وقتی دانشجویان آموزش عالی آب خوردن هم ندارند؛

مرگ مشکوک دانشجو در «میاندوآب» و واکنش پرسش‌برانگیز مسئولان

پیشتر نیز عفونت سیستم گوارشی در میان دانشجویان ساکن خوابگاه بوده، زیرا منبع تأمین آب مجتمع، منبع آبی است که آب آن را از بیرون ‌آورده و آن‌ را پر می‌کنند؛ یعنی نه تنها نمی‌دانیم‌ آب آن از کجا تأمین می‌شود‌ ـ آیا تمیز هست یا نه‌ ـ ‌بلکه‌ اطمینان داریم که شرایط بهداشتی نگهداری آن درست نیست،‌ چون کسی ‌یاد ندارد تاکنون این منبع شست‌وشو و ضدعفونی شده باشد!
کد خبر: ۳۸۵۱۳۴
|
۱۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۸:۲۵ 08 March 2014
|
34402 بازدید
|
سخن از دانشگاهی دولتی در میان است که برای تأمین ساده‌ترین نیازهای دانشجویان خود لنگ می‌زند؛ آنقدر لنگ که می‌تواند اصل راه‌اندازی مرکز آموزشی را زیر سؤال ببرد!

به گزارش «تابناک»، چند روزی است‌ در پی جان باختن یکی از دانشجویان پردیس دانشگاه ارومیه در شهر «میاندوآب»، روزگار پر ابهامی بر این پردیس حاکم شده است؛ از یک سو برخی اخبار حکایت از فوت این دانشجوی بیست و یک ساله به دلیل عفونت ناشی از مصرف آب آلوده دارند و از سوی دیگر، مسئولان سکوت ‌کرده‌اند تا برخی سایت‌های خارج ‌کشور سکانداری ماجرا را عهده‌دار شده و پای مسائل قومی را به ماجرا باز کنند.

مرگ مشکوک دانشجو در «میاندوآب» و واکنش سوال برانگیز مسئولان

یکی از دانشجویان این پردیس که با نام «مرکز آموزش عالی شهید باکری» شناخته می‌شود، در تشریح ماجرا به خبرنگار «تابناک» می‌گوید: «پروین حقیری»، دانشجوی رشته گیاه پزشکی و از هم خوابگاهی‌های بنده بود که چند روز پیش به دلیل عفونت کلیه و برخی اندام‌های دیگر در بیمارستانی در زادگاه خود بستری ‌و پس از حدود بیست روز مرخص شد؛ اما چند روز نگذشته، بیماری‌اش عود کرد و قرار شد ‌دوباره بستری شود که متأسفانه خبر جان باختنش را شنیدیم.

هم خوابگاهی پروین می‌افزاید: گویا پزشکان از بهبود اوضاع وی رضایت نداشته‌‌ و اعلام کرده ‌بودند ‌درمان بیماری پروین، تنها با پیوند کبد ممکن است، چراکه عفونت کبد وی به حدی شدید بوده که درمان ناپذیر به نظر می‌رسیده، ولی عمر وی به دنیا نبود و از بینمان رفت.

وی در پاسخ به اینکه چگونه عامل بیماری هم خوابگاهی‌شان مصرف آب آلوده ذکر شده، به حقایقی تلخ اشاره کرده و می‌گوید: عفونت سیستم گوارشی پیشتر هم میان دانشجویان ساکن خوابگاه به وفور بوده، چراکه منبع تأمین آب مجتمع، منبع آبی است که از بیرون آب آورده و آن را پر می‌کنند و نه تنها نمی‌دانیم که آب آن از کجا تأمین می‌شود و آیا تمیز هست یا نه، بلکه به نوعی اطمینان داریم که شرایط بهداشتی نگهداری آن درست نیست، زیرا کسی به یاد ندارد تاکنون این منبع شست‌وشو و ضدعفونی شده باشد؛ هرچند عکس آن صادق است و‌ گاه شنیده‌ایم که برای مقابله با یخ زدن و ترکیدن منبع در زمستان، مسئولان خوابگاه از افزودن ‌«ضد یخ» در آن دریغ ندارند!

مرگ مشکوک دانشجو در «میاندوآب» و واکنش پرسش‌برانگیز مسئولان

بدین ترتیب با رسیدن خبر فوت این دختر دانشجو، دانشجویان معدود این واحد آموزش عالی (در این پردیس سه گرایش در کار‌شناسی و یک گرایش در کاردانی تحصیل می‌کنند و شمار دانشجویان سال‌های مختلف در این رشته‌ها، شاید پانصد تن هم نباشد) به این اطمینان می‌رسند که اوضاع نابسامان بهداشتی و آلودگی آب، نقش کارسازی در رویداد داشته و به همین دلیل، یک روز را از صبح زود تا پنج عصر به تحصن مقابل دانشکده می‌گذرانند تا شاید به این وسیله نسبت به مرگ هم دانشگاهی‌شان اعتراض کرده و بتوانند مسئولان را متوجه اوضاع وخیمی که در آن هستند، کنند.

اعتراض این دانشجویان به اینجا هم ختم نشده و برخی راهی فرمانداری شهر هم می‌شوند تا شاید میان مسئولان عالی‌رتبه شهر گوش شنوایی پیدا کنند؛ اما همه این اعتراضات تنها به نمونه‌گیری از آب مجتمع خوابگاهی ختم می‌شود که آن هم برایشان اطمینان بخش نیست، چراکه معلوم نیست چه زمانی و چگونه از نتیجه آزمایش آب آگاه خواهند شد، به همین حد هم اطمینانی ندارند.

از دانشجویان این پردیس می‌پرسیم، چرا خودشان از آب مجتمع نمونه‌برداری نکرده و آن را در آزمایشگاه دانشگاه ‌بررسی می‌کنند که این گونه پاسخ می‌دهند: آزمایشگاه جز در ساعات کلاس، به رویمان بسته است و چون دانشجوی کار‌شناسی ارشد هم نداریم، امکان استفاده از آزمایشگاه به هیچ شکل برایمان مقدور نیست؛ اما آشکار است که منبع آبی که از محل نامعلوم، به کمک تانکر آب نامعلوم پر می‌شود و هرگز گندزدایی و ضد عفونی نمی‌شود، اگر آلوده نباشد عجیب است؛ آن هم در شرایطی که ‌گاه آب آن تا انتها مصرف می‌شود و ساعت‌ها مجبوریم بی‌آبی را تحمل کنیم.

این در حالی است که شواهد،‌ حکایت از آگاهی مسئولان دانشگاه از بی‌کیفیت بودن آب مورد استفاده دارد، چراکه آب معدنی در اختیار اساتید قرار می‌دهد، ولی حتی به قدر آب شرب دانشجویان خوابگاهی هم که شده، خود را موظف ندیده‌اند که اگر دیده بودند، التهابات روزهای اخیر را نمی‌دیدیم.

مرگ مشکوک دانشجو در «میاندوآب» و واکنش پرسش‌برانگیز مسئولان

اما بشنوید از واکنش عجیب مسئولان دانشگاه به این همه رخدادهایی که پیرامونشان روی داده است؛ از جای خالی ایشان در مراسم ختم دانشجوی مرحوم که بگذریم، کمترین توقعی که از ایشان می‌رفت، حضور در مجتمع خوابگاهی برای شنیدن سخنان دانشجویان معترض و تلاش برای ابهام‌زدایی از ماجرا بود؛ اما نه تنها چنین نشده، بلکه شنیده می‌شود، هنوز هفتم آن مرحوم نرسیده، مسئولان خوابگاه برای بازدید اتاق وی اقدام کرده و تلاش داشتند خسارات احتمالی وی به در و دیوار و کمد اتاق را ارزیابی کنند تا زمان مراجعه پدرومادر داغدارش، هزینه‌های تخمینی را از ایشان بگیرند!

تصور اینکه چگونه می‌توان در چنین شرایطی، نگران خرابی وسایل تحویلی دانشجوی مرحوم بود، به خودی خود کافی است تا از شدت تعجب شاخ بر سرمان بروید؛ اما تلخی ماجرا آنجاست که کسانی ‌این کارها را می‌کنند که در برابر کمبود‌ها خود را مسئول ندانسته و در تشنج فکری شکل گرفته در خوابگاه طی روزهای اخیر، بیشترین نقش را عهده‌دار هستند.

در نابسامان بودن اوضاع خوابگاه دختران مرکز آموزش عالی شهید باکری، همین بس که دانشجویان این مرکز در کنار گلایه‌هایی که از کمبود امکانات، نبود فضای ورزشی (به ویژه سالنی که دانشجویان دختر قادر به ورزش در آن باشند) و... دارند، از نبود درمانگاه یا فردی آشنا به اصول کمک‌های اولیه گلایه می‌کنند و می‌گویند: اگر یکی‌مان شب هنگام از درد به خود بپیچد و حتی در آستانه جان دادن باشد، مسئول خوابگاه حاضر نمی‌شود او را به اورژانس برساند؛ چه برسد که در یک شب دو ‌دانشجو بیمار شوند و مسئول خوابگاه مجبور باشد هر دو را تا رسیدن به درمانگاه و برگشت به خوابگاه همراهی کند؛ آیا این توقع زیادی است که یک دختر بیمار را در شهر غریب تا اورژانس همراهی کنند؟!

اینجاست که اگر به سخنان این دانشجویان به چشم گلایه هم بنگریم، باز برایمان جای پرسش خواهد بود که چرا این گلایه‌ها شنیده نشده و پاسخ نمی‌یابند؟ اگر این گلایه‌ها وارد باشند، ‌‌چه کسی مسئول رسیدگی و تلاش برای رفع آن خواهد بود؟ آیا در چنین شرایطی عجیب نیست که مسئولان دانشگاه سکوت کرده‌اند و اوضاع به‌‌ همان روال گذشته اداره می‌شود؟ راستی، اگر نمونه‌بردای آب مجتمع، آلوده بودن آن را تأیید کند، با داغ مرگ دانشجوی جوان چگونه باید کنار آمد؟!
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۱۱۲
انتشار یافته: ۵۹
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۷
واقعا متاسفم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۷
ضمن عرض تسلیت و اظهار تاسف،

چرا این دانشجویان که در مورد سلامت آب شرب
خود مطمئن نبودند، قبل از مصرف آب را نمی جوشانند؟ چرا از قرص های ضد عفونی آب که در داروخانه ها بفروش می رسند برای ضد عفونی آب درون منبع استفاده نمی کنند؟

دانشجوی گیاه شناسی ، درس میکروبشناسی را گذرانده و با نحوه ضد عفونی آشنا می باشد.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۷
چرا اصلا آب خورده
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۰۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۷
چرا دانشگاه رفته اند
دانشگاهی نتواند آب شرب دانشگاه را تامین کند واقعا مایه تاثره
azin
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
دانشگاهی که آب شرب نداشته باشد دانشگاه نیست !
احد
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۵۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
اصلا" چرا بدنيا اومده كه آب بخوره؟!!!
حامد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۷
هر دم از این باغ بری میرسد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۴۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۷
خوابگاه که چی بگم ... مرغداری به ولله بهداشت و رسیدگی بهتر میشه

من اتوماسیون کارم و توی بهترین دانشگاه های تهران درس خوندم، توی مرغداری بدون ایزوله شدن و پوشیدن لباس مخصوص نمی تونیم وارد شیم. اما توی خوابگاه های دانشجویی نه تنها نظافت و نیازهای اولیه مخصوصا بهداشتی رعایت نمیشه بلکه مشکلاتی چون ساس، بیماری های قارچی ، غذاهای مسموم و کم کیفیت، تن ها و کنسروهای تاریخ مصرف گذشته یا در حال انتقضا، فرسوده بودن ساختمان ها و تجهیزات ، چپوندن 1000 نفر در یک اتاق 12 متری و خلاصه بگم له کردن عزت نفس دانشجویان امری عادیه....
من دیگه دانشجو نیستم ولی دوران خوابگاه نشینی ام از دوره های تاریک زندگیمه که فقط دوستان خوبم بودند که اون رو قابل تحمل کردند.
روح این دوست عزیز هم شاد
پاسخ ها
امیر
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۷
خدا روح تو را هم شاد کنه با این دروغ گفتن چپوندن 1000 نفر در یک اتاق 12 متری!!!!!یه کم منطقی حرف بزنین ببینیم چی میخایین بگین!!!
مهدی
| - |
۰۹:۳۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
امیر جان ایشون که مبالغه کرده ولی واقعا خوابگاه ها اسفناکند
در نظافت و رسیدگی به امور، حداقل ها هم رعایت نمیشه
مسئولان واقعا کوتاهی میکنند شما نباید دفاع از کسانی که مقصر هستند بکنی
فرهاد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۷
راستی این چندمین دانشجوی دختر است که فوت میکند به عناوین مختلف یکی با طناب شیرینی در خوابگاه خودش را خفه میکند یکی با روسری خودش را میکشد و این هم عفونتی عجیب واقعا در این کشوذ چه خبره کسی هم پاسخگو نیست
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۷
بدهند یک آزمایشگاه خصوصی پاتولوژی تست کشت میکروب و یک آزمایشگاه مرجع آب و فاضلاب تستهای عنصری (برای یافتن احتمالی فلزات سنگین) را انجام بدهد. به این سرعتی که طبق خبر شما این واقعه تاسف بار رخ داده دز آلودگی احتمالا بالاست.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۷
تابناک جان ! خوب پول نداریم مجبوریم مثل بشر اولیه زندگی کنیم چرا متوجه نیستی ؟
یک پزشک
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۷
واقعا از حادثه پیش آمده متاسفم. ولی ایراداتی که دانشجویان محترم عنوان کرده اند، اصلا بفرمایید در کدام خوابگاه رعایت می شود و ترتیب اثر داده می شود که در آنجا داده نمی شود؟؟!
مادر زمان دانشجویی خودمان، که کلا در یک استان دیگر بود، خودمان آب را می جوشاندیم و مصرف می کردیم و در تابستان هم از آب معدنی استفاده می کردیم.
ضمنا علایم ذکر شده دانشجوی مذکور، به کیست هیداتیک کبد شبیه است که غیر از آب، از طریق سبزیجات و میوه جاتی که بخوبی شسته نشده اند نیز براحتی منتقل می شود و در موارد منتشر درمان آن نیز بسیار مشکل است و حتی منجر به برداشتن کبد، کلیه، طحال و ... از طریق جراحی می شود.
جهت اطلاع رسانی، که همه جوانان عزیز به نکات ریز بهداشتی توجه بفرمایند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۰۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۷
من تا شهریور دانشجوی یکی از دانشگاه های خیلی پر اسم و رسم تهران بودم در مقطع ارشد.امکاناتش در حد صفر بود بطوری که برای انجام پایان نامه ارشد 3 میلیون تومان هزینه کردم تا کامپیوتر بخرم.خوابگاه ها هم که فاجعه بود و ما 5 نفر آدم 25 -26 ساله تو یه اتاق 20 متری زندگی می کردیم.این در حالیست که دوستان من در مقطع ارشد در دانشگاه های درجه 2 و 3 اروپا و کانادا و امریکا علاوه بر کمک هزینه تحصیلی امکانات رفاهی زیادی دارند که اتاق شخصی حداقل آن است.وضع تهران که اینه،وای به حال نقاط دور کشور.یکی نیست به این مسئولین بگه آخه بالا بردن آمار دانشجویان بدون فراهم کردن امکانات و کیفیت آموزش به چه دردی میخوره؟؟؟؟؟؟؟متاسفم...........
پاسخ ها
علی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۲۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
خداوند بیامرزدش
آقای وزیر سرعت تولید علم به چه قیمتی؟
ایران
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۰۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۷
هردم از این باغ بری می رسد...... تسلیت میگم به خانوادشون خیلی درناکه واقعا...
متاسفم ...
اسد امامی
|
United Kingdom
|
۱۹:۱۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۷
یه مدت بود همش پلنگ میمرد الان دانشجوهام دارن منقرض میشن یعنی؟
چه خبره واقعا؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
گل گفتی
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟