از صبح امروز رسانه های طرفدار دولت، از عدم پخش زنده سخنرانی رئیس جمهور در یک همایش سخن می گویند و می نویسند که صدا و سیما به تریبون مخالفان دولت تبدیل شده و از آن سو هم اصولگرایان می نویسند که دولت در بزنگاه انتخابات، فشار خود را به صدا و سیما زیاد کرده است.
به گزارش «تابناک» بن مایه این جدال ها با اندکی تسامح و خردورزی قابل رفع است. صدا و سیما این روزهای مانده به انتخابات، هر چه دولت تریبون خواست در اختیارش قرار دهد؛ نه تنها سخنرانی های رئیس جمهور را پوشش زنده بدهد، بلکه هر کجا رئیس جمهور نشست و برخاستی داشت، تقاضا کند، آنان را هم برای مردم زنده پخش کند. هر وزیری یا نماینده ای از دولت که درخواست تریبون صدا و سیما کرد، مضایقه نکند و شرایط را برای آنان فراهم کند.
بر پایه این گزارش، دولتی ها هم این حق را قائل باشند که در تلویزیون نقد شوند و چون نقد همچون شمشیر دو لبه است، نقدها را تخریب تلقی نکنند. به همین سادگی این جدال به پایان می رسد. قرار نیست چون حسن روحانی رئیس جمهور است، اگر مورد انتقاد قرار گرفت، تخریب تلقی شود. کسی که کار می کند، لاجرم مورد انتقاد نقادان قرار می گیرد.
پوشش ندادن یا کمتر پوشش دادن رئیس جمهور و وزرا، بهانه ای است که صدا و سیما در اختیار مسئولان اجرایی می گذارد؛ اما اگر تلویزیون همه حرکات و سکنات رئیس جمهور و وزرا را 24 ساعته نشان دهد، هم این بهانه برای فرار از پاسخگویی گرفته می شود و هم مردم به راحتی می توانند قضاوت کنند. اگر بپذیریم مردم خود بهترین قاضی و تشخیص دهنده هستند با حضور و حرف زدن مسئولان قرار نیست اتفاقی بیفتد. مردم وضع خود و کشور را می بینند و حرف های مسئولان را هم می شنوند! بهانه ها هم گرفته می شود!
علاوه بر این، در این سال ها این ایده از سوی برخی منتقدان صدا و سیما ترویج داده شده که صدا و سیما هر که را بیشتر پوشش دهد، مردم خلاف او را انتخاب می کنند. این که اکنون دولتی ها تمایل دارند موضوع صدا و سیما باشند و شب و روز تریبون در اختیارشان باشد که البته با نظرات سابق آنان تعارض دارد، اما چرا صدا و سیما از این درخواست استقبال نمی کند؟ نهایتا یا ایده منفور بودن صدا و سیما را خنثی می کند یا کاری می کند که مردم خلاف برنامه های صدا و سیما به رقیب دولت رأی دهند!
بهترین رویکرد این روزها برای صدا و سیما، پوشش همه جانبه دولت است. دولت یا واقعا کار کرده است برای این کشور که اطلاع رسانی این کارها، از وظایف اصلی صدا و سیماست و یا واقعا کار نکرده که در این صورت هم با حضورشان حرفی برای گفتن نخواهند داشت.
این روزهای منتهی به انتخابات بر عکس سیاست عدم پوشش رادیو و تلویزیونی دولت، سیاست باید پوشش همه جانبه دولت باشد و کوچکترین حرکات دولت هم باید به مردم نشان داده شود. تلویزیون نباید به دولت حالت اپوزیسیون بدهد. دولتی که چهار سال است سکان اجرایی دولت را در دست دارد، لازم است، پاسخگو باشد، نه اینکه به بهانه عدم پخش سخنرانی خود را در وضعیت اپوزیسیون نظام نشان دهد! دولت را بیش از هر زمان دیگری پوشش بدهید و مردم را در جریان این پوشش رسانه ای قرار دهید.