عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: کسی که تنگی عروق و سکته قلبی داشته و با گرفتن روزه علائم بیماری اش تشدید میشود توصیه به روزه داری نمی شود. همچنین افرادی که دچار نارسایی قلبی هستند، روزه داری برایشان به طور کلی مناسب نیست.
به گزاش میزان، سینا مرادمند، متخصص قلب و عروق و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره بیماریهای قلبی و عروقی و عوامل تاثیر گذار بر این بیماری ها اظهار کرد: کنترل عوامل خطرساز میتواند در کاهش عوارض بیماریهای قلبی و عروقی کمک کننده باشد. همچنین نوع رژیم غذایی و کاهش وزن اشخاص در کنار درمان دارویی می تواند در درمان بیماری موثر باشد.
وی تصریح کرد: رژیم غذایی یکی از پایه های درمانی محسوب می شود و افزایش وزن ، چاقی و عدم تحرک فیزیکی از عوامل مساعدکننده بیماریهای قلبی هستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر این مطلب که مساله روزه داری با رژیم غذایی متفاوت است و روزه داری نباید یک رژیم غذایی محسوب شود، افزود: اشخاصی که به دلیل بیماری خود رژیم غذایی خاصی را رعایت میکنند در هنگام روزه داری باید تعادل وضعیت قند و چربی و ... رژیم شان به هم نخورد و در هنگام وعده افطار و سحری موارد رژیم غذایی خود را رعایت کنند. معمولا پُرخوری عامل چاقی است و افراد باید حتما رژیمی را که قبل از ماه مبارک رمضان داشته اند در طی این ماه ادامه دهند؛ به عنوان مثال اگر مریض پرفشاری خون داشته است، باید مصرف نمک خود را در وعده های افطار و سحری کنترل کند.
مرادمند درباره ممنوعیت های مطلق برای بیماران جهت روزه داری گفت: روزه داری برای بیمارانی که دیابت در آنها کنترل نشده و و یا با انسولین کنترل می شود، مناسب نیست، همچنین بیماری که باید چند وعده داروهای متعدد خوراکی مصرف کند و یا شخصی که فشار خون بالا دارد و یا تنگی عروق و سکته قلبی داشته و با گرفتن روزه علائم بیماری اش تشدید میشود، توصیه به روزه داری نمی شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان تاکید کرد: افرادی که دچار نارسایی قلبی هستند، روزه داری برایشان به طور کلی مناسب نیست. در کل افراد با توجه به شرایط فردی باید حتما با پزشک معالج خود در زمینه روزه داری مشورت داشته باشند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.