فیلم: چگونه شانزدهمین جشن خانه سینما به پایان رسید؟

امسال بر خلاف سال های گذشته، ما دست به کار تازه ای زدیم، به گونه ای که از اهدای جوایز و تندیس‌ها، فیلمی تهیه شده که بر پایه برنامه ریزی، این فیلم روز ۲۱ شهریور ماه در روز ملی سینما در سالن‌های تهران و شهرستان‌ها نمایش داده می شود؛ این نخستین بار است که جشن خانه سینما به خارج از تهران می‌رود و مردم در لذت دیدن این فیلم شریک می‌شود.
کد خبر: ۴۳۳۷۵۲
|
۲۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۵ 11 September 2014
|
23567 بازدید
آیین نکوداشت شانزدهمین جشن بزرگ سینمای ایران، در حالی شب گذشته برگزار شد که مراسم اصلی جشن خانه سینما در ۲۱ شهریورماه، با نمایش فیلم اهدای جوایز به هنرمندان در خانه سینما، منزل و محل کارشان و... و تصاویری جذاب از اتفاقات رخ داده در این زمینه خواهد بود؛ تصاویری که بخشی از آن دیشب ثبت شد و اینک آن را در «تابناک» می‌بینید.

به گزارش «تابناک»، شانزدهمین جشن بزرگ سینمای ایران امسال در چهار شب پیاپی در سالن کوچک سیف الله داد برگزار شد و شب گذشته، بخش پایانی و مهم‌ترین بخش این جشن بود؛ شبی که فرصت برای نکوداشت چهار سینماگر کشورمان به رسم معمول بود و این اتفاق با حضور مدیران مؤثر در شکل گیری سینمای نوین ایران در سه دهه اخیر تحقق یافت.

در آغاز این مراسم که اجرای آن بر عهده حسین پاکدل بود، محمد بزرگ نیا، دبیر شانزدهمین جشن سینمای ایران گفت: به لطف خداوند امشب آخرین مجلس از مجالس جشن شانزدهم است که برگزار می‌شود. امشب برای بزرگداشت و تقدیر از چهار عزیز هنرمند حاضر در این مراسم (امین تارخ، فرید مصطفوی، مجید مسچی و حسین ملکی) گرد هم آمدیم.

وی افزود: آقای امین تارخ، مدرس و بازیگر سینما تا کنون نقش‌های زیاد و متنوعی در سینما و تلویزیون داشته است. او همچنین با راه اندازی و مدیریت کارگاه آزاد بازیگری، بازیگران بسیاری را برای سینمای ایران آموزش داده است.

دبیر شانزدهمین جشن سینمای ایران ادامه داد: فرید مصطفوی، فیلمنامه نویس خلاق و مستقل سینمای ایران که با مرور نوشته‌هایش، کارهای ارزشمند و خاصی را در کارنامه‌اش پیدا می‌کنیم و حسن ملکی عکاس بازیگر و فیلمبردار و مدیر فیلمبرداری سینمای ایران است. او از نوجوانی تا همین چند سال پیش در سینمای ایران فعال بوده و روزگاری در عکاسی برای این سینما جایگاه ویژ‌ه ای داشت.

وی در ادامه با اشاره به فعالیت‌های مجید مسچی گفت: او مدیری است که در نوسازی و بازسازی و به روز کردن سالن‌های سینمای ایران در این سال‌ها کوشش موفقیت آمیزی داشته و احترام به مخاطب را در سینمای ایران زنده نگه داشته و مردی است که در سکوت کارهای بزرگی انجام داده است.

بزرگ نیا با اشاره به برگزاری شانزدهمین جشن سینمای ایران عنوان کرد: نخستین ویژگی این جشن را می‌توان اینگونه برشمرد که در آن تولیدات سه سال ارزیابی شد. دومین ویژگی آن کمک به صندوق بیمه بیکاری اهالی سینماست؛ اما مهم‌ترین ویژگی جشن مراسم اختتامیه و شکل اهدای جوایز آن به برندگان است.

وی ادامه داد: امسال بر خلاف سال های گذشته، ما دست به کار تازه ای زدیم، به گونه ای که از اهدای جوایز و تندیس‌ها، فیلمی تهیه شده که بر پایه برنامه ریزی، این فیلم روز ۲۱ شهریور ماه در روز ملی سینما در سالن‌های تهران و شهرستان‌ها نمایش داده می شود؛ این نخستین بار است که جشن خانه سینما به خارج از تهران می‌رود و مردم در لذت دیدن این فیلم شریک می‌شود. امیدوارم تجربه موفقیت آمیزی باشد.

دبیر جشن خانه سینما گفت: در این دوره جشن حرف و حدیث‌هایی درباره داوری‌ها وجود داشته که البته همیشه در تمام جشنواره‌های چنین مباحثی مطرح می‌شود. با احترام به رأی داوران، شاید با تغییر روش در داوری و داوری جمعی بتوان این حرف و حدیث‌ها را کم کرد.

وی در پایان عنوان کرد: در آغاز کار هنگامی که با آقای میری این سالن را برای انجام داوری‌ها بازدید کردم، متوجه شدم سقف بالکن شکم داده و امکان ریزش دارد. این موضوع ر ا پیگیری کردم. چند کار‌شناس ساختمان برای بازدید آمدند و همه تأکید کردند که این ساختمان محکم کار شده و هیچ جای این خانه به این سادگی فرویختنی نیست.

فیلم: چگونه شانزدهمین جشن خانه سینما به پایان رسید؟

در ادامه این مراسم نماهنگی درباره فعالیت‌های مجید مسچی به نمایش درآمد. پس از آن محمود کلاری روی صحنه آمد تا درباره وی صحبت کند. او در این باره گفت: افتخار دارم که در بزرگداشت مردی بزرگ حضور دارم و خودم شخصا تقاضا کردم در این مراسم درباره مهندس مسچی صحبت کنم. تخصص و اطلاعات وی به جرأت در هر زمینه‌ای بی‌نظیر است. وی همیشه در سکوت و آرامش کار کرده و به روز بودند. نقش وی در دگرگون کردن و بالا بردن نظام فنی سینما انکار ناشدنی است.

پس از کلاری، محمد مهدی عسکرپور مدیرعامل خانه سینما گفت: در چند شب گذشته، محافل بزرگی داشتیم و می‌خواهیم در مورد سفیدنمایی صحبت کنیم. این باعث افتخار و خوشحالی است که در این مراسم هستم و به خودمان تبریک می‌گویم که انتخاب های خوبی داشتیم.

وی افزود: این جایزه به یکی از خادمین سینما اهدا می‌شود و قبلا هم یک بار به آقای قالیباف و مهندس فیروزفر اهدا شد. او از معدود مدیرانی فرهنگی است که بودجه‌ها را هدر نمی‌دهد و از آن درست استفاده می‌کند. این حجم بی‌سرو صدا باور کردنی نیست. تشکر ویژه از دکتر ایوبی که تعامل خوبی با خانه سینما داشتند.

در ادامه فخرالدین انوار افزود: اینکه خانه سینما ایستاد و ناملایمات را تحمل کرد و همه چیز را حفظ کرد و سرپا ماند، بزرگ‌ترین موفقیت خانه سینماست. مهندس مسچی از نوادر روزگار است. او در آرامش و سکوت کارهای بزرگ و ماندگاری کرده است.

همچنین حجت الله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی در ادامه گفت: خانه سینما با آرامش یک سال پر حادثه را پشت سر گذاشت. جا دارد از مدیران و مسئولان خانه سینما که در گذر این توفان‌ها حضور مستمر داشتند، تشکر و قدردانی کنم. وقتی که شنیدم قرار است از مهندس مسچی تقدیر کنند، بسیار خرسند شدم، زیرا او شایسته تقدیر بوده و کسی است که همه اهالی سینما از او تعریف می‌کنند. در این سال های پرحادثه اگر مسچی نبود چه می‌شد؟ او همه حوادث را می‌دید، ولی آرام و بی‌صدا کار می‌کرد. او سرآغاز بسیاری از کارهای بزرگ است.

وی افزود: او وقتی درباره موضوعی نظر می‌دهد، همه می‌دانیم برخاسته از علم و دانش و تجربه است و چه خوب است که او در جایگاه خودش کار می‌کند.

سید محمد بهشتی نیز درباره مسچی گفت: همه این حسن‌های مهندس مسچی برای این است که او صفت هوا را دارد. همه کافرین و مومنین به هوا احتیاج دارند و هوا خودش را از کسی دریغ نمی‌کند. روز آن است که آهسته و پیوسته رود. این موضوع درباره وی معنای کامل دارد. این نشان بلوغ اهل سینماست که از مسچی تجلیل می‌کنند.

مسچی هم پس از دریافت تندیس ویژه سیف الله داد گفت: ممنون از همه دوستانی که اینجا از من تعاریفی کردند که شگفت زده شده‌ام. این جایزه ارزشمند است، چون از اهالی سینما می‌گیرم و دوم آنکه این تندیس به نام مرحوم سیف الله داد است. از همه تقدیر و تشکر می‌کنم.

در ادامه این مراسم نماهنگ بزرگداشت امین تارخ به نمایش درآمد. پس از آن فاطمه معتمد آریا گفت: من شش ماه است، پدرم را از دست دادم. درست روزی که من پس از مدتی ممنوع الکاری، سر فیلمبرداری رفتم این اتفاق افتاد. فکر می‌کنم خیالش راحت شد که بالاخره من دوباره به این سینما بازگشتم. امروز با دیدن آقای انوار و مهندس بهشتی و دکتر ایوبی حس کردم دوباره پدر دارم. من روزی به عنوان جوان‌ترین بازیگر از خانه سینما جایزه گرفتم.

وی افزود: خوشحالم سقف اینجا به راحتی نمی‌ریزد. چون معماران خوبی داشته است که این سقف را مدیون آن‌ها هستیم. ما نه می‌فروشیم و نه خریدنی هستیم. به ما یاد دادند که به خودمان باور داشته باشیم. آقای انوار و بهشتی همیشه تأثیرگذار بودند. مفتخرم به آنچه هستیم چرا که دروغ نگفتیم، خیانت نکردیم و سینما را نفروختیم.

این بازیگر سینما درباره امین تارخ عنوان کرد: امین تارخ جدا از هر چیزی که گفته شد، فرزند خلف محمد کوثر است؛ کسی که به سادگی می‌تواند جانشین کوثر باشد.‌‌ همان نگاه باعث شد که نسل آقای تارخ با ادب و فرهنگ رشد کنند. بازیگری برای هیچ کس ساده نبود و من خوشحالم در این سینما هستم.

در ادامه جعفری جلوه مدیرعامل بنیاد فارابی گفت: ابتدا از آقای مسچی تشکر می‌کنم. یادم هست در سال ۷۲ در فارابی او اقداماتی برای ساخت سالن های سینمایی در سال ۸۴ در نظر داشت. به همین دلیل از او سپاسگزارم. به سهم خودم هم از امین تارخ به عنوان هنرمند شریف، اصیل، حساس و مسئولیت‌شناس و بازیگری توانا یاد می‌کنم.

همچنین محمدرضا موئینی تدوینگر سینمای ایران افزود: من خیلی مفتخرم که در آیین نکوداشت تارخ هستم. خدا را شاکرم که کمی آرامش داریم. جای بسی دریغ است که سینمای ایران سهم خودش را از امین تارخ برنداشته است. این لحظه را به دست تاریخ می‌سپارم. شب، شب شماست.

فرشته طائرپور، تهیه کننده سینما هم در ادامه بیان کرد: از زمان سیف الله داد تا کنون به کار صنفی پرداختم. در این سال‌ها مانند آقای تارخ کم دیده‌ام. او همیشه همراه ما بود. او با یک صلابت و اشراف به مسائل صنفی کار خود را دنبال می‌کرد. آقای ایوبی در سینمای ایران آقای تارخ‌ها می‌توانند فرماندهان باشند و جلو هجمه‌ها بایستند. شما جز با تکیه بر جامعه صنفی نمی‌توانید این موانع را بپیمایید، چون سال های سختی پیش روی سینماست.

امین تارخ در هنگام دریافت تندیس افزود: به آقایان انوار و بهشتی سلام عرض می‌کنم از مدیرعامل خانه سینما و دیگر دوستان تشکر می‌کنم. همچنین از دبیر جشن و مدیر اجرایی برای برپایی این آیین نکوداشت.

وی ادامه داد: در چنین شب هایی بهتر است آرزوهای ویژ‌ه ای داشته باشیم. پس از بنیانگذار سینما از انقلاب و معماران آن یاد می‌کنم. امشب بیشتر از آنکه از تقدیر خودم خوشحال باشم، خرسندم که در حضور این دوستان هستم و به این معماران دلسوز تعظیم می‌کنم که اگر نبودند قطعا این سینمای شریف را نداشتیم. باز هم می‌گویم سقف خانه سینما فروریختنی نیست.

تارخ تأکید کرد: اگر دیپلماسی عسکرپور و هیأت مدیره خانه سینما نبود این خانه بر باد رفته بود. البته باید اضافه کنم در این مسیر اصناف هم از هیچ کمکی دریغ نکردند. از استاد بزرگوارم محمد کوثر تقدیر می‌کنم. چون آموخته‌هایم از وی است. امیدوارم هر جا هستند سلامت باشند و من بتوانم زحمات وی را جبران کنم.

پس از تبریک حسین پاکدل به فرید مصطفوی و رخشان بنی اعتماد برای دریافت جایزه بهترین فیلم نامه جشنواره ونیز، نماهنگی درباره فعالیت‌های مصطفوی پخش شد.

ابوالحسن داودی درباره مصطفوی گفت: چهل و یکمین سال است که با فرید آشنا هستم. ما همکلاسی بودیم و دوستی مان از‌‌ همان زمان آغاز شد. خوشحالم که نوبت به مهجور‌ترین و نجیب‌ترین هنرمند پشت صحنه سینمای ایران رسید تا از او قدردانی شود. من سال ۶۲ کارم را با او شروع کردم. بهترین تجربیاتم را با او داشتم. به جرأت می‌گویم کمتر کسی را با این میزان اراده و صبوری دیدم که با وجود مشکل چشم‌هایش بسیار حرفه‌ای کار می‌کند.

در ادامه شادمهر راستین افزود: آیین نکوداشت تداوم ما را نشان می‌دهد. من منش هایی از مصطفوی یاد گرفتم که به چند مورد آن اشاره می‌کنم؛ گفت وگو، گستردگی فیلم نامه‌های او که این ویژگی قابل تقدیر است و انجام مستمر امور صنفی. در پایان به این نکته باید اشاره کنم که این خانه به رغم همه پایداری و توانایی‌هایش هنوز شایسته اهالی آن نیست.

همچنین فرهاد توحیدی در ادامه بیان کرد: فرید تنها یک نام در تاریخ سینمای ایران نخواهد بود، چون در زمان خودش زیسته و در کار‌هایش بازتاب داده است. کارنامه کاری اش پر از کارهای برجسته است. در جایی که فیلم نامه نویسی بر کرسی اتهام نشسته، جزو کسانی است که از سطح سینمایی متعارف ایران بالا‌تر است. امروز بسیاری به تأسی از او فیلم نامه می‌نویسند. امیدوارم همواره سلامت باشند.

مصطفوی پس از دریافت تندیس گفت: از روزی که تخیل صورت می‌گیرد تا روزی که فیلم را روی پرده می‌بینیم راه های متفاوتی پیموده و خط قرمز‌ها در همین مسیر‌ها تعریف می‌شود. خط قرمزهای نوشته و نانوشته وجود دارد و من همیشه تلاش کردم این خط قرمز‌ها را رعایت کنم.

در ادامه نماهنگ حسین ملکی به نمایش درآمد و پس از آن علیرضا زرین دست درباره او گفت: من از انوار و بهشتی به خاطر ایجاد یک دهه طلایی تشکر می‌کنم. ما بخشی از حجم درون خودمان را برای کار‌هایمان می‌گذاریم. امیدوارم همان طور که از سینمای سفید و سیاه و سپس رنگی شروع کرد با سینمای دیجیتال ادامه دهیم.

همچنین محمد علی سجادی در ادامه بیان کرد: من و حسین ملکی از فیلم «جدال» با هم همکار بودیم. به عقیده من ملکی آدم زحمت است. همیشه خود ساخته بوده و همه چیز را خودش به دست آورده است. به همین دلیل احترام زیادی برایش قائل هستم. او بهلول وار همه چیز را کسب کرده و من بسیار از او آموخته‌ام. بدون هیچ تواضعی می‌گویم که سهم عمده‌ای در کار‌هایم داشته و برایش آرزو سلامتی دارم و امیدوارم دوباره به سینما برگردد.

علیرضا داود‌نژاد هم پس از ذکر یک خاطره از همکاری خود با ملکی گفت: حسین واقعا عاشق سینماست. همیشه طنز خاصی در کلامش است و همه زندگی اش را وقف سینما کرده است. امیدوارم از این به بعد همیشه سر صحنه باشد و صحنه سینما از حسین خالی نباشد.

در ادامه امیر اثباتی نیز افزود: در صحبت هایی که از حسین ملکی شنیده‌ام احساس کردم در کلامشان آزردگی وجود دارد. اگر باعث شدیم که شما آزرده باشید پوزش می‌خواهم. باید بگویم اگر کوتاهی می‌شود به این دلیل است که گروهی نمی‌خواهند و نمی‌گذارند آنچه باید، انجام دهیم و ما را همیشه در جایگاه متهم قرار می‌دهند. امیدوارم با مدیریت جدید، دوران بهتری را تجربه کنیم و کاری را که شایسته اهالی سینماست برایشان انجام دهیم.

در پایان ملکی با دریافت تندیس این بخش از برگزار کنندگان این مراسم قدردانی کرد. همچنین با حضور تارخ، مسچی، مصطفوی و ملکی عکس یادگاری توسط عکاسان ثبت شد.

دانلود
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟