روز دوشنبه، پس از تعطیلی دو روزه بازار، قیمت نفت افزایش چشمگیری یافت و به بالاترین نرخ خود در هشت ماه گذشته رسید. دلیل افزایش قیمت نفت باور تولیدکنندگان بزرگ نفتی بر حرکت بازار به سوی متعادل شدن و خاتمه یافتن حالت اشباع شده می باشد. این در حالی ست که ترکیه تهدید کرده است، مانع جریان انتقال نفت کردستان عراق از داخل کشور خواهد شد.
به گزارش
تابناک اقتصادی به نقل از رویترز، امروز قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل، نسبت به قیمت بسته شده در هفته گذشته، ۸۹ سنت افزایش یافت و این نفت در بازار بشکهای ۵۷.۷۵ دلار معامله شد، این در حالی ست که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۵۳ سنت کاهش، بشکهای ۵۱.۲۸ دلار صورت گرفت.
لازم به ذکر ست که روز جمعه بازار نفت در حالی به فعالیت های خود در هفته پایان بخشید که قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل، نسبت به قیمت بسته شده در روز گذشته، ۴۳ سنت افزایش یافت و این نفت در بازار بشکهای ۵۶.۸۶ دلار معامله شد، این در حالی ست که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۱ سنت افزایش، بشکهای ۵۰.۶۶ دلار صورت گرفت.
ترکیه گفته است که می تواند خط لوله انتقال نفت از از شمال عراق به بازار جهانی را مسدود کند، تا با این عمل بر منطقه خودمختار به خاطر رفراندوم استقلال فشار بیشتری وارد کند.
دولت عراق رفراندوم را به رسمیت نمی شناسد و از کشورهای خارجی خواسته است واردات نفت خرد از کردستان را متوقف کنند.
کامرزبانک طی یادداشتی آورده است: "اگر این تحریم به واقعیت بپیوندد ۵۰۰ هزار بشکه نفت خام در روز، کمتر به بازار خواهد رسید."
در تاریخ ۲۵ می سازمان کشور های صادر کننده نفت (اوپک) و ۱۱ کشور دیگر توافق کردند تا قرارداد کاهش تولید نفت را که در ابتدا ۶ ماهه بود، برای ۹ ماه دیگر تمدید کنند، و تا ماه مارس ۲۰۱۸، تولید جهانی نفت را روزانه ۱.۸ میلیون بشکه نفت کاهش دهند.
کاهش تولید این تولیدکنندگان منجر به این شده است که قیمت نفت در سه ماهه سوم امسال ۱۵.۵ درصد افزایش داشته باشد که این می تواند به معنی قویترین رشد قیمت نفت در سه ماهه سوم سال، از سال ۲۰۰۴ تا به امروز باشد.
عصام المرزوق، وزیر نفت کویت، که نشست جمعه وین را برای نظارت بر بازار نفت مدیریت کرد، گفته است که محدود کردن تولید، به کاهش ذخایر نفت خام جهانی و رسیدن به میانگین پنج ساله شان کمک کرده است و این هدف اعلام شده اوپک است.
این در حالی ست که بعد از این نشست وزیر انرژی روسیه، الکساندر نواک، روز جمعه اعلام کرد که سازمان کشور های صادر کننده نفت (اوپک) و دیگر تولیدکنندگانن، تا ماه ژانویه تصمیمی مبنی بر تمدید یا عدم تمدید قرارداد کاهش تولید نفت نخواهند گرفت.
نواک در پاسخ به سوالی راجع به زمان احتمالی برای تصمیم گیری درمورد تمدید قرارداد اوپک، گفته است: "من باور دارم که ماه ژانویه، زودترین زمانی ست که ما واقعا می توانیم در مورد وضعیت بازار صحبت کنیم."