اقتصاد در گذر زمان

از لغو امتیازنامه نفت تبعه روس تا مدیرعاملی مهدی سمیعی در سازمان برنامه

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی سومین روز آذر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۷۴۹۸۱۵
|
۰۳ آذر ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۰ 24 November 2017
|
3717 بازدید
به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی سومین روز آذر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

3 آذر 1300، امتیازنامه نفت خوشتاریا تبعه روس در مجلس لغو شد. همچنین در این روز، پس از اعتراض دولت روسيه به تصويب لايحه اعطاي امتياز نفت شمال به كمپاني آمريكايي «استاندارداويل» دولت انگليس نيز به اين مصوبه اعتراض كرد. وزارت خارجه انگليس اعلام كرد اين امتياز به كمپاني نفتي ايران و انگليس تعلق دارد.

3 آذر 1301، معلمان و كاركنان مدرسه دارالفنون به علت عقب افتادن هفت ماه حقوق، استعفاي دسته جمعي خود را به وزارت معارف اعلام كردند.

3 آذر 1305، دولت ایران خروج عتیقه جات، کتب خطی، مسکوکات و اشیای قدیمی را بدون کسب مجوز از سوی وزارتخانه ‌های خزانه داری و معارف، ممنوع اعلام کرد.

3 آذر 1340، کارخانه ریسندگی و بافندگی فخر ایران در هشتگرد کرج شروع به کار کرد. این کارخانه متعلق به حاج محمد نمازی بود که تمام ابزارآلات و ماشین ‌های آن را از ژاپن خریده بود.

3 آذر 1343، بهای بنزین و نفت وعوارض مشروبات غیرالکلی و صنعتی و عوارض مسافرت به خارج طبق لوایح تقدیمی نخست ‌وزیر به مجلس به شرح زیر افزایش یافت: بهای بنزین از ۵ به ۱۰ ریال، نفت سفید از ۵/۲ به ۵/۳ ریال افزایش یافت. قیمت هزار لیتر نفت کوره ۷۵۰ ریال تعیین شد. اتومبیل ‌های گازوئیلی در تهران ماهی ۴ هزار ریال و در شهرستان‌ ها هزار و پانصد ریال باید عوارض بپردازند. از هر مسافری که عازم خارج از کشور است هم باید ۱۰ هزار ریال عوارض اخذ شود. نخست‌ وزیر در این باره گفت: با این لوایح درآمد دولت سالی هفتاد میلیون تومان افزایش می ‌یابد. همچنین در این روز، نرخ کرایه تاکسی در تهران افزایش یافت. بسیاری از مردم به دلیل افزایش قیمت بنزین از ماشین ‌های شخصی خود استفاده نکردند.

3 آذر 1347، مهدی سمیعی رییس بانک مرکزی، مدیرعامل سازمان برنامه شد.


منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟