تغییر جهت بازار مسکن تهران

کد خبر: ۷۱۹۰۰۵
|
۱۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۸ 06 August 2017
|
14227 بازدید
|
۴
نشانه‌هایی مبنی بر تغییر رویکرد سرمایه گذاران از ساخت و ساز در مناطق شمال شهر به هسته مرکزی با رشد ۵۶ درصدی صدور پروانه‌های ساختمانی در نقاط بافت فرسوده تهران طی چهار ماه ابتدای سال جاری دیده می شود.

به گزارش ایسنا، بازار مسکن شهر تهران با چند ریزنوسان در بافت فرسوده، بخش املاک کوچک متراژ و ارزان قیمت از ابتدای سال ۱۳۹۶ نشانه های خروج غیرتورمی از رکود را این بار از جنوب شهر تهران بروز داده که پیشتازی منطقه ۱۲ به عنوان دربردارنده بیشترین پلاک‌های بافت فرسوده در رشد متوسط قیمت مسکن با افزایش ۱۳ درصدی طی تیرماه نسبت به مدت مشابه سال قبل، افزایش ۵۶ درصدی پروانه های ساختمانی در مناطق ۱۱ و ۱۲ طی چهار ماه و رشد ۴۹ درصدی تقاضا برای خرید واحدهای ۱۶ تا ۲۰ سال موید این مساله است.

 

مظنه قیمت مسکن در مناطق ۱۰ تا ۱۲ تهران بر اساس معاملات مردادماه ۱۳۹۶

محله

متراژ

سن بنا

قیمت

امین حضور

۵۰ متر

۱۲ سال

۱۱۰ میلیون

آبشار دمار

۶۸ متر

۳ سال

۱۹۰ میلیون

لاله زار

۶۲ متر

۱۴ سال

۱۸۰ میلیون

سنگلج درخونگاه

۴۶ متر

۳ سال

۱۱۳ میلیون

دخانیات

۴۵ متر

۱۴ سال

۹۸ میلیون

هلال احمر

۴۹ متر

۵ سال

۹۰ میلیون

اسکندری

۱۲۰ متر

نوساز

۴۹۲ میلیون

جمالزاده

۵۱ متر

۶ سال

۱۸۰ میلیون

آگاهی

۶۶ متر

۱۱ سال

۱۵۵ میلیون

منیریه

۵۵ متر

۴ سال

۲۰۷ میلیون

آذربایجان

۶۶ متر

۱۹ سال

۲۳۷ میلیون

باغشاه

۶۵ متر

۹ سال

۲۳۰ میلیون

فروزش

۸۱ متر

نوساز

۲۹۵ میلیون

شبیری جی

۴۹ متر

نوساز

۱۱۹ میلیون

بریانک

۶۰ متر

۵ سال

۱۸۷ میلیون

هاشمی

۵۳ متر

۷ سال

۱۳۴ میلیون

با اینکه رشد ۳۶.۶ درصدی پروانه ساختمانی شهر تهران در زمستان ۱۳۹۵ نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن در بهار سال جاری دچار افت شد و به وضعیت منفی رسید، شاهد نوعی رونق ساخت و ساز در منطقه ۱۲ بودیم که صدور پروانه های ساختمانی در این منطقه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱.۵ برابر شد و نشان می دهد تمایل برای سرمایه گذاری در مسکن لوکس و نیمه لوکس با توجه به ۴۹۰ هزار واحد مسکونی خالی استان تهران، به سمت متقاضیان اصلی سوق یافته است. اتفاقی که در روزهای اخیر با ارایه تسهیلات ۱۶۰ میلیون تومانی با سود هشت درصد برای ساخت و ساز در بافت فرسوده از طریق سپرده گذاری همراه شده است. در روزهای اخیر ۱۰۰۰میلیارد تومان تسهیلات نوسازی برای اعطا به انبوه سازان انجام شد که نوعی حمایت از انبوه‌سازان در نوسازی بافت‌های فرسوده محسوب می شود.

مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری گفت: وجود ۲.۶ میلیون مسکن خالی در کشور نشان می دهد که انبوه سازان تا کنون راه را اشتباه رفته اند. لذا باید از این به بعددر سرمایه‌گذاریدقت کنند. قطعا بافت فرسوده بهترین نقطه برای سرمایه گذاری است؛ زیرا مخاطبان مسکن در استطاعت در محدوده‌های بافت فرسوده زندگی می کنند که با توجه به تسهیلات هشت درصد قطعا توانمند می شوند.

محمدسعید ایزدی اظهار کرد: جلساتی را با بانک مرکزی و معاونت اجرایی در خصوص دو مصوبه داشتیم که اعطای تسهیلات به انبوه سازان یکی از آنها بود و توسط بانک مرکزی انجام شد. مصوبه دوم هم به میزان ۱۰۰۰میلیارد تومان که امیدواریم ابلاغ شود تسهیلات برای مردم است.

ایزدی پرداخت این تسهیلات را فرصتی کم نظیر برای انبوه سازان و خریداران مسکن در بافتهای فرسوده دانست و گفت: ساز و کاری که این مصوبه در نظر گرفته تضمین فروش برای انبوه سازان فراهم می‌کند؛ زیرا با توجه به سود هشت درصد قطعا تقاضا برای خرید این واحدها بالا می رود. انبوه سازی که می‌خواهد در این بافتها پروژه‌ ای را شروع کند با استفاده از سرمایه‌گذاری خرد از طریق مالکین وجوهی دریافت می‌کند،خودش هم پولی می‌گذارد و اگر دو سپرده ۴۰ میلیون تومانی در بانک بگذارد ۱۶۰ میلیون تومان وام با سود هشت درصد دریافت می کند که در تاریخ ایران بی‌سابقه است.

از سوی دیگر اقبال به سمت واحدهای قدیمی ساز بیشتر شده و این در حالی است که انتظار می رفت به دلیل مازاد ۲.۶ میلیونی مسکن که حدود یک میلیون واحد آن طی پنج سال اخیر افزوده شده و نیاز انبوه سازان به شارژ نقدینگی، شاهد عرضه بیشتر واحدهای نوساز در بازار مسکن باشیم. اما به نظر می رسد به دلیل عدم کفایت تسهیلات ۱۶۰ میلیون تومانی برای خرید واحدهای کلید نخورده، متقاضیان هدف گذاری خود را به سمت اولویتهای بعدی تغییر داده اند.

افت تدریجی قیمت مسکن طی مدت ۴۸ ماه از یک سو با کاهش شدید عرضه به دلیل بازده پایین سرمایه همراه شده و از سوی دیگر با توجه به نزدیک شدن قیمت مسکن به کف، قدرت خرید دهکهای متوسط را افزایش داده است. بنابراین به دلیل تقویت بازار از طریق تسهیلات ۸۰ میلیون تومانی خانه اولیها با بهره ۹.۵ درصد و تسهیلات ۶۰ میلیون تومانی اوراق حق تقدم با بهره ۱۷.۵ درصد، بازه زمانی زمستان ۱۳۹۵ تا کنون فرصت مناسبی برای ورود متقاضیان مصرفی به بازار مسکن بوده که البته به کندی صورت گرفته است. با این وجود افزایش یک تا ۲۰ درصدی تعداد معاملات در مناطق ۳، ۵، ۱۰، ۱۱، ۱۲، ۱۳، ۲۰ و ۲۲ طی تیرماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل حاکی از تحرک نسبی در بازار میان متراژ، کوچک، قدیمی ساز و ارزان قیمت است.

بنابراین گزارش، در شهر تهران حدود ۱۴ هزار و ۷۹۲ هکتار را بافت ناپایدار تشکیل داده به گونه‌ای که ۴۳ درصد از کل واحدهای مسکونی کلانشهر خصیصه ناپایداری دارند. محدوده ناپایداری و ریزدانگی ۸۶۶۹ هکتار از کل وسعت تهران را به خود اختصاص داده است. ناپایداری و فرسودگی در کلانشهر تهران بیشتر در محدوده مرکزی شهر و در مناطق ۱۲، ۱۱ و ۱۰ و همچنین مناطق حاشیه‌ای محدوده مرکزی مانند مناطق ۱۵، ۱۴، ۷ و ۱۷ متمرکز شده است. این مناطق ۲۳۵۰ هکتار از محدوده بافت فرسوده معادل ۷۲ درصد کل آن را شامل می‌شوند.

بیشترین مساحت بافت فرسوده در بین مناطق در منطقه ۱۲ با ۵۹۳ هکتار و کمترین میزان در منطقه ۲۲ با ۰.۹ هکتار است. بیشترین درصد فرسودگی در بین مناطق در منطقه ۱۰ با ۵۲.۳ درصد است که می‌بایست توجه ویژه‌ای به آن داشت و کمترین درصد فرسودگی در منطقه ۲۲ با ۰.۰۲ درصد است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۵
با توجه به کاهش رشد جمعیت و کم شدن رشد تهران رغبت به مناطق اطراف برای رشد در سالهای آینده کم شده و احتمالا بیشترین رکود رو در منطقه 22 خواهیم دید .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۵
نمی خریم تا خانه را بهقیمتتمامشده با کارشناسی دادگستری بخریم .نه از بنگاه عدید و دلبخواهی باید تمام این بنگاهها بسته شود تا کی م یخواهید این چرخه معیوب ادامه داشته باشد .مردم پول چه چیز را باید بدهند ..خاه فقط چون در فلان خیابان است یا فلان محله این قیمت دارد ..ولی در محله دیگر این قیمت ویعنی مردم اصلا به ونوع ساخت که شخصی ساز است یا بساز بنداز ....توجه نکنند .به مصالح بکار برده در ساختمان توجه نکنند فقط پول بابات محله و خیابان بدهند نه خانه .........نه خانه باید قیمت بخورد تمام مصالح بکار برده شده دران یکایک قیمت بخورد ..ان موقع مهر دادگستری پایین ورقه ان زده شود ..و در ثبت اسناد ثبت گردد بدون املاکی هها ..بس است .دیگر بی قانونی ..بس کنید مردم بستوه امدند
پاسخ ها
matin
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۵
اینا به چه زبانیه؟؟
علی
|
Germany
|
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۵
تورم تو دوره های گذشته طوری رفته بالا که ، دیگه حالا حالاها اقتصاد به اون اوضاع سابق بر نمی گرده. دیگه خبری از خرید و فروش و رونق تو هیچ بازاری نیست. مسکن هم مثل بقیه بازارها. همه چیز تو کشور خوابیده و کشور از رونق افتاده و زندگی از جریان افتاده. جوونها ازدواج نمی کنن و اگر هم ازدواج کنن بچه دار نمی شن. کسی دنبال خرید خونه و ماشین و طلا و ... نیست. مردم فقط زنده هستن تا مرگ بیاد سراغشون. جای تشکر و تقدیر داره واقعا!!!!!
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟