در دو روز اخیر، انتشار اخباری از سوی برخی رسانههای آمریکایی، مبنی بر ساخت ماکتی بزرگ از یک ناو هواپیمابر آمریکایی در خلیج فارس، توجه زیادی را به خود جلب کرد و بهانه خوبی برای جوسازی علیه ایران شد؛ اما با انتشار دلیل اصلی ساخت این ماکت، مشخص شد که فضاسازی رسانههای غربی، بار دیگر بدون سند و مدرک و تنها با هدف منفی جلوه دادن چهره ایران بوده است.
به گزارش «تابناک»، دو روز پیش خبری در رسانههای آمریکایی منتشر و به سرعت در سطح وسیعی در بیشتر رسانههای غربی بازنشر شد، مبنی بر اینکه ایران در حال ساخت ماکتی از یک ناو هواپیمابر آمریکایی در خلیج فارس است. در این میان، آنچه برای غربیها نامشخص بود و به گمانه زنیها و البته فضاسازیهای زیادی دامن زد، هدف اصلی ساخت این ماکت بود.
بنا بر این گزارش، در همان روز، خبرگزاری فرانسه نوشت که بر پایه تصاویر ماهوارهای به دست آمده از منطقه، ایران در حال ساخت ماکتی از یک ناو هواپیمابر آمریکایی در سواحل خود در خلیج فارس است و مقامات آمریکایی میگویند از هدف ساخت چنین ماکتی اطلاع ندارند. سه تن از مقامات دولت آمریکا گفتهاند، این ماکت که در نزدیکی بندرعباس در حال ساخت است، شبیه یک ناو هستهای آمریکایی در کلاس «نیمیتس» است. آنها این پروژه را «عجیب و غریب» خواندند.
برخی دیگر از رسانههای غربی، پا را فراتر از این گذاشته و به گمانه زنیهای بیاساس درباره این موضوع پرداختند؛ برای نمونه، در برخی از مطالب منتشره در این زمینه، ادعا شد که ایران می خواهد از این ماکت استفاده تبلیغاتی کند و احتمالاً قصد دارد در یک مراسم تبلیغاتی با موشکهای خود آن را نابود ساخته و به این ترتیب قدرت خود را به رخ آمریکا بکشد!
اما ماجرا به اینجا هم پایان نیافت، زیرا یک سناتور ارشد دموکرات آمریکایی نیز روز گذشته درباره این موضوع موضع گیری کرد.
به نوشته «یو اسای تودی»، الیوت انجل مدعی شد، ساخت یک ماکت از ناو آمریکایی در خلیج فارس، نشانگر آن است که ایران همچنان در مقابل آمریکا حسن نیت و صداقت ندارد.
همین سایت در ادامه به نقل از یک «کارشناس مسائل ایران» در مؤسسه «آمریکن اینترپرایز» نوشت، ساخت این ماکت، میتواند نشانهای از برنامه جدید و پیچیده ایران برای آموزش ساخت ناوهای جنگی و نیز توسعه قابلیتهای خود برای مقابله با آمریکا باشد.
به هر حال، اینها تنها چند نمونه از فضاسازی بود که در پی انتشار خبر و تصاویر ساخت ماکت ناو آمریکایی در خلیج فارس در رسانههای غربی به راه افتاد.
تصویر سمت راست، عکسی است که با ماهواره های آمریکایی گرفته شده و تصویر سمت چپ، مدل واقعی ناو آمریکایی است که ماکت از روی آن ساخته شده است.
اما اصل ماجرا چه بود؟سایت شبکه خبری «العالم» پرده از راز این ماجرا برداشت و فاش کرد که این ماکت، در اصل بخشی از دکور یک فیلم سینمایی است که توسط یکی از فیلم سازان ایرانی به همراه یک فیلمساز آمریکایی در حال ساخت بوده و موضوع آن به حضور ناوگان آمریکا در خلیج فارس ارتباط پیدا میکند.
به نوشته این سایت، ساخت فیلم سینمایی «ایرباس» با موضوع سقوط هواپیمای ایرانی در خلیج فارس به دست ناو آمریکایی، با کارگردانی نادر طالبزاده و پکستون وینترز آغاز شده است. هواپیمای ایرباس پرواز ۶۵۵ هواپیمایی جمهوری اسلامی در روز دوازدهم تیر ۱۳۶۷، بر اثر اصابت موشک ناو هواپیمابر «وینسنز» آمریکا سقوط کرد و همه ۲۹۰ سرنشین آن به شهادت رسیدند.
به این ترتیب، مشخص شد که رسانههای آمریکایی بار دیگر خود را اسیر داستان سراییهایی کردهاند که هیچ پایه ای نداشته و صرفاً بر مبنای برخی گمانه زنیها و تصورات نادرست استوار است.