الیور استون در تلویزیون ایران؛

ایران همیشه هدف اصلی آمریکا برای تغییر نظام بوده است

در دوران سختی به سر می‌بریم. از سال 2000 تا 2018 من به عنوان یک تراژدی به آن نگاه می‌کنم؛ آمریکایی که می‌خواهد همه چیز را نابود کند. آمریکا در کنار داعش و در کنار اسرائیل برای نابودی خاورمیانه به شکلی که الان ماهیتش را دارد و به یک پارکینگ بزرگ تبدیلش کنند! فکر نمی‌کنم، به نتیجه برسد و تصور می‌کنم برنامه مخرب و تراژیکی است.
کد خبر: ۷۹۳۲۹۳
|
۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۲:۴۴ 25 April 2018
|
7806 بازدید
|

ایران همیشه هدف اصلی آمریکا برای تغییر نظام بوده استالیور استون نسبت به آینده خاورمیانه و طرح‌های خطرناک امثال جان بولتون مشاور امنیت ملی جنگ طلب دونالد ترامپ درباره ایران ابزار نگرانی کرد و در عین حال، درباره فیلم‌هایش مواضع متفاوتی اخذ کرد.

به گزارش «تابناک»؛ الیور استون در جریان حضور در جشنواره بین المللی فیلم فجر، با نادر طالب زاده برای شبکه چهارم تلویزیون گفت و گویی زنده داشت. استون درباره اینکه چرا اینقدر دیر به ایران آمده، گفت: من همیشه به ایران علاقه داشتم و برای من در مرکز خاورمیانه قرار دارد... من همیشه مبهوت ایران بودم. می‌دانید که همسر اول من لبنانی بود، شش سال با هم زندگی کردیم و خیلی زمان گذاشتم و در خاورمیانه بودم. من آن زمان مرد جوان و افسارگسیخته و جسوری بودم.

این کارگردان آمریکایی با اشاره به زندانی پرفراز و نشیبش، درباره حضورش در ویتنام به عنوان سرباز در 21 سالگی و ساخت یک سه گانه درباره این جنگ گفت: جوخه قصه خود من است و 50 درصدش قصه زندگی خود من است. قصه دراماتیزه شده و اینکه چه حسی دارد، در یک جوخه در وسط جنگل باشید و احتمالات آنجا چطور است. قصه فیلم درباره یک گلوله است؛ قبل از جنگ، در عین جنگ و بعد از جنگ برای زندگی... این یک جنگ سرد آمریکایی بزرگ بود. خودش را زیر سؤال برد، پدر و مادرش را زیر سؤال برد، زندگی خودش و همه را زیر سؤال برد و واقعاً فیلم خیلی خیلی سختی شد. حالا می‌شود فهمید چرا تام کروز این نقش را بر عهده گرفت؛ فوق العاده عمل کرد، نامزد (اسکار) هم شد و به نظرم باید می‌برد. من به آن فیلم افتخار و احساس غرور می‌کنم. موسیقی جان ویلیامز فوق‌العاده بود و فکر می‌کنم واقعاً یک فیلم بزرگ هالیوودی بود.

ایران همیشه هدف اصلی آمریکا برای تغییر نظام بوده است

الیور استون درباره دومین فیلم از سه گانه‌اش گفت: بعد از آن رسیدیم به بهشت و زمین؛ این زن دهقان ویتنامی. سعی کردیم بدهیم، چون برای ویتنامی‌های جنوبی کار کرد، توسط آنها شکنجه شد، با تامی‌لی جونز آمریکایی ازدواج کرد و به آمریکا آمد. به نظر پایان خوشی می‌آید ولی این طور نبود، چون آنها هزار و یک مشکل داشتند. تک تک سربازان که به ویتنام رفتند، با خودشان به کشور درد آوردند و خودشان را قربانی جنگ می‌دانند.

این فیلمساز خاطرنشان کرد: آمریکا امکان نداشت آن جنگ را ببرد، چون ما همیشه نیروی اشغالگر در ویتنام به شمار می‌رفتیم. ویتنامی‌ها آنجا بودند و قرار نبود آنجا را ترک کنند. ما یک دولت مصنوعی داشتیم و با پول از این اتفاق حمایت می‌کرد و آنها خوش‌شان می‌آمد؛ اما کلی درد و نابودی هم داشتیم. بمب‌های عظیم، عامل نارنجی و ناپالم‌هایی که به کار برده شد. 3.8 میلیون ویتنامی و آسیایی در آن جنگ کشته شدند و کامبوجی‌ها هم جزو‌شان بودند. یک نسل کشی کامل بود و بدترین جنگی بود که آمریکا می‌توانست واردش شود.

او با اشاره به اینکه ریشه این اشتباه به نیم قرن پیش و جنگ کره بازمی‌گردد (جنگی که آمریکا با مداخله در کره، به درگیری شمال و جنوب کره وارد شد و سپس چین به حمایت از کره شمالی به مقابله با آمریکا پرداخت و در نهایت صحنه سیاسی کره به شکل کنونی درآمد)، تأکید کرد: من خیلی دوست دارم فیلمی درباره کره بسازم اما کسی حمایت نمی‌کند. مسأله این است که ما به عنوان اشغالگر باید برویم یک مرحله دیگر؛ عراق شماره 1، عراق شماره 2، افغانستان که هجده سال در آنجا درگیریم، لیبی، سوریه و حالا ایران. ایران هرگز از نقشه و هدف‌های آمریکا کنار گذاشته نشده است.

استون ادامه داد: اصلاً می‌دانید، یک برنامه اصیلی در زمان جورج بوش به عنوان سند هزاره آمریکا وجود داشت که می‌گفتند می‌خواهند در هفت کشور تغییر رژیم دهند؛ اولی‌اش عراق بود، ایران آخرین بود که هدف اصلی بود. ایران همواره بر روی این تخته سیاه آنها بوده و می‌دانید جان بولتونی که الان روی کار آمده است، به شدت هوادار متعصب حمله به ایران است. واقعاً در دوران سختی به سر می‌بریم. از سال 2000 تا 2018 من به عنوان یک تراژدی به آن نگاه می‌کنم؛ آمریکایی که می‌خواهد همه چیز را نابود کند. آمریکا در کنار داعش و در کنار اسرائیل برای نابودی خاورمیانه به شکلی که الان ماهیتش را دارد و به یک پارکینگ بزرگ تبدیلش کنند! فکر نمی‌کنم به نتیجه برسد و تصور می‌کنم برنامه مخرب و تراژیکی است.

او درباره واکنش آمریکایی‌هایی که جنگ ویتنام در دوران‌شان رخ داده، نسبت به سه گانه‌اش درباره جنگ ویتنام گفت: آنها جوخه را خیلی دوست داشتند و استفاده زیادی از آن بردند. البته بسیار بحث برانگیز بود، چرا که برخی این که آمریکایی‌ها، آمریکایی‌ها را می‌کشند، دوست نداشتند. ما در ویتنام مشکلات زیادی داشتیم و بر اساس اسنادی که در سال 1967 منتشر شد، نشان داد که آمریکا نمی‌تواند در این جنگ پیروز شود. بعد از آن گفتند بیاییم صبح افتخارآمیزی کنیم و آرام آرام عقب بکشیم؛ مثل اتفاقاتی که در افغانستان و عراق افتاد. ما سعی می‌کنیم از ارتش‌های واسطه‌ای استفاده کنیم و نیابتی بجنگیم. کشته هم زیاد نمی‌دهیم، چون اگر آمریکایی کشته شود خیلی بد است اما اگر یک عراقی کشته شود، اهمیتی ندارد. جنگ بسیار کثیفی است، چون ما از یک فاصله بسیار آنجا را بمباران می‌کنیم.

او در بخش دیگری از سخنانش گفت: دلیل مستند ساختن من خستگی از فیلم‌های دراماتیک بود. چون شما کلی تلاش می‌کنید و آدم‌ها در نهایت یا شما را باور می‌کنند یا نمی‌کنند. اما در مستند همه حرف‌ها را باور می‌کنند. من به مستندهایم افتخار می‌کنم. در مستند «تاریخ ناگفته آمریکا» نیز من می‌خواستم ببینم آیا جورج بوش یک استثناست یا پیرو یک الگو. فهمیدم که این یک الگوست. اوباما یک فرد دیپلماتیک بود و آن‌ قدر خوب حرف می‌زد که گویی زبان مار داشت، اما نتیجه تفاوتی نداشت و نشان می‌دهد، فرقی ندارد که چه کسی رئیس جمهور باشد.

او یادآور شد: تغییر این افراد تنها رویه‌ی ماجراست. اختاپوس و دولت پنهان آمریکا به راه خود ادامه می‌دهد و انتخابات جعلی است. امکان ندارد که آمریکا مثلا از سوریه دست بکشد. چون جایزه جنگ سوریه ایران است و آن‌ها ایران را از دست نمی‌دهند.

الیور استون گفت: ایران یک پل است و آمریکا از اسرائیل و ایدئولوژی سنی‌ها در منطقه دفاع می‌کند. ایران کشوری ثروتمند و بسیار حیاتی است. بدون ایران نمی‌توانید به خاورمیانه مسلط شوید. جان بولتون الان در کنار ترامپ است. من بسیار می‌ترسم. همه می‌خواهند ایران را مهاجم و حامی تروریسم معرفی کند و این مایه تأسف است. ما اگر علیه امپراتوری آمریکا حرف منفی بزنیم، احتمالا دیگر نمی‌توانیم به آنجا برگردیم. این دموکرات و جمهوری‌خواه ندارد. ما در سوریه یک بمباران سنگین داشتیم و همه حمایت کردند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۱۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۵
مجری و مهمان به هم میان.

دو انسان تخیلی و رمانتیک و غافل از دنیای واقعی سیاست !
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۵
من هم دیدم بسیار جالب و تاثیر گذار بود بخصوص نقشه های امریکا درباره ایران
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۵
خدا بخير كند،چه خواب هاى بزرگى براى ما ديده اند
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۵
اقایونی که همواره غرب و بخصوص امریکا رو ستایش میکنند و تمام اقدامات امریکارو توجیه میکنند حتی اگر آن اقدام یک جنایت باشه،لطف کنند و ی بار دیگه این خبرو بخونند و حواسشون باشه که کسی که داره این اظهارات رو بیان میکنه یک چهره برجسته هنری امریکاییه نه یک ایرانیه به قول بعضیا افراطی و تندرو انقلابی.کسانیکه میگن چرا ما با امریکا دشمنی میکنیم چرا مرگ بر امریکا میگیم چرا با امریکا کنار نمیایم ببینن که یک امریکایی درمورد امریکا و سیاستهاش درمورد ایران وحتی درمورد دنیا چی میگه.ایا ابتدا ما با امریکا دشمنی کردیم یا امریکا با ما،ما در امور امریکا دخالت کردیم یا امریکا در امور داخلی ما دخالت کرده،ایا تا بحال ما توی امریکا کودتا راه انداختیم،یا تا حالا کشوری رو برای حمله به امریکا تحریک کردیم و بعد از حمله حمایتش کنیم. ما تا الان فقط شعار دادیم مرگ بر امریکا ولی امریکا در عمل ایرانیارو به کشتن داده.ساختار سیاسی حاکم بر امریکا کاری بجز تزویر دروغگویی فریبکاری و جنایت کاری انجام نمیده،اصلا ایران بد ،افغانستان و عراق به چه دلیلی مورد حمله امریکا قرار گرفتند؟به بهانه۱۱سپتامبر به افغانستان حمله شد درحالیکه هیچ افغانی در بین هواپیمارباها نبود و ۱۱نفر از ۱۴هواپیماربا تبعه سعودی بودند،پس چرا امریکا بجای حمله به سعودیها الان داره به اونا سلاح میفروشه و در مورد حمله به عراق سلاحهای شیمیایی که بهانه حمله بود چه شد.کسانیکه توی ایران سنگ امریکارو به سینه میزنند و کاسه داغتر از آش هستند لطف کنند اول جواب این صحبتای الیور استون رو بدند و بعد از اون یک نمونه از الطاف امریکارو نسبت به ایران در برابر تمام دشمنیهای امریکا با ایرانو نشون بدند تا امثال بنده هم به بعضیا بگیم بجای شعار مرگ بر امریکا از این به بعد شعار بدند دورود بر امریکا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۵
صدا نداره
حجمشم خیلی زیاده
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۵
از سلبریتی های ما خیلی بیشتر میفهمی!!! خیلی ار هموطنان و سلبریتی ها با تمام دشمنی ای که امریکا با ایران کرده باز عاشق امریکا هستن!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۵
این ساختار سیاسی که امریکا را اداره میکنه حتی وقتی که صحبت از منافع ملی امریکا میکنه هم داره دروغ میگه و در واقع چیزی که برای انها اهمیت داره منافع مالی و سیاسی اعضای این ساختار است و نه منافع مردم امریکا،حالا شما ببینید وقتی منافع مردم خود امریکا برای انها در اولویتهای بعدی است نوع نگاه انها به سایر کشورها چگونه است.یک مثال واضح و مهم برای این مساله را میتوان در حادثه۱۱سپتامبر دید،در این حادثه حدود۳۰۰۰نفر امریکایی در برجهای دوقلو کشته شدند و اکثر مجریان این حادثه از اتباع عربستان سعودی بودند و تا امروز هم امریکا هنوز اجازه انتشار اسنادی را که به نقش عربستان در این حادثه دارد را نداده است و حتی ترامپ هم که در ابتدا بر انتشار این اسناد اصرار داشت از این کار منصرف شد و اسناد را منتشر نکرد و هیات حاکمه اسبق امریکا هم به جای مجازات عربستان ،به افغانستان حمله کرد و جالبتر اینکه ترامپی که زمانی قصد داشت با انتشار اسنادی نقش عربستان در این حادثه را افشا کند الان در حال فروش سلاح به این کشور است.حالا شما خودتون قضاوت کنید نظامی که به منافع مردم خودش این نگاه را دارد با مردم دیگر نقاط دنیا چگونه برخورد خواهد کرد.ولی باز هم امریکا مدعی دفاع از حقوق مردم دنیا و دفاع از دموکراسیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۵
یک نکته که ازش غافلید اینه که توهمین امریکای سلطه گر وقدرت یک نظامیو اقتصادیه دنیا ودریک کلام ابرقدرت یه شخصی به این راحتی اومده توکشور دشمنش ودریک برنامه دولتی ازصداسیمای دولتی سخن میگه واتفاقا سخنان درستیم میگه علیه خصلت استکباریه امریکا اما بعدشم برمیگرده کشورش.وبه کاروزندگیش ادامه میده.هروقت هرجای امریکا هم خاست میره وکسی متعرضش نمیشه.دربلادترین بلادکفربه براساس برداشت البته بعضی دوستان وطنی. اما فکرکن یه ایرانی بره نه توامریکا که تویه کشوردوست وبرادرمثلا عراق وبگه این چه وضعیه دلاریه شبه شده مثلا فلان تومن یاگوشت قرمز15هزارتومن یدفه گرون شده. برگرده بنظرتون میتونه یراس بره خونش یاسرکارش. میدونم بازمچاپ نمیکنی اما کاش به این موضوع بازبون خودت بپردازی جناب تابناک
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۵
درباره فیلم اسکندر کبیر ازش سئوالی نشد و اینکه انگیزه ایشون برای ساخت این فیلم چی بود؟ اولیور استون کاملا در این فیلم حقایق مسلم تاریخی رو نادیده و تحریف کرد. اسکندر را که شبیه هیتلر و نژاد پرست بود و میلیونها انسان را کشت و هزاران شهر را نابود ساخت، مانند یک آزادیخواه فیلسوف مشرب معرفی کرد، کسی که به شرق آمد تا آزادیخواهی و انسانیت را به مردم عرضه کند! استون در این فیلم هیچ اشاره ای به یورش اسکندر به تخت جمشید و سوزانیدن این کاخ با عظمت که یکی از شگفتیهای معماری دنیای باستان بود، اشاره ای نمی کند، بر عکس او در این فیلم نشان می دهد که اسکندر پس از شکست داریوش سوم و هزیمت ارتش ایران به بابل رفته و مردم با شکوه بسیار از او استقبال می نمایند! و فره ایزدی یعنی پندار نیک و گفتار نیک و کردار نیک هم که سمبل معرفت و نشان مرام و مذهب ایرانیان باستان بود، در بابل واژگون می شود! فیلم اسکندر کبیر اولیور استون یکی از بدترین فیلم های تاریخی و یک رسوائی بزرگ برای خود کارگردان می باشد. حمید فروحی - وکیل دادگستری و نویسنده.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۵
اولیور استون در این فیلم نشان می دهد، هنگامی که اسکندر بابل را فتح و فره ایزدی در حال واژگونی است؛ می گوید؛ او ، یعنی اسکندر، پارس را نابود کرد یا ویران نمود. ( He destroyed persia ) . اکنون اولیور استون در تهران است و از اصفهان نصف جهان هم دیدن کرده (کاش به تخت جمشید هم سری می زد) و عظمت و بزرگی کشور ما را به چشم خویش دید و فهمید که ایران با فردوسی و مولوی و خیام و حافظ و دهها شاعر و نویستده و معمار و ستاره شناس و ریاضی دان زنده ماند و یکی از ارجمندترین و سترگ ترین فرهنگهای جهان را خلق کرد. او دریافت که هنگامی که امپراطوری شیعه صفوی میدانهای فراخ و زیبائی مانند نصف حهان را می ساختند، اتفاقا در همان زمان مقدونیه و اسپارت (زادگاه اسکندر گجسته) نابود و از صحنه گیتی خارج و یونان نیز زیر سم اسبهای ترکان عثمانی قرار داشت. حمید فروحی - وکیل دادگستری و نویسنده
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟