گزارشی از میزان حقوق ماهیانه شاهزادگان عربستان سعودی، آمادهباش نظامیان ترکیهای در مرزهای مشترک با سوریه، مخالفت العبادی با تعویق انتخابات پارلمانی، آمار جالب توجهی از گران ترین پایتخت های عربی و نقشه پنتاگون برای ایران، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به بازگشت سه هزار آواره سوری به حومه شرقی استان دیرالزور نیز اشاره کرد..
به گزارش «تابناک»؛ افزون بر سه هزار تن از شهروندان سوری اهل حومه شرقی استان دیرالزور با کامل شدن تسلط ارتش سوریه بر این منطقه به خانه های خود بازگشتند.
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) سه شنبه شب نوشت: بازگشت اهالی روستایی در شرق استان دیرالزور پس از آن بود که این مناطق از عناصر تروریستی داعش پاکسازی شده است.
وی ادامه داد: نیروهای ارتش سوریه با ورود به این مناطق، اقدام به خنثی سازی بمب ها و مین های بر جای مانده در بخش ها و روستاهای شرقی استان دیرالزور از گروه تروریستی داعش کردند.
همچنین افزون بر پانصد خانوار سوری اهل شهرک بیت جن در حومه جنوب استان ریف دمشق در دو روز گذشته با کامل شدن تسلط ارتش سوریه بر این منطقه به خانه های خود بازگشتند.
بازگشت اهالی شهرک بیت جن پس از آن بود که عناصر تروریستی حاضر در این منطقه، سلاح های سنگین و نیمه سنگین خود را تحویل ارتش سوریه داده بودند.
گزارشی از میزان حقوق ماهیانه شاهزادگان عربستان سعودی
روزنامه اسپانیایی زبان ABC در گزارشی به بررسی میزان حقوق هر یک از شاهزادگان سعودی پرداخت.
در این گزارش آمده است: یازده شاهزاده سعودی در هفتم ژانویه و پس از اعتراض به صدور فرمانی پادشاهی در ارتباط با آنها بازداشت شدند. این شاهزادگان به لغو فرمانی اعتراض داشتند که سبب می شد، قبوض آب و برق آنها از سوی دولت عربستان پرداخت شود. این اقدام تنها دو ماه پس از آن صورت می گیرد که محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، اقدام به بازداشت شمار بسیاری از تجار و وزرای سابق که متهم به فساد بودند، کرد.
این روزنامه اسپانیایی در ادامه نوشت: تصمیم ولیعهد نشانه دیگری از تثبیت قدرت او به عنوان پادشاه با توجه به وخامت اوضاع جسمانی پدرش است. یک دیپلمات آمریکایی می گوید شمار افراد خاندان حاکم در عربستان سعودی واقعا زیاد است، به گونه ای که آنها می توانند همه صندلی های یک ورزشگاه فوتبال را پر کنند.
طبق گزارش ها، شمار افراد خاندان حاکم در عربستان بین 5 تا 15 هزار تن تخمین زده می شود. در حالی که مردم عربستان شاهد حضور هفت هزار شاهزاده در این کشور هستند؛ مزایایی که شاهزادگان سعودی دریافت می کنند، پس از تولد نخستین فرزندشان افزایش می یابد.
این روزنامه اسپانیایی در ادامه گزارش خود تصریح کرد: در سال 2006 پایگاه ویکیلیکس شماری از اسناد دیپلماتیک آمریکا را منتشر کرد که نشان میداد، هر یک از شاهزادگان سعودی چقدر درآمد دارند. طبق این اسناد، هر یک از فرزندان ملک عبدالعزیز (بنیانگذار حکومت سعودی) که در قید حیات باشند، ماهیانه تا 270 هزار دلار حقوق می گیرند.
همچنین برخی نوه های بنیانگذار عربستان سعودی، ماهیانه 27 هزار و فرزندان نوه های ملک عبدالعزیز (نتیجه های ملک عبدالعزیز) ماهیانه 13 هزار دلار حقوق دارند. طبق این اسناد، نوه های نوه های ملک عبدالعزیز (نبیره های بنیانگذار حکومت سعودی) ماهیانه 8 هزار دلار و نوادگان غیر نزدیک به بنیانگذار عربستان سعودی نیز میزان 800 دلار ماهیانه حقوق دریافت می کنند.
این اسناد همچنین فاش کرد، هزینه های خاندان حاکم در عربستان، سالانه دو میلیارد دلار برآورد می شود.
این روزنامه اسپانیایی همچنین به امتیاز افراد خاندان حاکم، خصوصا آنهایی که دور از حلقه اصلی هستند و ثروت کافی ندارند، برای دریافت وام اشاره کرده است.
آمادهباش نظامیان ترکیهای در مرزهای مشترک با سوریه
نیروهای امنیتی ترکیه عصر دیروز در منطقه مرزی این کشور نزدیک به شهر عینالعرب سوریه به حالت آمادهباش درآمدهاند.
در همین زمینه، رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه گفت: عملیات نظامی ترکیه علیه گروههای کرد در منطقه عفرین، با حمایت مبارزانی از معارض سوریه انجام خواهد شد.
وی روز دوشنبه نیز گفته بود، ما اقدامات لازم برای نابودی نیروهای دموکراتیک سوریه به کار خواهیم بست.
مولود چاوش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه نیز روز سهشنبه گفت، کشورش با عناصر مسلح یگانهای حمایت مردمی کرد شاخه نظامی نیروهای دموکراتیک سوریه در هر جا که باشند، مبارزه خواهد کرد.
اوغلو اظهار داشت: ما با یگانهای حمایت مردمی کرد مبارزه میکنیم. همانگونه که با حزب کارگران کردستان در عفرین و شرق فرات و در هر منطقهای مبارزه کردیم، زیرا این موضوع، مسألهای حیاتی برای ماست.
تهدیدات ترکیه در حالی مطرح شد که سخنگوی ائتلاف آمریکایی موسوم به ضدداعش روز شنبه گفت، این ائتلاف در آموزش یک نیروی 30 هزار نفری در خاک سوریه مشارکت خواهد کرد. قرار است، این نیروها در مناطقی که کنترل آن در اختیار نیروهای دموکراتیک سوریه است مستقر شوند و امنیت در طول مرزهای سوریه و ترکیه را به عهده داشته باشند.
روز دوشنبه فعالان مرکز حقوق بشر وابسته به معارضان سوری گفتند که درگیریها بین گروههای مسلح وابسته به ترکیه و نیروهای دموکراتیک سوریه در حومه شمالی حلب در مرز با ترکیه، تشدید شده است.
مخالفت العبادی با تعویق انتخابات پارلمانی
حیدر العبادی، نخست وزیر عراق بار دیگر با تعویق انتخابات پارلمانی مخالفت کرد.
وی درباره عملیات تروریستی روز گذشته در میدان الطیران نیز گفت که دستور داده شده تا سرنخ های این عملیات تروریستی پیگیری شود و در این زمینه پیشرفت هایی حاصل شده است.
آمار جالب توجهی از گران ترین پایتخت های عربی
بر اساس تازه ترین گزارش، بزرگترین پایگاه آماری «نامبیو»، کویت، دوحه، ابوظبی و بیروت گران ترین پایتخت های کشورهای عربی در سال 2017 بوده اند.
این آمار با محاسبه شاخص هزینه جهانی زندگی طی سال 2017 در مقیاس شهر نیویورک در آمریکا در نظر گرفته شده که در آن چهار شاخص قیمت اجاره مسکن، کالاها، رستوران ها و خرید اجناس بررسی شده است.
آمارها نشان می دهند که شهر همیلتون در جزایر برمودا، گران ترین شهر دنیا در سال 2017 به شمار می آید و شاخص قیمت زندگی در آن به 141.84 می رسد؛ یعنی میانگین قیمت شاخص های بالا در شهر همیلتون در مقایسه با شهر نیویورک 41.84 درصد بالاتر است. در این رتبه بندی دو شهر سوئیسی ژنو با 132.79 و بازل با 130.57 دوم وسوم هستند.
در سطح منطقه ای، شهر کویت در مقایسه با قیمت های شهر نیویورک با شاخص قیمت زندگی ٩١٫٣٨ در جایگاه 24 شهرهای گران جهان و پس از آن دوحه قطر با 69.02 قرار دارد که در جهان در پله 222 است. شهر ابوظبی در امارات متحده عربی نیز با شاخص 65.96 رتبه 252 جهانی و سوم در کشورهای منطقه را دارد.
اما در این آمار، بیروت، پایتخت لبنان با شاخص 64.27 در رتبه 262 گران ترین شهرهای جهان و چهارم کشورهای عربی ایستاده است؛ بنابراین قیمت ها در شهر بیروت در لبنان 35.33 درصد کمتر از شهر نیویورک آمریکاست. همچنین به صورت جداگانه در شاخص قیمت اجاره بها 36.72، در شاخص قیمت کالا 47.99 ، در شاخص قیمت رستوران ها 60.93 و در شاخص قدرت خرید 51.84 برای بیروت ثبت شده است.
از سوی دیگر، تحول تاریخی شاخص هزینه زندگی و سایر شاخص ها در لبنان نشان می دهد که قیمت ها در شهر بیروت در چند سال گذشته کاهش داشته و از شاخص 73.62 در سال 2014 به شاخص 69.86 در سال 2015 و پس از آن به شاخص 66.73 در سال 2016 رسیده است.
لبنان پس از آغاز بحران سوریه در سال 2011 با توجه به داشتن 400 کیلومتر مرز با آن کشور به شدت تحت تأثیر قرار گرفت که از جمله آن می توان به اشغال بخش هایی از خاک لبنان از سوی تروریست های تکفیری و پناهندگی حدود دو میلیون سوری جنگ زده به مناطق مختلف این کشور اشاره کرد. علاوه بر آن، بیش از دو سال و نیم خلأ ریاست جمهوری و تهدیدات امنیتی و انفجارهای تروریستی باعث رکود اقتصادی این کشور شد.
نقشه پنتاگون برای ایران
مقامهای آمریکایی به یک رسانه این کشور گفتهاند پنتاگون بعد از پایان داعش، موضع نظامی خود را تا اندازه زیادی بر مقابله با نفوذ ایران در سوریه قرار داده است.
یک مقام ارشد آمریکایی به پالیتیکو گفت: «جیمز متیس»، وزیر دفاع آمریکا علیرغم عدم اظهار علنی در این باره، کماکان نگران دسترسی زمینی ایران به سوریه است.
این مقام گفت: «او به سنتکام (ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده) دستور داده تا اطمینان حاصل شود که ما در موضع مناسبی برای بر هم زدن این قرار داریم. به موازاتی که از شکست داعش فاصله میگیریم، موضع نظامی ما در اینجا قرار خواهد داشت... مقابله با نفوذ ایران بخش زیادی از آن محاسبات است.»
پالیتیکو در این گزارش مدعی شده، نگرانی مشترک تحلیلگران مسائل دفاعی در واشنگتن این است که ایران در تلاش برای ایجاد یک «پل زمینی» از ایران به داخل عراق و از آنجا به داخل مناطق تحت کنترل دولت سوریه است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.