چامسکی: تحریم ایران راهگشا نیست

نوام چامسکی زبان شناس مشهور و منتقد سیاسی دولت امریکا گفت: مجازات ها و تحریم های امریکا علیه ایران، راهگشا نیست.
کد خبر: ۴۰۲۶۰۰
|
۰۲ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۸ 23 May 2014
|
5704 بازدید
نوام چامسکی زبان شناس مشهور و منتقد سیاسی دولت امریکا گفت: مجازات ها و تحریم های امریکا علیه ایران، راهگشا نیست.

به گزارش باشگاه خبرنگاران ؛ پروفسور نوام چامسکی در سخنانی در چتم هاوس " اتاق فکر سیاست خارجی در لندن"درباره تحریم های امریکا علیه دیگر کشورها گفت: همیشه می توان در این باره و دیگر موارد، از زاویه ای دیگر به ماجرا نگریست یعنی اگر ایران یا کوبا می توانستند امریکا را تحریم کنند آیا باید آن کار صورت می دادند یا خیر؟
 
وی پاسخ داد من فکر نمی کنم تحریم، راه حلی برای این قبیل مشکلات باشد.
 
چامسکی در ادامه گفت: امریکا در سال 1953، حکومت پارلمانی ایران را سرنگون کرد و یک ستمگر بی رحم را جانشین کرد.
 
از آن زمان تاکنون، حتی یک روز را نیز بدون مجازات ایران، رها نکرده است؛ حمایت از شاه ستمگر و بی رحم تا سال 1979 ادامه داشت و بلافاصله پس از آن، امریکا به حمایت از حمله عراق به ایران پرداخت که همه آن کشتارها و ویرانی ها، با پشتیبانی آمریکا بود؛ سپس حمایت از حمله به کردهای عراقی صورت گرفت که تلاش می شد ایران را مسوول آن حملات نمایش دهند؛ پس از پایان جنگ صدام، امریکا از مهندسان هسته ای عراق دعوت کرد تا فناوری پیشرفته ساخت بمب اتمی را به آنان یاد دهد تا ایران را باز هم بیش تر تهدید کند؛ پس از آن، تحریم ایران آغاز شد که تاکنون ادامه دارد و این مجازات ها ادامه دارد اما مشکلی را حل نخواهد کرد.
 
نقاد مشهور سیاست های آمریکا در پاسخ به پرسشی گفت اگر ایران این اقدامات را صورت می داد، غرب حتما به پا می خواست اما چون ما خودمان مخالفانمان را می کشیم، اقداماتمان را مشروع و قانونی می دانیم.
 
چامسکی گفت: اتفاقا ایران برای کشتن مقامات آمریکا و اسرائیل، دلیل موجه دارد زیرا مقامات این دو کشور، مدام ایران را تهدید می کنند و می گویند همه گزینه ها روی میز است یعنی اگر لازم باشد حتی با بمب اتمی نیز به ایران حمله می کنند و جان مک کین، نامزد حزب جمهوری خواه در  تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری پیشین آمریکا، آشکارا می گفت "معطل نکنید و ایران را بمباران کنید".
 
چامسکی در پاسخ به پرسش یکی از حاضران گفت: سال 2010 سال جالبی بود زیرا دولت های ترکیه و برزیل، با دولت ایران بر سر همه موضوعات چالشی هسته ای، به توافق رسیدند.
 
بلافاصله پس از اعلام این توافق، ابتدا کاخ سفید و سپس رسانه های آمریکایی، به محکومیت توافق پرداختند.
 
 وزیر خارجه برزیل که خشمگین بود گفت: اوباما در نامه ای به رئیس جمهور برزیل از وی خواسته بود در این باره اقدام کند زیرا آمریکایی ها فکر می کردند ایران این پیشنهاد را رد خواهد کرد و زمینه برای تبلیغات علیه ایران فراهم خواهد شد.
 
نوام چامسکی افزود: همچنین باید دید که چرا ایران، بزرگ ترین تهدید علیه صلح جهانی معرفی می شود ؟
 
 به گفته وی، رئیس جمهور، رسانه ها و کنگره آمریکا، مدام ایران را خطری برای صلح جهان معرفی می کنند در حالی که از منظر مردم جهان، ایران چنین نیست زیرا در دسامبر پارسال، دو موسسه نظرسنجی آمریکایی و انگلیسی، نظر مردم جهان را درباره بزرگ ترین تهدید علیه صلح جهانی پرسیدند که نتایجش در بی بی سی هم منتشر شد.
 
در آن نظرسنجی، آمریکا با فاصله بسیار زیاد از دیگر کشورها، در صدر جدول قرار گرفت.
 
اما در آمریکا، انگلیس و اصولا در غرب، ایران را به عنوان بزرگ ترین تهدید علیه صلح جهانی معرفی می کنند!
 
به گفته چامسکی، وزارت دفاع و سازمان های اطلاعاتی آمریکا، سالانه در گزارشی به کنگره، وضعیت جهان را گزارش می دهند که طبقه بندی شده نیست و همگان می توانند آن را مطالعه کنند و در اینترنت موجود است.
 
در بخش ایران، آن ها توضیح می دهند که چرا ایران یک تهدید علیه جهان است.
 
آن ها می نویسند که ایران، تهدید نظامی نیست زیرا حتی در مقایسه با کشورهای منطقه - نه با امریکا که هیچ کشور با آن قابل مقایسه نیست- ، بودجه نظامی ایران اندک است.
 
به گزارش سازمان های اطلاعاتی آمریکا، راهبرد نظامی ایران، دفاعی است و سیاست هایش، بازدارنده و تدافعی است.
 
رژیم های مهاجمی همچون امریکا، انگلیس و اسرائیل، نمی توانند یک راهبرد دفاعی و بازدارنده را تحمل کنند که این رویکرد، بسیار خطرناک است.
 
  وی ادامه داد :آن ها همچنین ایران را به حمایت از تروریسم متهم می کنند و منظورشان، حمایت ایران از نیروهایی است که امریکا آن ها را دوست ندارد.
 
ایران، حامی حماس و حزب ا.. است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟