مشروعیت زدایی از دولت، مساوی است با مشروعیت زدایی از نظام؛

اشتباه محاسباتی تریبون‌دارها: مردم دولت را جدا از جمهوری اسلامی نمی‌دانند!

بی گمان، جدای از بخش هایی از جامعه، اکثریت مردم در داخل دولت را حاصل جمع و خروجی عملکرد نظام می دانند و تفاوتی بین دولت و نظام قائل نیستند. از طرفی در دنیا هم وقتی سخن از دولت گفته می شود، به طریق اولی در جمهوری اسلامی آن را خارج از مجموعه نظام نمی دانند؛ بنابراین، خوب است، جریانات و چهره های سیاسی ـ چه اصولگرا و چه اصلاح طلب ـ به جای سنگ اندازی در راه اقدامات و عملکرد دولت ها، تلاش کنند تا دولت حاکم در جمهوری اسلامی، عملکرد موفقی داشته باشد، چون خروجی آن به پای نظام نوشته می شود.
کد خبر: ۷۶۲۰۰۳
|
۱۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۹ 06 January 2018
|
11236 بازدید
|

در جریان اعتراضات اخیر برخی سیاسیون تلاش کردند تا از این مسیر منویات سیاسی خود را تحقق بخشند؛ چه آنهایی که به این بهانه دولت را مورد هجمه قرار دادند و تلاش کردند در راستای خواسته ها و تمایلات حزبی و سیاسی شان از این ناحیه قوه مجریه را تحت فشار قرار دهند و چه آنهایی که تلاش کردند این اتفاقات و موضوعات را به تحرکات جناح مقابل علیه دولت ربط بدهند؛ موضوعاتی که به هیچ عنوان مصلحت ملی و عمومی در آن لحاظ نشده است.

به گزارش «تابناک»؛ رویکرد و اقدامات سیاسیون و جناح ها در جریان حوادث و اتفاقات اخیر و اعتراضات مردمی به برخی مشکلات کشور از جمله موضوعات اقتصادی و معیشتی، نشان داد که بیشتر این افراد کمترین ارتباط و درک ممکن را از کف جامعه دارند و از تمایلات و خواسته های مردمی که از آنها با عنوان «عامه مردم» یاد می شود، هنوز نتوانسته اند برآورد و تحلیل دقیقی داشته باشند.

تأثیر توسعه شبکه های اجتماعی در اعتراضات اخیر

توسعه شبکه های اجتماعی و دسترسی بیشتر، بهتر و راحت تر مردم به اطلاعات و اخبار روز کشور را می توان یکی از پایه ها و دلایل اصلی اعتراضات اخیر مردم به آنچه در کشور می گذرد، دانست؛ موضوعی که هرچند در ابتدا بحق و در راستای درخواست مطالبات مردمی از جمله موضوعات اقتصادی بود، در ادامه با سوء استفاده فرصت طلبان و آشوبگرانی قرار گرفت که به دنبال ضربه زدن به ایران بودند.

جدای از قسمت دوم که بسیاری از رسانه ها و مسئولان امروز و پس از پایان یافتن ماجرا از آن به عنوان دلیل اصلی شکل گیری این اعتراضات یاد می کنند، بخش اول اعتراضات یعنی بلند شدن صدای قسمت هایی از جامعه در قبال مشکلات پیش روی مردم از مواردی است که در ابتدای راهپیمایی های مردمی، برخی مسئولان آن را از خواسته های بحق جامعه خواندند و بر پیگیری این خواسته ها تأکید کردند.

مسئولان پیگیری خواسته‌های معترضان را فراموش نکنند

هرچند هنوز امید می رود که مسئولان مذکور سخنانشان در قبال خواسته های مردمی که صدای اعتراضشان در مقابل شرایط موجود و برخی کاستی ها بلند شده بود، را فراموش نکرده باشند و تاریخ مصرف حرفشان فقط مربوط به ایام اعتراض مردمی نبوده باشد، حالا مهمترین خواسته سیاسیون، احزاب، مجلس و مطبوعات که تا حدودی نمایندگی از افکار عمومی و مردم بخش های مختلف جامعه دارند، پیگیری و درخواست تحقق همان مطالبات مردمی است.

با این که این درخواست یکی از مهمترین مطالباتی است که باید از نهادهایی که خود را نماینده و دربرگیرنده افکار عمومی و جامعه معرفی می کنند است و آنها باید به دنبال مرتفع کردن مشکلات پیش روی مردم باشند تا پاسخ مناسبی به بلند شدن صدای اعتراض جامعه و در حقیقت «کف جامعه» داده شده باشد، اشاره به خطاهای استراتژیک برخی سیاسیون و جناح ها هم برای جلوگیری از تکرار آن در چنین شرایطی لازم به نظر می رسد.

دو اشتباه بزرگ جناح های سیاسی

اینکه در چنین شرایطی یک جناح سیاسی به جای پیگیری و مطالبه خواسته های مردم معترض، به خاطر خارج کردن خود از شرایط مشابهی که چند سال پیش از این دچارش شده بود، قصور جریان دیگری یا مداخله آن جناح در زدن استارت اولیه اعتراضات را یادآور شود و تلاش کند خواسته و میل سیاسی خود را به جای دنبال کردن خواسته های مردم و تلاش برای ایجاد آرامش از این طریق پیگیری نماید، اشتباه فاحشی است که هیچ کمکی به رفع مشکل حداقل در آن شرایط نخواهد کرد.

اشتباه بدتر و مهلک تر از این رویکرد جناحی که ذکر آن شد، تلاش برخی سیاسیون و احزابی است که به بهانه تجمعات و اعتراضات اخیر تلاش کردند تا خواسته های سیاسی خود در قبال قوه مجریه را پیگیری کنند و از این راه دولت را تحت فشار قرار داده یا حرف خود را در مورد اقدامات «حسن روحانی» و دولتش به کرسی بنشانند. این اتفاق را می توان «آتشی بر بنزین اعتراضات مردمی» دانست که رویکردی کاملا اشتباه در شرایط بحران است.

بهتر است که حضرات سیاسیون و جریانات سیاسی آگاه باشند، «عامه مردم» که پیشتر تعریف اجمالی آن مورد اشاره گرفت، بر خلاف سیاستمداران، کارشناسان و دانشگاهیان تفاوت و تمییزی بین حکومت و دولت قائل نیستند، لذا اگر به بهانه اینکه دولت سلیقه ای مغایر با سلیقه جریان سیاسی و نگاه سیاسی ما دارد، بخواهیم نقد را به سمتی ببریم که تندی و تیزی اش پا را فراتر گذارد و از حالت نقد خارج شود، به بهانه مشروعیت زدایی از دولت، از نظام مشروعیت زدایی کرده ایم.

به خصوص در چنین شرایطی که فرصت طلبان و سوءاستفاده گران داخلی و خارجی تلاش کردند که از انتقاد و اعتراض مردمی که مشکلاتشان را فریاد می زند، بهره ببرند و خواسته های نامشروع خود را دنبال کنند، این رویکرد، یعنی انجام اقدامات سیاسی علیه دولت و پیگیری خواسته های و امیال جریانی قطعا نتیجه در بر نخواهد داشت، جز اینکه این اقدامات هم علیه کشور، هم علیه نظام، هم علیه دولت و حتی هم علیه همان جریان سیاسی تمام شود.

بی گمان، جدای از بخش هایی از جامعه، اکثریت مردم در داخل دولت را حاصل جمع و خروجی عملکرد نظام می دانند و تفاوتی بین دولت و نظام قائل نیستند. از طرفی در دنیا هم وقتی سخن از دولت گفته می شود، به طریق اولی در جمهوری اسلامی آن را خارج از مجموعه نظام نمی دانند؛ بنابراین، خوب است، جریانات و چهره های سیاسی ـ چه اصولگرا و چه اصلاح طلب ـ به جای سنگ اندازی در راه اقدامات و عملکرد دولت ها، تلاش کنند تا دولت حاکم در جمهوری اسلامی، عملکرد موفقی داشته باشد، چون خروجی آن به پای نظام نوشته می شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۲
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۴۸
ناشناس
|
Germany
|
۱۸:۴۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
بازم یه تحلیل آبدوغ خیاری
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
شما یه سری به سایتها و کانالهای معاند بزنی دیگه این حرف رو نمیزنی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۷
عملکرد دولت بزرگترین موید حرف منتقدین است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۷
بخاطر همین است که نباید سکوت کنیم و باید تلاش کنیم اشرافیت و تنبلی این دولت را جدا از جمهوری اسلامی معرفی کنیم تا به پایش نوشته نشود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
فراموش نشود که رییس جمهور و مجلسی ها، منتخب همین مردم اند و بقیه وزرا و استاندارها و... منتخب رییس جمهور.
حالا چرا باید همه کاسه کوزه های اقتصادی و سیاسی و... سر نظام شکسته شود؟
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۰۸:۴۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۷
دلیلش کاملا مشخصه برادر من !
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
ولی تابناک عزیز من فکر می کنم مسئولین ما یعنی تریبون دارها و دولت هم زلزله از یادشان می رود هم اعتراضات به حق مردم به وضعیت زندگی و معیشتشان و هم وحدتی که لازمه ی نگاه و مقابله ی استراتژیک به نظام بین الملل است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
دقیقا چون مردم دولت را جدا از نظام جمهوری اسلامی ندیدند، ناآرامی ها اتفاق افتاد. مردم نیاز دارند دولت حامی افکار سیاسی ایشان باشد.
ایرانی
|
United States of America
|
۱۹:۳۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
چرا مسئولین کل نظام به جای چاره اندیشی برای حل مشکلاتی که واقعاً مردم را به ستوه آورده و ریشه در عملکرد ضعیف و سوء مدیریت آنان دارد سعی دارند همیشه آدرس غلط بدهند؟!
ازنظراتی که خوانندگان درخصوص اعتراضات مردمی اخیر ذیل گزارشات در همین سایت تابناک میدهند مشخص است که اکثریت مردم چه میخواهند و به چه سمتی تمایل دارند. اما متاسفانه وقتی مسوولین سرشان را زیر برف کرده اند و نمیخواهند واقعیات را ببینند و بشنوند هیچ امیدی به بهبود این وضعیت نیست.بستن فضای مجازی هم ریختن بنزین بر آتش است و مردم را عصبانی تر میکند و این هم از اون روشهای نخ نماشده است که فقط صورت مسئله راپاک میکنه.
تاز مانیکه رسانه میلی تریبون یک جناح خاص هست تا زمانیکه اعتراضات مردمی به رسمیت شناخته نشود و افکارعمومی بها داده نشود وضع بدتر هم خواهد شد حالا هی بیایید پای دشمن خارجی را وسط بکشید و بر روی بی کفایتی مسئولین نظام سرپوش بگزارید ضمنا مردم دولت را جدا از نظام و نظام را جدا از دولت نمیدانند و اجازه نمیدهند که یک جناح به منظور شکست جناح رغیب بر دولتها بتازد فرقی نمیکنه اصولگرا باشه یا اصلاح طلب مردم از این نزاعهای سیاسی خسته اند چیزی که نخیگان سیاسی از آن در غفلت هستند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۷
بهن مثبت دادم اما مگر در حکومت ایران نخبه سیاسی هم داریم؟
امین بدیعی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
1 - یک جناح سیاسی
2 - قصور جریان دیگر
3 - مداخله آن جناح
4 - میل سیاسی خود
5 -جناحی که ذکر آن شد
6 - برخی سیاسیون و احزاب
7 - خواسته های سیاسی خود
اینها جملات دو پهلو و کنایه آمیزی است که فقط اهل معامله و سیاست بازها از معانی آن سر در میاورند !
بلای جان انقلاب و نظام و ملت ایران همین دوپهلو حرف زدنها و ایما اشاره زدنهاست !
تا صحبت ها شفاف نشود ، تا خائن خائن نامیده نشود و تا صادق صادق خوانده نشود کاسه همین است و آش هم همان آش ! مگر می شود کسی که تیشه به ریشه نظام میزند با ایما و اشاره و نصیحت آدم شود ؟ تا مسئولین نظام رودربایستی های بی جا را به کناری ننهند راه ما به ترکستان است ! در این فضاست که سره از نا سره مشخص نمی شود و خدمتگزار کنار نهاده می شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
تابناک جان دیگه حوصله کامنت گذاشتن هم ندارم چه فایده ؟کو گوش شنوا ؟ متاسفانه در جامعه ما همه چیز تکراری شده ادمهایی که در پست های مختلف قرار دارند تکراری شیوه برخورد با مشکلات تکراریست انتقادها تکراریست نشنیدن ها تکراری است و......
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۷
حرف دل منو زدی .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
شما تصور میکنید هزاران نان خور های نظام پادشاهی که به خاطر ماهیت شخصیتی توان درک درست را نداشتند بیکار مانده اند شما تصور میکنید هزاران مجاهدین خلقی که به خاطر روان نژند خود گذفتار شذند خانواده هایشان بیکارند هزاران انسانی هستند به خاطر سرشت و محیط خود گرفتاری های روانی و اخلاقی دارند وووووووو تمام اینها را تمام دنیا دارد کشوری و نظامی زنده است که یک اراده بزرگ همگرایی ایجاد کرده و اینها را هضم کند شانس اورده اید دشمنان شما بشدت طمعکار و بی بنیادند رمز هم این است انها توانایی واقعی برای ایجاد یک حرکت بنیادین فکری ندارند این است که انها را به شکست های مکررر رسانده نه اینکه شما خیلی توانا هستید از این فرصت استفاده کنید وحدت و هبستگی را نو کنید نظام را پالایش کنید مردم ترسیده اند از این فرصت برای کشیدن مردم عادی برای دفاع در مقابل امریکا و اسرائیل نهایت استفاده را کنید والله اگر امریکا این هجوم مستمر را به ما نمیکرد و مارا به حال خود میگذاشت انقدر از نظر اقتصادی در درون غرب حل میشدیم و پوسیده بودیم الام وظیفه نحبگان سیاسی افزلیش انگیزع برای جنگیدن با دشمنان ایران و به داخل کشیدن مردم عادی به داخل حرم نظام و کشور برای کار و جنگ است شما تصور میکنید موقعی که میخواهید از 9 میلیارد دلار سفر خارجی عوارض بگیرید و دو سر سود شود کم بروند و درامد بیاید میخواهید از این گوشی هوشمند عوارض بگیرید تا میلیارد ها دلار به هرز نرود موقعی که ارام ارام موقعیت پلی کشور را ضد دلار میکنید و با روسیه ووو کار را انجام میدهید انها هزاران نفوذی دارند میفهمند جنگجنگ نخبه ها است جنگ اراده ها است کشور را بیدار و نو کند مردم بفهمند انها میخواهند ایران را نابود کنند انها مشکلشان استقلال ایران ما است این را مردم تا حدی فهمیده اند باید عمق دهید ولی والله این رسانه ملی رسانه که کار دشمن را میکند در ضمن بدانید دشمن هم در دولت بازرگان بود هم در هاشمب هم در خاتمی ووووووو انها نفوذ دارند و ظاهر بشدت وستار نظام دارند اما حداقل دشمنی که میکنند اهداف و نیات شما را جاسوسی کرده ولایت باید در موقعیت ها مهم باید فرمان بدهد و از فتنه نقوذی ها جلوگیری کند خوب دقت کنید برای سوخت حماقت نکنید هر 6 ماه یکبار 10 در صد اصلاح کنید تا در 5 سال سوخت انچنان شناور شود که تا 75 در صد قیمت ترکیه شود و این را همیشه شناور کنید هر شش ماه در این سال 200 تومان به بنزین و 100 به گازویل اضافه کنید در لایحه بهای سوخت را شناور و بدست دولت بسپارید در مورد مالیات بر سپرده دقیقا انگار میجواهید سود را کم کنید بلافاصله ابر بحران ارزی خواهید داشت ان را هم باید با نرخ های در حد 5 درصد شروکنید و در 4 سال به 20 درصد برسانید وگرنه قطعا شکست میخوریدزیاد خوردن انستن را از کم خوردن هم میاندازد با یک ضربهنگ ملایم با قیمت سوخت و سپرده کار کنید اما در مورد گوشی هوشمند سفر خارجی خودرو خارجی حتی لوازم خانه بزرگ و پر حجم که قاچاق ان سخت است قاطع وارد شوید سفر خارجیگوشی پر قیمت خودرو ووو فشاری بر مردم عادی نمیگذارد خواهید دید تا ده میلیارد دلار واردات کم میشود و در امد ان هم برای کار اقشار ضعیف خواهد بود الان دارید در مورد لوازم پزشکی و دارو به بهانه مردم عوارض نمیگیرید که فتنه عمیقی است تا ابدا کسی تصور وارد شدن به این حوزه ها نکند خلاصه نظر من این است که امریکا در مورد خاورمیانه مبتلا به فساد سیاسی عمیقی شده است ان فساد عمیق سرمایه داری در فساد سیاسی خاورمیانه ادغام شده و امریکا دارد در چند لایه ضد منافع عمیق خودش عمل میکند گاهی دست و پایی میزند تا اسرایئل و اعراب را در یک بازی یک سویه تازیانه بزند و سوار مطلق باشد اما انقدر این تصور فاسد شده که به سرعت ان حرکات ابتدایی را هم بر میگردانند حماقت های ترامپ را نگاه کنید اوباما ظاهرا داشت با ما مصالحه میکرد داشت روسیه را ارام طناب پیچ میکرد به عربستان و اسرائیل تازیانه میزد تا خوب سواری دهند انها دارند بشدت حماقت میکنند میتوانید این حرکتشان را به ضد خودشان تبدیل کنید دیدید در عراق ئ افغانستان و سوریه چطور بازی خوردند دستتان باز است به داخل امده اند ضربات ویرانگری با حکمت بزنید من بشدت وحشت ذاشتم 1404 ایران امریکا شود بهترین فرصت است ریشه ها را کور کنید تا به حال به خاطر اشتباهات متعددد عملا خواب بودیم
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۰۸:۵۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۷
راستش آخرش هم متوجه نشدم چی داری میگی؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
تابناک طی چند روز اخیر داری تیترهای هدفدار جهت شادی دشمن میزنی

مشکلات میدونیم هست ولی لااقل تا این اشوبها و ... نخوابیده اتیش بیار معرکه نشو لطفا
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۷
خواست عدالت خواهی آشوبه؟
ناشناس
|
United States of America
|
۲۰:۰۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
اره تابناک،
ما که اگه این مدرکمون ازاد شه، رفتیم که رفتیم. ولی تو خوب شدی این آخریااا... هرچند معلوم نیست اگه یه خبرگزاری دیگه همچین چیزایی بنویسه چه عواقبی در انتظارشه! ولی بازم جای امیدواری بود!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟