بررسی لایحه بودجه (۳)

بودجه کشاورزان نصف می‌شود

اعتبارات ردیف‌های متفرقه بخش کشاورزی در لایحه بودجه ۹۲ معادل ۵۸۳۱۳۳ میلیون ریال بوده که نسبت به اعتبار مصوب سال ۹۱ کاهش منفی ۳۳/۳۳ بوده است. از موارد مثبت اعتبارات بخش کشاورزی در لایحه سال ۹۱ افزوده شدن ماده ۲ قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی بوده که متأسفانه در لایحه ۹۲ با کاهش ۱/۳۲ درصدی روبه‌رو شده است.
کد خبر: ۳۷۱۷۷۵
|
۲۵ دی ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۹ 15 January 2014
|
7458 بازدید
|
بودجه کشاورزان نصف می‌شودلایحه بودجه ۹۳ که هم‌اکنون در کمیسیون تلفیق در حال بررسی است، با توجه به تعویض دولت در کلیات آن نسبت به زمان مشابه سال گذشته، دستخوش تغییرات بسیاری شده که یکی از بیشترین مواردی که تغییرات چشمگیری در آن به چشم می‌خورد، فصل اعتبارات مربوط به کشاورزی است.

به گزارش «تابناک»،گویا در لایحه بوجه امسال‌ ‌در بخش کشاورزی با اینکه همواره تأکید‌ بسیاری بر‌ افزایش اعتبارات آن شده، با کاهش شدیدی همراه بوده و همین، باعث نارضایتی کشاورزان و مسئولان این امر گشته است.

غلامعلی جعفر‌زاده ایمن‌آبادی در این باره می‌گوید: اعتبارات فصل کشاورزی و منابع طبیعی در لایحه بودجه ۹۳ در قالب ۲۲ برنامه و ۸۷ طرح با اعتبار ۷۵۱۴ میلیارد ریال پیش‌بینی‌شده است و نسبت به اعتبار سال ۹۲، برابر ۴/۳۹ درصد کاهش نشان می‌دهد.

همچنین در اعتبارات تملک دارایی ملی وزارت جهاد کشاورزی در لایحه بودجه ـ که در قالب هفت فصل پیش‌بینی ‌شده ـ‌نسبت به سال گذشته منفی ۴۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

وی افزود: اعتبارات هزینه‌ای کل کشور در لایحه بودجه امسال، ۱۴۳۱۱۷ میلیارد ریال بوده که نسبت به سال گذشته، ۶/۱۱ درصد افزایش را نشان می‌دهد؛ اعتبارات هزینه‌ای جهاد کشاورزی و دستگاه‌های تابعه در لایحه بودجه به جز ردیف‌های متفرقه با اعتبار ۶۴۸۸ میلیارد ریال که نسبت به سال گذشته ۲/۱۳ درصد افزایش نشان می‌دهد.

نماینده رشت گفت: دیون صندوق بیمه کشاورزی به بانک کشاورزی، ناشی از ‌پرداخت نکردن سهم دولت در بودجه‌های چند سال اخیر به بیش از ۲۵ هزار میلیارد ریال است. پرداخت ۱۲۵۰ هزار میلیارد ریال پیش‌بینی‌شده در بودجه سال ۹۳ نه از قدر مطلق دیون صندوق به بانک کشاورزی کم می‌کند و نه قدرت وام‌دهی بانک کشاورزی را بهبود می‌بخشد.

کاهش سهم آورده اولیه دستگاه‌های اجرایی به منظور استفاده از تسهیلات خارجی فاینانس از ۱۵ به ۵/۷ رسیده ‌که شرایط مناسبی به منظور ورود دستگاه‌های اجرایی برای تأمین منابع فراهم می‌کند. اختصاص ۱۰ درصد از منابع صندوق توسعه ملی ناشی از اجرای قانون بودجه ۹۳ جهت پرداخت تسهیلات به بخش‌های غیردولتی به صورت ریالی به طرح‌های بخش آب و کشاورزی و منابع طبیعی و محیط‌زیست در غالب جزء (د) تبصره ۵ لایحه بودجه سال ۹۳ دیده شده است.

عضو کمیسیون تلفیق افزود: مقایسه اعتبارات تملک دارایی‌ها سرمایه‌ای بر حسب برنامه در قانون بودجه ۹۲ و ۹۳ اعتبارات تملک دارایی‌های فصل کشاورزی و منابع طبیعی ۷۵۱۴۲۴۵ میلیون ریال است که ‌رشد منفی ۵/۳۹ درصدی نسبت به سال گذشته داشته است. از مجموع برنامه‌های مرتبط با بخش کشاورزی، هفده برنامه ‌رشد منفی شدید دارد؛ از جمله برنامه‌های پژوهشی کاربردی، راهبری آبخیزداری، راهبری ارتقای مکانیزاسیون کشاورزی، راهبری افزایش تولید محصولات باغی، راهبری افزایش تولید آبزیان پرورشی و مقاوم‌سازی ساختمان‌هاست که بیشترین کاهش مربوط به مقاوم‌سازی ساختمان‌هاست که منفی ۱۰۰ درصد است و در رده دوم، راهبری افزایش تولید آبزیان پرورشی با کاهش ۶۶ درصدی مواجه است.

این نماینده گفت: اعتبارات ردیف‌های متفرقه بخش کشاورزی در لایحه بودجه ۹۲ معادل ۵۸۳۱۳۳ میلیون ریال بوده که نسبت به اعتبار مصوب سال ۹۱ کاهش منفی ۳۳/۳۳ بوده است. از موارد مثبت اعتبارات بخش کشاورزی در لایحه سال ۹۱ افزوده شدن ماده ۲ قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی بوده که متأسفانه در لایحه ۹۲ با کاهش ۱/۳۲ درصدی روبه‌رو شده است. مجموع اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌ای ردیف‌های متفرقه بخش کشاورزی در لایحه پیشنهادی سال ۹۲ با کاهش منفی ۱/۷۶ درصدی نسبت به سال ۹۱ بوده است.

در اعتبارات یارانه‌ای در لایحه بودجه ۹۳ در مقایسه با بودجه سال ۹۳ کاهش منفی۲/۷ درصدی داریم که نتیجه سه ردیف کاهش یعنی اعتبار ردیف یارانه نهاده‌ها و عوامل تولید با منفی ۸/۲ درصد کاهش ردیف حمایت‌های مالی ماده ۲ قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی در خصوص ارائه مشاوره اجرایی، ترویجی و مدیریتی برای بهبود شرایط و افزایش کمی و کیفی محصولات اصلاح و بهبود شیوه‌های مصرف عوامل تولید و نهاد‌ها در محصولات و تولید کشاورزی و منابع طبیعی، انجام فعالیت‌های معرفی و تأمین زمین‌های افزایش ارزش افزوده و ارتقای بهره‌وری بخش و تشخیص و درمان آفات و بیماری‌های گیاهی و دامی تا سطح منفی ۱۰۰ درصدی کاهش پیدا کرده، اعتبار موضوع بند یک ماده ۱۴۳ قانون برنامه پنجم توسعه کشور ۲/۵۹ درصد کاهش داشته است.

افزایش اعتبار ردیف پرداخت ضرر و زیان و یارانه سود خرید تضمینی محصولات کشاورزی و یارانه اصل سود جریمه تسهیلات و مابه‌التفاوت سود کارمزد و سایر یارانه‌ها و بدهی‌ها تا سطح ۱/۲۵۷ درصد رشد پیدا کرده است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: در خود مجموعه وزارت کشاورزی سال ۹۳ نسبت به ‌۹۲ منفی ۵/۴۳ درصد کاهش وجود دارد. در بودجه سال ۹۳، ۸۵۹۳۵۱۹۴۵۳ میلیون ریال است که ۱۵۶۹۶۷۲بوده است؛ یعنی وزارت جهاد کشاورزی در مجموع ۸/۴۳ درصد بودجه آن کاهش پیدا کرده است.

این کاهش شامل موارد زیر است:


سازمان شیلات منفی ۱۹ درصد،
سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی منفی ۸/۴۸ درصد،
سازمان دامپزشکی ۹/۲۶درصد،
مؤسسه رازی منفی ۸/۴۰ درصد،
سازمان جنگل‌ها و مراتع و آبخیزداری کشور منفی ۴/۲۱درصد،
و سازمان تعاون روستایی ۴/۴۷ درصد.

در مجموع اعتبارات وزارت جهاد کشاورزی سازمان‌ها و مؤسسات تابعه در لایحه بودجه ۹۳ نسبت به سال پیش، منفی ۶/۴۸ درصد کاهش نشان می‌دهد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۹
انتشار یافته: ۱۲
جواد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۵
این هم نوعی تشکر
قدردانی از کشاورز
ارزش نهادن به کشاورز
نتیجه زحمات کشاورز حداقل هر روز در سه وعده غذایی روبروی ماست
مونا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۵
پدر من هم کشاورز است ازتون ممنونم گل کاشتید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۵
به نظرم کشاورزی بهترین سرمایه یه کشوره متاسفانه تو کشور ما نگاه خوبی به کشاورزی و کشاورزان وجود نداره تو همه سطوح

حتی تو خود شمایی که الان داری اینو میخونی

آیا غیر از اینه؟!!
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۵
به نظر میرسد هنوز بخش تولید نتوانسته جایگاه واقعی خود را بیابد . از رییس جمهور محترم تقاضا داریم به تعهداتی که در خصوص اختصاص یارانه به تولید داده اند عمل نمایند
جاويد
|
United States of America
|
۱۹:۰۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۵
من كارمند وزارت جهاد كشاورزي هستم در سال قبل كمتر از بيست درصد بودجه مصوب به وزارت جهاد تعلق گرفت. اگر سال٩٣ همين بودجه را هم بدهند چهاربرابر سال قبل ميشود نگران نباشيد دعا كنيد همين هم تامين اعتبار شود
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۵
لطفا اشتباه نکنیم بودجه جهادکشاورزی خیلی ربطی به کشاورز و کشاورزی ندارد ، در اکثر وزارتخانه ها یودجه بنام یکی گرفته می شود ولی بکام دیگری است ! قسمت عمده بودجه کشاورزی خرج تشکیلات عریض و طویل وزراتخانه می شود تا کشاورز !
قاسم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۵
من یک کشاورز هستم.حمایت از کشاورز یعنی خرید تضمینی محصولات.یعنی توسعه ی بیمه ی محصولات و تخصیص یارانه ی سهم کشاورزان.دولت خدمت گزار کدام مورد را انجام داده است؟این افزایش هم چیزیش به کشاورزان نمی رسد فقط سهم دلالان این قسمت بیشتر می شود.
یه ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۵
واقعا جای تشکر داره که اینقدر ما کشاورزان را خجالت زده می کنید
انگورج
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۵
سلام و تشکر از بیان نسبت های کاهش در زیر بخش ها!
باید تحلیل بودجه را جامع تر بیان کرد و گفت اعتبارات تملکی( بجز هزینه ای و سایر) در سال 92 تا چه مبلغ تخصیص خواهد یافت در سنوات قبل این مبلغ فراتر از 20 درصد نبود. با این نسبت تخصیص چگونه می توان تحلیل درستی داد.
منابع بودجه سنواتی نوعا جمعی خرجی بسته می شود، غیر واقعی بودن منابع درآمدی قطعاً به عدم تحقق مبالغ و ارقام مندرج در قانون بودجه و به همین ترتیب تخصیص اعتبار مربوط به هر دستگاه در بودجه منتهی می شود
نباید ارقام تحقق نیافته ملاک عملکرد شود
بودجه سال 93 منابع را واقع بینانه تر بیان کرده و افق پیش رو بر روی منابع ارزی روشن تر از دوران محدودیت و تحریم است و بنابراین با بهبود محیط کسب و کار، بخش کشاورزی وضعیت به مراتب بهتری خواهد داشت .
كارمند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۶
كارهاي تحقيقاتي توليد بذر راازدست داديم
باعث اختلاط وكمي محصول ووابستگي ميشود .فكري بكنيد .مسلمانان/
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات