پس از موضع‌گیری رئیس تیم پزشکی کیارستمی، خانواده کارگردان لب به سخن گشود؛

پزشکان در پاسخ به اعتراض ما گفتند، نباید توقع داشته باشید به تعطیلات نرویم! / عفونت و چرک از بخیه‌ها به بیرون نشت پیدا کرده بود / آقای هاشمی چرا از حرف وزیر ارشاد ناراحت می‌شود؟

دکتر میر هم اشتباهاتش را مخفی می‌کند و هم گردن نمی‌گیرد، هم راست نمی‌گوید، چون آزمایش های پاتولوژی مشخص می‌کند که آقای کیارستمی اصلا سرطان نداشتند. پزشکی که به این راحتی دروغ می‌گوید، چطور قسم پزشکی خورده است؟ ایشان فیلمی را منتشر کردند که بتوانند خودشان را بی‌تقصیر نشان دهند. این فیلم آقای کیارستمی را به حدی ناراحت کرده که به ما معترض شدند چرا اجازه ادامه درمان به این دکتر داده‌ایم
کد خبر: ۶۰۴۶۳۸
|
۲۰ تير ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۷ 10 July 2016
|
51976 بازدید
|
پس از آنکه دکتر رضا پایدار، شخصی که از سوی وزیر بهداشت و درمان به عنوان مسئول تیم پزشکی عباس کیارستمی از روند درمان کیارستمی به شدت دفاع کرد و با قطار کردن نام گروهی از پزشکان، کوشید تا هرگونه خطایی در روند درمان این هنرمند کشورمان ـ برای نمونه وضعیت بیماران مورد توجه قرار گرفته (!) ـ را رد کند، برخی بستگان عباس کیارستمی لب به سخن گشودند و جزئیات تکان‌دهنده‌ای را بر زبان آوردند و با یکی از روزنامه‌های صبح ایران در میان گذاشتند.

به گزارش «تابناک»، دکتر رضا پایدار از زمانی که وزیر بهداشت مستقیم بر روند درمانی عباس کیارستمی نظارت می‌کرد، به عنوان مسئول تیم رسیدگی انتخاب شد. او این روز‌ها مرتب درباره مسیر درمان و نارضایتی وزیر بهداشت برای خروج این هنرمند بزرگ از ایران صحبت می‌کند و گزارش می‌دهد، مسیر درمانی درستی بعد از تشکیل تیم رسیدگی طی شد و اگر درمان به همین نحو پیش می‌رفت، شاید حالا وضعیت به گونه دیگری بود.

او بار‌ها از نحوه درمان، ویزیت‌های مکرر خود و همکارانش و همین‌ طور وزیر بهداشت گفته و اینکه درمان این بیمار تا منزل هم ادامه داشت و پزشکان تیم رسیدگی و حسن قاضی‌زاده‌ هاشمی، وزیر بهداشت، بار‌ها او را در خانه هم ویزیت کردند و کامل در جریان درمان او قرار داشتند.

توصیه همه آن‌ها این بوده که کیارستمی درمان خود را در ایران ادامه دهد و به فرانسه نرود. به گفته مسئول تیم رسیدگی به کیارستمی، وزیر بهداشت حتی به کیارستمی پیشنهاد می‌دهد چنانچه مایل به درمان توسط پزشک خارجی است مقدمات سفر پزشک را به ایران فراهم کنند اما آن‌طور که پایدار می‌گوید، کیارستمی بر این سفر اصرار داشته و بر خلاف توصیه آن‌ها به پاریس سفر کرده است.

در همین زمینه، روزنامه وقایع اتفاقیه گزارش داده است، جمعه گذشته در تماسی که با دکتر پایدار داشتیم، او ما و رسانه‌ها را به جنجال‌سازی متهم کرده و گفت، از ۱۲ فروردین که در جریان درمان قرار گرفته، از هیچ کاری دریغ نکرده و شکایت خانواده کیارستمی در حال پیگری در نظام پزشکی است. ما از او خواستیم درباره اتفاقاتی که قبل از ورود او به پرونده رخ داده، توضیح دهد که تلفن را قطع کرد و به پرسش ما پاسخی نداد.

پزشکان در پاسخ به اعتراض ما گفتند، نباید توقع داشته باشید به تعطیلات نرویم! / عفونت و چرک از بخیه‌ها به بیرون نشت پیدا کرده بود / آقای هاشمی چرا از حرف وزیر ارشاد ناراحت می‌شود؟

صبح شنبه با تماسی که با یکی از بستگان کیارستمی داشتیم، تمامی اتفاقات را برای او تشریح و شرح ماوقع و گفت‌وگوی خود با دکتر پایدار را برای او تعریف کردیم. نازلی گرگانی همراه همسرش که فرزند خواهر این کارگردان است، در زمان بستری شدن کیارستمی در بیمارستان همراه اعضای خانواده‌ درکنار این هنرمند بود.

افرادی که برای ملاقات به بیمارستان می‌رفتند، بیشتر مواقع او را در آنجا می‌دیدند که با نگرانی و البته با روی باز پذیرای ملاقات‌کنندگان بود و آن‌ها را در جریان سیر بیماری می‌گذاشت. او در واکنش به رفتار دکتر پایدار در مقابل پرسش ما گفت: «عصبانیت مشکلی را حل نمی‌کند. این کار نه ما را آرام می‌کند و نه مردم را. به جای این کار فکری به حال سیستم درمان و پزشکی ایران کنند که بسیار معیوب است».

او با تأکید بر اینکه پزشکان اطلاع‌رسانی درستی درباره بیماری این کارگردان بزرگ سینما انجام نمی‌دهند، ابتلا به سرطان را به طور قطع رد می‌کند، چون گواه آن جواب پاتولوژی است که هرگونه سرطان دستگاه گوارش را نفی کرده است. به گفته گرگانی، کیارستمی با تشخیص پولیپ روده بزرگ بدون انجام آزمایش پاتولوژی، راهی اتاق عمل و به تشخیص پزشک بخش اعظمی از روده بزرگ او خارج شد، د رحالی ‌که به گفته کار‌شناسان، نیازی به عمل جراحی به این وسعت نبوده و نتیجه آزمایشات پاتولوژی هم وقوع هرگونه سرطان را رد می‌کند. بنا بر نظارت پزشکانی که این ماجرا را دنبال کردند، اگر در‌‌ همان ابتدا، آزمایشات پاتولوژی انجام می‌شد، نیازی به عمل جراحی نبود و در صورت نتیجه مثبت آزمایشات باید جراحی به این وسعت انجام می‌گرفت.

گرگانی به حال بیمارانی که بنیه مالی محدودی دارند و به ناچار تحت چنین جراحی‌هایی قرار می‌گیرند، افسوس می‌خورد، زیرا آن‌ها علاوه بر پرداخت هزینه‌های بالا، دچار عوارض چنین جراحی‌هایی هم می‌شوند. خانواده کیارستمی مشکلی برای پرداخت هزینه‌ها نداشتند؛ اما افرادی هستند که برای پرداخت هزینه‌ها فرش زیر پای خود را می‌فروشند و در ‌‌نهایت بدون اینکه بیمار آن‌ها بهبود پیدا کرده باشد، عزادار می‌شوند.

پس از جراحی با اینکه دکتر احمد میر اعلام می‌کند، جراحی موفقیت‌آمیز بوده، کیارستمی دچار عفونت و خونریزی می‌شود، ولی پزشک راهی تعطیلات نوروزی در سفری به خارج از کشور می‌شود. این در حالی است که پزشک معالج به خوبی در جریان روند درمان بوده و از حساس بودن معالجه خبر داشته؛ اما ترجیح می‌دهد به تفریح و سفر بپردازد.

گرگانی می‌گوید: «اگر آقای دکتر در بیمارستان حضور داشتند، ممکن بود روند درمان طور دیگری طی شود. اما ایشان مسئولیت‌پذیر نبودند و حالا حتی نمی‌توان گفت که پزشک حاذقی هم هستند، چرا که بدون انجام آزمایشات پاتولوژی بیمار خود را جراحی کردند. آقای کیارستمی وقتی از این موضوع با خبر شد، خیلی عصبانی و ناراحت شدند و حتی به ما اعتراض کردند که چرا اجازه چنین کاری به این دکتر داده شد».

به گفته این عضو خانواده کیارستمی بعد از بروز عفونت، دکتر میر که شور و شوق سفر داشته بیمار را به دکتر پارسا که متخصص عفونی هستند، ارجاع می‌دهد. دکتر میر می‌گوید عمل من موفقیت‌آمیز بوده و دکتر پارسا هم در پاسخ به او می‌گوید این بیمار با تشخیص عفونت بستری نشدند که من او را تحت‌نظر بگیرم.

هر دو پزشک به دلیل تعطیلات نوروزی بیمار را‌‌ رها کرده و به سفر می‌روند. گرگانی این پرسش را مطرح می‌کند که در چنین مواردی چه کسی باید پاسخگوی بیماران و همراهان آن‌ها باشد؟ آیا پزشکان حاذق و متخصص یک بیمارستان باید دسته‌جمعی به مسافرت بروند؟ اگر مشکلی برای بیمار به وجود بیاید، چه کسی باید به فکر درمان او باشد؟

در این شرایط که کیارستمی کاهش شدید وزن و عفونت شدید پیدا می‌کند، پزشکی که سابقه کمتری از پزشکان قبلی دارد، کنترل اوضاع را بر عهده می‌گیرد که گرگانی می‌گوید، او تنها کسی بود که در موقعیت‌های اضطراری و اورژانسی پیگیر وضعیت این بیمار بوده است.

با همه رنج و دردی که این خانواده به آن مبتلا هستند، گرگانی تأکید می‌کند که پزشکان متخصص حاذق و مسئولی هم هستند که احساس مسئولیت دارند و تعداد آن‌ها هم کم نیست؛ اما درس ‌خواندن و پزشک ‌شدن به این معنی نیست که این افراد به دیگران برتری دارند و باید وضعیت بیمار را به او و خانواده‌اش اطلاع‌ دهند و آن‌ها را از روند درمان مطلع کنند.

این عضو خانواده داغدار کیارستمی می‌گوید: «پزشکان ولی‌نعمت ما نیستند. شغل آن‌ها خدمت‌رسانی به بیماران است و برای همین درس‌ خوانده‌اند. وقتی دکتر میر برای عیادت به منزل آقای کیارستمی آمدند، ایشان او را نپذیرفتند و به او پیغام رساندند که در شأن من و شما نیست که دیگر با هم روبه‌رو شویم. دکتر میر هم در پیغام تلگرامی عجیبی عنوان می‌‌کند که من نمی‌توانم رازهای بیمارم را فاش کنم؛ در حالی‌که رازی باقی نمانده بود. آقای کیارستمی از همه چیز باخبر بودند. ۱۷ اسفند که به بیمارستان رفتند به ما گفتند اطلاع‌رسانی نکنید چون قرار بود بعد از جراحی، سه روز در بخش باشند و بعد هم به خانه بیایند. ایشان نمی‌خواستند، مردم از جراحی باخبر شده و مقابل بیمارستان جمع شوند. می‌خواستند وقتی به خانه آمدند دراین‌باره خبررسانی شود».

در نبود پزشکان متخصص، میزان عفونت به ‌اندازه‌ای می‌رسد که حتی عفونت و چرک از بخیه‌ها هم به بیرون نشت پیدا می‌کند و گرگانی تأکید می‌کند، اگر اقدامات بعدی ناشی از رسانه‌ای شدن روند درمان انجام نمی‌گرفت، کیارستمی در‌‌ همان تعطیلات نوروز از دست می‌رفت. او تأکید می‌کند: «آقای جنتی درست می‌گویند که اگر ما نبودیم، کیارستمی از بین می‌رفت. اگر آقای وزیر بهداشت نیامده بودند، معلوم نبود چه اتفاقی برای آقای کیارستمی می‌افتاد. آقای هاشمی چرا از این حرف وزیر ارشاد ناراحت می‌شوند؟ آقای جنتی دقیقا حرف ما را زدند».

عضو خانواده کیارستمی از اینکه قبل از تعطیلات نوروز اطلاع‌رسانی نکرده و وزیر را در جریان قرار ندادند، ابراز تأسف می‌کند. به گفته او، پزشکان متخصص در پاسخ به اعتراض این خانواده درباره اینکه چرا با وجود وخامت حال بیمار به سفر رفتند، می‌گویند پزشکی کار سخت و طاقت‌فرسایی است و نباید توقع داشت که ما پزشکان به تعطیلات نرویم. در حالی‌که یک پزشک نباید مانند یک تاجر کرکره‌ تجارتخانه را پایین بکشد و بدون توجه به بیمارانش آن‌ها را به پرسنل بیمارستان واگذار کند.

دکتر میر در پاسخ به اعتراض به این خانواده گفته، در سفر تنها در اتاق هتل به اینترنت دسترسی داشت و از آنجا با خواندن خبر‌ها ناراحت و غمگین می‌شده؛ با این حال او ۱۵روز تمام در سفر بوده و حتی با خواندن خبر‌ها هم تمایلی به بازگشت نداشته است.
 
گرگانی با اعتراض شدید به این پزشک معتقد است، او علاوه بر سهل‌انگاری به ناحق حرف می‌زند: «دکتر میر هم اشتباهاتش را مخفی می‌کند و به گردن نمی‌گیرد، هم راست نمی‌گوید. چون آزمایشات پاتولوژی مشخص می‌کند که آقای کیارستمی اصلا سرطان نداشتند. پزشکی که به این راحتی دروغ می‌گوید، چطور قسم پزشکی خورده است؟ ایشان فیلمی را منتشر کردند که بتوانند خودشان را بی‌تقصیر نشان دهند. این فیلم آقای کیارستمی را به حدی ناراحت کرده که به ما معترض شدند چرا اجازه ادامه درمان به این دکتر داده‌ایم».

عضو این خانواده داغدیده بر این باورند، پرونده پزشکی کیارستمی به پرونده پزشکی مردم ایران گره خورده است. مرگ این هنرمند نمونه‌ای از بی‌توجهی پزشکان به بیمارانی است که خانواده‌شان عزادار شدند.

پرونده پزشکی کارگردان شاخص و از دست‌رفته سینمای ایران بنا به شکایت خانواده‌اش در حال پیگیری است. سازمان نظام پزشکی خارج از نوبت در حال بررسی این پرونده است. خانواده این هنرمند بزرگ به شدت به دنبال پیگیری این پرونده هستند تا شاید راه برای اشتباهات این‌چنینی بسته شود. از کیارستمی که گذشت. ما او را به راحتی از دست دادیم. هزاران هزار بیمار مانند کیارستمی روی تخت بیمارستان‌ها خوابیدند. صدای آن‌ها به گوش چه کسی می‌رسد؟ امید که این پرونده هم مانند بسیاری از پرونده‌های قضائی و پزشکی مشمول مرور زمان نشود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۴
در انتظار بررسی: ۴۶۹
انتشار یافته: ۵۵
میثم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۰
این اتفاقات معمولا اغلب و تقریبا همیشه در ایران فقط میافته
محمد جعفر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۰
باید اگر تخلف پزشک در مرگ کارگردان محرز شود باید توبیخی بخورد. مثلا یک ماه حقوقش را 1 میلیون کم کنند. اینگونه تنبیهات باعث بالا رفتن کیفیت کار پزشکان می شود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۰
از حقوق صد میلیونی یک میلیون کم شود چه می شود؟
محمد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۰
داداش چند چندین؟ چی زدی اینقدر خوبی؟
به نظرت این پزشکان محتاج یک میلیون حقوقن؟ اگه با یک میلیون دردی دوا میشد که پا نمیشد بره سفر خارج اونم 15 روز!!! پس میشه فهمید وضع مالی این جور دکترا خیلی هم خوبه و شاید بشه گفت نیازی به پولهای بیمارستان ندارن
دوستان به نظرتون وقتش نرسیده؟ یا هنوز فکر میکنین ماها قدرتشو داریم خودمون مشکلاتمون رو حل کنیم؟
اللهم عجل لولیک الفرج
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۰
چی میگی ؟؟؟ باید مجوز طبابتش بصورت دائمی لغو بشه ، یک میلیون که پول تو جیبی بچه این قشر هم نمیشه !!! کجای کاری ؟ نکنه خودت دکتری میخوای آدرس غلط بدی مردم توقعشون از مجازات بیاد پایین! فقط باید لغو مجوز طبابت بشن این به اصطلاح دکترها
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۰
حقوق اطبا را که تنها قشری اند که نیازی به افزایش حقوق ندارند، بیشتر اضافه کنید تا بیشتر تخلف کنند. افزایش غیرمنطقی حقوق قشری انها را پروتر و جسورتر هم میکند.
عقب ماندگی شاخ و دم ندارد: به این معنی است قشرهای بنیادی مانند معلمان و اساتید و ... با حقوق تحقیرامیز زندگی کنند تا در اینده ما دست نیاز به سوی متخصصان کشورهای اجنبی برای حل مشکلاتمان بکنیم. این دید کوته بینانه مسئولین را در افزایش حقوق اطبا بدون دست زدن به حقوق سایر قشرها را نشان میدهد تا بحال که 3 سال از افزایشها میگذرد بجز عیش و نوش اطبا و مسافرتهای ولخرجانه انها به خارج تحولی در بهداشت و درمان و وجدان پزشکی نمی بینیم
حجت
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۰
چرا کسی جلو این حرام خوارها رو نمی گیره.
امیر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۰
آقای قاضی زاده هاشمی ...وضع بهداشت و درمان کشور فاجعه هست !
از طرح تحول درمانی ات فقط یک عده پزشک متخصص از در آمد های ماهی 40-50 میلیوت تومان به در آمد ( کارانه یا پر کیس ) بالای 300 و 400 میلیون تومان در ماه دست پیدا کردند.
هفته اول عید نصف شب مادرم حالش بد شد با آمبولانس خصوصی به بیمارستان بانک... منتقلش کردیم.تکلمش دچار مشکل شده بود...بسیار با طمانینه کار میکردند و بعد چهار ساعت ...مادر را بستری کردند و گفتند صبر میکنیم تا صبح دکتر بیاید ببینند.حالا بماند دکتر ها همه ماشالا عید ها سفر خارجند. دکتری صبح آمده دیده و دستور بستری در آی سی یو را دادند... مادر عزیز تر از جانم ...که هر روز میدیدمش در کمال نا با وری پس از ده روز در بیمارستان درگذشت. روز بعد متوجه شدم ایشان سکته مغزی کرده بود و ظاهرا یا نفهمیده بودند و یا جان بیمار برایشان مهم نبوده زیرا بعدا فهمیدم بیمار سکته مغزی در 3 تا 4 ساعت اول اتفاق حیاتی است و امکان بازیابی و خوب شدن با درصد بالا هست. به شرطی که در 4 ساعت اول اقدامات عملی انجام شود. جالبه مادر من را بستری کردند و گذاشتند تا صبح !!! آقای دکتر تشریف بیاورند و سر فرصت اگر حسش بود یه سری هم به مادر ما بزنند. جالبه موقع بستری کردن ( در همه بیمارستانها عرف است !!) 200 صفحه انواع و اقسام تعهد با امضا و اثر انگشت گرفتند که حق هیچگونه اعتراض نداریم . این ظلم نیست ؟!!! از همرا مریض اورژانسی در ساعت 3 نصف شب که عزیزش تو تخت مریض است . شونصد صفحه تعهدی که کسی وقت نمی کند بخواند ...فقط سریع امضا می کند که مریضش بستری شود .... این وجدان است ؟!!!!
خدا مادر عزیزان تابناک را حفظ و رفتگان را قرین رحمت کند.....بعد از سه ماه هنوز چشمانم پر اشک است.
حسين
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۰
بايدفاتحه اي نثار اين سيستم درماني نمود
هادی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۰
فقط یک کلام:کشتنش
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۰
دقیقا
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۰
وای به حال مردم عادی
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۰
نگران پیگیری نباشید نه اولین بوده نه اخرین این داستان همچنان ادامه دارد خدا بیامرزدمرحوم کیا رستمی را ببینید داستان پزشکان بی مسئولیت تاجر صفت را
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۰
اگه یه نفر تو امریکا از اشتباه پزشکی بمیره صدا و سیما ده تا کارشناس برای تخلیل میاره چرا کسی نیست به مگر هزاران نفر بدبخت فلک زده تو کشور توجه ای نمیکنه ما مثل خیلی ها پول نداریم بریم خارج چه خاکی او سرمون بریزیم ما پول نداریم بریم لندن و فنلاند
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟