مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با انتقاد از مصرف بیرویه آنتیبیوتیک در کشور و مصرف بیرویه خون در بیمارستانها گفت: هیچ کیسه خونی در گمرک نیست چون واردکنندگان میتوانند اول بار را ترخیص کنند، بعد تسویهحساب کنند.
به گزارش فارس، علی اکبر پورفتحاله در حاشیه مراسم معرفی سازمان انتقال خون ایران به عنوان مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت در امور آموزش و پژوهش سلامت خون در جمع خبرنگاران گفت: طبیعتاً ایجاد مرکز همکاری WHO در ایران میتواند مزایایی برای ایران به دنبال داشته باشد که اولین مزیت آن پیشگام بودن ایران در منطقه در بحث امنیت و سلامت خون است.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران اظهار داشت: ایران با عنوان پیشتاز این امر در منطقه با نیروهای تخصصی و آموزش و تحقیقات میتواند بحث آموزش و انتقال تجربیات را در منطقهای با حضور 600 میلیون نفر به عهده بگیرد و ملزومات و تجهیزات موجود و بستر مناسب میتواند در بخش آموزشی و اقتصادی به ایران کمک کند.
پور فتحاله در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی درباره معیارهای سختگیرانه در اهداء خون گفت: ایران پیشگام معیارهای سختگیرانه است چرا که سال گذشته 2 میلیون و 600 نفر برای اهداء خون مراجعه کردند و 600 نفر معاف از اهداء خون شدند و این نشان از معیارهای سختگیرانه در سازمان اانتقل خون ایران است.
پورفتحالله به سیر صعودی شیوع HIV در ایران اشاره داشت و افزود: در اهداء خون HIV سیر نزولی داشته است و این شاخص نیز موید معیارهای سختگیرانه در ایران است که امنیت و سلامت خون را تضمین میکند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران ذخیره خونی کشور را به طور متوسط 5.5 روز دانست و تشریح کرد: یعنی ما به اندازه 5.5 برابر مصرف روزانه کشور ذخیره خون در پایگاههای خون داریم که به سمت عادی برگشت پیدا کرده است البته باید تسلط پیدا کنیم و ذخیرهسازی را افزایش دهیم.
وی با بیان این مطلب که کیسه خالی خون در گمرک وجود ندارد، گفت: ما هیچ کیسهای در گمرک در فرایند انباشت نداریم چرا که تسهیلات لازم را برای واردکنندگان اختصاص دادهایم و آنان میتوانند اول بار را ترخیص کنند و بعد تسویه حساب کنند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران تصریح کرد: ما ذخیره مناسبی در زمینه کیسه خون و ملزومات آن داریم و هیچ نگرانی وجود ندارد.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران به 150 هزار لیتر پلاسمای مازاد در مصرف اشاره داشت و افزود: ما این مقدار مازاد را فرستادیم و محصولات انعقادی دریافت کردیم و 210 هزار لیتر جمعآوری پلاسما داریم تا بتوانیم داروهای مورد نظر با پلاسمای ایران تولید کنیم.
وی مشکل نیروی انسانی را گریبانگیر همه نهادها دانست و افزود: برونسپاری بخشی از فعالیتها به معنای سپردن کار به بخش خصوصی نیست چرا که میتوان از تیم خونگیری که گواهی لازم را داشته باشد و بر اساس قرارداد مشخص و استاندارد، دریافت خون را انجام دهد استفاده کرد.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران به مصرف بی رویه آنتی بیوتیک، خون و فرآوردههای آن، انجام عمل سزارین و اسنتهای قلبی بیرویه اشاره داشت و افزود: ما تلاش میکنیم در این زمینه فرهنگ سازی کنیم و با رئیس سازمان نظام پزشکی نیز مدیریت مصرف را در بیمارستانها کنترل کنیم.
پورفتحالله تصریح کرد: وظیفه سازمان انتقال خون تهیه و تولید فرآوردههای خونی است و این با کمیتههای بیمارستانی است که مصرف خون چگونه انجام میشود چرا که در پروتکلهای جهانی خون باید در جایی مصرف شود که جان انسانها در خطر باشد و ما باید بتوانیم خون را در جای درست خود استفاده کنیم.