زلزله‌ای مخرب‌تر از نمونه ژاپنی در انتظار ایران؛

«بازنشستگان» موج بعدی اعتراضات اجتماعی در ایران را شکل خواهند داد!

فرد در نظام اداری ایران، به طور متوسط ۲۲ سال، 10 درصد حقوقش را مستمری می‌دهد و ۲۷ سال بازنشستگی می‌گیرد. این سیستم، ژاپن را زمین زده است. ما که جای خود داریم. امید به زندگی در ایران افزایش یافته و سن بازنشستگی کاهش پیدا کرده. واضح است که این سیستم بحران زاست. ایجاد تغییر در این وضعیت، جرأت و جسارت بالایی می‌خواهد.
کد خبر: ۷۶۷۵۴۴
|
۰۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۹ 24 January 2018
|
25782 بازدید
|
اگر موج اعتراضات اخیر از مال باختگان و سپرده گذاران مؤسسات مختلف آغاز شد، موج بعدی را نوع دیگری از سپرده گذاران شکل خواهند داد که «بازنشسته» لقب دارند.

به گزارش «تابناک»؛ این را احمد میدری، معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیش بینی می‌کند. پیش بینی برآمده از تحقیق و پژوهش که البته نشانه‌های وقوع آن از هم اکنون نیز به وضوح مشخص است؛ مثل نشانه‌هایی که در بودجه سالانه کشور قرار دارند و بحران پیش رو را فریاد می‌زنند.

تنها کافی است، بدانیم که بیشترین رقم در بودجه سال آتی در میان وزارت خانه‌ها به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعلق گرفته و دریابیم این بودجه بزرگ نه برای کارآفرینی و مباحثی از این دست، که اغلبش برای نجات صندوق‌های بازنشستگی از ورشکستگی در نظر گرفته شده است؛ بودجه‌ای برای ممانعت از غرق شدن امثال صندوق بازنشستگی کشوری که مدت هاست، ورشکسته هستند.

اتفاقی که کارشناسان دلیل بروز آن را دست درازی‌های فراوان و دامنه دار مسئولان به منابع این صندوق‌ها در ادوار مختلف، عزل و نصب‌های بی ضابطه و سپردن اختیار به افراد فاقد صلاحیت و توانمندی، اعمال برخی تصمیمات مخرب و هزینه آفرین مانند افزایش بی ضابطه حقوق مستمری بگیران و کاهش سن بازنشستگی و... می‌دانند. مجموعه عواملی که اگر فکر می‌کنید اکنون متوقف شده اند، سخت در اشتباهید.

کافی است به اتفاقاتی که در این صندوق‌ها در ماه‌ها و سال‌های اخیر رخ داده و می‌دهد، دقیق شویم تا دریابیم چگونه در نتیجه سوءمدیریت مسئولان، روز به روز بحران صندوق‌های بازنشستگی شدت می‌گیرد و اوضاع وخیم‌تر می‌شود. اتفاقاتی مانند آنچه در شرکت ملی نفتکش، در زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کشوری رخ می‌دهد و با حادثه نفتکش سانچی تا حد زیادی خودنمایی کرد. یا تلاش نمایندگان مجلس برای ادغام صندوق ورشکست شده بازنشستگان فولاد در صندوق بازنشستگی کشوری که ورشکست شده‌تر است!

همه این‌ها در حالی است که نتیجه برخی تصمیمات گرفته شده توسط مسئولان در گذشته و البته برخی تغییرات رقم خورده در جامعه نیز از بین نرفته و همچنان نقش بسزایی در به قهقرا بردن صندوق‌های بازنشستگی ایفا می‌کند. امثال تصمیماتی که دولتمردان برای کاهش سن بازنشستگی در یک دهه اخیر گرفتند و به دو دو تا‌های ساده‌ای که مردود بودن و زیان آفرینی اش را ثابت می‌کرد، بی توجهی کردند.

تصمیمی که وقتی در کنار افزایش امید به زندگی در کشورمان قرار گیرد، دورنمای ترسناکی را ترسیم می‌کند که امثال ژاپنی‌ها هم از آن وحشت دارند، چراکه یک بار پیه آن به تنشان خورده و برای مقابله با آن، دست به تغییرات وسیعی زده‌اند؛ تغییراتی نه از جنس تصویب ردیف بودجه برای تزریق به صندوق‌های بازنشستگی و افزایش سالانه آن، که از جنس افزایش سن بازنشستگی و تلاش برای برقرار کردن تعادل در ورودی و خروجی این صندوق ها.

نسخه‌ای که میدری، مشابه آن را تجویز می‌کند و در توضیح چرایی تجویز آن می‌گوید: اگر فکری برای صندوق‌های بازنشستگی نشود در آینده نزدیک با وضعیتی بحرانی روبه رو می‌شویم؛ مشابه با وضعیتی که برای مؤسسه‌های مالی غیرمجاز به وجود آمد. هم اکنون هم مرتب با تحصن بازنشستگان مواجهیم. تصور می‌کنم در تاریخ ایران، بی سابقه باشد که بازنشستگان ارتش، در برابر مجلس تحصن کرده باشند.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌افزاید: متوسط سن بازنشستگی در ایران، ۵۱ سال است که با افزایش بیست ساله سال‌های امید به زندگی طی سی سال گذشته، عملا فشار بر صندوق‌های بازنشستگی و بودجه دولت، افزایش یافته است، به طوری که در سال ۱۳۹۵ تنها دو صندوق دولتی (بازنشستگی کشوری و نیرو‌های مسلح) معادل ۳۷ هزار میلیارد تومان کسری داشته اند. ما باید تلاش کنیم در کشورمان درباره‌ی افزایش سن بازنشستگی، اجماع سازی کنیم. حکومت باید بپذیرد که این موضوع، مانند مرز‌های کشور حیاتی است. شوخی بردار هم نیست.

میدری در ادامه می‌گوید: فرد در نظام اداری ایران، به طور متوسط ۲۲ سال، 10 درصد حقوقش را مستمری می‌دهد و ۲۷ سال بازنشستگی می‌گیرد. این سیستم، ژاپن را زمین زده است؛ ما که جای خود داریم. وضعیت ما مثل ژاپن است. آن‌ها به رغم این که در ۶۷ سالگی بازنشسته می‌شوند، ۲۷ سال مستمری بازنشستگی می‌گیرند. البته این به دلیل بالا رفتن "امید به زندگی" و مقررات بازنشستگی است. سن بازنشستگی در ایران در سال ۱۳۳۲، ۶۵ سال بوده و حالا به پنجاه سال رسیده است. امید به زندگی در ایران افزایش یافته و سن بازنشستگی کاهش پیدا کرده. واضح است که این سیستم بحران زاست. ایجاد تغییر در این وضعیت جرأت و جسارت بالایی می‌خواهد.

میدری پیشنهاد دولت برای رفع این مشکل را این گونه شرح می‌دهد: قرار نیست یکباره سن بازنشستگی از پنجاه سال به ۶۵ سال افزایش یابد. پیشنهاد ما اضافه شدن سن بازنشستگی به میزان شش ماه در هر سال است. ما در دولت و مجلس، طرح موضوع کرده ایم و امیدواریم در بودجه امسال، مجلس این مجوز را به ما بدهد که سن و سابقه را در بحث بازنشستگی تغییر دهیم. البته ما پیش بینی کردیم که مجلس زیر بار سیاسی بالا بردن یک ساله نخواهد رفت و پیشنهاد کرده ایم که مجلس موضوع را به دولت تفویض کند تا ما وارد مذاکره با افکار عمومی و گروه‌ها شویم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۳۲
انتشار یافته: ۱۳۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۴
من به سایت تابناک تبریک می گویم از انجا که دل به مردم و انقلاب دارد تازگی ها منطقی تر شده و ادامه بدهید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۴
سه بحران اصلی عبارتند از بیکاری ، بازنشستگان و رکود مطلق
یه نفر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۴
تابناک این قیاس شما با ژاپن موقعی درسته که تمامی شاخص ها ایندو باهم حداقل یک فاصله جزئی داشته باشند نه صدر جدول را با قعر جدول مقایسه کنی.ایران را باید با کشورهای همتراز خود مقایسه کنید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۴
اولا اين عدم تعادل به دليل برداشت هاي بي حد و حصر از اين صندوق هاست و هيئت مديره هايي كه از دانش كافي برخوردار نيستند و با حساب سازي در آخر هر سال علاوه بر بد مديريتي و زيان به نحوي اين صندق ها را سود ده جلوه داده و پداش هايي كلان به هم ببخشش مي كنند.همچنين اين صندوق ها رامسولین در سيطره خود دارد و مديران آن را و شركت هاي معمولا ورشكسته اي كه به اين صندوق بابت طلب دولت به اين صندوق واگذار مي شود را دولت تعيين مي كند و يا حداقل در نظام مديريتي آن به نحوي سرك كشيده و دخالت مي نمايد..اين برادر محترم به عنوان معاون يك سازمان كه خود دران پست دارد نمي تواند قاضي خوبي براي اين مطلب بازگو شده باشد.زيرا از خودو كرده هاي ناصواب خود چيزي نمي گويند و دقيقا همه بار مالي و زيان بوجود آمده را با دليل دم دستي به گردن بازنشستگان و كارگران و كارمندان مي اندازد. اين طبيعي است وقتي دولت حداقل حقوق را تعيين مي كند و دست كارفرمايان را براي دادن حداقل دستمزد و بيمه باز مي گذارد و با استفاده از بازنشستگان در دواير مختلف از ورود نيروي كار جلوگيري مي كند آورده صندوق تقليل پيدا كند و در يك نقطه قطعا صندوق ها با پارامترهايي كه عرض شد كم مي آورند و ورشكسته مي شوند. متاسفانه اين عزيز دل ما يك طرفه به قاضي رفته . خوب بود تابناك جوابيه اي صريح و كارشناسي شده براي اين عزيز دل فراهم مي نمود تا ايشان ديگر تفسيراتشان را عيان نكنند و در نهانخانه عقلشان براي خود نگهدارند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۴
با سلام و ارادت
خوب اولا اگر كسي بخواهد سي روز حقوق بگيرد بايست 30 سال بيمه بدهد .
دوما چرا ده درصد 23 درصد حقوق و مزايا را بيمه مي د هد. (7 درصد خود فرد و و مابقي را كارفرما)
سوما لطفا به بدهي هاي دولت به سازمانها و صندوقهايي نظير تامين اجتماعي هم اشاره نماييد.
پاسخ ها
بیدار
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۴
سلام
دقیقا ، یک نفر باید سی سال کار کند
سی درصد حقوق و مزایاش رو به بیمه می ده
سنش می شه شصت و شصت و پنج
چقدر زنده می مونه امار بگیری 10 سال می خواد بازنشستگی بگیره
به یه حساب سر انگشتی برابر در میاد
البته مشکل در سرمایه گذاری نکردن تامین اجتماعی و عدم بازده مناسب این پول هایی که از مردم دارن می گیرنه
هر چی از ملت می گیرن می خورن بعدش می گن اینده نگران کننده است
بله که هست با این مدیریت شما ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۴
سي در صد
(بيست و سه درصد کارفرما و 7 درصد کارگر)
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۴
در غالب کشورهای صنعتی بیمه امری اختیاری است و
نه اجباری که سی درصد از درآمد فرد را باجبار بگیرند
آق داوود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۴
اعتراض چیه، بنویس اغتشاش
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۴
وقتی مسولان صندوق ها در این سالها حقوق صد ملیونی و ملیاردی برمی داشتند و می گفتند هییت امنای صندوق تصویب کرده نمی دونستند که یه روزی خالی میشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۴
اون صندوق توسعه ملی بود مجید جان نه صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی!
ناشناس
|
United States of America
|
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۴
چند سال پیش متاسفانه خیل عظیم بازنشستگان به این سازمان اضافه شده در صورتی که 5سال بیمه داده 5روز حقوق میگیرد . من کسانی را هر روز میبینم جوان هست . کار هم میکند ولی گفت 20سال بیمه دادم و چون دیگر پرداخت بیمه توانش را نداشتم باز نشسته 20روز شدم . بنابراین با حس به اینکه هر کسی با هر مبلغ پرداختی همه افراد جامعه را باز نشسته کردیم یعنی قانون را از نظر خیر خواهی دور زدیم در صورتی در دنیا کار کرد سی سال محاسبه میشود چون اگر پرداخت بیمه به سازمان سی سال نباشد مبالغی که مردم میپردازند مدت مدیدی مستهلک خواهد شد . چند سال دیگر تمام مردم حقوق بگیر سازمان میشوند در صورتی تا آخر عمر چون جوان هستند حقوق بگیر سازمان خواهند شد در صورتی در قدیم کسی 60سال بازنشسته شد تا آخر عمرش مثلا بیست سال حقوق بازنشستگی میگرفت . ورودی و خروجی بودجه سازمان همخوانی ندارد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۴
بخور و بپاش های خود سازمان را باید جلوشو بگبرند. سازمان اون همه شرکت ها و کارخانه های مختلف داشت و دارد. همه اینها سرمایه گذاری بیمه گذارانه . باید دولت نظارت و بازرسی داشته باشه و مطابق قانون جلوی سوئ استفاده گرها و اختلاسگران رو بگیرد.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۴
چرا شما رسانه ها و مردم اینقدر جو سازی می کنید؟ هیچ جای دنیا اصلا اسکناس و ارز خارجی معامله نمی شود. اگر می بینید که ژاپن و المان و امریکا و... اینقدر پیشرفت کردند به خاطر این است که بانک مرکزی انها را نیروی انتظامی و پلیس اداره می کنه و هر کی بخواد ارز بخره میره اداره پلیس و یا با 911 تماس می گیره و در فرودگاه با دلیوری ماشین پلیس یا توسط سفارت انها در کشور مقصد تحویل می گیره! اگر هم باور ندارید از اقای روحانی و فریدون و سیف و ظریف و نهاوندیان و عراقچی و سریع القلم و مشاوران انها که سالها در اسکاتلند و نیو یورک مشغول تحصیل بودند و از سفارت ایران ارز می گرفتند بپرسید!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۴
بطور کلی بفرمایید " درجا زده ایم "
كارمند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۴
با سلام و خسته نباشيد
بيشتر مطالب بالا روي سوء مديريت و تصميمات اشتباه صحبت شده:(افی است به اتفاقاتی که در این صندوق‌ها در ماه‌ها و سال‌های اخیر رخ داده و می‌دهد دقیق شویم تا دریابیم چگونه در نتیجه سو مدیریت مسئولان، روز به روز بحران صندوق‌های بازنشستگی شدت می‌گیرد و اوضاع وخیم‌تر می‌شود. اتفاقاتی مانند آنچه در شرکت ملی نفتکش، در زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کشوری رخ می‌دهد و با حادثه نفتکش سانچی تا حد زیادی خودنمایی کرد. یا تلاش نمایندگان مجلس برای ادغام صندوق ورشکست شده بازنشستگان فولاد در صندوق بازنشستگی کشوری که ورشکست شده‌تر است!)



حالا كارمند بيچاره كه اصلا اميد به زندگيش بالا نرفته و حس نميكنه ، بيايد همه چيز رو سرو اون خراب كرد،
پيشنهاد ميكنم اول: مسولين نالايق رو عوض كنيد و سوء مديريتهارو درست كنيد
و حقوقهاي بالا رو اصلاح كنيدو .... درنهايت كعه اينها درست شد من كارمند
و قتي ميبينم موارد فوق درست شده ، با رضايت خاطر ميپذيرم دير تر بازنشسته بشم،
فقط خدائيش بيايد خودمون به خودمون ظلم نكنيم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۴
با سلام . بعد از 50 سال پین . بلوک شرق .روسیه اموختند که برای جهش اقتصادی باید قانون کار خود را اصلاح کنند . و مدیریت را به بخش خصوصی واگذار کنند . این واگذاری مدیریت به بخش خصوصی در صندوق بازنشستگی نیز افتاد افتاد . و دولت حاکمیت خود را با داشتن سهام حداکثر 49 در صد حفظ کرد . لذا صندوق ها تجمیع و یک صندوق بازنشستگی با مدیریت بخش خصوصی بنام رفاه اجتماعی تشکیل شد . و مدیریت ان نیز کلا در اختیار خودش است . لذا غلاقه ای به تجمیع نشان نمی دهد . لذا احساس می شود ک باید 20 سال دیگر صبر کرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۴
باشه به بازنشسته ها بگید زودتر زندگیشون رو تموم کن و به دیار باقی بشتابند تا دوستان دور هم خوش باشند واختلاص و .. پا برجا باشد
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟