدن را دشوار کرده باشد! طبیعتاً چنین انتظاراتی در جامعه‌ای که کتاب به عنوان یک عنصر حیاتی به بهانه هایی همچون گرانی کاغذ وارداتی، خریده نمی‌شود حکم رویا را دارد و اگر چنین غلغله ای نیز برپا شود، نه برای خودِ کتاب برای دیدن و امضاء گرفتن و پز روشنفکری دادن عده ای تحت عنوان کتاب خوان است.

شاید برخی بگویند باید نسخه های الکترونیک کتب توسعه یابد و یا محصولات دیگر، کارکرد کتاب را در دنیای کنونی محدود کرده اند. آیا کتب الکترونیک و حتی کتابخوان های الکترونیک در ایران یک هزارم ژاپن توسعه یافته و یا آیا توسعه دیجیتال و سهولت و سرعت دسترسی به اطلاعات در ایرانی، دهم ژاپن شده است؟ پس چرا ژاپنی‌ها همچنان یک میلیون نسخه کتاب چاپی را ظرف یک هفته می‌خرند و نسخ الکترونیک نیز طبیعتاً فروش خود را دارند و چرا در مملکتی که نسخه الکترونیک بسیار محدود منتشر می‌شود و لاجرم به خرید نسخ چاچی هستیم، کتب با تیراژ یک دوهزارم ژاپن منتشر می‌شود؟!

پاسخ را شاید در فرهنگ‌ها (و نه تمدن و پیشینه و تاریخ و افتخارات) خودمان جست. مردمان ژاپنم 70 سال پیش و در پی جنگ جهانی و سپس بمباران اتمی کشورشان تقریباً با خاک یکسان شد، بخش اعظمی از قلمرو ژاپن از جمله کره جدا شد و این کشور به جزایری که مجموعاً کمتر از یک چهارم ایران وسعت دارند محدود شد و طبیعتاً اگر ایران هفتاد سال پیشین یک خرابه بدون ثروت ملی به نام نفت نیز بود و حتی در گوشه ای از این جهان و نه در منطقه ای سوق الجیشی قرار داشت، امروز می‌بایست به همت مردمانش همتراز ژاپن یا حداقل کره در حوزه علمی، صنعتی و اقتصادی باشد اما چنین نشد.

چرا مردم ایران مثل ژاپنی‌ها برای کتاب صف نمی‌کشند؟!+فیلم

امروز ژاپن با 127 میلیون جمعیت، سومین اقتصاد بزرگ جهان را از نظر تولبید ناخالص داخلی در اختیار دارد و با صادرات حدود 800 میلیارد دلار در هر سال، چهارمین صادرکننده بزرگ جهان است و امروز درآمد سرانه ژاپنی‌ها بیش از 33 هزار دلار و درآمد سرانه ما ایرانی ها حدود چهار هزار دلار گزارش شده که مقایسه این اعداد به خودی خود نشان می‌دهد فاصله دو کشور چقدر عمیق است و این قیاس‌ها وقتی که در حوزه‌های علمی و صنعتی پیش می‌آید، فاصله‌ای عجیب تر می‌شود و در برخی حوزه ها، کشورهایی همچون آمریکا نیز از ژاپن عقب می‌مانند.

این شرایط برای ژاپن نه به واسطه نشستن و به نفت و گاز و ثروت ملی خیره شدن و دل بستن و سهم خواستن، که با مطالعه و مطالعه و مطالعه و سختکوشی و سختکوشی و سختکوشی تحقق یافته و اگر این تلاش عمومی نبود، مردمان کشوری که به واسطه محدودیت جغرافیایی، از محدودیت دسترسی به مواد اولیه رنج می برند و سالیانه بیش از 600 میلیارد دلار واردات دارد، دیگر توان برپایی دوباره تمدن شان را نداشتند. ژاپنی‌ها بر روی مغزهایشان سرمایه گذاری کردند و استفاده شبانه روزی از «کالایی اساسی» تحت عنوان کتاب را لحظه‌ای فراموش نکردند تا امروز سرآمد توسعه یافتگی باشند. تردید نداشته باشید که ژاپنی ها امروز کتاب خوان نشده اند و آن زمان که درآمد سرانه شان بسیار اندک بود، کتاب خوان بودند و اساساً کتاب خوانی رابطه مستقیمی به سرانه بالای درآمدی ندارد که اگر داشت، کویتی و قطر و دیگر کشورهای ثروتمند در رتبه نخست کتاب خوانی قرار داشتند یا در هند، سرانه مطالعه بسیار اندک بود!

آیا روزی فراخواهد رسید که هر خیاط، نجار، کفاش، مکانیک و... حداقل همواره کتبی درباره حرفه اش روی میز کارش باشد و مطالعه برای دانشجوی مملکت مان به کتاب ارائه شده توسط استاد راهنما محدود نشود؟ آیا روزی فراخواهد رسید که کلان سرمایه داران کشور به طمع سود کلان حوزه کتاب، در عوض ساخت مسکن، در پی ساخت کتاب فروشی‌های زنجیره‌ای برآیند و آیا روزی فرا خواهد رسید که درهای کتاب فروشی برای فروش یک کتاب تازه نشر یافته، تنها یک ساعت - نه یک شبانه روز یا یک هفته - دیرتر بسته شود؟ آیا این خودخواهی است که چنین آرزویی را «رویای ایرانی» خواند؟

دانلود
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۵۳
انتشار یافته: ۲۵۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۹
چون سطح توسعه و زندگی و رفاه در ژاپن بیشتر است و مردم ناچار نیستند برای اجاره خانه دادن در چند جا مشغول کار باشند.
پاسخ ها
حسام
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
دوستان اگه عشق به کتاب باشه یا حداقل زمینه ی این عشق و فراهم کنن ملت گشنگی می کشن اما برا خوندن کتاب صف می کشن
چطور که تو خود افریقا با اون وضع معیشتی مردمی بودن حاضر بودن به جای نون براشون کتاب ببرن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
و يك مساله ديگر عناوين كتاب هاستو شما دقت كن يه نمايشگاهي كه باز ميشه از ده تا ستون كتاب شش تاش مربوط به يك سري از موضوعات خاصه كه به نظرم ديگه نسل جديد بهشون توجه نميكنن بعدش هم ميگي به هركي بيا بريم نمايشگاه كتاب ميگه ول كن بابا معلومه كتاباش چيه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
چون كتابی كه به اسم یك نویسنده چاپ می شود در حقیقت "محصول تیمی" وزارت ارشاد است ! نه نویسنده !!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
اگر کتاب های درست و حسابی موجود باشد
مردم فکر آزاد داشته باشند
برای یک لقمه نان شبانه روز بدبختی نکشند
و برای رسیدن به محل کار 2 ساعت توی اتوبوس کنسرو نشوند شاید بتوانید در مورد فرهنگ مردم سخنی بگویید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
همه چیز به پول بستگی داره و پول که سرازیر بشه، کیفیت همه چیز بالا میره.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۱
این بهونس
کسی که کتاب خون باشه
تو رختخواب هم کتاب میخونه
ما ایرانی ها خودمونو بهتر میشناسیم
چرا گول بزنیم خودمونو؟
ناشناس
| Switzerland |
۱۰:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۱
در عوض در ایران برای نابودی اقتصادی کشورشان تو صف دلال بازی دلار سکه مسکن و... هستند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۳
مرگ بر آمریکا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۹
دلت خوش ها!!! کتاب!!!
پاسخ ها
حاج غلام
| Germany |
۰۹:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
کتاب که نه! ولی برای کباب عجیب تو صف وایمیستیم!
vv
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
دمت گرم حاج غلام
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۱
گشنگي نكشيدي ....حس مطالعه واست نمونه
آقای گرفتار
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۱
هر چند من قبول ندارم که اگر وضع معیشتی مردم بهتر بشه وضع خوندن کتاب هم بهتر میشه چون تو همین وضع معیشتی در زمان تعطیلی جاده های شمال ترافیک سنگین میشه یعنی مردم هزینه ای رو برای تفریح در نظر گرفتند که میشد خرج کسب آگاهی و خرید کتاب بشه
ولی هستند کسانی که اهل کتاب هستند و بخاطر قیمت کتاب دیگه مطالعه نمیکنند
خودم از دسته ی دوم هستم چون دیگه توانشو ندارم.سه سال هم هست مسافرت نرفتم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۹
ژاپنی ها حسی دارند که در اغلب ایرانیان سالهاست که نابود شده است، حسی که حرکت برای آبادانی و پیشرفت کشورشان را در همه عرصه ها در آنها همیشه زنده نگه میدارد، حس وطن پرستی که ما دقیقاً نقطه مقابلش را داریم حس خود پرستی داریم و همه چیز را برای رفاه حال شخص خودمان می خواهیم به میهن و خاک و هموطنانمان کاری نداریم، همون ضرب المثل "شما کلاه خودتو بگیر باد نبره به بقیه کاری نداشته باش"، این ضرب المثل سرلوحه زندگی ما شده ...
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۰۰:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
متاسفانه مطلب درستی گفتید
ناشناس اول هم درست گفتند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
درود بر تو که حرف دل منو زدی
بانو
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۱
این حس را در این سالها، چه کسی (چه کسانی) در جامعه به وجود آورده و پرورش داده است دوست گرامی؟؟ کمی فکر کنید متوجه میشوید ...
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۹
به نطرت من که اول باید حواسم باشه از آلودگی هواوپراید واسکانیا نمیرم بعد برم تخم مرغ 350 تومنی که معلوم نیست فردا هم 350 تومن باشه بخرم برم دنبال خرید کتاب؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
توی متن یک اشاره ظریف شده: چرا کویت و قطر که درآمد مردمشون شاید از ژاپنی ها هم بیشتر باشه، یک دهم ژاپنی ها هم کتاب نمی خونند؟! پس ربطی به درآمد و اینها نداره. اینها بهانه است
احسان
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
علت اینکه سطح فهم و تحلیل شما اینقدره، اینه که کتاب نمیخونی. و الا توی آفریقا مردم از من و شما گرسنه ترند اما آمار مطالعه شون بیشتره...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
در پاسخ به ناشناس محترم
شايد به درآمد ربط نداشته باشه ولي مطمئنا به ميزان گرفتاري و مشغله فكر و ذهني و ساير مشكلات پيدا و پنهان ربط داره
ali
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
فقط به سطح فكري مردم يك كشور بستگي داره، به اولويت هاي ذهني، به اين كه صدا و سيما صبح تا شب چيپس و پفك تبليغ مي كنه ، يا كباب پز يا تن تاك يا هزار تا چيز مزخرف ديگه، مردم هم كه ماشاالله همه به فكر شكم محترم. اصلا دغدغه مردم مطالعه نيست. دغدغه مردم پيشرفت نيست. مردم يه پول مفتي مي خوان بخورن بخوابن و خوش بگذرونن.
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
آقا مهدی!
تخم مرغ بشه دونه ای 30 تومن هم شما کتاب خون نیستی، مشکل از جای دیگه اس!
طاهره
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
به نظر من شما اگر میلیلردر هم باشی باز فکر خوشگذرانی هستی تا دانستن و دانایی پس به مخت زیاد فشار نیار
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
شما برای هر نقظه ضفعت همین دلیل رو میاری فکر کنم. حتما توی کنکور هم اگر رتبه ت بد بشه میگه بنزین گرون بود!!!!
بانو
| Netherlands |
۱۵:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
کتاب خوندن لزوما به معنای کتاب خریدن نیست، اگه ادم اهل مطالعه باشه میتونه از کتابخونه ها استفاده کنه یا از دیگران امانت بگیره یا کاری رو انجام بده که الان مدتیه تو فیسبوک انجام میشه : تاخت زدن کتابها باهم
بلاخره اگه دنبالش باشی راهشو پیدا میکنی، بی پولی و گرونی بهانه س
ناشناس
| Netherlands |
۱۷:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
هر وقت تونستیم اشکالاتمون رو فهمیم و به جای توجیه قبول کنیم و سعی کنیم درست بشیم پیشرفت می کنیم.خوبه اقتصاد هست واسه همه چیمون دلیل بیاریم!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
اینقدر که به فکر شکممونین به فکر چیز دیگه نیستیم. تو مترو و اتوبوس هم نمیشه کتاب خوند؟ ما تو وقت تلف شدمون یا حرف مفت می زنیم یا تخمه میشکنیم. هیچ یادم نمی ره یه موتوری از مغازه دار تخمه می خرید و با می گفت سرکاری خوبیه. از مردمی با این طرز فکر انتظار داریم تو صف کتاب وایسیم. اگه کتاب رو مجانی هم بکنن ملت ما کتاب خون نمی شن. این حرفا جز بهانه برای سلب مسوولیت از خودمون چیز دیگه ای نیست.
ناشناس
| Germany |
۰۷:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۱
قیمت کتاب و دغدغه مردم را کم کنند .ببینند کتاب می خوانند یا نه
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۱
مهدی جان شما عضو کتابخانه هستید؟
کتاب مفت را می خوانی؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۹
نه این چنین روزی نمیرسه
خشایار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۹
چون تو صف روغن و قند وشکریم بیشتر
ناشناس
|
Norway
|
۲۳:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۹
... برای دیدن اعدام در میادین شهر صف میکشند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
اگر با وی پی ان نیستی..
توی خوب کشوری زندگی می کنی
همانجا بمان و این کشور و مردمانش و اشتیاق دیدن جان کندن یک مجرم بر بالای دار را بهم واگذار کن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۹
هرگز چنین نمیشود!!!
تا وقتی که دانشجویی که من باشم میبینم فامیل بیست و دو ساله من با دامادش که هر دو تا سوم راهنمایی سواد دارند از راه وارد کردن سنجاق قفلی از چین صاحب عمارتهای اسمانخراش در شمال تهران شده اند و پورشه سوار میشوند کوچکترین سفرشان سواحل انتالیا است و مرتب در خارج از کشور ویلا میخرند و شرکت ثبت میکنند ...اما استاد بنده در دانشگاه باسالها کتاب خواندن و گرفتن مدرک دکترا از دانشگاه انگلستان فقط ماهی یک میلیون درامد دارد و منتظر وام دانشگاه است تا اپارتمانی 80 متری در وسط شهر بخرد و ارزو دارد تا در سال یک بار به مشهد برودو تازه توسط این تازه به دوران رسیده ها مورد تمسخر واقع میشود که فلانی عرضه نداره ...چون عرضه را در زرنگی و کلاه برداری میبینند اوضاع از این هم بدتر میشود تابی جان.....حتما چاپ کن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
درسته و در نهایت آینده چندان مناسبی در انتظار ما نیست
,وحید
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
دوست عزیز ناشناس حرف شما درست اما کسی نگفت یه تاجر سوزن هم کتاب نخواند . مشکل ما اینکه تا اسم کتاب میاد یاد درس و کنکور می افتیم حتی همون تاجر هم کتاب بخونه بیشتر پیشرفت می کنه. ثانیاً تمام جهان اساتید و عالمین تاجر و سرمایه دار نیستند. اتفاقاً شما به تاریخ بنگرید برعکس هم هست. لذا برای کتاب نخواندن بهانه نیاورید. با تمام بدبختی ها و سختی ها می شود کتاب خوند حتی در حد یک صفحه در روز.
ناصر
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
و از ما جز اندکی کتابخوان در نمی اید.
کاملا تایید می کنم. یکی مثل من هم که کتاب می خواند< نوعی از خودگذشتگی می کند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
احسنت
james.sunderland24
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۰
سلام. بله متاسفانه چه حرف درست و دردناکی زدید شما.خیلی بیشتر دردناکه این حرف..
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۹
فیمت ها خیلی بلاست
اما دلیل اصلی نیست
پاسخ ها
طاهره
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
سلام
پس کتابخانه های عمومی که با راحتترین روشها برای مطالعه اند را برای چی ساخته اند
ناشناس
| Cambodia |
۰۸:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۱
همون كتابخانه ملي شرط ثبت نامش ارشد داشتنه !!!
چوپان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۹
مردم ایران مثل مردم ژاپن برای کتاب صف نمیکشند چون جیبشان به اندازه مردم ژاپن پر پول نیست و فکرشان به اندازه آنها مشغول قسط و وام نیست. و اگرنه اونموقع که مردم ژاپن تو جنگلها همدیگر را میکشتند 2500 سال پیش طبق اسناد تاریخی ایرانیان باطری قابل شارژ اختراع کرده بودند .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
داشتم مهم نیست ، دارم مهم است.
ناشناس
| Germany |
۰۰:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
خوب عزیز دل برادر چی شده که جیبشان پر پول شده و سرانه ی هر نفر 33 هزار دلار سالانه است و ما 4 هزار دلار؟! تا کی میخواید به تاریخ و گذشته تون بنازید. آمریکا 500 سال هم سابقه و تمدن نداره داره به کل دنیا حکومت میکنه . . .!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
پدران ما بله، اما بنظر نمیرسه ما فرزندان باعرضه ای باشیم آقای چوپان!
از استدلالهامون معلومه
طاهره
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
سلام چوپان محترم
اگه دقت کنی توی مقاله گفت ژاپنی ها در زمان ویرانی کشورشان هم کتاب خوان بوده اند نه با پولدار شدن کتابخوان شده باشند چون ژاپنی ها با دانایی است که ثروتمند می شوند و ما ایرانی ها بدون دانایی بیشتر ثروتمند می شویم که این برنامه ریخته شده برای ایرانی ها است تا همیشه در نادانی و محتاجی بمانند.
مسعود
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
کدوم کتابخانه از 100موضوع و عنوان مورد علاقه شاید یکی یا دو مورد پیدا بشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۱
باطری قابل شارژ؟!
میشه این اسناد تاریخیتون رو هم بگین.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟