معاون صنایع دستی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: در سال 91، بیش از 6 میلیارد تومان چاقو وارد کشور شده بود.
"محمود علیمحمدی" در گفتوگو با ایسنا تصریحکرد: برای صادرات چاقو پیگیریهای لازم درحال انجام است و هیچ مشکلی در زمینه صادرات این محصول وجود ندارد و مشکلات موجود به دلیل ناهماهنگیها بوده است و گرنه مشکلی برای صادرات کارد آشپزخانه و چاقو وجود ندارد.
وی افزود: درحال حاضر مشکل موجود بیشتر بودن واردات از صادرات است؛ به گونهای که براساس گزارش موجود در سایت گمرک در سال 91، 6 میلیارد تومان چاقو وارد کشور شده که نشان دهنده لزوم توجه فراوان به این موضوع است.
این مسئول خاطرنشانکرد: این آمار نشان میدهد که صنعت چاقو باید شتاب بیشتری داشته باشد و تولید چاقوی صنعتی را به دست گیرد، همچنین لازم است بخش صنعتی نیز مشوقهایی برای توسعه این صنعت ایجاد کند.
وی اظهار کرد: سالانه بالغ بر 200 تن تیغه چاقو وارد کشور میشود که نشاندهنده پتانسیل بالای تولید چاقو است، لذا اگر چاقو بهصورت صنعتی تولید شود، میتوان جلوی واردات چاقو را گرفت، البته تولید چاقوی صنعتی به هیچ عنوان مشکلی برای تولید چاقو به وجود نخواهد آورد؛ چرا که چاقوی دستساز مشتری خاص خود را دارد.
علیمحمدی تصریحکرد: مجموعه کارها و چاقوهای آشپزخانه که در همه خانهها وجود دارد تحت عنوان چاقوی آلمان، برزیل، چین و آمریکا وارد بازار شدهاند و اگر بخش صنعت ایران تلاش کرده و تولید چاقوی صنعتی را آغاز کند فروش چاقوی صنعتی تحت تاثیر قرار نمیگیرد، زیرا صنایع دستی خریدار خاص خود را دارد.
وی یادآور شد: واردات چاقوی صنعتی به بازار، نشان میدهد که شرایط فروش در کشور وجود دارد و تولید چاقوی صنعتی در استان عملاً از ورود چاقوهای خارجی به داخل کشور جلوگیری میکند، زیرا در این زمینه بازاری فراتر از حد تصور وجود دارد.
معاون صنایع دستی میراث فرهنگی عنوان کرد: موضوع دیگری که در زمینه چاقو مطرح میشود صادرات چاقو تحت عناوین دیگر است که براساس یک گزارش غیررسمی میزان صادرات قاچاق چاقو 2 میلیون دلار است، هرچند این آمار سند محکم ندارد. افرادی که به صورت قاچاقی چاقو صادر میکنند بیشتر درحال صادر کردن قمه و قداره به کشورهایی مانند عراق هستند که امیدواریم با کمک گمرک و ایجاد پنجره واحد این موضوع کنترل شود.