در دومین روز هفته، دلار در مسیر کاهشی قرار گرفت اما این در شرایطی است که سکه روند متفاوتی را تجربه کرد.
به گزارش «تابناک اقتصادی»، شاخص بازار ارز که روز شنبه با ۴ تومان افت به قیمت ۳هزار و ۷۳۶ تومان رسیده بود، روز یکشنبه ۶ تومان افت دیگر را تجربه کرد و روی قیمت ۳ هزار و ۷۳۰ تومان قرار گرفت.
اما این در حالی است که روز گذشته بازارهای جهانی تعطیل بود و قیمت اونس روی عدد هزار و ۲۶۷ دلار ثابث باقی مانده بود، بنابراین افت قیمت دلار در مقابل خوشبینی ها برای روند صعودی اونس تاثیر چندانی بر قیمت ها نداشت.
به این ترتیب در معاملات روز شنبه سر رسیدهای فعال بازار آتی بورس کالا با روند قیمتی متفاوتی را تجربه کردند، به طوری که از ۵ سررسید بازار آتی ۴ سررسید با افزایش قیمت و یک سررسید با روند نزولی به ثبت رسید.
همچنین حجم معاملات آتی سکه طی روز گذشته (شنبه) در بورس کالا به ۳ هزار ۹۵۰قرارداد و ارزش آن به ۵۴۳ میلیارد ریال رسید .
از بازار نقدی چه خبر؟
همسو با افت قیمت دلار، در دومین روز هفته، سکه تمام بهار آزادی در مسیر کاهشی قرار گرفت و با هزار تومان کاهش به قیمت یک میلیون و ۲۰۵ هزار تومان رسید. افت قیمت فلز گرانبهای داخلی در شرایطی صورت گرفت که در اولین روز هفته با رشد ۴ هزار تومانی و رسیدن به قیمت یک میلیون و ۲۰۶ هزار تومان از کف ۱۷ روزه بالا آمده بود.
۵ عامل مهم بر قیمت طلا
از ابتدای ۲۰۱۶ تاکنون تقاضای طلا هم در بخش فیزیکی و هم سرمایه گذاری با رشد چشمگیری روبرو شده است. تقاضای فیزیکی در این مدت با رشد ۱۹ درصدی همراه بوده است.
بر اساس این گزارش تحلیل کارشناسان اقتصادی نشان می دهد که قیمت طلا در شش ماه دوم امسال بیشتر تحت تاثیر ۵ عامل مهم خواهد بود. نخستین عامل مهم سیاست های پولی فدرال رزرو آمریکا است.
سیاست های فدرال رزرو تاثیر زیادی بر نرخ بهره اوراق قرضه و بازار پولی خواهد داشت. این نرخ بهره در اقتصاد آمریکا است که هزینه فرصت را مشخص می کند، به نظر می رسد افزایش نرخ بهره فدرال رزرو موجب تقویت ارزش دلار می شود. فدرال رزرو در شرایط کنونی در حال اجرای سیاست های سختگیرانه پولی است. نوسانات نرخ بیکاری و نرخ تورم تاثیر زیادی بر سیاست های پولی فدرال رزرو طی ماه های آینده خواهد داشت.
عامل دوم و موثر بر قیمت طلا طی ماه های آینده نرخ تورم آمریکا خواهد بود. فدرال رزرو آمریکا دستیابی به نرخ تورم ۲ درصدی را هدف اصلی خود تعیین کرده است. با افزایش رشد اقتصادی، فدرال رزرو عرضه پول را افزایش می دهد. این مساله می تواند در بلندمدت موجب افزایش نسبی نرخ تورم شود. به طور طبیعی افزایش نرخ تورم موجب انگیزه بیشتری برای سرمایه گذاران خواهد شد تا طلای بیشتری خریداری کنند.
عامل سوم سیاست های اقتصادی و مالیاتی دولت ترامپ است. نگرانی های سرمایه گذاران نسبت به سیاست های دولت ترامپ می تواند تاثیر زیادی بر رشد تقاضای سرمایه گذاری برای طلا داشته باشد. هنوز نااطمینانی های زیادی نسبت به توانایی دولت ترامپ برای تصویب برنامه های اقتصادی و مالی خود در کنگره وجود دارد.ترامپ قول داده است تا مالیات ها را کاهش دهد و میلیاردها دلار در زیرساخت های اقتصادی سرمایه گذاری نماید. ناتوانی ترامپ در اصلاح برنامه بهداشت و بیمه همگانی، تردیدهای زیادی را به وجود اورده است.
عامل چهارم و موثر بر قیمت طلا، نگرانی نسبت به تبعات برگزیت است. اگر نگرانی نسبت به سیاست های اقتصادی و مالی ترامپ را مهمترین نااطمینانی در شش ماه دوم امسال بدانیم، بی شک خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا دومین عامل مهم نگرانی خواهد بود. مردم بریتانیا تابستان گذشته به طور غیرمنتظره ای به خروج این کشور از اتحادیه اروپا رای دادند. ترزا می نخست وزیر بریتانیا اکنون ۲ سال فرصت دارد تا روند خروج از اتحادیه اروپا را نهایی کند و به توافق جامعی با سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا دست پیدا کند.
عامل پنجم و موثر بر قیمت طلا نیز وضعیت تقاضا و عرضه خواهد بود. شورای جهانی طلا اعلام کرده است که تقاضای طلا در سه ماه نخست امسال با افت ۳۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل روبرو شده است.
منبع: بورس کالای ایران