بازار سکه و ارز در اولین روز هفته بر خلاف روند روزهای گذشته، وارد فاز افزایشی شده است؛ مسیری که به نظر میرسد، بیشتر در راستای کسب سود بیشتر برای دلالان سکه باشد تا با توجه به عرضه سکههای پیش فروش شده در روزهای آتی، سود بیشتری را از فروش سکههای سررسید سه ماه به دست آورند.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ خبرهای رسیده از سطح بازار آزاد سکه و ارز از سطح شهر تهران، حکایت از افزایش قیمت انواع سکه و بازگشت مجدد نرخ سکه تمام به کانال ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی دارد. در بازار ارز نیز یورو با وجود افت قیمت به کانال ۸۹۰۰ تومانی در هفته گذشته، امروز به سطح بالاتر از ۹۲۰۰ تومان بازگشته است.
بر اساس این گزارش، نرخ سکه تمام طرح قدیم در معاملات امروز تا لحظه تنظیم این خبر، با افزایش ۱۱۰ هزار تومانی نسبت به قیمت پایانی روز پنجشنبه گذشته، به نرخ ۲،۶۸۰،۰۰۰ تومان فروخته شده است. این سکه در روزهای اخیر با کاهش قیمت معناداری مواجه شده و حتی تا ۲ میلیون و ۵۶۰ هزار تومان نیز رسیده بود.
هم اکنون هر سکه تمام طرح جدید نیز در اولین روز کاری بازار در هفته جاری، ۲,۸۳۵,۰۰۰ تومان قیمت گذاری شده که نسبت به نرخ پایانی هفته گذشته، ۱۳۷ هزار تومان گرانتر شده است. نرخ این سکه در ساعت ابتدایی روز، با کاهش همراه بود و حتی تا نرخ ۲ میلیون و ۶۹۰ هزار تومان نیز افت قیمت داشت، ولی در ادامه با سیگنال افزایشی از بازار ارز مواجه شد.
همچنین هر نیم سکه بهار آزادی در بازار امروز، با رشد ۴۰ هزار تومانی مواجه شده و به رقم فروش ۱,۳۵۵,۰۰۰ تومان و هر ربع سکه بهار آزادی نیز در معاملات امروز، به رقم ۷۰۰ هزار تومان رسیده است که نشان از رشد ۲۵ هزار تومانی نسبت به هفته قبل دارد. هر سکه یک گرمی نیز با ۵ هزار تومان افزایش به رقم ۴۰۵ هزار تومان رسیده است.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ آنچه در اوضاع کنونی بیش از همه به جو افزایشی بازار سکه فشار آورده است، خبرهای مربوط به زمان تحویل سکههای پیش فروش شده با سر رسید سه ماه از سوی بانک مرکزی است. در اینجا باید یادآورد شد، پس از پایان زمان ثبت نام موعد یک ماهه پیش فروش سکه در بانک ملی به عنوان کانال اجرای طرح پیش فروش سکه، دوم اردیبهشت ماه امسال خبر بسته شدن پیش فروش سه ماهه سکه هم منتشر شد. در آن زمان، به نقل از ایسنا، نرخها در سر رسیدها از این قرار بود که سکه تحویل یک ماهه یک میلیون و ۵۹۰ هزار تومان، سه ماهه یک میلیون و ۵۴۰ هزار تومان، شش ماهه یک میلیون و ۴۷۵ هزار تومان، نه ماهه یک میلیون و ۴۱۰ هزار تومان، یک ساله یک میلیون و۳۵۰ هزار تومان، ۱۸ ماهه یک میلیون و ۲۴۵ هزار تومان و ۲۴ ماهه یک میلیون و ۱۱۶ هزار تومان.
حال با گذشت حدود سه ماه از آن تاریخ، باید در روزهای آتی منتظر اعلام زمان دقیق عرضه سکههای سه ماهه باشیم؛ اما در شرایط فعلی با وجود اینکه سکه در مسیر نزولی قرار داشت، با جوسازی و نرخ گذاریهای خلاف واقع از سوی عدهای سودجو و دلال در بازار آزاد، شاهد جهش قیمت سکه در معاملات امروز بودیم که به نظر میرسد هدف اصلی بالا بردن نرخ سکه در زمان تحویل سکههای سه ماهه باشد تا این عده که در زمان پیش فروش، سکه خریداری کرده بودند، از سود بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی بهره ببرند.
نمودارهای زیر روند نزولی نرخ انواع سکه در هفته قبل را نشان می دهد؛
روند معاملات ارز در بازار غیررسمی
نخستین روز هفته برای بازار آزاد ارز با رشد نسبت به روز پنجشنبه همراه شده است، به گونه ای که دلار آمریکا که در هفته گذشته تا کف کانال ۷۷۰۰ تومان هم کاهش داشت، امروز به افت خود ادامه نداد و با توجه به افزایش دیگر ارزها، در محدوده ۷۷۰۰ تا ۷۸۰۰ تومان متغیر بود. هر یورو نیز با افزایش ۸۵ تومان تا این لحظه، به قیمت ۹۲۲۲ تومان فروخته شده است. هر پوند انگلیس نیز در بازار امروز، ۱۰۴۴۹ تومان قیمت خورده است که نشان از رشد ۱۱۰ تومانی نسبت به نرخ پایانی روز پنجشنبه دارد. هر درهم امارات نیز با رشد اندک ۲۰ تومان همراه شده و به رقم فروش ۲۱۴۹ تومان رسیده است.
بر اساس این گزارش، نرخهای ارز در بازار آزاد در حالی امروز با افزایش همراه شده که نرخ ۳۵ ارز از جمله دلار، یورو و پوند در بانک مرکزی، نسبت به روز پنجشنبه با افزایش قیمت گذاری شده اند.
براساس اعلام بانک مرکزی نرخ هر دلار آمریکا برای امروز (شنبه 23 تیرماه) با ۸۰ ریال افزایش نسبت به آخرین روز کاری هفته گذشته ۴۳ هزار و ۲۷۰ ریال قیمت خورد. همچنین نرخ هر پوند انگلیس با ۲۶۲ ریال افزایش نسبت به روز پنجشنبه ۵۷ هزار و ۲۶۱ ریال و هر یورو نیز با ۱۴۳ ریال رشد در مدت مشابه ۵۰ هزار و ۵۶۶ ریال ارزشگذاری شد.
بنابراین، هر فرانک سوئیس ۴۳ هزار و ۱۹۸ ریال، کرون سوئد ۴ هزار و ۸۷۱ ریال، کرون نروژ ۵ هزار و ۳۳۲ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۷۸۴ ریال، روپیه هند ۶۳۲ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۷۸۳ ریال، دینار کویت ۱۴۲ هزار و ۷۴۶ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۳۵ هزار و ۵۸۱ ریال، یکصد ین ژاپن ۳۸ هزار و ۵۱۰ ریال، دلار هنگ کنگ ۵ هزار و ۵۱۴ ریال، ریال عمان ۱۱۲ هزار و ۵۳۷ ریال و دلار کانادا ۳۲ هزار و ۸۸۰ ریال قیمت خورد.
همچنین نرخ راند آفریقای جنوبی ۳ هزار و ۲۵۵ ریال، لیر ترکیه ۸هزار و ۹۲۵ ریال، روبل روسیه ۶۹۱ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۸۸۸ ریال، یکصد دینار عراق ۳ هزار و ۶۳۴ ریال، لیر سوریه ۸۴ ریال، دلار استرالیا ۳۲ هزار و ۱۲۸ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، دینار بحرین ۱۱۵ هزار و ۸۰ ریال، دلار سنگاپور ۳۱ هزار و ۶۸۳ ریال، ده روپیه سریلانکا ۲ هزار و ۷۱۲ ریال و یکصد روپیه نپال ۳۹ هزار و ۲۹۰ ریال تعیین شد.
نرخ یکصد درام ارمنستان ۸ هزار و ۹۹۳ ریال، دینار لیبی ۳۱ هزار و ۵۴۶ ریال، یوان چین ۶ هزار و ۴۶۷ ریال، یکصد بات تایلند ۱۲۹هزار و ۸۷۴ ریال، رینگیت مالزی ۱۰ هزار و ۶۹۰ ریال، یک هزار وون کره جنوبی ۳۸ هزار و ۳۳۴ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۱۲ هزار و ۶۳۴ ریال، افغانی افغانستان ۵۹۹ ریال، روبل جدید بلاروس ۲۲ هزار و ۲۱ ریال، منات آذربایجان ۲۵ هزار و ۴۵۳ ریال، سومونی تاجیکستان ۴ هزار و ۵۹۴ ریال و بولیوار جدید ونزوئلا ۴ هزار و ۳۳۳ ریال ارزشگذاری شد.