عوامل فیلم «شیار 143» در غرفه ایسنا مطرح کردند

مادر شهید را جناحی نکنید

کد خبر: ۴۴۸۸۶۱
|
۲۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۲ 12 November 2014
|
6204 بازدید
کارگردان و تهیه‌کننده «شیار 143» تاکید می‌کنند که این فیلم اصلا سیاسی نیست چون مادران شهدا شأنی بالاتر از طیف‌بندی‌ها دارند و از همه می‌خواهند که «شیار 143» را یک حرف ملی و یک ادای دین به مادران شهدا بدانند.

نرگس آبیار و محمدحسین قاسمی با حضور در غرفه خبرگزاری ایسنا، در پاسخ به خبرنگار سینمایی این خبرگزاری درباره فراجناحی بودن «شیار 143» سخن گفتند.

آبیار: «شیار 143» اصلا سیاسی نیست؛ مادر شهید را جناحی نکنید

نرگس آبیار در این‌باره بیان کرد: موضوع جنگ، رزمنده‌ها و دفاع مقدس چیزی نیست که مردم ما روی آن اختلاف‌نظر داشته باشند. اگر گاهی اختلافی بین مردم وجود دارد، در خط مشی‌های سیاسی است. ما تاکید داریم که «شیار 143» سیاسی نیست. این فیلم درباره مقام مادر، جنگی که مردم ایران را 8 سال درگیر خودش کرد و تبعات آن است.

وی ادامه داد: بنابراین «شیار 143» فیلمی فراجناحی است و فراتر از طیف‌های سیاسی حرکت می‌کند. به همین دلیل هم افراد با نظرات مختلف سیاسی به افتتاحیه فیلم‌ آمده بودند و از آن حمایت کرد. ما در این فیلم سعی کرده‌ایم نگاه انسانی و ملی داشته باشیم و جنگ تحمیلی را یک جنگ مردمی که پر از حوادث کوچک و بزرگ انسانی بود، نشان دهد.

کارگردان «شیار 143» با اشاره به اینکه مخاطب خارجی هم می‌تواند با این فیلم ارتباط حسی بگیرد، اظهار کرد: ما یک تاریخ کامل از جنگ تحمیلی و حوادث پس از آن را در «شیار 143» نشان داده‌ایم. فیلم‌های دیگر دفاع مقدس براساس یکسری اطلاعات فراتنی ساخته می‌شوند‌؛ اطلاعاتی که مخاطب باید دانایی درباره آن داشته باشد و به همین دلیل معمولا مخاطب خارجی با آن ارتباط برقرار نمی‌کند چون آن اطلاعات را ندارد اما در «شیار 143»، یک دوره تاریخ جنگ بیان می‌شود و سال‌های پس از آن را مرور می‌کنیم. همین باعث می‌شود که یک شمایل کلی از جنگ در ذهن مخاطب ساخته شود.

این کارگردان خاطرنشان کرد: به دلیل همین فضاسازی که توضیح دادم، نمایش فیلم در جشنواره‌های خارجی‌، از سوی مخاطبان با سوالات متعددی روبرو می‌شود به طوری که متوجه می‌شویم انگار آن‌ها اصلا از جنگ ما بی‌خبرند. جالب است در کره جنوبی چند نفر به من می‌گفتند جنگ شما چه بوده است؟ انگار احساس می‌کردم جنگ تحمیلی ما در میان جنگ افغانستان‌، عراق و ... گم شده بود.

آبیار: مخاطب خارجی «الفت» (مادر شهید) را درک می‌کند

آبیار در پاسخ به این پرسش که آیا مخاطب خارجی، «الفت» (با بازی مریلا زارعی و در نقش یک مادر شهید مفقودالاثر) را درک می‌کند، گفت: بله، مخاطب خارجی کاملا «الفت» را درک می‌کند. مردم هر کشوری که با جنگ دست و پنجه نرم کرده‌اند، «الفت» آن‌ها را یاد مادران خودشان می‌اندازد که در فلان جنگ داخلی دنبال فرزندان خود می‌گشتند.

وی افزود: نگاه انسانی که در فیلم حاکم است و همچنین شخصیت مادر‌، شخصیتی قابل تامل و عاطفه برانگیز در همه فرهنگ‌هاست. این باعث می‌شود که بیننده خارجی هم با «شیار 143» همراه شود و احساساتش درگیر شود. حتی یک نوجوان خارجی به من می‌گفت: «من از حالا به بعد‌،قدر مادرم را بیشتر می‌دانم».

قاسمی: ما میهمان مادران شهید هستیم، نه میزبان آن‌ها

مخاطب خارجی کاملا «الفت» (با بازی درخشان مریلا زارعی و در نقش یک مادر شهید مفقود‌الاثر) را درک می‌کند. مردم هر کشوری که با جنگ دست و پنجه نرم کرده‌اند، «الفت» آن‌ها را یاد مادران خودشان می‌اندازد

محمدحسین قاسمی (تهیه‌کننده) نیز در پاسخ به پرسشی درباره استقبال طیف‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، عامه مردم و حتی آن‌هایی که در نگاه اول ارتباطی با جنگ تحمیلی در آن‌ها نمی‌توان یافت، از افتتاحیه «شیار 143» در برج میلاد، گفت: ما فکر می‌کردیم که بهترین حالت برای افتتاحیه فیلمی مثل «شیار 143» چیست؟ در نگاه اول عوامل فیلم ما 50 نفر هستند اما در واقع اصحاب رسانه، مردم و... همه جزو عوامل تولید آن بودند چون به یاری‌اش آمدند. چرا؟ به خاطر قاسمی؟ خانم آبیار؟ خانم زارعی؟‌ قطعا هیچ کدام.

وی ادامه داد: تمام کسانی که به کمک «شیار 143» آمدند، قطعا به خاطر «الفت» پا پیش گذاشتند چون «الفت» نمادی از مام میهن اسلامی ماست که وجهی کاملا فراجناحی دارد. ما در «شیار 143» مادری را نشان می‌دهیم که علی رغم درک مصائب و مشکلات، به نوعی تعالی می‌رسد و این ویژگی مادران شهید ماست.

تهیه‌کننده «شیار 143» که از امروز 21 آبان اکرانش آغاز شده است،خاطرنشان کرد: وقتی به این مسائل فکر می‌کردیم، می‌دیدیم که همه مردم و افراد شاخص و...، به خاطر «الفت» که یک مادر شهید صبور است، به یاری فیلم آمده‌اند و حالا اگر در ضیافت‌ افتتاحیه، این مادران حضور نداشته باشند، نقض غرض است. به همین دلیل، خودمان را میهمان مادران شهیدی کردیم که صاحبان «شیار 143» هستند. البته خدا را شکر نتیجه‌اش را هم گرفتیم. زمانی که «الفت» در «شیار 143» حالش دگرگون شد و «یونس»‌اش را صدا می‌زد‌، یکی از مادران شهید، علیرضایش را صدا می‌زد و یا یک مادر دیگر، «وای مادر، وای مادر» می‌گفت. یعنی مادر شهید‌، خودش را در «الفت» می‌دیدید.

قاسمی: دفاع مقدس طیف‌بندی ندارد؛ مگر نمی‌بینید که چطور مادران شهید را تکریم کردند؟

قاسمی همچنین با اشاره به اینکه از ابتلا قصد داشتند بخشی از مصائب مادران شهید را در «شیار 143» نشان دهند، گفت: با قاطعیت می‌گویم که درباره موضوعاتی مثل دفاع مقدس و مادران شهید طیف‌بندی وجود ندارد. مگر می‌شود مادر شهید را دوست نداشت؟ در همین افتتاحیه دیدید که همه‌ی طیف‌ها چگونه مادران شهید را تکریم می‌کردند و از سوی دیگر با «الفت» و دوری‌ از فرزند شهیدش اشک می‌ریختند.

تهیه‌کننده «شیار 143» در پایان حضور در غرفه ایسنا، با ابراز امیدواری از اکران خوب این فیلم گفت: خدا را شاکریم بازخوردهای مراسم افتتاحیه خیلی مثبت بود و امیدواریم که در اکران عمومی‌، مردم از فیلم استقبال کنند. من به همه می‌گویم که «شیار 143» را ببینند، اگر آن را دوست داشتند‌ به دوستان‌شان توصیه کنند و اگر دوست نداشتند به دشمنان‌شان بگویند که بروند فیلم را ببینند!

به گزارش خبرنگار ایسنا، در هنگام حضور عوامل فیلم «شیار 143» در غرفه خبرگزاری ایسنا، حبیب ایل‌بیگی (مدیرعامل انجمن سینمای جوان) نیز در غرفه حضور داشت و دقایقی را با عوامل این فیلم سخن گفت.

ایل‌بیگی که خود جانباز دفاع مقدس است از ساخت «شیار 143» و تلاش عوامل این فیلم به خصوص نرگس آبیار و محمدحسین قاسمی تشکر و از ساخته شدن فیلمی در تکریم مادران شهدا تقدیر کرد.

او همچنین ابراز امیدواری کرد که «شیار 143» بتواند در اکران، به شکلی موفق عمل کند که الگویی برای ساخت فیلم‌های دیگر در این زمینه باشد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟