مطابق با قانون بودجه سال 1396، سقف معافیت مالیاتی موضوع ماده (84) قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 1366.12.03 و اصلاحات بعدی آن در سال 1396، مبلغ دویست و چهل میلیون (240.000.000) ریال در سال تعیین شده است. نرخ مالیات بر درآمد حقوق کارکنان دولتی و غیردولتی مازاد بر مبلغ مذکور و تا 5 برابر آن مشمول مالیات سالانه 10 درصد و به نسبت مازاد آن 20درصد است.
به گزارش «تابناک»؛ بنا بر آنچه گفته شد، اگر شما کارمند و حقوق بگیر نهادهای دولتی و غیر دولتی باشید در صورتی که حقوقی بالغ بر 2 میلیون تومان و زیر آن در ماه دریافت کنید، مالیاتی از شما کسر نمی شود، اما به محض اینکه حقوق شما فراتر از 2 میلیون تومان در ماه در صورت های مالی ثبت شود، بلافاصله و قبل از آنکه شما حقوق ان را دریافت کنید، 10 درصد مالیات آن کسر شده و به حساب خزانه واریز می شود.
کسر مالیات 10 درصدی حقوق کارمندان و فرار مالیاتی 30 هزار میلیارد تومانی
البته در توضیح مالیات 20 درصدی بر حقوق هم که شامل بخشی کمی از جامعه می شود باید این توضیح را اضافه کرد، افرادی که حقوق آن ها بالای 12.5 میلیون تومان در ماه باشد، به جای 10 درصد، 20 درصد از میزان حقوق دریافتی آنها به عنوان مالیات کسر می شود. این در حالی است که طبق اعلام «حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی» وزیر سابق دادگستری، در سال 95 بیش از 30 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داشته ایم.در حالی رقم فرار مالیاتی سالانه حدود 30 هزار میلیارد تومان عنوان شده که در یک مقایسه کوچک، میتوان بررسی کرد که این رقم بالا معادل چه اعتباراتی است و اگر حاصل شود و بتوان جلوی فرارهای مالیاتی را گرفت، میتوان با کمک آن چه اقداماتی انجام داد.
با 30 هزار میلیارد فرار مالیاتی چه کارهایی می توان کرد؟به صورت تقریبی می توان گفت، رقم فرار مالیاتی یک بیست و پنجم بودجه کل کشور و یک دهم منابع عمومی است. همچنین درآمد ناشی از مالیات تقریبا دو برابر میزان فرار مالیاتی است که از سوی وزیر پیشین دادگستری عنوان شده است. اگر مبنا برای ایجاد شغل طبق آنچه پیشتر توسط یکی از معاونان وزیر کار عنوان شده، هزینه ۱۶۰ میلیون تومانی برای ایجاد هر شغل باشد، با رقم فرار مالیاتی سالانه میتوان حدود 200 هزار شغل جدید ایجاد کرد.
از طرفی مطابق با اعتبارات در نظر گرفته شده برای هدفمندی یارانهها در قانون بودجه می توان عنوان کرد که فرار مالیاتی تقریبا 80 درصد رقم در نظر گرفته شده برای هدفمندی یارانه ها است؛ موضوعی که می توان با احتساب طلب مالیاتی 12 هزار میلیارد تومانی که اخیرا عنوان شده خیلی بیشتر از اعداد و ارقام تقریبی ذکر شده می توان در مورد آن محاسبات را انجام داد و ذکر کرد.
12 هزار میلیارد تومان هم طلب مالیاتی داریماخیر «سید کامل تقوی نژاد» رئیس سازمان امور مالیاتی کشور عنوان کرده که 12 هزار میلیارد تومان طلب مالیاتی داریم؛ طلبی که شنیده شده است، مودیان بدهکار حاضر به پرداخت آن به سازمان امور مالیاتی نیستند و مشکلات زیادی از این ناحیه برای سازمان متولی مالیات کشور ایجاد شده است.
در حالی که مالیات حقوق کارگران، کارکنان و کارمندان دولتی و غیر دولتی هنوز به حساب آنها واریز نشده، مالیاتش کسر می شود، هستند افرادی که درآمدهای آنچنانی دارند و اقدام به فرار مالیاتی می کنند و کسانی هم هستند که درآمدهای شان محرز و مبرهن است و صورتحساب پرداخت مالیات برای آنها از سوی سازمان امور مالیاتی فرستاده شده، اما آنها حاضر به پرداخت مالیات درآمدهای خود نیستند.
بر همین اساس است که رئیس سازمان امور مالیاتی عنوان کرده که 12 هزار میلیارد تومان طلب مالیاتی داریم؛ رقم قابل توجهی که اگر از سوی مودیان و بدهکاران به خزانه ملی پرداخت شود، گشایش های بسیاری در راه توسعه و آبادانی کشور از ناحیه این مبالغ ایجاد خواهد شد.
12 هزار میلیارد پول ملت دست 70 تن استبر اساس شنیده های خبرنگار «تابناک» رئیس سازمان امور مالیاتی هم جرأت بیان اسامی بدهکارانی که 12 هزار میلیارد تومان به این سازمان بدهکارند را ندارد، چرا که گفته می شود در آخرین درخواستی که سازمان مذکور برای وصول این طلب داشته، تهدیداتی از سوی مودیان مذکور صورت گرفته است.
اما شاید جالب باشد که بدانید چه کسانی 12 هزار میلیارد تومان به سازمان امور مالیاتی بدهکار هستند. شنیده شده این رقم بدهی مربوط به 70 تن است که پشتوانه و حمایت هایی هم از سوی برخی اشخاص و افراد دارند. گویا این افراد که رقم بدهی مالیاتی شان نشان می دهد، در آمدهای چند ده و چند صد میلیاردی دارند، اعتقادی به پرداخت مالیات ندارند و معتقدند کسانی غیر آنها باید مالیات پرداخت کنند
.