آیا ماءالشعیر به اندازه نوشابه مضر است؟

ماء‌الشعیری که با اسانس تهیه می‌شود بدون شک مزه‌ای مصنوعی و آبکی دارد و به همین دلیل برای مخفی کردن این طعم نامطلوب از دوز بالای مواد طعم‌دهنده‌ای چون هلو، آلبالو، لیمو و... به همراه میزان بیشتر شکر استفاده می‌شود که این امر به بالارفتن کالری دریافتی و دوز شیمیایی محصول و در نهایت مشکلات ناشی از آن منجر می‌شود.
کد خبر: ۴۲۷۹۴۴
|
۳۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۱ 22 August 2014
|
125086 بازدید
|
آیا ماء‌الشعیر و نوشابه هر دو به یک اندازه مضرند؟ این درست است که می‌گویند ماءالشعیر را با اسانس جو درست می‌کنند؟ آیا می‌توان گفت ماء‌الشعیر هر چه تلخ‌تر باشد باکیفیت و اصیل‌تر است؟ افزودنی‌های طعم‌داری که به این نوشیدنی می‌افزایند از مرغوبیت آن نمی‌کاهد؟ آیا ماء‌الشعیر مانند نوشابه باعث اختلال در جذب کلسیم می‌شود؟

به گزارش صبحانه، ماءالشعیر از ترکیب آب، مالت (جوانه جو)، رازک، شکر، گاز دی‌اکسیدکربن و برخی مواد طعم‌دهنده تهیه می‌شود. امتیاز ماء‌الشعیر نسبت به نوشابه این است که ماده اصلی و پایه آن عصاره مالت بوده که حاوی ویتامین‌های گروه B و پروتئین است.

اما اگر تولیدکنندگان غیرمتعهد این نوشیدنی را به جای جو یا مالت با اسانس آبجو همراه شکر و آب تهیه کنند هیچ نوع خاصیتی نداشته و حتی به اندازه نوشابه یا بیشتر از آن زیان‌آور است، اما چرا می‌گوییم زیانبارتر است؟ زیرا ماء‌الشعیری که با اسانس تهیه می‌شود بدون شک مزه‌ای مصنوعی و آبکی دارد و به همین دلیل برای مخفی کردن این طعم نامطلوب از دوز بالای مواد طعم‌دهنده‌ای چون هلو، آلبالو، لیمو و... به همراه میزان بیشتر شکر استفاده می‌شود که این امر به بالارفتن کالری دریافتی و دوز شیمیایی محصول و در نهایت مشکلات ناشی از آن منجر می‌شود.

متاسفانه شناسایی محصولاتی که با اسانس تولید می‌شود تنها با آنالیز و آزمایش میسر است و مصرف‌کننده نمی‌تواند پی به وجود آن ببرد.

این را هم بدانید که شکر ماء‌الشعیرهای طعم‌دار در مقایسه با انواع ساده و تلخ آن بیشتر است و می‌توان گفت ماءالشعیر و نوشابه از نظر مقدار کالری و انرژی، تفاوت چندانی با هم ندارند و مازاد انرژی دریافتی در بدن به صورت بافت چربی ذخیره می‌شود.

تلخی نشان‌دهنده مرغوبیت نیست


گاهی برخی افراد رنگ تیره و تلخی زیاد ماء‌الشعیر را دلیل بر استفاده بیشتر از عصاره مالت یا جو دانسته و بر این باورند که این نوشیدنی خالص‌تر بوده و مرغوبیت بیشتری دارد و گاهی هم تلخی زیاد را دلیل بر میزان بالای الکل ماء‌الشعیر می‌دانند، اما باید بدانید شدت طعم تلخ ماء‌الشعیر اغلب به دلیل رازک و نوع جو و مالتی است که به آن می‌افزایند و درجه رنگ ماءالشعیر نسبت به شرایط متفاوت تولید و فرمول آن می‌تواند متنوع یعنی تیره یا روشن باشد.

معمولا میزان الکل در ماءالشعیرهای تولید داخل و انواع وارداتی صفر است و تلخی این نوشیدنی به الکل ربطی ندارد. معمولا گاز ماء‌الشعیر از نوع دی‌اکسیدکربن و مشابه نوشابه است و می‌تواند میزان جذب کلسیم را پایین آورد.

با توجه به این‌که درباره تأثیرات مفید ماء‌الشعیر از جمله زیاد کردن شیر مادران شیرده و کمک به دفع سنگ‌کلیه تبلیغات زیادی می‌شود، این نوشیدنی رقیب نوشابه شده و مقبولیت زیادی پیدا کرده است، اما باید بدانید در هر شرایطی مصرف آب و آبمیوه طبیعی ارجحیت دارد و سپس دوغ و کفیر به دلیل میزان بالای پروتئین و در نهایت ماء‌الشعیر به دلیل ویتامین‌های گروه B اولویت‌بندی می‌شود.

این نکته مهم را هم به خاطر بسپارید که مبتلایان به بیماری نقرس و اسید اوریک بالا در مصرف ماءالشعیر افراط نکنند، چون می‌‌تواند موجب تشدید و عود بیماری شود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۶۵
انتشار یافته: ۱۳
حسين
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۸:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
نوشابه و ماالشعير هرچه باشن از شير و ماست مفيد ترند چون حداقل پالم ندارن و مى دونيم از چه ماده اى براى ساختنشون استفاده شده .
شهرام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
اولا فرموده ايد كه الكل تقريبا صفر است، ولي روش درست كردن مالشعير همان روش تهيه آبجو است ، سپس آنرا حرارت ميدهند تا الكل آن تبخير بشود، لذا از آنجايي كه در مجاورت الكل بوده است محل شك است كه آيا نجس است يا خير
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
متاسفانه بعضی از دوغ ها به خصوص آنها که قوطی کدر دارند فقط آب نمک و طعم دهنده می باشد. فقط کافی است که آن را درون لیوانی بریزد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
در تولید ماالشعیر نباید از شکر استفاده شود. مثل سمنو! در واقع شیرینی این دو محصول یکسان و به واسطه شیرینی حاصل از جوانه تامین می شود. ولی متاسفانه به دلیل ذاءقه شیرینی پسند مردم، شیرینی به صورت شکر استفاده می شود. همینطور مواد شیمیایی مختلف که به عنوان طعم دهنده استفاده می شود. امروزه اینقدر تعداد و تنوع محصولات مضر ماالشعیر زیاد شده که شما در کمتر مغازه ای می توانیدماالشعیر ساده بدون شکر را پیدا کنید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
به این معانی توجه فرمایید:
عربی : ماء
معادل فارسی: آب
عربی: الشعیر
و معادل فارسی آن: جو
بعبارتی معنی ماءالشعیر همان آبجو هست. حالا چه اصراری دارند که حتماً از کلمه عربی استفاده کنند؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
هرقدر تلاش می کنیم که از شکر بگریزیم این شرکت های نوشابه سازی دست بردار نیستند؟ چه کنیم ماالشعیر خارجی بخوریم یا داخلی؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
بیائیم همه یک نمازی مثل نماز باران پیدا کنیم و بخوانیم و از خدا بخواهیم که تولید کننده متقلب را به راه راست هدایت کند و اگر نشود خداوند بزرگوار او و خانواده و اهل بیت و عزیزانش را به درک اسفل السافلین واصل فرماید !! مگر میشود اینهمه تقلب و قلب و دغل در مواد مایحتاج مردم !! این چه مسلمانی است >؟؟؟ و کنترل و بازرسی دولت کجاست ؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
مردم از کجا بدونن کدوم مارک کلاه بردار نیست.باید معرفی بشن.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
تولیدکنندگان متعهد کجا بود تابی جان . این ماء الشعیر هم مثل شیر های پالم دار است و مصنوعی و مضر خواهد است .
محمدمنجی خاندانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
با سلام
احتراما باید به عرض برسانم آنچه در طب سنتی ما و غذای گذشتگان به عنوان ماالشعیر شناخته میشده از پختن مقداری جو با حدود 5 برابر آب و تبخیر یک سوم آب آن و صاف کردن بدست میآمده که نافع به حال گرم مزاجان است و سرد مزاجان باید با مصلح استفاده کنند و آنچه به عنوان مالشعیر اکنون عرضه میشود یکی از قویترین ضعیف کننده های قوای جنسی میباشد.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟