با چقدر پول می‌توان یک باشگاه خرید؟

کد خبر: ۳۹۸۸۵۸
|
۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۳:۳۳ 08 May 2014
|
7324 بازدید
هفته نامه تماشاگران نوشت:

فوتبال ایران به AFC وعده داده تا سال ۹۳ باشگاه‌های لیگ بر‌تر را خصوصی کند. دولتی‌ها هم مدعی هستند که تا آخر سال، استقلال و پرسپولیس را واگذار می‌کنند. باشگاه کوچک‌تر در لیگ بر‌تر و دسته‌های پایین‌تر هم همینطور. اگر وسوسه داشتن باشگاه فوتبال دست از سرتان بر‌نمی‌دارد، با هر مقدار پولی که دارید، الان فصل خرید است. قبل از خرید اما گزارش تماشاگران را بخوانید تا ضرر نکنید. به دلال‌ها هم چندان اطمینان نکنید؛ چه دلالان آزاد و چه آنهایی که به فدراسیون نزدیکترند و کارشان هم خریدوفروش سهمیه است.

استقلال و پرسپولیس:
برو بالای 100 میلیارد!
3
سال قبل زمانی که بحث واگذاری 2 باشگاه بزرگ پایتخت اوج گرفته بود، سازمان خصوصی‌سازی با کمک موسسه هوشمند سرمایه بر‌اساس برند و سرمایه، باشگاه استقلال را ۴۲ میلیارد و باشگاه پرسپولیس را ۴۵ میلیارد تومان قیمت‌گذاری کرد. حالا اما با داشتن این سرمایه، سمت خرید استقلال و پرسپولیس هم نمی‌توانید بروید. تورم و بدهی‌ها را که حساب کنید، به رقمی بالای 100 میلیارد تومان می‌رسید. پورحسینی، رئیس سازمان خصوصی‌سازی در نشست خبری هفته گذشته خود، از قیمت‌گذاری ۶۰ میلیاردی برای 2باشگاه محبوب پایتخت خبر داد که البته تا ۱۰۰ میلیارد تومان قابل افزایش است. این افزایش ناشی از بدهی ۷۰ میلیاردی پرسپولیس و ۴۵ میلیاردی استقلال است که بر گردن خریدار خواهد بود. به این ترتیب اگر بیشتر از ۱۰۰ میلیارد تومان ندارید، هیچ شانسی برای خرید استقلال و پرسپولیس نخواهید داشت.

تراکتور:
حرفش را هم نزن!
تیم محبوب تبریزی‌ها، دیگر تیم ویژه فوتبال ایران است که قیمتی بالا‌تر از سایر باشگاه‌ها دارد. تراکتورسازی پشتوانه عظیمی از تماشاگر دارد و امکان خوبی برای درآمدزایی به سرمایه گذاران می‌دهد اما با توجه به شرایط اجتماعی و حواشی این باشگاه، بعید است تراکتور را به یک خریدار معمولی بدهند. حتی اگر آن خریدار پول خوبی بابت خرید باشگاه بدهد. به همین دلیل است که هیچ‌گاه حرفی از قیمت‌گذاری سهام تراکتورسازی به میان نمی‌آید. حتی حسین هدایتی هم با وعده پرداخت بدهی‌های تراکتور و ساخت یک استادیوم 100هزار نفری مجهز در تبریز نتوانست به داشتن این باشگاه وسوسه‌کننده نزدیک شود.

باشگاه لیگ برتری
برای داشتن یک باشگاه در لیگ بر‌تر باید 10 میلیارد تومان بپردازید. با این پول البته تنها می‌توانید باشگاهی را بخرید که هیچ امکانات ویژه‌ای ندارد جز سهمیه حضور در لیگ بر‌تر. ابتدای فصل گذشته آبادانی‌ها برای خرید سهمیه استقلال خوزستان اقدام کردند اما مذاکرات به جایی نرسید. استقلالی‌ها روی سهمیه خود ۱۴ میلیارد قیمت گذاشته بودند اما آبادانی‌ها می‌گفتند از ۸ میلیارد یک ریال هم بیشتر نمی‌دهند. آخر هم معامله‌شان نشد. عباس محجوب خریدار ملوان هم قرار بود در ازای پرداخت بدهی‌های گذشته و فصل جاری ملوان، ۷۰ درصد سهام این باشگاه جذاب را بخرد که این معامله هم به هم خورد. مشخص شد محجوب برای خرید ۷۰ درصد سهام ملوان باید چیزی حدود ۱۰ میلیارد بدهد؛ ۴ میلیارد بیشتر از رقمی که پیش بینی می‌کرد. برای یافتن مثال بهتر، به رشت برویم. قوه قضائیه سال گذشته روی باشگاه داماش که از دارایی‌ها‌ی سابق مه آفرید خسروی به حساب می‌آید، ۴ میلیارد قیمت گذاشته بود. بدهی کمتر از 6 میلیاردی داماش را هم به این رقم اضافه کنید. به این ترتیب در آن زمان می‌شد با کمتر از 10 میلیارد  تومان باشگاه رشتی را خرید.

لیگ یک
برای خرید باشگاه‌های پرطرفدار لیگ یک مانند نساجی باید 2 میلیارد تومان پول بدهید. البته بخش عمده این رقم را بدهی‌های باشگاه تشکیل می‌دهند که خب، می‌شود از طلبکاران تخفیف گرفت. به ادعای مدیر کل ورزش و جوانان استان مازندران برای باشگاه سایپای شمال هم فصل گذشته یک مشتری پیدا شد که حاضر بود تا یک و نیم میلیارد دست به جیب شود. راست و دروغش گردن آقای مدیر اما این معامله هم سر نگرفت. البته دلالان فعال در لیگ یک، معتقدند با یک میلیارد تومان یا حتی کمتر از این رقم هم می‌توان در این لیگ تیم خرید.

لیگ دو
سال گذشته مدیران باشگاه نفت آبادان خبر دادند که اگر کسی 500 میلیون تومان دارد، برای خرید سهمیه نفت نوین در لیگ دو پا پیش بگذارد. این قیمت اما بسیار بالا‌تر از عرف بود و کسی در خانه آبادانی‌ها را نزد. باشگاه نوژن نوشهر که در همین لیگ بود هم سال گذشته در آستانه واگذاری بود که در ‌‌نهایت معامله به هم خورد. خریدار قرار بود نزدیک به 100 میلیون تومان بابت خرید این باشگاه بدهد و نصف بدهی‌ها را هم تقبل کند که مجموعا به رقمی کمتر از ۱۸۰ میلیون تومان می‌رسید اما با پرده‌برداری از بدهی‌های فراوان باشگاه که رقم معامله را تا ۳۰۰ میلیون بالا می‌برد، مشتری پا به فرار گذاشت.

لیگ 3: کدام مرحله؟
لیگ 3 در دو مرحله برگزار می‌شود. برای خرید تیمی که در مرحله اول حاضر است، کمتر از ۵۰ میلیون تومان  می‌شود. دو سال قبل یک باشگاه شمالی با پرداخت ۳۵ میلیون تومان سهمیه یک تیم حاضر در مرحله اول  را خرید و در پایان فصل به لیگ دو صعود کرد. تیم‌های موفق مرحله اول این لیگ به مرحله دوم صعود می‌کنند و با چند نتیجه خوب به آسانی می‌توانند از آنجا به لیگ دو بروند. سهمیه تیم‌های حاضر در مرحله دوم ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیون تومان است. بله، در لیگ 3 می‌توانید سهمیه مرحله دوم بازی‌ها را هم بخرید!

اجاره باشگاه
در سطوح پایین‌تر فوتبال ایران حتی می‌توان یک باشگاه را اجاره کرد. با پرداخت رقمی کمتر از 100 میلیون تومان به صاحب امتیاز یک تیم لیگ یک یا لیگ دویی، می‌توانید باشگاه را اجاره کنید. البته شما باید هزینه یک فصل باشگاه را بدهید و اگر باشگاه را به دسته پایین‌تر بفرستید، مجبورید مابه‌التفاوت سهمیه دو لیگ را هم به موجر پرداخت کنید. در صورت صعود به دسته بالا‌تر هم خب، سودش به جیب شما می‌رود. در ابتدای فصل جاری گروهی که مدعی بود باشگاه بهمن تهران را اداره می‌کند، با پرداخت تقریبا ۵۰ میلیون تومان قصد اجاره باشگاه دسته دویی سپیدرود را داشت که بعد از جنجال درباره دریافت پول از بازیکنان، این معامله هم بر هم خورد.

در انگلیس و آمریکا چه خبر است؟
عباس محجوب که از پس خرید ملوان هم بر نیامد، در سال ۲۰۰۹ خبر داده بود که قرار است سهام نیوکاسل را بخرد و علی دایی را سرمربی این تیم کند! فکر می‌کنید نیوکاسل چقدر می‌ارزد؟ بنا به ادعای فوربس ۲۶۳ میلیون دلار، یعنی تقریبا 800 میلیارد تومان. باشگاه رده میانی لیگ بر‌تر انگلیس، ۸۰برابر باشگاه رده میانی لیگ بر‌تر ایران می‌ارزد. متوسط ارزش باشگاه‌های MLS (لیگ فوتبال آمریکا) هم چیزی حدود ۳۰۰ میلیارد تومان است؛ یعنی۳برابر استقلال یا پرسپولیس و ۳۰ برابر باشگاه‌های کوچک‌تر لیگ بر‌تر.

پیشنهاد اول:
فولاد را بخرید
اگر پول فراوانی دارید و دنبال یک باشگاه در لیگ بر‌تر می‌گردید، همین حالا سراغ مدیران فولاد خوزستان بروید و با آنها مذاکره کنید. فولاد در ابتدا شاید قیمتی به اندازه سایر باشگاه‌های لیگ برتری داشته باشد اما با توجه به امکانات بی‌نظیری که این باشگاه دارد، خریدار آن به پولی بیشتر از سرمایه لازم برای خرید استقلال و پرسپولیس نیاز دارد. یک استادیوم مدرن که از نیم‌فصل دوم سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد، یک کمپ تمرینی و یک آکادمی مجهز با امکانات فراوان، گوشه‌ای از دارایی‌های فولاد را تشکیل می‌دهند. با خرید این مجموعه از‌‌ همان ابتدای سرمایه‌گذاری می‌توانید به سودآوری فکر کنید. یک باشگاه که هم تماشاگر جذب کرده، هم بازیکن می‌سازد و هم استادیوم دارد و هم یک برند معتبر آسیایی شده است.

پیشنهاد دوم:
 سراغ خسته‌ها بروید
همانگونه که می‌بینید قیمت باشگاه‌ها در همه لیگ‌های فوتبال ایران کاملا توافقی است.
 
در لیگ بر‌تر از ۲۰ تا کمتر از ۸ میلیارد. در لیگ یک از کمتر از یک تا بیشتر از دو میلیارد. در لیگ دو از ۵۰۰ تا کمتر از ۲۰۰ میلیون تومان. قیمت خرید باشگاه کاملا به قدرت چانه‌زنی شما بستگی دارد اما این پیشنهاد را از ما داشته باشید: حتما سراغ افرادی بروید که از تیمداری خسته شده‌اند.

آنها با دریافت پول کمتری راضی می‌شوند عطای فوتبال را به لقایش ببخشند. تعدادشان هم کم نیست. سراغ باشگاه‌های بدهکار و پرطرفدار که در اختیار هیات‌های فوتبال هستند را بگیرید.

پیشنهاد سوم:
سود بالا و ریسک پایین در سوپرلیگ
اگر تازه‌کار هستید و قدرت ریسک کمی دارید، در سوپرلیگ استان‌ها تیم بخرید. سهمیه یک باشگاه در سوپرلیگ استان‌ها تقریبا ۵ میلیون تومان است. بازیکنان شاغل در این لیگ‌ها هم آماتور هستند و پولی بابت بازی‌کردن نمی‌گیرند؛ پس از پرداخت دستمزد به بازیکنان معاف هستید.

یک مربی کاربلد و چند بازیکن جوان مستعد پیدا کنید. با صرف کمتر از ۵۰ میلیون تومان می‌توانید خود را ظرف 2 سال به لیگ دو برسانید و قیمت باشگاه خود را دستکم تا ۲۰۰ میلیون تومان بالا ببرید. هر جای کار که خسته شدید هم می‌توانید با ضرر کمی انصراف بدهید و سهمیه را به یک مشتری بفروشید.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟