عوامل تشدیدکننده طلاق چیست؟

کد خبر: ۶۱۹۲۲۷
|
۱۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۰ 31 August 2016
|
9436 بازدید
|
روند افزایشی آمار طلاق در کشور طی سال‌های اخیر چنان سیر صعودی به خود گرفته که در همین سال‌ها، افراد بسیاری اعم از مسئول، کارشناس و دولتمرد نسبت به این معضل به‌شدت ابراز نگرانی‌ کرده‌اند.

به گزارش  تسنیم از قم، روند افزایشی آمار طلاق در کشور طی سال‌های اخیر چنان سیر صعودی به خود گرفته که در همین سال‌ها، افراد بسیاری اعم از مسئول و دولتمرد و نماینده مجلس گرفته تا مراجع تقلید و شخصیت‌های دینی و فرهنگی نسبت به این معضل به‌شدت ابراز نگرانی‌ کرده و خواستار فکری اساسی برای حل آن شده‌اند.

در حال حاضر بنا بر آمار به‌طور متوسط از هر چهار ازدواج در تهران یک مورد و به طور متوسط در کشور از هر شش ازدواج یک مورد آن به طلاق می‌انجامد و اوضاع وقتی تأسف بار تر می‌شود که این روزها به‌جای افزایش جشن‌های ازدواج به‌تدریج شاهد رسم نامطلوب جشن طلاق در بین برخی خانواده‌ها هستیم.

درباره چرایی افزایش آمار طلاق و این که در مقابله با این موج ناخوشایند چه باید کرد با تنی چند از اساتید حوزه که عضو مجلس خبرگان رهبری نیز هستند به گفت‌و‌گو نشستیم:

دخالت‌های بی‌جا عامل تشدید طلاق


آیت‌الله علی اسلامی بابیان اینکه افزایش آمار طلاق نیازمند بررسی دقیق زمینه‌ها و علل آن از سوی اندیشمندان حوزه و دانشگاه است، اظهار داشت: یکی از عواملی که در افزایش آمار طلاق مؤثر است، کم‌توجهی به امور دینی و معنوی است چه آنکه بی‌شک التزام زن و مرد به اصول دینی و اخلاقی باعث می‌شود که کانون خانواده‌ها آن‌ها مستحکم باشد و با هر مشکل و اختلاف و تنشی، ارکان آن به‌آسانی سست نشود.

وی همچنین با اشاره به این‌که قطعاً اوضاع اقتصادی و معیشتی نیز می‌تواند در این مسئله دخیل باشد، گفت: علاوه بر مسئله اقتصادی نمی‌توان از دخالت بی‌جای برخی خانواده‌ها در تشدید معضل طلاق غافل شد چرا که گاهی مشاهده می‌شود برخی از نزدیکان و خویشاوندان به اسم دلسوزی و تعصب خویشاوندی به‌جای آن که مانع از بروز طلاق شوند خودشان به آتش به یار معرکه تبدیل‌شده و در تسریع در این امر که مبغوض ترین حلال الهی به شمار می‌رود، مؤثر هستند.

عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین ادامه داد: از سویی متأسفانه شاهدیم که در بین برخی زوجین، اصل ازدواج چندان روی اصول و ضوابط خود صورت نمی‌گیرد و لذا به همین خاطر در کم‌ترین زمان ممکن به طلاق توافقی می‌انجامد و این در حالی است که دین مبین اسلام به خوبی شرایط ازدواج آسان و آگاهانه را تبیین کرده است و اگر ما به توصیه‌های قرآنی و کلام اهل بیت (ع) دراین‌باره به خوبی توجه کرده و به این تعالیم عمل کنیم، دچار مشکل نمی‌شویم.

لزوم اطلاع رسانی و فرهنگ‌سازی درباره عواقب طلاق


وی افزود: به اعتقاد بنده راه کاهش آمار طلاق هم توجه به مباحث فرهنگی و آموزشی و فرهنگ‌سازی مطلوب است و هم اینکه خود افراد و خانواده‌ها به عواقب و عوارض طلاق خوب بیندیشند و بعد تصمیم لازم را اخذ کنند.

حجت‌الاسلام و المسلمین احمد مبلغی، دیگر عضو خبرگان رهبری نیز بابیان اینکه بدون تردید افزایش آمار طلاق به‌ویژه از نوع توافقی آن، زنگ خطر را در کشور به صدا درآورده است، گفت: برای مقابله با آسیب‌ها و آفات طلاق در جامعه نیازمند یک فعالیت علمی، فرهنگی، پژوهشی و اجتماعی و رسانه‌ای هستیم تا به‌تدریج شاهد مهار این موج شوم باشیم.

وی افزود: در سال‌ها و ماه‌های اخیر مراجع عظام تقلید بارها نگرانی خود را در این باره نشان داده‌اند که در این باره لازم است همه نهادهای مسئول اعم از تقنینی و اجرایی و فرهنگی و رسانه‌ای نسبت به این موضوع حساس شده و در فرآیندی جمعی و هم افزایانه به شناسایی علل و عوامل تشدید طلاق و نیز اجرای راهکارهای جلوگیری از روند تصاعدی آن بپردازند.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی همچنین بیان داشت در شرایط کنونی گاه مشاهده می‌شود که طلاق و دریافت مهریه متأسفانه به هدف ازدواج تبدیل شده و این در حالی است که در قدیم این مسئله بسیار حداقلی بود و تشکیل زندگی‌ها بسیار استوار و پابرجا انجام می‌شد.

بی تفاوتی درباره طلاق امری بی معناست


وی خاطرنشان کرد: اساساً نگاه و رویکرد دین مبین اسلام این است که طلاق همواره به‌عنوان یک عامل ضعیف و حداقلی در جامعه باشد و افراد حتی‌الامکان از آن صرف‌نظر کنند نه اینکه مثل الآن برخی زوجین به‌راحتی به دنبال راه‌حل طلاق می‌روند.

آیت‌الله سید احمد حسینی خراسانی نیز با اشاره به این‌که هیچ‌کس نمی‌تواند در برابر افزایش آمار طلاق در جامعه و آسیب‌های ناشی از آن بی‌تفاوت باشد، اظهار داشت: در این میان به‌ویژه مسئولان و دولتمردان باید با در نظر گرفتن همه شرایط و زمینه‌هایی که در بروز و تشدید این مسئله دخیل است، می‌بایست در طرح‌ها و برنامه‌های خرد و کلان خود به گونه‌ای تصمیم‌گیری کنند که درنهایت شاهد کاهش آمار طلاق در کشور باشیم.

وی خاطرنشان کرد: البته در این خصوص نمی توان از نقش مسموم و آثار نامطلوب تهاجم فرهنگی دشمن به خصوص از طریق شبکه های ماهواره ای و سایت های مبتذل اینترنتی همچنین شبکه های اجتماعی غافل شد چرا که این ها در متلاشی کردن بنیان خانواده ها تاثیر به سزایی دارند.

عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین گفت: در مواجهه با معضل طلاق ما باید آسیب شناسی دقیق و کارشناسانه ای داشته باشیم تا ببینیم واقعاً چرا وضعیت ما در عرصه فرهنگی و اجتماعی به اینجا رسیده است.

وی افزود: طبعاً هم حوزویان و هم دانشگاهیان ، چهره های فرهنگی ، اصحاب رسانه و صاحبان تریبون وظیفه دارند که مردم و به خصوص نسل جوان را نسبت به خطرات و آفات طلاق آگاه کرده و همچنین راه های زندگی مسالمت آمیز و با محبت و عشق را به زوجین جوان آموزش دهند.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۲
انتشار یافته: ۱۶
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۰
کار فرهنگی باید انجام شود و سرمایه داران باید کارآفرینی کنند تا طلاق کاهش یابد . آموزش روابط انسانی بین افراد ، آموزش حل مشکلات ارتباطی ، روابط عمومی و ... از کودکی در همه پایه های تحصیلی انجام شود و مشکل معیشت مردم هم اگر حل شود طلاق کمتر می شود
حامد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۰
بی پولی!




والسلام!
هاچ زنبورگاوی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۰
غر زدن به شبکه های اجتماعی یادتون رفت
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۰
بی کاری.
نداشتن مسکن
چشم و هم چشمی
توقعات بیجا و زیاد از حد توان از هم
امیر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۰
عوامل طلاق از نظر من: ۱-فقر و بی پولی ۲-نبود درآمد کافی و بیکاری ۳-نبود فرهنگ یکسان خانوادگی
آرش
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۰
وای ... وای ... امان از مادر زن ... برای داماد دشمن داناست و برای دخترش دوست نادان ....
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۰
یک توصیه مفید:
به مشورت های خانوم هایی که خودشون زندگی متاهلی ناموفقی دارند گوش ندین.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۰
بیشتر طلاق هایی که من میبینم به خاطر بیکاری مرد هست. خانم ها دیگه خونه نمیمونن و همه ش به قر و فر خودشون میرسن و مجبورن خرجشون رو در بیارن . آقا هم که بیکاره و نمیتونه خرج خونواده شو بده دهنشو میبنده و اصلا نمیگه تو چه کار میکنی یا این همه پول رو از کجا میاری؟ چون بچه ها خرج دارن. من دارم میبینم خانواده ای تو کرج با دو تا بچه نوجوون که مدرسه غیر انتفاعی هم میرن مادر خانواده اخیرا 7 میلیون تومن داد شکمش رو عمل کرد که کوچیک بشه گوشی بچه هاش رو عوض کرد دو سه میلیون . خرید لباس کردن دو سه میلیون و.....حالا همین خانم برای من قسم خورد که از قبل از عید که همسرش بیکار شده تا الان یک هزار تومنی نداشته بهش بده. خود خانم هم تحصیلاتی نداره و شغلی نداره. الان هم تصمیم گرفته که دیگه از همسرش جدا شه میگه دیگه حوصله شو ندارم باید خرج اونم بدم . یه جوری دیگه دست و پا گیره!!! چند تا دیگه رو میشناسم که این مراحل رو گذروندن و الان جدا شدن و دارن خودشون خرج زندگیشون رو در میارن! اینا مصیبته چون بچه هاشون هم پاشونو میذارن جای پای پدر مادراشون!
شمس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۰
تا چندسال پیش ازدواج میکردند که زندگی کنند حالا ازدواج میکنن که طلاق بگیرند.تا ازاد شوند به بیبندو باری .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۰
خودبرتر بيني اقايون غرور عدم توجه به نصيحت بزرگان عدم توجه به نيازهاي ضروري زندگي ضمنا درجواب انهايي كه ميگن بيكاري وبي پولي شوهرمن فقط دنبال كار وكسب درامد هست بدون اينكه بدونه چه هدفي ازكسب درامد داره ودريغ از خريد وسايل ضروري منزل ودريغ از پيگيري مشكل نازايي بنابراين همه مشكلات كاروپول نيست بلكه داشتن شعور البته چه خانم وچه اقا موثر تراست
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟