معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور گفت: بر اساس سرشماری های سال 1395 جمعیت روستایی ایران در ادامه روند کاهشی خود به 20 میلیون نفر رسیده است.
به گزارش ایرنا، سعیدرضا جندقیان روز دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت چهاردهم تیرماه روز دهیاری اظهار داشت: با بررسی فرایندها، سالانه 700 هزار نفر جمعیت روستایی کاهش می یابد که دلیل آن بنیانهای اقتصادی است؛ ما نتوانستیم بنیانهای اقتصادی را دوام بخشیم و پس از آن به ایجاد شغل بپردازیم.
معاون سازمان شهرداری ها و دهیاری ها گفت: در سال 1359 برای اولین بار در ایران جمعیت شهری بیش از جمعیت روستایی شد و بررسی های آماری نشان می داد که جمعیت روستایی در حال کاهش است.
وی افزود: به دلیل ضعف مبنایی در اقتصاد روستایی، فرار مغزهای متفکر از روستا، افزایش سطح تکنولوژی در شهرها و افزایش مراکز اندیشه ورزی مانند دانشگاه ها موجب شد که بار توسعه در حوزه شهرها متمرکز شود و روستاها به مرور با کاهش جمعیت مواجه شوند.
جندقیان یادآور شد: در دهه های قبل از انقلاب شهرها به روستاها وابسته بودند اما در حال حاضر شهرها به روستاها وابسته نیستند و باید دقت کنیم که به سمت بهره وری در روستاها حرکت کنیم و سطح بهره وری در روستاها را افزایش دهیم تا شاهد مهاجرت روستاییان به شهرها نباشیم.
وی به فعالیت دهیاری ها که از سال 1382 آغاز شده است، اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در 36 هزار و 844 روستا نهاد دهیاری فعال است.
جندقیان با بیان اینکه تجهیز دهیاری ها با استفاده از منابع درآمد پایدار، از اهداف مهم در توسعه روستاها به شمار میرود، افزود: برای تجهیز دهیاری ها اعتبارات دولتی نیز تخصیص یافته است.
معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری ها گفت: از سال 1382 تا سال 1396 در مجموع 15 میلیارد و 580 میلیون تومان اعتبار دولتی بین دهیاریهای کشور توزیع شده که از این میزان اعتبارات دولتی سه میلیارد و 250 میلیون تومان تا شروع به کار دولت یازدهم بوده است.
وی ادامه داد: از دولت یازدهم تا سال اول فعالیت دولت دوازدهم و در مجموع طی پنج سال فعالیت دولت دکتر روحانی شاهد بودیم که 12 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار دولتی به نهاد دهیاری ها در سراسر کشور تخصیص یافت.
جندقیان دلیل افزایش اعتبار دولتی به نهاد دهیاری ها را افزایش سهم دهیاری ها از مالیات بر ارزش افزوده (20 درصد به 35 درصد) ذکر کرد که در قالب اعتبارات خاص در بند « و» بودجه کشور تعریف شده است.